Keresés

Részletes keresés

Titanilla_ Creative Commons License 2006.07.24 0 0 778
Olvastátok? Vélemények?
Előzmény: DuDoR (776)
DuDoR Creative Commons License 2006.07.16 0 0 777
A Libriben 30 százalékos kedvezmény az Ulpius könyvekre július végéig. Köztük az Időutazó felesége, a hicsi sorozat és a többi Ulpius sci-fi kiadvány.
DuDoR Creative Commons License 2006.07.16 0 0 776
A holnap tegnapja

William Gibson: A holnap tegnapja
Eredeti cím: All' Tomorrow's Parties
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Oldalszám: 300
ISBN: 963 86936 2 2
Bruttó fogyasztói ár: 2370 Ft
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 775

Kiküldettem pár könyvet, amit itt ajánlottatok. Most fejeztem be az Időutazó feleségét, és nekem tetszett. Talán azért, mert nem úgy álltam hozzá, hogy ez most egy SCI-fi, ahol a sci a nagybetűs, hanem csak hagytam, hogy hasson rám. Tetszett benne az alapötlet, tetszett az, hogy az író nyilván utánanézett alapdolgoknak (pl. papírkészítés), és ahogy leírja a két ember kapcsolatát. Lehet, hogy ahogy öregszem úgy leszek egyre szentimentálisabb, de jó volt tudni, hogy szeretik egymást, hogy aggódnak egymásért, és végig"nézni", hogy hogyan élik meg azt mindketten, hogy előbb utóbb el kell szakadjanak egymástól. Túltettem magam a pár fordítási hibán, és a tudománytalan dolgokon (pl. lottónyeremény), ezek nem rontottak sokat az összképen.

Szóval szerintem ne add fel, csak ne sci-fiként olvasd, hanem hagyd, hogy szórakoztasson és elgondolkoztasson - nem tudományossági szempontból, hanem két ember szokatlan küzködésével az életben. Jó, nem egy Márai mélységű életbölcselet, elismerem, de nekem pont jó volt.

Most az asszony olvassa, azt hiszem, neki is tetszik.

Előzmény: Törölt nick (770)
nivett Creative Commons License 2006.07.10 0 0 774
Új vagyok itt, de tudok valamiről amiről ti valószínűleg még nem. Hamarosan megjelenik egy új sci-fi könyv Csodaidők címmel. Még nem tudni hány kötetes is lesz, az író eddig a negyediknél tart. Az első rész már a kiadónál van. A könyvről olvashattok itt: http://csodaidok.hu/ Ajánlom mindenkinek. Van róla néhány érdekesség fenn a honlapon. Érdemes elolvasgatni.
Dohi Creative Commons License 2006.07.10 0 0 773
a neten koszalva ezt talaltam greg bearrol (a ver zeneje, stb.):

Beyond Heaven's River (1980 - Victor Gollancz UK, 1988 - magyar fordítása folyamatban van Fényévnyi magány munkacímen)

tudtok errol valamit? ki akarja kiadni, mikor...?
DonQHote Creative Commons License 2006.06.08 0 0 772

Helló!

Nekem ez a könyv olyan olvasmányélmény, amelyből az életem során nem sok volt. Nekem fel sem tűnt hogy ez szerelemről szólt, bennem a kilátástalanság, a tehetetlenség, a szeretett személy elvesztéséért érzett aggódás, a miért pont én? érzés, és ehhez hasonlók domináltak. Vagy mint apát a születendő/megszületett gyermek sorsa körüli bonyodalmak alakulása kavart föl.

Tetszett ahogy az embernek lehetősége adódik a mozaikdarabkák összerakására, az időben elcsúszott történetek "áhá" jellegű összevarrására...

Sokszor írtam már, míg gyermekkoromban majdnem minden egyes Kozmosz Könyv témája új volt, azóta 90%-ban az ember már ismert téma újrafeldolgozását kapja kézbe. Ezért én különösen élvezem, ha egy olyan történet akad a kezembe, amely ötletét addig a pontig még nem olvastam.

Itt az "Időben Hontalan Személy" ötlete ilyen.

