Keresés

Részletes keresés

Donovann Creative Commons License 2005.11.07 0 0 68
Üdvözletem!
Hát pl én is elég sokszor laktam Cemicén... szóval a magyarok bárhol fellelhetőek... Nektek milyen volt?
Dn
Előzmény: Tycho Brache (67)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.11.03 0 0 67
Kötöszködsz, vazze? Menjünk vissza és keressük meg őket! :))))))))))))))
Előzmény: OPi (66)
OPi Creative Commons License 2005.11.03 0 0 66
Felső-Libenybe magyar turista véletlenül nem kerül, ez határozott véleményem.
Előzmény: Tycho Brache (65)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.11.03 0 0 65
Kobylisy-külsőn szállunk le a villamosról éppen - na kibe botlunk? Egy magyar párba hátizsákkal...
Előzmény: yenoee (64)
yenoee Creative Commons License 2005.11.03 0 0 64
Megvan:-)
Kicsit savanya volt, de egyáltalán nem goromba.
Kétszer jártunk ott, és nem utoljára:-)
Szegedínksy gulás nagyon bejött, meg az egész hely úgy, ahogy van.
Jellemző módon első alkalommal egy magyar csapat mellé huppantunk le. Egész ott-tartózkodásunk idején azon aggódtunk, maradt-e egyáltalán otthon valaki, vagy az országból utoljára távozó vajon lekapcsolta-e a villanyt? Rengeteg magyar volt kint.
Nézegetem a képeinket, és elvonási tüneteim vannak....
Prágában csavarogni jóóóó
:-)
Előzmény: Tycho Brache (63)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.11.02 0 0 63
A szőke pincérnő megvan még?
Előzmény: yenoee (62)
yenoee Creative Commons License 2005.11.02 0 0 62
Az U Zlaté Kotvy ki lett próbálva, és tényleg nagyon jó hely:-)))
Előzmény: Tycho Brache (60)
OPi Creative Commons License 2005.10.26 0 0 61
szvsz max 39 lehet az :-))
Előzmény: Tycho Brache (58)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.26 0 0 60

Saját tapasztalatom nem olyan túl sok van, de ezeket itt megpróbáltam összefoglalni...

Nekem sajnos nincs kedvencem. Illetve különböző szempontok alapján túl sok is.

A jó sört, mint kitételt felejtsd el, nem nagyon tudsz nem jó sört találni. Jó kaja olcsón is sokfelé van. Én a belvárosi turistaútvonalakat elég régóta kerülöm, de ha Ti először vagy nem túl sokadszor mentek Prágába, akkor nyilván ezeket fogjátok végigjárni.

Mondok két helyet, ami biztos jó. Az egyik a hangyaútvonalon van, de ennek ellenére korrekt a szolgáltatás, és nem csak a lehúzásról szól az egész. A Kisoldali téren található étterem neve U Glaubiců, és itt írtam róla, sorban a 11. helyszín.

A másik kicsit kijjebb esik a belvárosból, Vyšehrad nevű kerületben van, de könnyen megközelíthető: U Zlaté Kotvý.

Ha küldesz egy mail-t az itt megadott címemre, megírom a mobilszámomat, és ha kint elveszettnek érzitek magatokat, csak hívjatok fel nyugodtan!

Előzmény: candi78 (59)
candi78 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 59

Jó utat és jó szórakozást Nektek!

Úgy esett, hogy öcsém is pont akkor megy az egyetemével szervezett úttal, mint mi, így tutti összefutunk egy sörözésre.

Már nagyon várom az utazást, mindenki csupa szép és jó dolgot mesélt a városról.

Egy kérdésem még is lenne Hozzád (mint Prága-szakértőhöz), remélem senki nem támad le. Szóval, egy igazi cseh hangulatos kis éttermet keresek, ahol meg tudjuk kostolni a helyi specialitásokat, finom a kaja, jó a kiszolgálás, jó a sör. Mit tudnál ajánlani saját tapasztalataid alapján? Tudod, mit? Azt mond meg, Neked melyik a kedvenced. Elég a hely neve + az utcanév, mert térképem már van.

