Szia! Hozzáértő egyáltalán nem vagyok, de azon kívül, hogy szerintem nagyon jó képek, tudom azt is mondani, hogy szerintem még hatásosabbak lennének, ha a téma jobban a kép közepére került volna, nem pedig valamelyik széléhez közelebb. példa
Néhány hónapja én is vettem egy ilyen kis aranyos gépet. Nyaralásom képei elérhetők itt, és arra szeretném kérni a tisztelt hozzáértő olvtársakat, hogy véleményezzék őket: "Mit lehetett volna jobban csinálni?" mottóval.
Néhány hete vagyok Boldog tulajdonosa a 2800-nak. Ez az első Digitális gépem, már csak ezért is nagyon elégedett vagyok. Kb. 800 kép készült már és egyre kevesebbet kell törölnöm:-) Egy pár az elsőkből, itt:http://kep.tar.hu/balulight/index.phtml?aid=27534362
Hello.
Két gyors kérdés:
1. Ha veszek 2000-es akkukat Ansmann ha jól emlékszem, azokat lehet tölteni a gyári FUJI töltővel?
2. Van valami ügyes kis program ami átnevezi a képeket. Mondjuk dátumra pl. Dscf0001.jpg-ről 20020921_1.jpg-re? És persze megteszo automatice az összes képpel ami egy könyvtárban található.
köszi
A gép dobozában nekem sima ceruzaelem volt ami ugye egyszer használatos.
Érdekesség: németországban valamelyik Aldiban vettem 150 Ft-ért 600 mAh-s akkukat, azt hiszem Ft/mAh-ban ez nem rossz. Többet kell cipelnem, de azért nekem is van + két garnitúra GP 1700-as. A Nikonnal mindig akkubajom volt, a Fujival már nincs ilyen bajom.
Szia Bau!
Ez azt jelenti, hogy csak 3%-ot vagy 97% tömörít?
Akkor már miért nem *.tiff LZW-vel?
...és akkor nekem, hogy lehet a 700k képből 2 MBy.
Tudom, több pixel információ nem kerül rá és ha azt nézem, hogy az eredeti kép 700k akkor a Save as...-nál újra tömörít, tehát inkább egy kicsit kisebbnek kellene lenni?
Köszönöm a tippet. Akkor a kitolt objektívval ne támaszkodjak a falnak. :)
Más:
Tudja valaki mennyibe kerül most egy Fuji 1.2V 1700 mAh aksi szett (4 db)?
RTH41: Azt modták a szervizben hogy eddig a legtöbb 2800 -as hibát leejtés okozta. Az enyémben a zoom mechanika volt rossz, és bár pontosan nem tudom hogy mi történt vele, de le nem ejtették az tuti.
Szerintem inkább valami olyasmi történt, hogy ki volt tolva az objektív és nekiment a srác vele valakinek, amitől a mechanika megadta magát.
Hello samaky.
Amire tudok válaszolok most.
328-as hozzászólás. Az olcsó gépek szinte mindenhol magánimport keretében érkeznek az országba. Ez azt jelenti, hogy megrendelésre vagy ha nagy az üzlet forgalma raktárra megvásárolják külhonban (pl. Németország) a gépeket. A gépek ugyanazok mint az itthoni disztribútortol vásárolt darabok csak a szolgáltatásokkal kerülnek többe. A plusz szolgáltatások a következőek:
- Magyar Fuji Hungary garancia, enélkül fizetned kell ha itthon akarod szervizelni a géped.
- Magyar leírás a géphez és a szoftverhez
- Jelenleg 4 db Fuji akku és 1 db Fuji töltő. Nem tuti mert nincs nálam a cuccos, de mintha 1700 mAh-ás lenne az akku.
Nos a megbizhatóság változó szerintem akinek nincs garanciális problémája a géppel és nem zavarja, hogy ha hosszabb az átfutási idő amig kézhez kaphatja a gépét annak nem lesz gondja az olcsóbb cégekkel sem. Viszont ha garis probléma adódna a géppel akkor macerás lehet kivárni az időt amíg ők kiviszik a gépet, kint megjavítják majd újra hazahozzák a gépet. Ha jól olvastam ez az idő akár egy hónap is lehet. A garancia szerintem azért is fontos egy videóval ellentétben, mert ezek érzékeny készülékek és hajlamosan a meghibásodásra.
418-as
Ez a gyári garipapírt nem adják ide szerinten hazugság. Nekem a kezembe nyomták a garipapírt és megmondták, hogy ha gond van irány a szervíz, ők nem tehetnek semmit.
Én nem próbáltam az Olympust így nem tudok róla érdemben nyilatkozni. Ár érték arány is attól függ, hogy neked mi a fontos.
1.) Szerintem mindegyik felirat idővel lekopik mert egyforma eljárással vannak felvíve a gépre. Én a kopást csak a Media Marktos gépen láttam ami azért elég nagy igénybevételnek van kitéve. Mi leragasztottuk a feliratokat Scotchtape-el ez nem olyan erős mint a hagyománmyos cellux és szépen felrakva nem is feltünő.
2.)Talán a héten megoldható lesz.
3.)A garancia papír szerintem másolható habár színes a lap maga. Viszont magában nem ér semmit csak a számlával együtt. Kérdés ugyan, hogy a szervízes miből tudja megállapítani, hogy az a cég hivatalosan adta-e el a gépet. A magyar használati ugyanolyan mint az eredeti tehát formára, nagyságra és anyagra megegyezik az eredetivel ezt könnyű megnézni.
3/a.)Nem kell semmit sem elkapkodni.
4.) Van magyar Fuji szervíz nem értem miért kéne nekik intézni a garanciális ügyeket, más talán tudja a választ.
5.)Szerintem már van, de nagyon drága nem éri meg.
Én nem ismerem ezeket a gépeket.
Szia Bau!
Örülök, hogy megjavult a géped. Jó fotózást! Ezek szerint mech. hiba volt? Mit mondtak mi okozta? Netán fizikai kényszer?
jpg: én is tudom, hogy minden újra mentésnél (Save As…) a jpg-s kép minősége romlik, de a 10-es minőségi értéken a legkevésbé, mivel a tömörítési eljárás kumulatív, azaz újra és újra tömöríti a képet – emiatt romlik a kép minősége.
Én úgy használom: megnyitom a Fujifoto.jpg-t, elvégzek rajta minden eljárást amit akarok és úgy mentem el 10-es minőségen (méretét nem változtatom.) Így elérhető a legkevesebb minőségi romlás, de a kép vizuálisan élvezhetőbbé válik. Ha elsőre nem vagyok megelégedve a kép változásával akkor mentés nélkül bezárom és újra megnyitva az eredeti fotóval kísérletezem tovább, míg számomra elfogadható nem lesz.
Egy kérdés: milyen tömörítési fokkal dolgozik a gép? (SZVSZ a Fine módban nekem olyan 7-es fokozatnak tűnik, ezért lehet az, hogy ha 10-es fokozaton elmentem, akkor nagyobb lesz a file-méret mint az eredeti?)
Üdv: RTH41