a pearl jam vitalogy-ja.
vagyis jó számok egy szar albumon.
ettől még a számok jók maradnak, mint azt pl. az
unpluggedon hallhatjuk.
én is szoktam hallgatni ezt a lemezt, de
mint ALBUM nálam nem működik.
Ilyen szempontból nekem nem klasszikus AIC-lemez.
Sokkal inkább az a Dirt.
Azt végig tudom hallgatni valamiért.
Vagy a Pearl Jamnek szerintem a legklasszikusabb, hibátlan, zseniális lemeze a sok REM párhuzammal és maníros, modorosnak, áriázós énekstílusával és
"agyoneffektezettségével".
AZ AIC AZ EGYIK LEGZSENIÁLISABB EGYÜTTES A VILÁGON!
ja, jerry albumán nekem a hurt a long time jön be, de
nagyon...ahopgy a lábdob egy dobban a refráén előtt és utána berobban az egész. CSAK KÉNE LAYNE ODA!!!!!
ja, azt valaki hallotta, amikor Layne-ék bebaszva éneklik a Smells like teen spiritet??
csak hülye pletykákat lehet hallani róla. ilyesmiket hogy pl aids esen fexik egy kórházban, meg hogy egész nap csak videojátékokat játszik. mások azt mondják fotózik és verset ír. szal fenese tudja milehet az igaz ezekből.
Szóval temetni gyűltünk...:)
Elég határozott véleményed van, az biztos.
Néhány hozzáfűzni valóm:
Igazad van nem egy "hű-de-kék-az-ég" zene.
Egyetértek a God Am valóban mélypont - elég sötét dolog fogalmazódik meg benne -.
Szar koncertek ? lehet - sajna azonban én egyet sem vethetek a szemükre veled ellentétben, ugyanis nem "szívtam" amiatt hogy szar AIC koncertre adhattam ki pénzt - sőt valószínűleg már nem is fogok :)
Hozzá kell tennem én nem vagyok igazán vájt fülü.
Ám néhány ilyen beállítottságu ismerősőm akik teljesen objektívek a zenémmel kapcsolatban - pl. a Pearl Jam-et agyon effektezett bakancsnézegetősnek nevezik (szeretem én is az ő zenéjüket) - is elismerik hogy valamit tudnak/tudtak ezek a srácok.
De ha van néhány cikk címed, talán nekem is meg fog változni a véleményem.
Az az igazság, hogy a God Am és az azt követő szám
a mélypontja ennek a lemeznek. Olyan az egész, de ezek különösen, mintha a próbateremben a felvételgombot bekapcsolva hagyták volna.
Semmi kiérleltség nincs benne. Nyögve-nyelős, erőlködős lemez. Azt, hogy nehezen született meg Jerry sem tagadta az interjúk során.
Ugyanakkor, ha ezt a két számot nem rakták volna fel, még korrektnek is nevezhetnénk, bár a sötét, életnemellő hangulat akkor sajátja lett volna, csak _valamivel_ hallgatóbarátabb lett volna az egész. Nem. Ők rajta hagyták ezt a két számot, ami jelzi a banda nemtörődömségét, már ami a sikert illeti.
Ezért nem lett ez a lemez átütő siker. A faceliften még tele volt erővel, fiatalsággal ez az együttes és egyfajta büszkeséggel. Aztán a Dirtnél már egyértelmű(bb)en a drog vette át az uralmat a társulat, de főleg Jerry és Layne fölött. Ekkor kezdtek olyan vehemensen szar koncerteket adni, mint ahogy arról több lap is beszámolt.
Az 'AIC' pedig már egy beteg ember(együttes) utolsó erőfeszítéseit örökíti meg, egy halódó, csüggedő utolsó próbálkozást, mielőtt örökre elsüllyedne az önsajnálatba, a bánatba, és a megalkuvásba a drogokkal.
Ennyi. Csodálatos pillanatok, számok vannak azon a lemezen: Head creeps, Again, Grind, SLUDGE FACTORY, Heaven beside you, frogs, nothing song...
