Keresés

Részletes keresés

Lujza71 Creative Commons License 2001.03.24 0 0 942
Sziasztok

Bocsánatot kérek mindenkitől, és ezennel kérem a párttagságom megszüntetését.
Nem kívánok még virtuálisan se olyan párt tagja lenni, amiben a tagok egy része
bevallottan kábitószer élvező,és nem fogadom el azt az álláspontot, hogy ez kevésbé árt.
Nézetem szerint annak az embernek, aki néha eltudja viselni,hogy nem tud magáról és nem
érzékeli a külvilágot nincs helye a politikában.Ezért én az alkoholistákat is kizárnám
De ez már egy más tészta.
Sajnálattal
Lujzi

dEvil Snail Creative Commons License 2001.03.24 0 0 941
Nem mintha okvetetlenkedni akarnék, de szerintem inkább terrorszervezetet kellene alapítani.

Gonosz Csiga

Előzmény: Valiant (-)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.24 0 0 940
Na, elmentem, mert különben a taszterre alszom...
Sziasztok!

Kil,
pt.

Kilroy Creative Commons License 2001.03.24 0 0 939
Hm, az alakulógyűlésen pedig nem ártana Valiantnak is ott lennie, úgyis mint pártelnöknek... talán dobni kéne egy mélt neki....

Kil,
pt.

Előzmény: coolabi (938)
coolabi Creative Commons License 2001.03.24 0 0 938
Srácok! Jó ötlet, hogy gondoltok arra, hogy minden aktív párttag ott legyen. Magam részéről budapesti vagyok, szóval a pest is jó lenne, de most valahogy abban a szerencsében ( ??? :-))) )van részem, hogy szeptemberig nem megyek arra... a 18 óra esetemben egy nagyon másik ország.... szóval talizzunk mondjuk Londonban, az még hozzátok közelebb is van :-))) Majd szeptemberben tudunk beszélni személyesen, addig csak alakuljatok meg! Én meg addig maradok magamnak a drogellenes elveimmel....

coolabi

pt
aki a drogok ellen harcol

ui: Ki látta Valiantot? Régóta nem jelentkezett

Előzmény: z.p.e (927)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.24 0 0 937
Nekem megfelel, csak fixáljuk mielőbb.

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (935)
Népi Angyal Creative Commons License 2001.03.24 0 0 936
Jövő hét szombat nekem is megfelel, de Kecskemétnél messzebb nem utaznék szívesen, mivel én is budapesti vagyok.

z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 935
Ok ,akkor várjuk meg a többieket!
Kérdés mindenkihez : Jó e a jövő hét szombat ?
Előzmény: Kilroy (934)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.23 0 0 934
Nekem ez így tökéletesen megfelelne, Bp.-en azért lehet találni jó helyet, talán éppen azért, mert hatalmas város :-)

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (933)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 933
OK végülis BP is korrekt,csak hatalmas,ezért jó lenne,ha valami népszerűbb és elérhetőbb helyen lenne Pesten belül a vidékiek számára. Mondjuk a Nyugati mellett van egy Mc-Doni(most nem reklámozni akarok),ott lehetne találkozni és onnan meg átugrani valami nyugisabb helyre.
z.p.e
pt
Előzmény: Kilroy (932)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.23 0 0 932
Nem azért, de nem vagyok biztos abban, hogy elérhetőbb, mint Budapest... ahol egyébként a párttagság jó része lakik szerintem... És ezt most nem az mondatja velem, hogy én is pesti vagyok!

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (931)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 931
Nem azért !
Szegedi vagyok,csak azért gondoltam Kecskemétre,mert az nagyjából az ország közepén van és így az egyik legelérhetőbb hely lehet.
z.p.e
Előzmény: Kilroy (930)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.23 0 0 930
Ja, Kecskemét megfelel, de a lényeg az, hogy szervezzük meg rendesn, hogy lehetőleg mindenki rá is érjen, meg talán hogy utazzunk együtt, meg ilyenek.

Kilroy,
pt.

PS. Egyébként miért pont Kecskemét? Ott laksz? :-)

Előzmény: z.p.e (929)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 929
Ja ,de mostmár tényleg !
KECSKEMÉT jó lenne szerinted?
Eléggé középen van.