Érdekes a terhesség kérdésének a boncolgatása, másrészről viszont az hogy egy alkalommal lottónyereménnyel (előre megtudja a számokat mikor a jövőben jár) segíti ki magát azért zavar, mert ha ez lehetséges volna (a könyvben lehetséges), akkor bizony alapjaiban rázná meg a gazdaságot és ezt akkor kötelesség lett volna kifejteni a könyben ezt a vonatkozást.
Csakhogy ha ebbe belegondolok, akkor nem jön ki más, minthogy az IHSZ-eket karanténba zárják vagy valahogy keményen ellenőrzik, netán rájuk teszi a kezét a katonaság, hiszen aki a jövőt ismeri, a világot uralhatja, és ez túlságosan nagy dió ahhoz, hogy csak úgy át lehetne lépni rajta.
A könyv meg egyszerűen úgy tesz, mintha EZ nem is lenne kérdés.

DonQ*

Előzmény: Törölt nick (765)
Édy Endre Creative Commons License 2006.06.04 0 0 771

VÉGRE!!!

PKD

PKD

PKD

PKD

.

.

.

Gy., az elfogult.

Dohi Creative Commons License 2006.06.03 0 0 769
gondolom a narnian felbuzdulva elkedtek kiadni lewis egyeb dolgait is, koztuk ujra a csendes bolygot, alcimkent feltuntetve, hogy ez a kozmikus trilogia elso kotete, vagyis gondolom varhato hamarosan a masik ketto is (amibol asszem a perelandra szinten megjelent mar magyarul, de talan a harmadik nem). 2000 ft egyebkent.
jbk-458 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 768
Nem szabad feladni... Én utoljára 15 éve akartam feladni Orwell 1984 könyvét a 70. oldal körül, de akkor jött a fordulat és egy ültömben végigolvastam. Az lett az egyik kedvenc regényem... A másik A kapcsolat Carl Sagan-tól...
Előzmény: Törölt nick (767)
DuDoR Creative Commons License 2006.05.29 0 0 766
> DuDoR: "akcióban kapható az Időutazó Felesége"

Te vegigolvastad?

Igen. :)

540-bol a 72-ik oldalon tartok, lesz meg jobb? Vagy adjam fel nyugodtan?

Nekem tetszett a könyv. Persze ebből nem következik az, hogy neked is tetszeni fog.

Végülis ez egy "szerelmesregény", csak egy eléggé abszurd élethelyzetben játszódik. Az elején egy kissé én is zavarban voltam, hogy mi ez, kell ez nekem? - hiszen nem igazán szoktam ilyen könyveket olvasni. ;) De utána tetszett.

Mondjuk a végétől egy kicsit többet vártam, de ez nálam általában így szokott lenni, ritkán vagyok elégedett egy könyv befejezésével.
Előzmény: Törölt nick (765)
IST Creative Commons License 2006.04.28 0 0 764
Wow, köszi! :-)
Előzmény: malócz (763)
malócz Creative Commons License 2006.04.28 0 0 763
Előzmény: IST (757)
artax Creative Commons License 2006.04.26 0 0 762

Ok. Koszi.

Előzmény: orcinus-orca (761)
orcinus-orca Creative Commons License 2006.04.26 0 0 761

A Sötét háttér előtt nem Kultúra-regény.

Ez azonban mit sem von le az értékéből.

artax Creative Commons License 2006.04.26 0 0 760
Mind a 4 konyv a kulturaban jatszodik? Vagyis ez kerdes igy nem pontos. Mert pl Jatekmester nagyreszt nem a kulturaban. De ertitek a kerdest remelem :))
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.04.26 0 0 759

"Az Elképesztő Ötletek RH három Elméjének egyike ekkor tette fel magának a kérdést: Jelent meg mostanában...?" :)))

Előzmény: IST (757)
artax Creative Commons License 2006.04.26 0 0 758
Ok. Koszonom. Meg is veszem majd mind a 3 mat.
IST Creative Commons License 2006.04.26 0 0 757

Csatlakozom.