, Shame In You.
kb. ezek...
,de a koncepciózus önpusztítás kiölte ezekből is az erőt, a Mindenható Anyag ráfolyt sajnos az elmére is.
Üdv mindenkinek, és az ötletnek az AIC topic miatt.
A Sea*t néha olvasgatom de az tényleg inkább csak Jam fórum. Persze Jam-et is szeretem de inkább AIC fan vagyok.
A vitát kiváltó albummal kapcsolatban én inkább i start véleményét osztanám - csak hogy belepofázzak - a God am nálam ott figyel a topon a közvetlenül a A little bitter és a Man in the box közt.
Ha jól értem akkor nálunk eddig egyedül az MTV unplugged érhetö el DVD-n.
Valakinek nincs meg "véletlenül" ?
Januarban fog kijönni Europában is a Music bank Videos Dvd
1. King 5 Documentary
2. We Die Young (Art Institute Of Seattle Version)
3. We Die Young
4. Man In The Box
5. Sea Of Sorrow
6. Would?
7. Them Bones
8. Angry Chair
9. Rooster
10. What The Hell Have I
11. Down In A Hole
12. No Excuses
13. I Stay Away
14. Grind
15. Heaven Beside You
16. Again
17. Over Now (MTV Unplugged)
18. Get Born Again
Special Features
1. Discography
2. Dolby Digital 5.1/PCM Stereo
3. Region 2/PAL/Colour
4. Running Time 94 Minutes
Hááát Üdvözlet Mindenkinek!
Én sok koncerten voltam már életemben. Olyanon is ami szar volt és olyanon is amiről azt hittem, hogy soha, de soha nem jutok el. Szinte minden kedvencem láttam már élőben fellépni.
Viszont már csak az Alice In Chains maradt hátra. EMBEREK!!! Én minden pénzt megadnék, ha részese lehetnék egy AIC gig-nek!!! Szerintetek ez vak remény??? '93-ban itt volt a Metallica és a plakátokon és a jegyen is AIC volt feltüntetve előzenekarnak. Leszartam a Metallicát. Csak azért megvettem a jegyet, hogy lássam az AIC-t. De a CULT jött helyette. Én annyira még nem csalódtam az életemben, mint akkor.
az egy unofficial bootleg cucc, meg demok vannak rajta még. a netről letöltött cumókat irta vki audio cd re és árulja ezen a néven.és hogy-hogynem vmiért eléggé elhiresült.
gossard, próbáld ki a rain when i die-t a dirtről.:)
a háromlábú kutya szerintem nagyon jó, mármint igen erős hangulata van. akármilyen vidám is vagyok, ha azt meghallgatom, minden kedvem elmegy mindentől.:) a fiúk nyilván egy nagy "ÉLET" felirat alatt csinálták az albumot, melyre néha ránéztek és azt mondták: IGEN!
"ALICE IN CHAINS guitarist Jerry Cantrell is on the verge of inking a long-term record deal with Roadrunner Records. The axeman's debut release for the label, due in early 2002, will be a single-CD compilation of the strongest cuts from the Degradation Trip Vol. 1 and 2 sessions, which took place a year ago with the help of former FAITH NO MORE/KORN drummer Mike Bordin and OZZY/ex-SUICIDAL TENDENCIES bassist Robert Trujillo. Although the album's final track listing has not yet been finalized, the CD will likely include 14 of the 25 songs the aforementioned band laid down as part of the original recording process, with a two-CD version due to be released at a later point containing all the songs tracked during the same sessions. The two-CD edition, which is not due to be released until late 2002, will include the following track listing:
Disc One:
01. Psychotic Break
02. Bargain Basement Howard Hughes
03. Owned
04. Angel Eyes
05. Solitude
06. Mother Spinning In Her Grave
07. Hellbound
08. Spiderbite
09. Profalse Idol
10. Feel The Void
11. Locked On
12. Gone
Disc Two:
01. Castaway
02. Chemical Tribe
03. What It Takes
04. Dying Inside
05. Siddhartha
06. Instrumental
07. She Was My Girl
08. Pig Charmer
09. Anger Rising
10. SOS
11. Give It A Name
12. Thanks Anyway
13. 31/32
Much heavier than Cantrell's 1998 solo debut Boggy Depot, the upcoming CD is said to be a lot closer to ALICE IN CHAINS' classic early songwriting efforts than its predecessor and features some of Jerry's most impressive vocal work to date, at times bearing an uncanny resemblance to that of AIC frontman Layne Staley. A single from the album, possibly containing the track “Anger Rising”, will be issued several weeks prior to the full-length CD's release."
