Nekem is ugye elvből alap a vízállóság. Megnéztem a Z-t, iszonyúan tetszett minőségileg, tudásilag, csak hát hatalmas. Nekem nincsenek olyan taskok, mint C!-nek, de nekem elsődleges, hogy jól elférjen a zsebemben (nincs is autós tartóm, zsebben marad ott is :-) ), és átérjem hüvelykujjal. Mások a peremfeltételek egyszerűen.
Ha kijön egy normál méretű változat, lehet, rárepülök. Most viszont egy 30e Ft-os kínait használok a vénséges Defy mellett/helyett, épp átállás alatt vagyok, (a Defyhez már nem kapok rendes akkut, wazze...), az kis tudású, de nekem teljesen rendben van, ráadásul kétkártyás, az meg zseniális, nem kell a cseh telómat cipelnem, ha bankolni akarok... Sosem gondoltam rá, de ez plusz kényelemnek bizonyult, lehet, megszokom véglegesen...
Az biztos, hogy nézni rajta bármit az jó. De a bal felső sarkát még én is nehezen érem el hüvelykujjal, pedig elég nagy a kezem. De összességében elégedett vagyok vele.
Én is elgondolkoztam egy kis időre a Nokia 1520-on, de egyrészt a 920-szal teljesen elégedett vagyok, másrészt meg annyira nem gyakori, hogy kihasználnám a nagyobb képernyőt, így nem állok rá. Bár a nagy akksi vonzó, de így is elvan 1,5 munkanapot minimum, az meg nekem már bőven jó.
Kénytelen leszek még nagyobb baromságot kiagyalni a pénzköltésre... ;)
Pont az a jó benne. Be tudok jelentkezni a szervereinkre és még rendes terminált is tudok rajta használni az autóüból, ha kell. Pl. adatbázis újra indítás vagy hasonló.
Igen, kamerát tehettek volna bele jobbat. Timinek a HTC One van, az legalább sötétben jobb fotókat készít. Eleve nem értem ezt a 20MPixelt, mi a szent szarnak? Mert egy rendes optikánál ok, egy komoly tükör reflexes gépnél még ok, de itt? Na mindegy, úgy sem nagyon használom. Arra jó, hogy ha kell valamit leírnom vagy lemásolnom, akkor lefotózom. A többi nekem nem túlzottan érdekes.
A betekintési szög mizéria arra jó, hogy a régen fps guszárok, most erre verjék a brét. Más értelme nincsen. Én a mindennapi használat során még észre nem vettem. Megjegyzem amikor kinéztem magamnak (mert a Sensation beázott a Spinning közben és látnom kell mert ügyeletben vagyok) a vízállóság volt a döntő, a gyors hardver és a sok memória, mert az meg kell az Androidnak. És ez volt az egyetlen a piacon, meg a Samsung S4 Activ vagy mi. Ez összerakás szempontjából egy fényévvel van a Samsung előtt.
A gondom, hogy most a kocsiban le kel cserélnem a tartót, és az szép összeg. Brodit van most benne a Sensationhoz, és az nem occó, de legalább jó.
Megnyugtatja a kis lelkedet, ha explicite megfogalmazva leírom, hogy véleményem szerint a jelenleg kapható Androidos mobilok között a Z1 az egyik legjobb? A Z1s viszont méreténél fogva használhatóbbnak ígérkezik. :)
Talán nem ment át kellően hangsúlyosan az üzenet: hajrá Sony, csak így tovább... :)))
tomcat
ps. Szerintem a Sony az elmúlt 5 évtized talán leginnovatívabb gyártója, talán egy területi képviselő is meg tudja érteni, ha hallott róla, hogy indult a sztori: két japó csávó kitalálta a tranzisztoros zsebrádiót. Aztán kellett egy név, a latin sonus (hang) és az angol sonny összevonásából összerakták a jól csengő márkanevet és elmentek házalni a Bulovához, akik azonnal rendeltek volna 100000 db-ot az addig nem létező termékből, de csak ha a saját nevük alatt fut. A japók mutattak egy fityiszt és saját kézbe vették az értékesítést. Mivel nem fért el a zsebrádió egy normál ingzsebbe, a sales team számára nagyobb zsebű ingeket varrattak. :)) A többi már történelem: Walkman, Trinitron, Discman, és még vég nélkül lehetne sorolni.
ps/2. A telóiakt is kedvelem, tizenéve nem volt Nokiám pl. (az utsó a 7610i volt), azóta csak Sony(Ericsson) és Apple.
