Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Omegatd Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1451
Ha ti szerettek köszöntgetni egymásnak tegyétek De ezért nem kéne leordítani egy régi nicket. Nem hiszem, hogy a régieknek nektek kellene elmondani az illemet. Azért írtam, hogy nem vagytok tisztában az MM-el és a fórumozás szabályaival...
Előzmény: morph2004 (1450)
morph2004 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1450
SZIA omegatd!

Ezer bocsánat...de szerintem illemtudásból szoktunk köszönni egymásnak! Nem azt mondom, h minden egyes hsz-nél, de legalább amikor ,,új" topicba írunk, mert szerintem nem mostanában írtál ide, és akik akkor itt voltak, azóta már lehet, h nincsenek itt! De nem akarok senkit sem ba**tatni, ugyhogy ebből a témából én kimaradok, ha gondold folytasd Lacival privátba, ha már felajánlotta!

Laci #1448.

Még mindig Rolf, nem Otto...de semmi gond ;)
Nem sikerült még most se! Hegesztés nincsen, elforog az egész, ahol a két cső egymásba van illesztve...olyan mintha egy kis stift vagy valami kisebb árokféleség lenne rajt, ami egybepasszol, és nem engedi, h lecsusszon a cső...vagy nem tudom!!!
A petróleumos 5letet megpróbálom, remélem sikerül, mert már nagyon idegesítő, h összevissza kifúj mindenhol...

Amúgy szombaton megyek Pestre, a budafoki Mol-kút tetejét javítjuk, nem tudom, milyen messze van tőled, vagy van e szabadidőd! Ha gondolod összefuthatnánk megbeszélni a dolgokat meg az elképzeléseidet!

Üdv.: Rolf
Előzmény: Omegatd (1447)
Omegatd Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1449
Mit is nem értek?
Előzmény: Tigra Club Hungary (1446)
Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1448

Ottó!
Sikerült?
Nem lehet, hogy össze van hegesztve? ..egy-két ponttal?!
Mivel Neked sem a gyári, lehet, hogy az előző gazdi így csinálta-csináltatta meg!
Láttunk már olyat, amikor a BMV tuningos cég (Pécs) hozzá heggesztette a kipufogó rendszert a Tigra aljához, minden féle felfüggesztés nélkül! :/
Amikor meglátták a kipufogósaink, ledöbbentek! Temérdek fotót készítettek róla, hogy ezt mutogatni kell! :)
Szóval nem lehet, hogy ez van nálad is?

Régebben petróleumot folyattak be az illesztésbe, az is segíthet, ha össze van rohadva! (WD40?)
Elforog, vagy moccan egyáltalán?

Üdv.:
Laci

Előzmény: morph2004 (1444)
Omegatd Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1447
Maradjunk annyiban, hogy már 2004-ben írogattam ide és akkor sem volt divat a köszöngetés. Cseten illik, de topicokban nem módi...
Előzmény: morph2004 (1445)
Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1446

Sziasztok!
Szia Omegatd!
Nem bántásnak szántam és látom, hogy valóban nem érted!
Figyi!
Szerintem olvasd át ezt!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9034153&la=37136514
Ugyan nem hiszem, hogy ha eddig nem derült ki számodra, most ettől "megvilágosodsz"!
De, mint láthatod, nem csak bennem merült fel a dolog, ez azért megnyugtató számomra! :)

Viszont, ha szeretnéd, írj nyugodtan a tigra.opel@freemail.hu -ra és kifejtem Neked bővebben, de szerintem ennek nem itt lenne a helye és nem mindenki előtt! (És szerintem nem nekem kéne.., de hát pótoljuk, jobb késöbb, mint soha!)
Nem szeretnélek kellemetlen helyzetbe hozni, ezért is ajánlottam fel, hogy folytassuk privátban!

Üdv.:
Tigra Club Hungary

(Laci)

Előzmény: Omegatd (1443)
morph2004 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1445
És ezt nem ba**tatásból írtam, meg így utólag látom, h te írtál mr ide régebben, de azért szerintem egsy sziasztok jólesett volna mindenkinek!

Peace...
Előzmény: morph2004 (1444)
morph2004 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1444
Sziasztok!

Lehet, h nem ismeri a forumozás szabályait, de legalább nem köszönés nélkül írogat, és hordja le a másikat!