Előre is köszi!

Előzmény: Tycho Brache (58)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.26 0 0 58

Szerintem is kellő tisztelettel írtál, de az ember sose lehet elég körültekintő :)))

Kb. negyvenedszer megyek, de lehet, hogy még csak 38... Péntektől keddig leszünk kint, és egy kis külvárosnézést tervezünk. Illetve a jelek szerint néhány topicolóval is összefutunk hétfő este.

Ha bármi segítség kell, csak szólj bátran! Jó utat nektek is!

Előzmény: candi78 (57)
candi78 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 57

Szerintem kellő tisztelettel írtam! :) Alapjában rendes, illedelmes lány vagyok. :)

A szállásunk: Pension Prague City. 10-15 percre van az óvárostól, igényeknek megfelelő, ár elfogadható.

Vettem könyvet, plusz internetről töltögetek infókat. Már körvonalazódik, hogy mit akarunk megnézni. Már alig várom.

Neked jó utat és szórakozást. Hányadszorra mész ki? Meddig maradsz? Mi jót csinálsz? Ha már leírtad egyszer valahol, akkor sorry :)))))

Előzmény: Tycho Brache (56)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.25 0 0 56

Kérdezni szabad, csak illő tisztelettel kell hozzálátni. :))) Tudod akik a prágai topicban írogatnak, egytől egyig elvonási tünetektől szenvednek, lévén éppen itthon tartózkodnak, ezért különösen ingerültté válhatnak látszólag ok nélkül is :)))

Sikerült találni szállást? Nyugodtan kérdezz ám, ha feszít még a kíváncsiság! Én pénteken megyek, úgyhogy kezd megszállni a nyugalom. :)

Előzmény: candi78 (55)
candi78 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 55

Szia!
Köszi a tippet .Nagyon tetszik az oldal, sok hasznos dolgot olvastam (nem csak szállás). Gratulálok hozzá!

Az egyik kinti irodánál adtam le az ajánlatkérésem (Mary's), remélem még van hely a kinézett panzióban.

Kérdezni már nem is merek, mert a másik prágás topikon jól megkaptam a magamét. :)))) Na, jó. Ez csak vicc volt.

Előzmény: Tycho Brache (54)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.23 0 0 54

Sajnos most nem nagyon van időm részletesen írni, de ha megnézed ezt az oldalt, a kérdéseid döntő többségére választ fogsz kapni. Utána, ha van valami, beszéljük meg, holnap több időm lesz.

De addig is egy tanács: a szállást villámgyorsan intézzétek, mert már elég késő van!

Előzmény: candi78 (52)
natenedu Creative Commons License 2005.10.21 0 0 53

Szia!

Valószínűleg Tycho Brache kimerítő választ fog adni a érdéseidre, de azért belekotyogok, hátha hasznossá válhat.

Szállás: Menjünk már Prágába egy kicsit, naaa ! topicban többször is elég kimerítően ki lett tárgyalva. Személyes tapasztalat: http://www.hostelumelounu.cz/ én itt találtam meg az igényeimnek tökéletes szobát. Jellemzői:

• 10 perc gyalog a Vencel tér, 3 perc az I Pavlova metrómegálló.
  • Non Stop recepció
  • Változatos szobák (Kétágyas saját fürdőstől a dormitoryig minden)
  • Tiszta, igényes, sőt hangulatos.
  • Saját zárt parkoló
  • Megfizethető ár.
  • Angol tudás (átalában német a preferált a panzió kategóriában)
  • Negatívum: elég telített, idejében kell foglalni.

Kaja: Amit én nem hagynák ki:

tarja+káposzta+knédli -> ez a "nemzeti" eledelük

sörben főtt csülök

Hermelin (csakis csípős változatban, fekete sörrel)

Sörsajt

Gulas (nem leves)

pisztráng valami kukoricás tejszines szószban (szintén nemzeti eledel)

na és Bamborák, bamborák, bamborák. Frissen kisütve, sajttal lehetőleg. Jó borsosan, durván reszlt kruplival.

