Az állatkertben egy akolba kerülnek a bölények és a zebrák. Napokig csak kerülgetik egymást, mígnem az egyik nap így szól egy bölényfiú egy zebrakancához:
- Te honnan jöttél?
- Afrikából.
- És mit csináltál ott?
- Jártam a szavannákat, és én voltam a legjobb futó.
A zebrának tetszik a bölény társasága, ezért visszakérdez:
- És te honnan való vagy?
- Amerikából származom.
- És mit tudsz!
- Vesd le a pizsamádat majd megmutatom! - vigyorog a bölény
A macska már napok óta idegesen járkál fel-alá az egérlyuk előtt, de eredménytelenül. Hirtelen kitalálja, hogy mi lenne, ha ugatással próbálkozna a nyávogás helyett, mondván, hogy akkor előjön az egérke, mivel ahol kutya van, ott macska nem lehet. Így is tesz. Kijön az egérke, és a macska e szavakkal nyalogatja a szája szélét:
- Hiába, nem árt néha egy idegen nyelvet tudni
Nagy hepaj van az erdei kocsmában. A róka alaposan beszeszel, és kötekedni kezd a nyuszikával, mivel az azt merte mondani, hogy az egész erdőben ő a legerősebb.
- Gyere ki ha mersz! - áll fel a nyuszika.
Kimennek verekedni, ám pár perc múlva a róka megtépázva tántorog be az ajtón. Látván ezt a haverja a farkas, ő is kimegy. Nem telik bele sok idő, ő is félájultan esik be az ajtón. A medve felkapja a vizet, és ő is kirohan, de kis idő múlva ugyancsak zsák módjára dől be az ajtón. Az ajtórésen megjelenik az oroszlán feje:
- Na, kételkedik még valaki a nyuszika szavában?
A nyuszika és a farkas minden héten sakkoznak, és mindíg a nyuszi nyer. A farkas az egyik héten megkérdezi a nyuszikát:
- Hogy csinálod, hogy mindig te nyersz?
- Tudod -válaszolja a nyuszika- sakkozás előtt mindíg elmegyek a szeretőmhöz, és jól megdugom.
A farkas elkezd gondolkozni hogy neki is ezt kéne tennie, de mivel nincs nője, úgy határoz, jó lesz a felesége is. A következő sakkozás előtt kimegy a konyhába, és hátulról letámadja főzöcskéző feleségét, mire megszólal az asszony:
- Mi van nyuszika, mész sakkozni?
-Görény van a pincémben-telefonál egy rémült hang a rendőrségre, Hogyan szabaduljak meg tőle?
-Szórjon végig egy marék kenyérmorzsát a pincétől a kert aljáig. Aztán hagyja nyitva a pinceajtót!
Valamivel később az ember újra telefonál.
-Na sikerült?- kérdi az ügyeletes rendőr.
-Nem..Most két görény van a pincémben.
-Tanitó néni,Mikor jön már az a cica?
-Ugorj ki az ablakon!
-Hogyne, hogy pofára essek, rendesen betörjem az orrom, és épp olyan ronda legyek, mint te?!
A kutató egereket tanit be arra, hogy ha megnyomnak egy csengőt, akkor ennivalót kapnak.
Egy hét után megszólal az egyik kisegér:
-Sikerült végre rávennem azt az alakot, hogy ha megnyomom a csengőt, dobjon ide egy sajtot!
Arisztid elmegy Afrikába oroszlánvadászatra, és egy szép oroszlántrófeával tér haza.
Itthon Tasziló barátja faggatja, hogy mesélje el , miként zajlott az oroszlán leterítése.
-Az úgy volt,-mondja Arisztid-,hogy megpillantottam az oroszlánt, jött felém. Én futásnak eredtem. Utánam az oroszlán! Már csak tíz lépés volt köztünk, már csak öt lépés volt köztünk a távolság, és mit ad Isten? elcsúszott az oroszlán!
-Rémesen izgalmas lehetett- jegyzi meg Tasziló. -Én biztos összecsináltam volna magam!
