az nem tudom mennyire lehet beszédes/vagy sem, h Mustaine egyik legutóbbi hozzászólása a megadeth.com-on a képernyő jobb oldalán látható twitter "falon", h "Happy birthday Dave. You beast!" és Dave Lombardo twitter címe.
Mint tudjuk nem tagja jelenleg a Slayernek, és mintha szóba is került volna a neve Shawn/Broderick kikerülése után, mint lehetséges/szóba jöhető nagy név. Erre mennyi esélyt láttok?
Naná, hogy hajlamos. Viszont feltételezett szerződések kiismerhetetlen csűrcsavarásába épeszű kívülálló embernek nincs sok kedve belegondolkodni. De igazad van abban, hogy a téma nemcsak szimpátia kérdése. Már a Big4 kapcsán is azon röhögtem, hogy ez az összeborulás legalább 15x annyi jogászt, mint zenészt vett igénybe.
Azért azon a Justine-videón szívmelengető volt hallani a Rust in Peace...Polaris felvezetését. Ha újra beindulnak, remélem resetelik azt a baromi unalmas setlistet.
A nagyközönség hajlamos pusztán rajongóként gondolkodni egy zenekar kapcsán. Azonban nagyon komoly szerződések működnek a háttérben, hangszerek, szponzorok, éít. Elég csak visszalapozni, mikor Chris lelécelt, említést tesz róla az interjúkban, hogy megkérdezte a Jackson céget a döntése előtt, és miután ők nem láttak problémát a dologból, csak aztán közölte távozási szándékát. Na most Marty az utóbbi években volt ibanezes, gibsonos, prs-es, franc tudja, merre milyen kötelezettségei vannak. Nem beszélve a jogdíjak rendezéséről, amit már előre le kell vajazni.
Szóval komplex a dolog, erre jön még a tudatos és okos médiafelvezetés.
akkó' mé' nem mondja má'?! :-D mire vár? kb. csak rajta múlik. én értem, h marketing, meg a végsőkig fenn kell tartani a figyelmet az új album munkálatai alatt is, csak hát...
Ha nem Bruce, akkor nálam Paul Di'anno. A Killers második fele nagyon ott van (Twilight Zone - Prodigal Son - Purgatory - Drifter). Hála égnek Brucetól még nem hallottam nagyon ezeket a számokat, kivéve a Driftert, de elég is volt.
on:
Egyébként Jimmy is jó dobos volt, de neki szerencsétlenségére már csak a csapat zuhanórepülésében lehetett része, ráadásul Menza után neki sem lehetett egyszerű dolga. Az is érdekes, hogy Mustaine-nél mennyire számít az emberi oldal (ha neki már nem jutott belőle sok). Jimmynél is kihangsúlyozta anno, hogy mennyire normál fazonnak tartotta, arról nem beszélve, hogy a legbénább dobos húzta nála a legtovább. Shawn amúgy tényleg szimpatikus csóka volt, értelmesen tudott nyilatkozni. Nagyon megbecsülte a helyét. Egyszer valami olyasmit nyilatkozott, hogy ha Mustaine kirúgná, egy rossz szava se lenne, mert olyan magasságokba jutott el hála a szmörének, amiről álmodni sem mert (ezt el is hiszem).
Nem hiszem, hogy újra lehetne indítani a megadeth-et full új arcokkal. Dave már annyisor előállt egy mostaztánbaromierős csapattal, hogy nem lenne az az újságíró, aki ne röhögné el magát a legközelebbi interjún rajta, s ezt neki is tudnia kell. A Super Collider már a Riskhez mérhető pofára esés volt az tény (bár a Dance in the Rain és a House Devided nagyon ott vannak a szeren), de meglepődtem, hogy mégis ennyi ideig várt a tagcserékkel. Szegény Shawn nem olyan rég még arról nyilatkozott, hogy mennyire kemény lesz az új album, s ha ő mondja akkor azt aztán nyugodtan elhihetjük...
nekem a blaze korszak nagyon bejött. a mai napig imádom hallgatni azt a két lemezt. az x factor-t pont a napokban fedeztem fel újra! óriási, és nem csak a zene, hanem maga blaze bayley hangszíne is nagyon passzol hozzá. szerintem! mondjuk, a maiden is az a kategória nálam, hogy kb. akármilyen tehetségtelen valaki üvöltözne benne, szerintem akkor is jó lenne! :-D
azért vegyük figyelembe azt is amikor ezek a lemezek kijöttek 90es évek közepe a metal gyakorlatilag halott volt. a MET a loaddal bohóckodott, a maiden dettó a blaze korszakban, stb.
cryptic/risk... nem szarok ezek sem, csak a velük szemben támasztott mérce magasabban van. ezen kívül friedman a japán diszkómetállal adott egy taslit a saját imázsának. nálam hatalmas kedvenc a pali, a rust/countdown/youthanasia meghatározó volt az ízlésem alakulásában, az esküvőmön az arrivalre (introduction szólólemeznének nyitó nótája) vonultunk be, tényleg imádom a régi munkáit, de annyira eltávolodott a megadethtől, hogy nem érezném hitelesnek a visszatérést. menzában mondjuk annyira nem csalódtam, ő tette a dolgát végig. mindenesetre fura lenne egy reunion, nehezen látom, mi jó sülne ki belőle.