Pivo, amit nem hagynék ki: Prazdroj (Pilsner), Staropramen, Kozel, Gambrinus, Cerny Krusovice, Bernard. 

Néznivaló: Erről könyveket szoktak írni :))) Én egy napos túrákra indulóknak az alábbi vonalat szoktam ajánlani: Indulj el a Vencel térről reggel, menj 30 métert és állj meg egy Vaclaska Kolbasa menüre (nem kólával, hanem, csapolt Gambrinussal persze:)) A tér belefut az Óváros térre. Ülj le az óratoronnyal szembe egy Staropramenre (relative kicsit drága itt) és csodáld minimum egy óráig a teret. Irány balra el a Károly híd felé. Ha már van 15h óra, akkor itt vége is az első napnak, mert a Tigrisben meg lehet uzsonnázni, onnan meg úgyse szabadulsz estig el :). Ha mégsem akkor, a Hídon át irány Hradzsin, szokásos arany utcácska, Vitus, blablabla, na és a Fekete Ökör-ben meg lehet pihenni.

Elfáradtam és ideges lettem, hogy én csak tavasszal megyek, abba is hagyom :) majd folytatják...

Előzmény: candi78 (52)
candi78 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 52

Szia!

Úgy "látom", nagyon otthon vagy Prága témában, ezért fordulok Hozzád, de természetesen más topicoló is válaszolhat :)

Na, szóval: a hosszú hétvégén utaznék a párommal Prágába. Még nem jártunk ott soha.

- Autóval megyünk, valami normális és tiszta szállást keresünk. Érdemes egyébként  utazási irodánál érdeklődni (a Blahúttól kértem ajánlatot az imént)? Igények: legyen saját wc + fürdő, városközpont könnyen megközelíthető legyen (a piros metróról már olvastam). kb. ár  10-15 ezer/szoba/éj.

- Mit érdemes megnézni?

- Mit érdemes enni (specialitások a knédlin kívül) és hol? Érdemes-e átmenni Karlovy V-ba?

- milyen utikönyvet javasolsz?

- milyen a hangulata a városnak ilyenkor november elején? Sok a turista?

Várom válaszod!

Köszi,

Candi

Előzmény: Tycho Brache (51)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.20 0 0 51
Valóban más. De csak a földelt dugót nem tudod bedugni, a földeletlen laposat igen. Ha földelt cuccot viszel, menj el a Tesco-ba, és vegyél egy átalakító turista-szettet, a világ 180 országában használhatod. A többiben még nincs elektromos hálózat... :)
Előzmény: mobima (50)
mobima Creative Commons License 2005.10.20 0 0 50

Szia, még egy kérdés.

Azt hallottam, hogy Prágában mások a konnektorok, mint nálunk. Igaz ez? Mert ha igen, oda a reggeli kávécskám :(((

Miben más? lapos vagy 3 ágú?

Kösz

Előzmény: Tycho Brache (47)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.19 0 0 49
Nem akarlak túlzott reményekkel bíztatni a 10 eurós szállást illetően... A legolcsóbbak is pár euróval magasabb árnál kezdődnek, és ezek mind többágyas szobákat takarnak.  Egy jó viszont mutatkozik, kérdezd meg, van-e hely!
Előzmény: Donovann (41)
Donovann Creative Commons License 2005.10.18 0 0 48
Köszönöm annak aki lefordította! Akkor már én is megnézem a csah site-ot és legalább megtudom mi az a tvmaci csehül.
Előzmény: Tycho Brache (43)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.18 0 0 47
Automata rengeteg van, úgyhogy ha megszorulsz, pénzhez tudsz jutni.
Előzmény: mobima (46)
mobima Creative Commons License 2005.10.18 0 0 46

Kösz a választ.