Ez számomra viszot érthetetlen, csak 5 betűvel kellene többet írni a hsz elejére, de sokaknak nem megy, főleg, ha először írnak a topicba...

Szerintem...

Am egy kérdés:

Hátsó dobot, h a halálba tudom lehúzni a középdob csövéről? Feszegetem, csavargatom, zsírozom, meg ilyenek, de nem akarja elengedni...

Vki egy 5let?
Előzmény: Omegatd (1443)
Omegatd Creative Commons License 2008.11.02 0 0 1443
Nem értem a problémád, de úgy látszik nem ismered az MM-et és a fórumozás szabályait...
Előzmény: Tigra Club Hungary (1440)
TottiVF Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1442

Szia Lacikám!!!

Hétfőn, csak keményen és harozottan!!!!

-nekem bejött!!!   :)

Üdv.: Ottó

morph2004 Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1441
Sziasztok!
Szia Laci!

Nem felejtettem el az oldalt, amit beszéltünk, rajta vagyok, csak még nincs pontos felépítés!
Múltkor elfelejtettelek felhivni másnap az AC Pumpa miatt, de mondjuk megjavult a dolog...hál' isten...
Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1440

Szia Omegatd!

Nézd csak?
Régi nóta, lehet, hogy ismered, de belinkelem a kedvedért, nehogy pontatlanság vádja érjen!
Belga : Az a baj

http://www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=4555

Ha nem tudod kivenni a neked szóló részt, segítek, de szerintem menni fog! ;) :)

..és természetesen nem haragszunk, ha csatlakozol hozzánk a beszélgetésekben, ha nem herótozni jársz ide és nem illetlenül!
Ha segítő szándék van benned megköszönjük (hidd el, tudjuk hogy kell, mint ahogy köszönni is tudunk.)
Ahogy elnézem az oldalt, menni szokott mindenkinek és ezen a fórumon nem kioktatjuk egymást, hanem ha tudunk segítünk azonnal.
Nyílván ez a fórum lényege ...számunkra..., hiszen nem tudhatunk mindent!
Köszönjük a megértésed!

Üdv.:

Tigra Club Hungary
(Laci)

Előzmény: Omegatd (1431)
Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1439

Sziasztok!

Szia Ottó!
Lehet, hogy hétfőn alkalmazom a technikádat az okmányhivatalban! :)

Üdv.:
Tigra Club Hungary

(Laci)

Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1438
:);)
Előzmény: TottiVF (1433)
Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1437
Szere 28!
Csörögj rám és megbeszéljük! :)
+36-20/438-6136
Előzmény: Szere28 (1434)
Omegatd Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1436
Pontosan! De akkor mi a probléma? B oszloptól hátrafelé bármit szabad, vezető melleti ablakok 70%-os fólia, első szélvédő nem fóliázható. Ennyi...
Előzmény: TottiVF (1433)
TottiVF Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1435
Szia Szere28!

Itt találsz:

http://www.autosszaki.hu/alkatresz_kereso.php?data=YTo4OntzOjQ6ImprYXQiO3M6Mjoic3oiO3M6NzoiZm9rYXRfbiI7YjoxO3M6NToiZm9rYXQiO2E6Nzp7aTowO2k6MjtpOjE7aTo4O2k6MjtpOjEyO2k6MztpOjMwO2k6NDtpOjM4O2k6NTtpOjM5O2k6NjtpOjQyO31zOjU6ImRhcmFiIjtzOjM6IjEwMCI7czo5OiJneWFydG1hbnkiO3M6MzoiMjYzIjtzOjU6InRpcHVzIjtzOjU6IlRpZ3JhIjtzOjY6ImV2X3RvbCI7czo0OiIxOTk1IjtzOjU6ImV2X2lnIjtzOjQ6IjIwMDEiO30=

Ha nem jön be, akkor .
www.hasznaltauto.hu
utánna -alkatrész, választasz kategóriákat stb. menni fog.....

Üdv : Ottó
Előzmény: Szere28 (1434)
Szere28 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1434

Egy kis segitséget szeretnék kérni!

Kersek tigrához A-hoz géptetött első lámpákat és hátsó lököst meg a bal oldal köszöbb takarot.Vagy mondjatok egy helyet ahol tudok venni bontottan.Köszönöm előre

TottiVF Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1433
Jogszabály.

