csutortokon a szarvasi halaszcsarda fozott rank. regen sem volt olcso, de azert ilyen halaszle arakkal az orszagban meg nem talalkoztam. ketten ettunk egy kis bograccsal, ugy mar belefert. utana bekacomb.
Sajnos, a bándi Udvarház zárva van, a tulaj - látásból ismertük, 60 év körüli férfi volt - soron kívül Covidban elhalálozott. :(
Viszont, ugyanott (mármint Bándon) érdemes felkeresni a Kakukk éttermet.
Nagy terasz napernyőkkel, és bár út mellett van, csöndes hely.
Napi ajánlatból kértem spárga krémlevest, teljesen korrekt, fehér spárgából készített leves, zöldspárga fejekkel, grillezett rákfarkakkal. Másodjára gyerek adag rántott sajtot (pankóban bundázva) kértem, jázmin rizzsel, tartárral. A rizs tényleg jázmin volt, a tartár, ahogy kell, kevés száraz fehérborral készült. Párom konfitált kacsacombot evett lila káposzta krémmel, sült hízott kacsamájjal, dödöllével, ez is rendben volt. Megér egy kitérőt, ha a környéken jártok.
nem szoktunk karacsonyra rendelni. fel kilo tokhal filet vettem panarinieknel a mult hetvegen. lesz meg hozza kb kilonyi szurkeharcsa file. az is ott nagyon olcso volt a piaci arakhoz kepest.
halaszlevet nem szoktunk fozni. sutemenyt sem rendeltunk meg sosem, viszont a minap kostoltam a falusi libak makosbejglijet, rendeltem is ket tekercset. mint kiderult, a szomszedban laknak :)
Holnap az É-i Bakonyt fürkésszük gomba ügyben, utána kötelező ebéd a cseszneki Várvölgy vendéglőben. A vinyei Kőpince is nagyon jó, de sztem - lévén iskolai szünet - elözönlik a turisták.
Ha már kérdeztem, gondoltam, referálok is. A Nagylaposi Csárda tényleg csak csütörtöktől vasárnapig van nyitva, így némi keresgélés után a Nagykunsági Íz- és Termékház (Mezőtúr) lett a befutó. Volt egy nagyon korrekt húsleves (inkább erőleves), sok zöldséggel, ami a menünek is része volt. Akkor éreztem, hogy ha ilyennel menüztetnek, akkor nagy baj nem lehet a birkapörköltemmel. Nem is lett. Talán egy árnyalattal lehetett volna sűrűbb a szaftja, de ez már csak kákán is csomót típusú kekeckedés részemről. Teljesen rendes, korrekt birkapörkölt volt, még máj is volt benne! Tudom ajánlani a helyet.
Azóta nincs valami frissebb infód? Holnap megyek Körösladányba, és ennék "valami jót". Igazából halat, mert azt itthon lusta vagyok csinálni, de igénytelen vagyok, mint a teve, bármi mással is beérem, legyen az rántott láb, birkapörkölt, vagy csülkös pacal. A lényeg, hogy munka, ezért a család nem látja, mit rendelek. :-)