Hogy a két Dave, de leginkább az idősebbik! :-) mit mond, és mit cselekszik, az kb. két külön dolog már egy jó ideje. Mondott ő már annyi félét, aminek aztán 180 fokos ellentéte történt, vagy nem volt túl pozitív utózöngéje, ami miatt nem véletlenül kapta meg a mr. big mouth jelzőt.
persze, jópofák, meg tetszenek is az olyan megfogalmazásai, mint a "putting a rotten tooth back into your mouth", de nem tudom mennyire kell komolyan venni. Mondom, erre a legegyszerűbb példa, hogy amikor kivágta Ellefson-t, meg utána pereskedtek, meg mondtak egymásra kígyót/békát, ki gondolta volna, hogy visszaveszi. Ha ez megtörténhetett, akkor bármi, ami régi tag visszavételére vonatkozik.
Ha komoly lenne ez "a rothadt fogas" kijelentése, akkor sem Menza, sem Poland nem jöhet itt szóba, hanem csak is kizárólag két, korábban megadeth-ben még soha nem játszó tag. De kétlem, hogy ez lesz. :-)
Minden esetre ügyesen húzzák az olyan kíváncsiskodókat, mint mi, akiknek jobb híján nincs másra idejük, minthogy ezzel foglalkozzanak különféle fórumok topikjain belül. :-D
Hogy utolsó nekifutás-e a Megadeth-nek, azt nem hiszem. Amíg Mustaine él, addig zenÉL! :-DDD Elpusztíthatatlan! :-D Az meg, hogy változik időnként (nem is oly' ritkán!) a felállás, már megszokhattuk. Mondhatni, az egyedüli változatlan, és örök dolog a Megadeth-ben, az pontosan, hogy az állandó változás a tagfelállásban.
A CTE előtt csoportterápiára jártak, s meg is lett az eredménye. Ideje lenne újra beiratkozni egy kurzusra (2 énekóra között), s nem kapkodni a lemezzel. Bár egy lemezszerződéssel nehéz lehet vitatkozni. Tökmindegy, hogy magukénak érzik vagy sem az új tagok. A helyzet adott, neki kell futniuk. A RIP-et is csak a 2 Dave jegyezte, mégis mindenki hasra van borulva a mai napig a lemez előtt. Senki sem problémázott ezen anno.
Mikor csalódtál amúgy bennük? Nick egy félisten, aki sajnos valamiért nem kapott hozzá méltó állást. Jártam én is hasonló cipőben sokáig (persze nem zenészként), így abszolút megértem a lelki oldalát, ezért is szurkolok neki, hogy összejöjjön a visszatérése. Ahogy Juniornak, úgy számára sincs élet a megadethen kívül. Lehet itt-ott elhelyezkedni ideiglenesen, valamiért egyik sem tudta a megadethen kívül megtalálni a számítását. Marty más tészta, ő vígan elvan a lagzi-japcsival, neki nem lételeme a csapat. Poland frankóbb húzás lenne.
Igen, az egészben az a legzavaróbb, hogy nincs kijelölve időpont. Még azt is el tudom képzelni, hogy megvárja a lemez elkészítésének végét a bejelentéssel. Anno hasonlót játszott a RIP-nél is Mustaine. De inkább azt tartom valószínűnek, hogy még ő sem döntötte el mi legyen. 2004-ben is állítólag 2 hétig próbáltak folyamatosan, mire Menzának kiosztotta az "E" kategóriát. Akkor gyorsan megjelent a "Nick is back!" s. hír, aztán jött a feketeleves. Bízom benne, hogy próbálnak ezerrel, teljes infózár alatt. Ami érdekességek megjelentek az üggyel kapcsolatban a 2 Davetől, nem szó szerint idézve:
- nem lesz reunion, mert az olyan, mintha egy rohadt fogat ültetnének vissza. (a szerző személyét nem nehéz kitalálni)
- nagy kár, hogy nem láthatjátok mi történik itt, nagyon boldogok lennétek. (Junior)
- egy jó csapatnál olyan közel kell állniuk egymáshoz a tagoknak, amennyire csak szex nélkül lehet. (szerző ua. mint az első pontnál)
- a legjobb döntést kell meghoznunk. Tudomásul vettük, hogy a rajongók nem akarják sem Drovert, sem Christ, sem mást látni a megadethben (Junior)
Mindenki vonja le a következtetést. A magam részéről biztos vagyok benne, hogy Menzával és Martyval is tárgyaltak. Már csak az a kérdés, hogy tudnak-e végül valóban együtt dolgozni közösen, megvan-e az összhang stb. az is biztos, hogy ez lesz az utolsó nekifutása a megadethnek, több feléledésre már nincs esély.