Előzmény: Kilroy (928)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.23 0 0 928
Oké, csak szervezzük meg rendesen.

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (927)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 927
Üdv Kil !
Szervezzük valami köztes helyre a találkát: Értem ezt úgy ,hogy MO közepére. Ne kelljen valakinek qrva sokat fizetnie,hogy átmenjen az ország egyik feléről a másikra LSD:coolabi !!!
Előzmény: Kilroy (925)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 926
Egyébként 1 nehéz drogost én is ismerek, de ismerek vagy 10 könnyű drogost,aki már elég régóta nyomja és még mindig ugyanazok az emberek,még mindig nem szoktak rá semmi nehéz drogra. És tudod miért,mert ismerik a különbségeket és gondolatban nem drogként kezelik a füvet, ezért nem is mondják azt,hogy drog-drog valamelyiket benyomom. És a nehézdrogos gyerek sem azért tért át a fűről a keményebbek felé,mert "fű",hanem azért mert illegalized az összes és ugye,ahonnan meg tudta szerezni,onnan mást is kapott,ajánlottak neki(reklámozták)(ezilyenjó ilyetvégyé sokkalzsírabb...).
Ez ilyenkor a hatalom felelőssége is,főleg ,ha már mindenbe bele akar szólni.
z.p.e
pt(a szabadelvű)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.23 0 0 925
z.p.e, coolabi:
Sajnálatos, hogy nem értek rá, mert ha már alakulógyűlést tartunk, jó lenne úgy, hogy minden viszonylag aktív párttag ott legyen. Őszintén szólva szerintem akár várhatnánk is a gyűléssel, amíg nem tudjuk megszervezni, hogy lehetőleg mindenki jelen tudjon lenni. Részemről aligha tagadhatnám, hogy az eddigi két talira egyéb okok mellett az alacsony létszám miatt sem mentem el...

Kil,
pt.

z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 924
És,ha jobban megnézed olyanokat senki nem írt,hogy nem lesz maffia,csak annyit,hogy bizonyos dolgokat kiveszünk a maffia kezéből, ami a téves megítélés miatti illegalitásból következően oda került. --És ez jó dolog.
Lécci ne írj olyan hatásos de semmitmondó szöveget rá,hogy akkor vegyük ki a maffia kezéből a gyilkolást is.
z.p.e
pt
(Bocsi SZIASZTOK)
Előzmény: coolabi (922)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.23 0 0 923
Nekem is van egy néhány kényszerismerősöm aki füves,de van jónéhány barátom is,aki füves.
Van kényszerismerősöm aki szeret piálni és van néhány barátom is aki szeret piálni.
Van kényszerismerősöm aki tök "józan" mert nem nyom semmit, mégis ő az egyik legnagyob köcsög.
És van olyan haver is aki nem nyom semmit.
Mi ebből a tanulság: Az ember alepvető személyiségét nem az határozza meg,hogy mit fogyaszt,milyen az ízlése,hanem az,hogy milyen az alapvető személyisége. Lehetséges belekötés: Az alapvető személyisége a drogtól meg fog változni és hülye lesz. ---Akkor jó sokan meg fognak halni a mostani növekvő füves generációból a heroin meg a durva drogok miatt,csak figyeld a jövőt. Csak arra akartam célozni,hogy nem fognak a füvesek elhülyülni,csak a köcsögök fognak elhülyülni.
Egyébként miért nem tiltod meg azt is,hogy a tudatra káros hatású TV-műsorok menjenek,vagy tiltsd meg,hogy sok időt töltsünk a belvárosban mert az is káros(szmog),meg mindent,ami szerinted rossz. ----ez már nem az egészségért való felelősség,hanem minden ember szabad akaratának csorbítása. Az a néhány felelőtlen hülye,aki megöli magát a droggal, bármit csinálsz meglesz,és nagyjából mindig ugyanannyian lesznek törvények ide vagy oda.
Egyébként meg a saját egészségedért leginkább saját magad felelsz.
z.p.e
pt
Előzmény: coolabi (922)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 922
Szia Népi angyal!