Az utólagos fólia használata "H" engedélykötelezett az -5/1990.(IV.12) KÖHÉM rendelet 23.§ (3)- szerint. A hátsó szélvédő, valamint nem a vezető látóterében lévő oldalablakokra bármilyen "H" engedélyes fólia felhelyezhető. A vezető látóterében lévő oldalablakokra és a szélvédőre helyezhető fóliákra vonatkozó követelmények változatlanok.

A hátsó szélvédő fóliázásának az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletének alapján feltétele a két külső visszapillantó tükör megléte, melyet az említett GKM rendelet is előír.

Jogszabály:

Magyarországon. A gazdasági és közlekedési miniszter 84/2005. (X.11) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén, nem csak a hátsó oldalsó ablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva. Pontosítva:

- A "B" oszlop mögötti üvegek (hátsó oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes "H" minősítő jellel rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül.

- A vezető üléssor melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 %-nál (AU 75, SCL).

Jogszabály:

- Az első szélvédő esetében, kivéve a lehajtott napellenzők által takart felület (ahova sötétítő csík szerelhető), is fóliázható, érvényes "H" jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál (SCL). - magyarul ha szinezett (tinted) az üveged, akkor máris nem lehet, mert túllépted ezt az értéket!!!

A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 97. §-a szabályozza a fóliázás lehetőségeit. Eszerint a személygépkocsi ablakain menet közben nem szabad olyan fóliát, üvegre felhordott fényelnyelő vagy fényvisszaverő réteget stb. alkalmazni, amely a személygépkocsi ablakain a kilátást, illetőleg az átlátást megakadályozza. Ez a követelmény azonban nem vonatkozik a gépkocsi szélvédőjének és ablakainak fényáteresztő képességét csökkentő olyan eszközre, amely alkalmazására a Nemzeti Közlekedési Hatóság, lánykori nevén Központi Közlekedési Felügyelet az ENSZ-EGB 43. számú előírás 21. számú mellékletében meghatározott követelmények figyelembevételével engedélyt adott ("H" engedély).Ezt az ENSZ-EGB előírást én is csak sokadik kézből ismerem, a hatályos rendeletet viszont megtalálhatja bármelyik jogi adatbázisban, pl. a www.magyarorszag.hu jogszabálykeresőjében. Magyar Közlönyt nem javaslom, mert a jogszabály többször módosult 1990 óta, tehát elég sok közlönyből kellene összeraknia a hatályos szöveget. Az ENSZ-EGB 43. számú előírás szerint a hátsó oldalsó üveg és a hátsó szélvédő csak érvényes "H" minősítő jellel rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül. Az első oldalsó üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 %-nál. Az első szélvédő esetében, kivéve a lehajtott napellenzők által takart felület (ahova sötétítő csík szerelhető), is fóliázható, érvényes "H" jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál.

Egy kis ízelitő , a félreértések elkerülése végett!!!
TottiVF Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1432
Én is üdvözöllek Omegatd!!!

Látom Te még nem találkoztál mindenbe belekötős zsarukkal és Kpm-kel.
Lehet , hogy igazad van, sőt az mondom legyén és én legyek a buta, de mint éerünk a jogszabályokkal, ha állandó jelleggel váltotatják!!!!!!!!!!

Üdvözlettel a "nagy baromságokat író"
Előzmény: Omegatd (1431)
Omegatd Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1431
Fröcsögés helyett utána kellene nézni a jogszabályoknak és akkor nem írnál ilyen nagy baromságokat...
Előzmény: TottiVF (1427)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1430
szia!

épp ezután érdeklődtem pár hete az opel fórumon és ezt a választ kaptam:
Demó írása:
"Vagy a C Corsa GSI tárcsás agyait tudod felcsavarni a Tigra hátsó hídjára, vagy át kell kicsit faragni és Kadett, Astra, Vectra fékek is passzolnak.
Egyébként egyik haverom Duenen épp hirdet egy készre átépített B Corsa tárcsás hidat. Az tökéletesen passzol a Tigra alá is. wink.gif
Viszont akkor kellenek előre is legalább a 256-os fékek"

egyenlőre én hanyagolom a témát.

viszont érdekelne a hátsó kerékjáratokba való műanyag betét. ezt is faragni kell vagy esetleg legyártatni. nemtom másnak lenne-e rá igény....
Tigra Club Hungary Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1429

Sziasztok!
Felmerült egy két kérdés..

