Nem jött üzenet, ha még esedékes, továbbra is várom, küldök telefonszámot, megbeszéljük az átvétel helyét-idejét (a lentebb már többször írt koordinátákkal, annyi a változás, hogy a belvárosi helyszín Honvéd utcáról a József nádor térre változott).
De bárki másnak is szívesen adok, most több adagtól is meg tudok szabadulni, nagyon elburjánzott a tenyészetem.
Köszi a választ. Persze nem melegre, olyan szobahömérsékletre lehültre gondoltam. Mikor már a hűtőbe tennénk be. Szerintem kicsit kevés az a gomba amit felengedtem.. De majd szaporodni fog..
Rájöttem üveg edénybe teszem a forralt tejet tovább eláll. 7,5 gyümölcslés üveget neveztem ki tejesnek. Természetesen a kefírt is befőttesbe készítem.
Nem (felteve, hogy nem olyan forro, hogy megoli). En a hutoszekrenybol kivett tejet ontom ra es nagyon kivalo kefir lesz belole. Ha szobahomersekletu tejet ontesz ra, egy kicsit hamarabb kesz lesz.
Hazitejjel meg finobabb, bar barmilyen tejbol jo kefir lesz.
Egyetertek Lassu Nyillal, en is kiprobalnam, hogy meg mukodik-e.
En legtovabb 3 hetig tartottam ugyanabban a tejben a hutoszekrenyben minden problema nelkul.
Fel ev egy kicsit soknak tunik. A veszely nem az, hogy a tej (kefir) megromlik - a kesz kefirt akar honapokig is el lehet tartani, akar szobahomersekleten is. Nem biztos, hogy honapok utan meg szivesen meginnad, mert egyre savanyubb lesz, a vegen mint az ecet, de nem romlik meg.
A problema inkabb az, hogy a kefir gomba, ha tul sokaig van savas kozegben (peldaul a kesz kefirben) egy ido utan elvesziti szaporodo kepesseget.
Már megbocsáss,ilyen tanácsot felelőtlenség adni ,itt az egészségről van szó,vidd a sajátodat vásárra,ha úgy akarod,de másokéval ne játszadozz .Ez így korrekt.
Szerintem próbáld ki friss fincsi tejecskével, a gombáckákat először alaposan kiganajozva, megfürösztve, és csak akkor add fel őket a csőpostán, ha a második-harmadik etetés után sem látsz tisztességes együttműködési szándékot :-)
Szerintem az már nem jó! Fél évig ugyanabban a tejben????!!!!Tej és gomba ; mind a kettő nagyon érzékeny és nagyon romlandó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ismét továbbadnék egy kezdőadagot (akár kettőt is). Postázást továbbra sem vállalok, átvehető a Belvárosban, a Népligetnél vagy Pestlőrincen (korábbi hozzászólásokban részletesebben).