egyáltalán nem fontos, ezek mind gond nélkül futnak akár mobilon is. a redditen természetesen csak meccsek előtt pár perccel sorakoznak a linkek, de gond nélkül nézzük nagyon sokan ezeket.
Mivel eleve négyen vannak, a másik három átveszi a feladatát. Mivel legtöbbször a főbíró (strike-ball-stb a home-on) sérülhet meg, valamelyik bázisbíró odaáll a helyére. Nem szokás cserebírót tartani, nagyon ritka, hogy kidől a meccsből egy bíró.
Rájátszásban meg eleve hatan vannak, ott nagyobb a merítés.
Itt van tartalék bíró mint a fociba, vagy mi történik ha az egyik játékvezető lesz alkalmatlan a dolgára? (a tegnapi ingyenesen pl megdobták a home bázison guguló bírót és utánna nézegettéj, hogy jól van e) Szóval mi történik, ha 1 játékvezető nem tudja ellátni a dolgát? leáll a meccs?
Amúgy ha egy vita után a bíró jó széles, lendületes mozdulattal "kivág" valakit, az a kiállítás, ejection. Játékosoknál jön a csere, edzőnél meg a bencskócs, a kispad-edző.
A Baseballon kiállíthatják az edzőt úgy mint a fociba, hogy a bíró elzavarja a kispadról? Nemrégiben láttam 1 meccset ahol az egyik edző a bíróval veszekedett, és talán nem is a többiekhez tért vissza.
(angol tudás hiányában nem értettem mi történik, ezért kérdem, hogy van e ilyen)
Előbb tudatosan felépítették a sport tv-n az NFL közvetítéseket és utána indult be a hazai amerikai foci közvetítése. Én még nem halottam hogy az MLB közvetítése tervben lenne valamelyik magyar sportcsatornán. Amíg nem kedveltetik meg az emberekkel ezt a sportot addig semmi esély nincs a magyar liga képernyőre kerülésére.
Mielőtt írod, nem-nem a csoportbeli adja e a tv kérdéskőrt kezdem, valóban csak ez eszembe jutott a facés NFL csopiba is írták, hogy a magyar ligát nyomja a tv vagy legalábbis ad meccseket. Én nem tudom mennyit 1szer véletlen belefutottam a digisporton 1 meccsbe.
Magyar liga milyen szinten van, tv-nek érdemes lenne adni? (onnan jutott eszembe, hogy pl a magyar amerikai foci izét pl megvette a digi és közvetítik a magyar ligát ha jól tudom) remélem érted mit kérdeznék :)
Amúgy pont amiatt, hogy a japánok "túldobatják" a startereiket, ezért vannak aztán problémák májerben a japán dobók könyökeivel.
MLB-ben általános a 100 pitch count, azaz max 100 dobásszám körül dob egy kezdődobó (ez 5 inningtől complete game-ig terjedhet),
a japánoknál ez nem ennyire szigorúan korlátozott, ezért aztán a májerbe igazolt japán dobók közül soknak, pl. Otaninak is Tommy John műtétbe fájt a korai japán leterheltsége.