köszi, nem ismertem a könyvet, de így már nem lesz nehéz valami könyvtárból előbányászni. ha már a filmet ilyen lehetetlen időben adták, legalább elolvasom.
A hivatkozott filmet sajna nem láttam egészben. Az én bűnöm. A Hallmarkon leadták többszöri, de mindig későn vettem észre, így csak darabokban láttam. Mondjuk elég volt az is. De nem ismétlem magam. Azóta figyelem, de nem adták, pedig fel kell vennem.
Felvettem videóra. De még csak addig néztem meg, hogy P. Holmes megpróbálja a tabletta használatát "beadni" a feleségének. Folyt köv. majd.
Amúgy ismerem. Végigrohantam a topikon, láttam, hogy a 37-es Galaktika (ebben olvastam róla először én is ), meg a Veszedelmes jövő már fenn van. A könyvet nem is olyan rég szereztem meg. És ahogy láttam, az 1959-es film igyekszik a könyv keretei közt maradni.
Nyomasztóbb könyvet nem is olvastam, emlékezetem szerint mint ezt. Iszonyat.
Nem azért, mert hemzsegnének benne a hullák. Hanem mert olyan "tárgyilagos". És olyan végleges.
Nem volt óvóhely, legalábbis jó óvóhely nem volt. A könyv szerint kobaltbombákat is használtak ( a dr. Strangelove is erre épül azt hiszem ), és azon vacilláltak hogy a kobalt felezési ideje legalább 15 év. A könyv 1957-es és szerintem akkor - de talán most sem ) lehetett ilyen óvóhelyet építeni, ami eddig kitart.
A legvégén a város, teljesen üres utcákkal, mindenki hazament szépen meghalni.
Ahogy a "There is still time.. Brother" szalagot lengeti a szél a kihalt téren. :)
és még megannyi hasonló üde pillanat. Apátia rulz.
Látta még valaki?
Miért nem voltak óvóhelyeik? Vagy volt még hátra 4-5hónap, nem lehetett volna kaparni párat?
Nugent Millert végre nekem is sikerült abszolválnom. Tökéletesen a topikunkba illik. Hiába, az '50-es '60-as évek hidegháborús időszaka volt az igazai fénykora az ilyen írásoknak. Azért a cenzúrázott változatra is kíváncsi lennék, mi nem volt belőle akkoriban "politikailag korrekt".
Megnéztem a Hősök vérét DVD-n. Ugyanúgy árad belőle a B-filmek ellenállhatatlan bája mint amikor először láttam. Rutger Hauer az egyik személyes kedvencem, a zenéje pedig akár a Fallout-ból szólna, és az elején a "falu" meg a kukoricás is mintha onnét lépett volna elő.
A "Nugent Miller és a lányok" már korábban is megjelent magyarul (olvastam, meg is van nekem), csak nem emléxem hogy hol. Esetleg valamelyik antológiában? Tudja valaki?
Az új Galaktikában az uccsó novella, Robert Sheckley: Nugent Miller és a lányok igazi poszt-nukleár, kár hogy rövid. De már csak ezért is érdemes megvenni. :)
Nem vag a temaba csak hangulatilag. Tegnap megneztem ismet e Marat Sade filmet. Mindnekinek ajanlom. Ha kell leirom az alapokat. Ide csak azert tuztem be mert elegge apoka hangulata volt nekem.