Sajnos az ún "ismerősöm" mindezek ellenére azt hiszem sose fog ettől megszabadulni. Ő elhitte, hogy nem lehet veszélyes. Egyébként pedig a sör is (a borral egyetemben, bár egyiket sem vetem meg, igaz nem is vagyok mértéktelen) veszélyes anyag.... Tudod hány ember veséje meg mája megy tönkre évről évre? Hát qrva soké.... Hogy a szesz mégsincs betiltva? Rontottad már el a hasad szalonnával? Na akkor tudod arra mi a gyógyszer :-))) A fű meg szerintem egy közösséget hoz össze. Volt igazi ismerősöm aki füvezett. Nem is egy. Érdekes ezek mind olyan emberek voltak akikkel már előtte sem voltam jóban. (szóval kényszerismerős) És nem azért mer én lennék a húdekékvérű arisztokrata, mert ez messze áll tőlem, de még csak az MTA elnöke sem vagyok ( :-) ) mégis valahogy félig lenézve sajnáltam őket. Mondtam magamban: "komám neked sincs jobb dolgod?) Lehet hogy a legalizálás jót szülne... Nem tudom. Tényleg foggalmam sincs. De akkor utána majd a qrvákat is legalizáljuk, mert akkor nincs maffia? NEEMM! (pedig biztonságosabb lenne utána, hiszen a lányokat ellenőrzik, stb... még kurvaadó is lenne, ez csúcs :-))) ) Szerintem meg kell próbálni az embereket mindegyikről leszoktatni. Le kell tenni a cigit (az usa-ban nem cigireklámok, hanem pl a philip morris által fizetett ellenreklámok vannak), le kell szoktatni a piáról, (usa-ban ezt is ellenreklámozzák), és a fűre meg lehetőleg nem rászoktatni. Azt hiszem a helyes startégiát egy pl 10 000-es városban lehetne kipróbálni. Ott mintát csinálni, és abból levonni a helyes következtetéseket. Ami reményeim szerint negatív.......

cool

pt (aki maradna is pt, de mindig ellenvéleménye van :-))) )

Népi Angyal Creative Commons License 2001.03.23 0 0 921
És miért akarnám kitetetni a szűrödet? Éppen az a lényeg, hogy meg tudjunk beszélni súlyos kérdéseket. Hova lennénk, ha elhallgattatnánk az ellenvéleményeket. Ez nem diktatúra. Az szellemi óvodásoknak való.
Előzmény: coolabi (917)
Népi Angyal Creative Commons License 2001.03.23 0 0 920
coolabi!

Nem szeretném, ha éppen ezen a kérdésen vesznénk össze, mikor ebben a topicban jó néhány fontos témát sikerült higgadtan és konstruktívan megbeszélnünk.

Nézd, vannak emberek, akiknek mellékvágányra futott az élete. Voltak is, lesznek is. Én sem akarom növelni ezek számát, a cél ezzel éppen ellentétes. Mivel nekem nincsen olyan ismerősöm, aki ilyen rettenetes helyzetbe került, nyilván más a hozzáállásom.
Én itt csak a százszor is elátkozott statisztikákra támaszkodhatom, amelyek szerint Hollandiában a legalizálás óta komolyan csökkent a heroinisták száma. Miért? Mert a fogyasztókat felnőttként kezelik, és korrektül tájékoztatják arról, minek mi a következménye. Nem állítják azt, hogy a fűtől hűdenagyonmeghalsz, amiről a fogyasztó rögtön látná, hogy nem igaz. És ezek után a kemény drogokról már nem hinné el ugyanezt, pedig ez esetben igaz lehet. Amerikában ez megtörtént, de a hollandok bölcsen elkerülték a csapdát.

Nekünk nem áll rendelkezésünkre jól kiépített szociális ellátórendszer, de őszinték még lehetünk.

Másfelől ott sem sikerült teljesen fölszámolni a problémát. Függő személyiségű emberek mindenhol vannak, akik elmenekülnek az életükben adódó problémák elől valamibe, ami feledést nyújt nekik. A te ismerősödnek úgy tűnik, tartalmatlan volt az élete, amikor ebbe kezdett belezuhanni.

Egyébként a drogmegelőzéshez éppen ilyen emberekre lenne szükség. Ha ő leülne egy csapat iskolással szemközt, és őszintén elmondaná az élettörténetét, többet érne, mint száz tévedésekkel zsúfolt rendőri tájékoztató. Mert ő hiteles. És a története megtanítana arra, hogy a nehéz helyzetekből a drog nem jelent kiutat.