na ja. kész a lemez, megírták az új tagok nélkül, ergo bárki lesz a két új (vagy visszatérő, nevezzük akárhogy) ember, biztos kurvára sajátjának fogja érezni a friss albumot.
remélem, friedmanék nem térnek vissza. nem szeretnék még egyszer csalódni bennük.
Kérdés csak az, ahogy mikor jön a "nagy bejelentés". Tekintettel arra, hogy nagyjából már megírták az új lemezt, és márciustól már stúdióznak, így nagy valószínűséggel akkor fogja bejelenteni. Az meg már csak hetek kérdése, nem?!
Csak a téma miatt regisztráltam újra (anno RMarvin)
Este leülök a gép elé. gyerekek már fürdés előtt, fejben én is zárom a napot. Eszembe jut a megadeth. Anyám, hogy is kell írni? TH a vége? A google kisegít. Benézek a hivatalos honlapra. Dave él, virul, a hírek helyén a szokásos akciós vásárlási lehetőségek: bor, ezazamaz, bármi amiért kicsi pénzt lehet kérni, ezt vedd meg, de inkább azt, de lehetőleg azonnal...stb. Zenéről, csapatról, teljesítményről egy hang sincs. Észrevettem, hogy az üzenőfalon nincs sehol Shawn "ti vagytok a legjobbak, köszönöm, imádlak titeket" sablonszövege, de ekkor még semmi gyanús. Ránéznék a csapatra, de alulról eltűnt a 4 profilkép, biztos kellett a hely az öreg Dave-et mutogató interjúhoz. Még mindig semmi gyanú. Band menüpont? Hm. History line-up. Nahát, az eleve izgalmasabb történet, mint a jelenlegi felállás. Legfelső ablakb mellett 2010-2014-ig. Hmm. Ott még tart az óév? Ne má. Hmmm. Valami mocorog bennem. Nekiállok kutatni. Az egyik cikkhez odahívtam a feleségemet, hogy jól értem-e azt az angolt, ami oda van vésve Droverről és Broderickről. Először azt hittem, hogy arról az időről van szó, amikor Glen Drover lelépett, s jött helyette Broderick. Nézem a dátumot: nov. 25. A bennem nyugvó Sherlock felébred: kit érdekelhet 2015-ben, hogy 2008-ban melyik napon lépett ki Glen? Újabb oldalak, leesés a székről. Hú, most már tényleg élesben megy a dolog, s nekem nem is szóltak!
Esti tennivalókra hivatkozva végignyálaztam a netet, erre jön egy 3 órával ezelőtti cikk arról, hogy David szerint maximálisan odafigyelnek a rajongók sóhajaira és nagyon szeretnének megfelelni nekik is. Na mi a tippetek az új formációra és miért?
Az enyém:
Dob: Nick, vagy Jimmy (előzőnek szurkolok én is) Sok név elhangzott, de szerintem nem véletlenül húzzák az időt. 80%-ot adok rá, hogy olyan tag lesz, aki már megfordult a megadethben. A maradék 20%-ot fenntartom egy vadiúj tag részére. ha Nick, akkor valszeg épp a szart is kitapossa belőle Dave, hogy ne ismétlődhessen meg az az állítólagos 2004-es alkalmatlanság. Érdekes amikor alkalmatlanságról prédikál egy akkortájt kishíján félkezű gitáros. (mai napig állítom, hogy Glen ajánlott egy 50%-al occsóbb megoldást a bratyója behozatala érdekében)
Gitár: jó lenne Marty, de ne felejtsük el, hogy az ősbűnnek kikiáltott Risken is ő gitározott. A Risket a mai napig kitűnő albumnak tartom, nem érdekel az a vita, hogy Dethnek vagy nemDethnek kellett volna hívni. Ha Marty nem, akkor viszont Polandot kell berántani. Vele nem csinált sosem fos anyagot (KIMB-et hagyjuk most ki ebből a körből)
Dave néhány napja azt nyilatkozta, hogy soha többé rádiónóta, mert azokkal sikerült lecsúszni a mélybe (remélem ez azt jelenti, hogy a dögunalmas Trustot sem fogom többet hallani koncerten, max az intróját) Ha Poland jönne vissza, akkor tömjék tele cuccal az egész csapatot, igyanak vakulásig, szabadítsanak rájuk egy Max Normann-t s akkor valóban visszaszerezhetnek az akkori elismertségükből valamit. Bár ahhoz egy profi menedzser sem ártana.