"Alice In Chains vocalist/guitarist Jerry Cantrell is heavily rumored to be in the process of signing to Roadrunner/Island/Def Jam. At present, Jerry has a double album entitled "Degradation Trip" Vol. 1 And Vol. 2. recorded and awaiting a release."
oohhh, there comes the light from my ass..., oh yeah...
"Igazgató úr, ez egy faszság."
Már nem azért, de ezzel én sem értek egyet. abszolút nem is gondolok ilyenekre.
A 3. lemezről vitatkozhatunk, de szerintem az akkor is egy elbaszott lemez. kurvára nem rádióbarát.nem hallgató-barát. Vannak rajta zseniális számok, amiket már említettek, de akkor
is van bennük valami kidolgozatlanság, skicc-jelleg.
a nothing song meg a head creap jó, de elfogyott belőlük az erő, az erő, hogy megtudjuk változtatni, ami rossz.
Szerintem ez butaság! Mérlenne irigy? Arra a 3-4 dalra amit nem Ö énekel?...áá. amugy meg ezekben a dalokban én alig hallom a Layne hangját. Éppen mintha a háttérben akarna maradni.
Mondjuk én is a dirt megjelenésével kezdtem őket igencsak hallgatni, bevallom, eleinte még k...ra zavart is, hogy a rúszterklip annyit nyomult a headbanger's ball-ban (Vanessa Warwick, naná), ma már azért ezt nem tartanám akkora hibának...:*)
Érdekes amúgy az unplugged lemezen, hogy azon a néhány témán, amin nem layne énekel (hanem a cantrell csávó), a staley srác minden refrénkor igyekszik azért a gitárosát messze túlénekelni (persze így aztán egyáltalán nem lesz rossz az összhatás). Gondolom, nem kicsit irigy a gyerekre. :*)
Sajnos nem ismerem az AICt annyira, amennyire kellene, a 3 albi számainak többségéhez
még nem volt szerencsém, viszont az unplugged meseszép, a Jar of Flies, SAP is baromi jó, és
olvasva a topicot nagyon kedvet kaptam a zenekarhoz :)
Ja és a Cantrell-soloalbumról is csak nagyon jókat hallottam, azt is csekkolnom kéne már végre.
Jó hangja van a srácnak, nagyon jó.
Az AIC-AIC albumot senki sem említette kedvencként, az nem annyira jó, nem érdemes azzal kezdenem?
Mindegyik lemezük hatalmas a maga nemében.
eleve 2 élü az egész zenekar. ott az akusztikus oldal meg ott a sulyos oldal! én az akusztikus kislemezeket meg az unpluggedot tök külön nézem. azok csak kis zenei kiruccanások. amugy akkor is 3. lemez a legzseniálisabb. Olyan szinten sulyos és pszicho és nyomasztó hogy arra nem lehet rátenni! nem lehet róla számokat kiemelni sem, meg nem is érdemes. az egy tökéletes mű. és metal! nekem az a lemezek lemeze! top...
Szerintem hallgassátok csak a facelift-et egy kicsit figyelmesebben. Garantáltan lepődés lesz.
Amúgy meg az MTV unplugged live úgyis mindent visz és erről meg nem nyitok vitát. :*)