Kb. ugyanannyira fontos, mint 5"-on az 1920x1080px felbontás. Ha megfelelő nagyítóval (szemből) nézed, akkor meglátod a 20 Mpx fotódon a légy pöcsén a szőrszálat. :)))
Ugyanolyan műszaki paraméter, ez is mint mint a többi, ez alapján is össze lehet hasonlítani a paneleket. Ne felejtsd el, hogy 5"-50" méretig ugyanazzal a gyártástechnológiával fogják előállítani a kijelzőket és mondjuk egy 600000 Ft-os 50" prémium kategóriás tévénél te se vennéd jó néven ha a harmadáron adott plazma képminőségben, színvisszaadásban, feketeszintben elpicsázza.
Ne értsd félre, nagyon jó irányba halad a Sony, a Triluminos kontrasztja pl. 4x az IPS-hez képest, a színvisszaadásról írtam alant, de ez nem jelenti, hogy ne lehetne tovább fejleszteni.
Viszont remélem a jövő nem az IPS-é, főleg nem a TN+film fosoké, hanem a sokkal színhelyesebb S-AMOLED (pl. SGS4 - bár ott picit csalnak a felbontás megadásánál a pentile elrendezéssel) vagy az ebből a szempontból még faszányosabb Triluminos jellegű fejelsztéseké.
Itt látszik (via androlib blog), hogy mennyivel pontosabb a színkeveréshez a Triluminos kijelző spektruma (alul) a hagyományos fehér LED háttérvilágítású LCD-knél:
2300 mAh azért nem olyan kicsi, ekkora volt a Z1 elődjében a Z-ben.
Inkább az az érdekes kérdés, hogy milyen kijelzőt kap? Pletykálnak arról, hogy IPS-t, akkor lényegesen javulhatnak a betekintési szögek, de valószínűbb, hogy ez is Triluminos panellel lesz szerelve, mert a japán testvédmodellben a Z1f-ben is az van. Jó lenne ha utóbbi fejlesztését kicsit felpörgetnék, ahogy olvastam, már elég közel jutottak a teljes NTSC színtér leképezéséhez, csak a betekintési szögeken kellene még javítani (érdekes módon a Z Ultrában állítólag kevésbe jelentkezett a probléma).
2009 óta használom az iPhone 3G-t, azóta hányszor cseréltél telót? Volt a Samsung korszakod, aztán a HTC izda és most rögtön a megjelenés hetében a Z1. Szóval? :-) :-)
Ezek a tepsi phabletek télleg elég viccesen mutatnak telefonáláskor a user füléhez tartva. :-)
De jön januárban aaz Xperia Z1s, a kiszivárgott infók szerint ugyanaz lesz a hardver, még a kamera is, a különbség a 4,3" 1280x720 felbontású kijelző és az arányosan kisebb méret.
A méret megszokható (ok, jöhetnek a poénok). Én sem gondoltam, de tényleg így van. Így két hónap használat után kezembe fogva a Sensation-t vagy a Desire-t azt sem tudom mit tudtam kezdeni a kis szarokkal. És legalább nem bánkódom a Nexus7 téglává válása miatt, mert úgy sem használtam már.
Igen, és gecc jó telefon. Legalábbis szerintem. Az első amire azt mondom, hogy tényleg megoldották az eddig engem zavaró részeket. A vízállóság meg istencsászárság. Kijövök a vízből 2000 m-ként és le tudom ellenőrizni, hogy nincs-e hívás (ügyelet ugye). Meg a Spinningen sem teszi tönkre az izzadtság. Mert ugye valakinek nem a csavart marja, hanem a képernyőt foltozza be.:)))
Ezt a Z1-et én is kifigyeltem magamnak (ezek szerint most már Gerzson is rájött, milyen hasznos, hogy tudja a tökét fényképezni a kádban... :-) ), de amikor megláttam élőben, elképedtem. Én telefonnak szánnám, nem tabletnek...