Amit én akarok, az viszont egy olyan szer szabad forgalmazása, amely annyira veszélyes, mint egy doboz sör.Ismerősöd bizonyára ivott sört is, és ez is egy lépcső volt számára. Ebből viszont nem következik az, hogy a sör veszedelmes anyag.

Kevés olyan drognak nevezett vegyület van, amelyet egy felkészült, teljes és boldog életet élő embernek veszélyes lenne kipróbálnia. De van egy pár. Tanuljunk meg különbséget tenni.

És tanítsuk meg erre az embereket is. Ez lenne a párt lényege, hogy felnőtt emberek éljenek itt, akik a mainál jobban tudják, miért döntenek úgy, ahogy. Bármilyen kérdésben.

Előzmény: coolabi (917)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 919
Ja killroy! Jo lenne egy alapuló ülés, de azért nem fogok 18 órát utazni.. Bocsi

cool

pt, aki bocsánatot kér, hogy még hozzászólt a drogkérdéshez

Előzmény: Kilroy (915)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 918
az online korlátozással ki lehet törölni az ember alsó felét... bocsi a durvaságért... Gondolod hogy tényleg nem venne valaki a saját nevén drogot, és drágábban eladja olyannak, aki már kihasználta a keretét? Ennyire naív vagy? Járj nyitott szemme! :-)) (ez a szlogen most neked is kell!)

cool

pt
Aki még mindig a kábszer és a fű (hogy ne soroljam egybe) ellen van

Előzmény: z.p.e (907)
coolabi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 917
Népi angyal!

Szerinted egy tapasztalt nehéz drogos tud valamit? Na nekem egyszer volt szerencsém 1-hez. Oda járt évekkel előtte, ahol én is végeztem. Mesélte, hogy mikor halálra unták magukat, rengeteget kijártak az iskola környéki kocsmákba... Aztán sörhöz cigi szegődött.... Utána jött a fű..... aztán a keményebbek. Végül a srác 25 éves korára kikészült, 45-nek nézett ki, túlvolt egy elvonón, és elmondta, hogz milyen szar volt... Szóval ha van egz kis eszün akkor ezt nem csináljuk... És elég volt csak ránézni, hogy ez a pail most tapasztalatból beszél.... Fura de én még sosem kívántam sem erős sem lágy drogot....lehet hogy innen most én lógok ki, de én ezt az értékrendet tartom elfogadhatónak..... Ha nem tetszik a képem kérd meg a Valiantot, hogy tegyen ki a még meg sem alakult pártból... Ez most komoly.... Én nem akarok itt ölre menő vitákat, de azt hiszem hogy az én értékrendemből nem tudok engedni, és egyenlőre még szerencsére elég sokan így gondolkodnak.... Szóval nincs drogtolerancia... És a piát is lehet szigorítani....

coolabi

pt, aki teljes mértékig a drogliberalizáció ellen van

Előzmény: Népi Angyal (904)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.22 0 0 916
Hát ja ,csak én Pestre nehezen tudok felmenni!
Előzmény: Kilroy (915)
Kilroy Creative Commons License 2001.03.22 0 0 915
Talán jó lenne egy alakuló pártgyűlés, ahol lehetőleg mindenki jelen lenne...

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (914)
z.p.e Creative Commons License 2001.03.22 0 0 914
Szerintem meg próbáljunk meg először megalapulni!
Holnapra,vagy hétfőre megpróbálok összeírni egy párt alapelvet.
z.p.e
pt
és mégegyszer bocsi !
Előzmény: hc (913)
hc Creative Commons License 2001.03.22 0 0 913
Tisztelt Tagtársak!
Azt hiszem a ganja-kérdést elodáz6nánk egy kicsit. Bebizonyítható, hogykevésbé ártalmas az egészségre, mint Torgyán dr. nyilatkozata, de egyenlőre az emberek többsége nem osztja ezt a nézetet. Ganját füstölve, tehát semmi esélyünk nincs a Parlamentnek még csak a közelébe jutni sem.
Próbáljunk olyan problémákat felvetni, amelyek széleseb tömegek körében népszerűsíthetnek.

hc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!