Összességében: Dave a '40-es éveit elcseszte a folyamatos csereberékkel. Tudnia kell, hogy 50 felett már nem szabad kísérletezgetni, mert akkor aztán tényleg vége lesz a csapatnak, lerángathatja fentről az agyaistent is a dobok mögé. Ha tényleg a pénzre utazik (nyugdíja nem tudom, hogy mennyi lesz) akkor nem léphet se Portnoy, se más új arc irányába.
Az ilyen Reunion-féle összeborulások amúgy is csak halkan puffannak a végén, de ez esetben szerintem nem a végtermék számít, hanem az összjátékuk, mégha fluortomit is adnak elő. Na az lenne az igazi Big4!
Nem tudhatjuk mit tett/mit nem tett meg a család az ápolást illetően. A cikkből viszont kiderül, h volt férje is, csak pont elment zuhanyozni, miközben eltűnt az asszony. Azért nem hiszem, hogy Mustaine nyakába kéne most bármit is varrni az ügyben, ami a felelősséget illeti.
Kösz szépen. Lusta voltam utánakeresni, de most legalább a topikba tévedők is megismerhetik a sztór-it. Tényleg sajnálatos. Nem rosszindulatként jegyzem meg, de azért elég balfaszság, hogy Musztafa papa a rocksztári bevételéből nem tudott mellé egy ápolót szerződtetni, hogy az anyós ne mászkáljon el alzheimeresen, vagy elhelyeztethette volna egy otthonban. Az ilyen beteg, idős embereket nem szabad felügyelet nélkül hagyni, ha nem is kószál el, attól még az otthonában is szenvedhet balesetet.
Oh, bocsánat! Valamit én nagyon rosszul tudtam akkor ezzel kapcsolatban, ezért megkövetem saját magam! Természetesen eszem ágában nem lett volna élcelődni egy ilyen dolgon, ha jól tudom a tényeket. Most olvastam utána saját magam is, és valóban tragédiába torkollott az eltűnés. Szomorú! Nyugodjon békében.
A szólógitárost meg Mustaine eltűnt/majd előkerült anyósa fogja "bejelenteni"?! Ez mennyire vicces már, hogy ilyen szinten próbálnak kvázi üzenni, érdeklődést fenntartani, csakhogy még "izgalmasabb", rejtélyesebb legyen a tagcsere...
Mellesleg, aki ennyiből megmondja, hogy ez ki, annak előre gratulálok! (Kb. magamról nem mondanám meg, hogy én vagyok, ha csak ennyit látnék vissza egy videón, ami mondjuk évekkel korábban készült. Maximum a karóra lehet árulkodó jel, de ahhoz meg nagyon kell ismerni az illetékest annak, aki ennyi alapján beazonosítja.)
Én szerintem sem. Sem a turnézást, sem egy esetleges sorlemez minőségét. Inkább a nosztalgia miatt van ez az egész felhajtás körülötte. Ha mégis összejön, lehet Marty-nak kikötése, hogy akkor hajlandó csak beszállni, ha a régi RIP felállást összerántja valahogy a "vörös". Neki meg nem okozott szerintem nagy gondot/lelkiismeret furdalást kitenni két tagot hirtelen. Persze, ez csak teória. Mi lesz a megoldása az ügynek..? Majd megtudjuk, úgyis. :-)
Szerintem a klasszikus felállás sem növelné érdemben a minőséget (jó, talán Menza egy kicsit igen, a dobtémák okán). Valahogy Mustár papa kiégett nyugdíjas lett, nincs benne az a lelkesedés, bizonyítási és világmegváltási vágy, mint fiatalon.
Egyébként meg Friedman sose fog újra megahalálozni. Elég különc, sajátos egyéniségű ember, nem az a fajta, aki hagyja, hogy egy Mustaine-féle zsarnok ott uralkodjon felette. Egyszer pont elég volt neki, még egyszer tuti nem próbálja ki. Ha játszik is majd újra thrasht, akkor majd gyűjt maga köré vendégzenészeket, és nyomja tovább szólóban.
Egyébként nincs baj a szólókarrierrel, az Annihilator is csak Jeff Waters magánprojektje. Sokáig Mustaine-nek sem okozott ez gondot, míg képes volt egyedül minőségi zenét csinálni.
Az utolsó halovány lemezek után, csak reunionnal lehet igazán újra tőkét kovácsolni a Megadethből, az üzlet miatt meglesz, van az a pénz, hogy jól essen újra thrash riffeket gyártani .