3 napra költőpénznek ( az otthoni kaja kiegészítése és látnivalók ) 1000 koronát tudok vinni, gondoltam, ha megszorulok, legyen ott a bankkártya is.

Előzmény: Tycho Brache (40)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.18 0 0 45
Nem kapkodják el...
Előzmény: BJ (44)
BJ Creative Commons License 2005.10.18 0 0 44

Bocsi, most nézem, hogy ez október elején volt... A novemberi program még nincs fent cseh nyelven sem.

BJ

Előzmény: Tycho Brache (43)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.18 0 0 43
Annyit tudtak mondani a Planetárium műsoráról, hogy a cseh TV Maci 40 éves születésnapja kapcsán gyerekműsor lesz napirenden.
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.18 0 0 42

A 10 euro az kb. 300 korona, ezért a pénzért dormitory-n kívül mást csak nehezen fogsz találni, esetleg nagyon kint a fenében. Ez utóbbi nem olyan nagy tragédia, én is laktam már Opatov-ban. Körülnézek, ha találok valamit, szólok!

A másik topicban megkérek valakit, hogy fordítsák le a Planetárium cseh nyelvű programajánlóját, az angol sajnos csak februárt mutatja, azóta nem frissítették.

Donovann Creative Commons License 2005.10.17 0 0 41
Köszönöm az invitációt! és Jó, hogy tisztáztuk az árnyalatnyi nézeteltérésünket!
Először azért szállást próbálnék keríteni... kb 10euró körül gondoltam (nem vagyok olyan jól eleresztve, most érettségizem...stb, diákélet) Bár nézegettem, de már van tapasztalatom a "dormitory"-k terén, és a cuccom sem lenne biztonságban, nomeg ha viszek képet, sérülésmentesen..., úgyhogy pl írtam levelet a magyar intézetnek, hátha ajánlanak valami szállást... Arra jöttem rá, hogy a szállások, nem is oly drágák, csak egyszemélynek megfizethetetlen...
A Planetáriumban nem tudjátok mi a program 30-06-ig? én nem tudtam kibogarászni az infóhalmazból...
Üdv.
Előzmény: Tycho Brache (39)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.17 0 0 40
A bankkártyákat valamivel szélesebb körben lehet használni Csehországban, mint nálunk, az elfogadóhelyek száma is több, pont mostanában olvastam erről egy cikket a Figyelőben. Ennek ellenére nem tudsz túlélni csak kártyával. Nagyáruházakban, glancosabb éttermekben elfogadják, valószínűleg a múzeumok egy részében is, de ha rendes prágai kocsmákat is fel akarsz keresni, amik a fő turistacsapásoktól néhány tucat méterrel kijjebb kezdődnek, akkor felejtsd el a kártyát. Amúgy sem javaslom azokat a kocsmákat, ahol elfogadják, az mind turistás hely, érintetlen hospoda-hangulatot nem nagyon találsz ezekben.
Előzmény: mobima (36)
Tycho Brache Creative Commons License 2005.10.17 0 0 39

Kedves Donovann! Ha úgy tűnt, hogy kötöszködni akarok, elnézést kérek, valószínűleg rossz pillanatomban sikeredett ilyenre az előző hozzászólásom. Igazad van abban, amit a tapasztalatokról és a meggyőzésről írtál, valószínűleg más-más tapasztalatokat szereztünk Prágában. Na de aki mindkettőnket olvas, talán így árnyaltabb képet kap!

Hogy mit ajánlok 30-ára? Például azt, hogy igyunk egy sört odakint, én már 28-án kint leszek, 1-jén jövök haza. Biztos vagyok benne, hogy álláspontjaink közelednének :) És a képeid is érdekelnének.

Tudok talán szállás-ügyben is segíteni. Mennyi időre mész, milyen helyen szeretnél lakni, és mennyit szánsz éjszakánként a szállásra?

P.S.: Nem jössz át a "Menjünk már Prágába egy kicsit, naaa..." topicba? Valamivel jobban pörög ott az élet, mint itt.

Előzmény: Donovann (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!