A cellák mindegy, hogy hogyan állnak, de a végét (lyukakat) ne hagyd szabadon, mert beleköltöznek a pókok, rovarok és besötétül az egész néhány év alatt. (Víz nem lesz benne.)
akkor biztos nekem is megfelel :) a cellák vizszintesen vagy fűggőlegesen vannak e ? gondolom lefele vannak hogy a cellákból a kondenzvíz ki tudjon folyni sajnos nekem csak úgy talál veszteség nélkűl ha vízszintesen teszem ....
A budapesti Főkert Zrt központi telepén van egy 9.6 x 50m-es nagy légterű növényház, ami teljes egészében dupla cellás (3 rétegű) polikarbonát lapokkal van borítva.
Mindenféle dísznövény csodák megélnek alatta.
Vélhetően a háztáji elvárásoknak is megfelel ez az anyag.
nemrég vettem 6 négyzetméter polikarbonát lapot féláron , három rétegü. Utánnaolvasva azonban elgondolkoztam hogy nem biztos megfelel az üvegházra hisz háromszor is megtörik a napsugár amig átér rajta aztán uv álló stb gondolkodóba vagyok esve hogy feltegyem e vagy hagyjam a nájlon fóliát rajta .
Ajánlatos a dőlt oldalnál is. /Ha nincs más szempont ami üti, akkor Ny-ról a bejárat, D-ről és K-ről dőlt oldal É-ról akár fal -vagy még jobb- kívülről hőszigetelt víztartály,esetleg is-is./
Méret: 4,5 méter hosszú 3 méter széles, az oldal magasság (mivel erkélyajtókból gondolom építeni) ezért 2,2 méter környéke. Gerincmagasság.....nos ezzel bajban vagyok. Ide talán ablakok lennének jók?!
Alapvetően a panelprogramoknál kiselejtezett erkélyajtókból szeretném az oldalait megcsinálni. A tetővel gondban vagyok mert nem tudom milyen tetőszerkezet lenne jó és hogy oda miket rakjak. Talán valamilyen ablak....bár a felcincálása annak sem 1xű.
Az összeállításnál arra gondoltam, hogy ha ki van betonozva az alap, abba lennének mindjárt frissen beállítgatva a 40x20-as zárszelvények. Az ajtókat hogy érdemes rögzíteni a zártszelvényhez?
1részt......másrészt pedig jöhetne pár jó ötlet mert nekem meg lassan (mivel költözünk) aktuális lesz az üvegház építés. 1enlőre pedig azon kívül, hogy bontott ablakokat fogok felhasználni nincs ötletem.
Decemberig el kellene majd vele készülnöm, hogy lehessen palántázni......
kiraktam a fészbúkra hogy ablaküvegeket keresek az ingyenes oldalra ... akik lecserélték termopánra s nem volt hol tárolják a régit örömmel adják. a többi is építkezésből megmaradt cserépalávaló lécből, csavarokból megmaradt festékből készült nem sok pénzt költöttem rá .. az alapja is csak kövek időt energiát annál többet :) de hát tudod valamit valamiért ..csak így lehet .. :)
Dehogynem , már julius elejétől érik a paradicsom benne ..megvolt a házikó régebb is csak most új tetőt csináltam neki ...most következik az öntözőrendszer kiépítése :)
csak nyáron van üzembe helyezve hisz nem fűtthető.. most hagyma , retek és saláta van benne később amint apiacon megjelennek a palánták akkor paradicsom paprika dinye stb lessz benne amig lehavaz ősszel megint retek s saláta