-Naná! Hát mit gondolsz, min csúszott el az oroszlán?
Új kiskakas kerül a baromfiudvarba, és azonnal lendületesen munkához lát. Nem kíméli a pulykákat, gyöngytyúkokat, kacsákat, libákat sem.
- Nem lesz ennek jó vége fiacskám! - figyelmezteti az öreg kakas az ügybuzgó fiatal társát aki rá se hederít.
Másnap reggel az öreg tarajos szomorúan látja hogy a buzgó kiskakas ott fekszik a szemétdomb tetején, és fölötte már ott köröz egy keselyű.
- No lám -csóválja fejét az öreg- megmondtam én, hogy ez a sok szex nem vezet jóra!
- Csönd -suttogja mérgesen a kiskakas egyik szemhéját felnyitva- nehogy elriaszd itt nekem!
Három bagoly ül a fán. Megszólal az egyik:
- Kaptam egy órát.
- Az semmi - tromfol a másik - én kaptam egy tehenet.
- A francba is - mérgelődik a harmadik - én nem kaptam semmit.
Másnap ismét ott ül a három bagoly ugyanazon a fán. Megszólal az első:
- Ellopták az órámat, nem tudom mi lesz.
- Nekem meg a tehenem, zabos vagyok.
Mire a harmadik:
- Már fél hat? Gyerünk fejni!
Az egérke és az elefánt át akarnak menni a határon, de a határőr nem engedi át őket:
- Az egérke mehet, az elefánt marad.
Másnap megint megpróbálják, de a határőr megint nem engedi át őket:
Harmadnap az egérke félbevág egy zsemlét, az egyik felet az elefánt hasára, a másikat a hátára teszi. A határőr megint megállítja őket:
- De a szendvicsemet csak átvihetem?
A szúnyogok tüzet raknak. A tűzrakás vezetését az öreg szúnyogra bízzák. Azt mondja az idősebb szúnyog:
- Eloször csak vékony ágakat tegyetek rá, aztán meg olyat is lehet, mint a combom
Két nagyképű bagoly ül a fán. Megszólal az egyik:
- Nekem azt mondta az Isten, hogy én vagyok a legszebb és a legokosabb a földön!
Mire a másik:
- Nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna
Az őzikét megtámadja a farkas az erdőben. Az őzike ijedten szólal meg:
- Fontos üzenetet küldött mindenkinek az oroszlán. Ha érdekel olvasd el a jobb patámon.
Amikor a farkas odahajol, hogy elolvassa, az őzike kegyetlenül fejen rúgja. Mikor a farkas magához tér az ájulásból így szól:
- Hiába, mire eszembe jutott, hogy nem is tudok olvasni, már késő volt!
A nyuszika találkozik a nagykabátos farkassal az erdőben.
- Szervusz nyuszika én vagyok az atyaúristen! -mondja a farkas.
- Nem te a farkas vagy.
- De én az atyaúristen vagyok! -erősködik a farkas.
- Nem, nem te a farkas vagy! -mondja a nyuszika.
Erre a farkas széttárja a kabátját. Mire a nyuszika:
- Te atyaúristen!
-Patikus úr, semmit sem ért az a poloskairtó szer, amit tegnap eladott nekem. Hiába ittam meg az egészet,mégis csíptek, egész éjjel!
________
Hogy megy a méhészkedés?
-Remekül! Méz ugyan egy csepp sincs még, de az anyósomat már legalább háromszor megcsipték ezek a szorgos jószágok!
A tanitónéni elmeséli a gyerekeknek a róka és a holló történetét.
-Gyerekek, melyiket szeretitek jobban? A rókát, vagy a hollót?
Misike jelentkezik.
-Tanitó néni kérem, én a sajtot szeretem.
-Mondd, mama, igaz, hogy a húsvéti tojást a nyuszik tojják?
-Igaz, kisfiam.
-És azokból a tojásokból is kiscsibék kelnek ki?
-Igen.
-Na, szép kis erkölcsök uralkodnak nyúléknál!