Mármint, hogy mindegyiket érdemes megvenni és elolvasni. Bár én a Fegyver a kézben-nel még nem végeztem, de elképesztő ötletei (és hajónevei! :-)) vannak ennek a fickónak.

Előzmény: Mr_Fusion (756)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.04.26 0 0 756

Mindegyiket. :)

A Fegyver a kézben-t tegnap olvastam el, úgy érzem, talán abban vannak leginkább összhangban Banks stílusának különböző elemei, jelen pillanatban azt érzem a legjobbnak a négy közül; de csak egy hajszállal, egyébként mindegyik zseniális.

Előzmény: artax (755)
artax Creative Commons License 2006.04.25 0 0 755
Az eddig megjelent Iain M. Banks konyvek kozul Ti melyiket ajanlanatok? S melyiket nem? A Jatekmester-t mar olvastam az nagyon tetszett.
Rorimack Creative Commons License 2006.04.16 0 0 754
Sajnos nem. Egy harmadik regény majdnem, remélem, még meggondolja magát az Ulpius, és kiadja. Vagy valaki más.
Előzmény: DonQHote (747)
artax Creative Commons License 2006.04.16 0 0 753

Valoban "csak" a lenyeg maradt le..A Tigris! Tigris!

Helyesirasbol meg mindig gyenge voltam :)

Előzmény: noway (752)
noway Creative Commons License 2006.04.15 0 0 752
Itt.
(Az egy dolog, hogy egy fél sort lefelejtesz, de azért az az ly csúnya volt ;-)
Előzmény: artax (751)
artax Creative Commons License 2006.04.15 0 0 751

Ejszakank erdelyeben

Sarga lang

Mely orok kez szabta Rad

Rettento szimetriad.

Lehet nem pontosan ideztem mert fejbol irtam.

Előzmény: DonQHote (748)
Rokakoma Creative Commons License 2006.04.15 0 0 750
Én másfél hónap alatt talán az ötvenedik oldakig jutottam, és még nincs vége az első fejezetnek, de a részletekben elveszik az ember. Gibson írt már jobbat is. Nem lesz a kedvenc könyvem
Előzmény: Strong Bad (736)
Rokakoma Creative Commons License 2006.04.15 0 0 749
Fúú ez már nagyon régi kérdés, én is többször feltettem lejebb. Azóta sincs semmi remény.
Előzmény: kaviat (738)
DonQHote Creative Commons License 2006.04.15 0 0 748

Annyit mondanék, hogy igazat adok Neked! Ez a könyv azok között az olvasmányaim között vannak, amelyek meghatározó nyomot hagytak bennem. Mondanék néhányat ezek közül sci-fi téren: A teremtés utolsó napja, Tigris! Tigris! Átjáró, Alapítvány, Másvilág.

DonQ*

Előzmény: DuDoR (746)
DonQHote Creative Commons License 2006.04.15 0 0 747

Ezek volnának hungary nyelven is?

DonQ*

Előzmény: Rorimack (741)
DuDoR Creative Commons License 2006.04.09 0 0 746
Igaz, nem mostanában jelent meg, de annak aprópójan, hogy a könyv március végén megkapta az elmúlt év legsikeresebb könyvének járó brit díjat, azt hiszem érdemes megemlíteni. Audrey Niffenegger: Time Traveller's Wife a nyertes könyv, ezt a művet az Ulpius-ház 2004-ben kiadta magyarul - különösebb visszhang nélkül.
Én is csak kerülgettem a könyvet, egyrészt a 3480 forintos ára miatt, másrészt - mivel fóliába csomagolva árusítják - bele sem tudtam olvasni, hogy a vásárlás előtt véleményt formáljak, vajon érdemes vagy sem megvenni.
Nemrég viszont a Libri 980 forintos Ulpius akciójában bevállaltam a könyvet, lesz ami lesz gondoltam és megvettem.
Szerencsémre. Eddig a 2004-es év sf könyve nálam a Múltfigyelők volt Cardtól, de ez a könyv veszélyezteti a ezt a pozícióját.

Az időutazó felesége

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!