Tigrára milyen tárcsafék megy fel hátra?
Kérlek benneteket, hogy olyan írjon, aki valóban tudja!
(Önjelölt szakértők kíméljenek!)

Azt hiszem meg van még az előzőekben belinkelt hátsó lökös, van téli gumi és  zászló is.. és még sok egyéb!

Dóri és Fecó! Küldtem a cuccokat! :)

Üdv.:
Tigra Club Hungary

(Laci)

ildy7 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 1428
Köszi.
:-OOO
Előzmény: TottiVF (1427)
TottiVF Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1427
Szia Ildy!!!!!

Én is átestem már ezen a gondolatmeneten, és nem foliáztattam le.
-nem mertem, mert tudtam, hogy v.mi jóképességű rendőrbácsit (tisztelet a kiv.), v. Kpm-st kifogok , -és löttek a foliának meg ráadásul berendelhetnek KPM. vizsgára.
-Elég nagy az esélyem az ilyen szintű ellenőrzésre,mert elég sokat ingázok Nógrád-m. és Veszprém között,-majdnem minden alkalommal találkozok velük az út szélén. 2 , 2/A , M3, M7, 7, 8-as, főutakon, meg a város széleken :(

A KPM-es vizsgát meg nem kívánom senkinek, mindenbe belekötnek-ami csak létezik.
Van egy ötletem, amikor megállítanak lehúzott ablakkal kell közlekedni-csak vicc:)))

-viszont elég szomorú , hogy ilyen szigorú jogszabályokat , törvényeket léptetnek életbe!!!! - és mindenféleképpen mi szívjuk meg.
Persze a ráadás.....
-Az a bosszantó, hogy a fóliának van egy vizsgabizonyítványa, rengeteg hitelesítő dokumentum stb.... és belekötnek!!!!! - ha rossz , használhatatlan lenne akkor nem engedélyeznék a forgalmazását.

A lefoliázott autókról meg annyit, hogy mázlija van, v. ismerős a rendőr v. vastag a péztárca.

Remélem nem keserítettelek el,nem az volt a célom, csak a tapasztalataimat írtam le.
További szép napot
Üdv.: Ottó
Előzmény: ildy7 (1426)
ildy7 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1426
Nem tudtam ma menni a fóliázóhoz, mert lebetegedett. Azt mondta, hogy levizsgáztatják plusz 4.000-ért a fóliás kocsit is. De most elbizonytalanodtam, hogy a rendőr, vagy bárki más elkaphat. Mit csináljak?! Annyi totál lefóliázott autót látni pedig...
Előzmény: Tigra Club Hungary (1420)
Omegatd Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1425
Az B oszloptól hátrafelé azt csinálsz amit akarsz, viszont az első szélvédőt abszolút nem lehet, a két első oldalablak pedig max 70%-os fényáteresztő fóliás lehet...
Előzmény: morph2004 (1423)
Omegatd Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1424
Ha kicsit visszaolvasol az Opeles topicokban  és keresel a guglin a megoldást hamar megleled, ha 1 hét múlva sem találsz megoldást, akkor elárulom mi az...
Előzmény: czczcz (1422)
morph2004 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1423
Sziasztok!
Fóliázással kapcsolatosan:

- Itt a környéken egyre több autón látom az első ablakokon levő fóliát lekaparva ( kézzel, vagy amivel tudták) Mivel a rendőrök a helyszínen lekapartatják, h kénytelen legyél téllegesen levenni, vagy csufoskodsz tovább a sérült fóliával! ( Aztán lehet, h csak nálunk ilyen ,,bun*ók a rendőrbácsik)

- Havernak Chip-es vagy milyen matricája volt, az maradhatott volna, de inkább leszedette

- Tigrának az ablakán (alul a kis cimkeféleség) rajt van, h mennyi az ablak fényáteresztő képessége! Azthiszem az elsőknek 75%, a hátsóknak(ha lenne) 65-70%-ot kell átengednie!

Üdv.: Rolf

Ui.: Laci, küldtem mail-t, majd lesd meg!
Előzmény: Tigra Club Hungary (1420)
czczcz Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1422
Laci! Amíg nem kapcsolom be a fejegységemet addíg a kijelzőn látható az idő, a dátum és a hőmérséklet. Amikor bekapcsolom a középső kijelzőről eltűnik a dátum és üres marad. Én csak annyit szeretnék elérni, hogy amikor bekapcsolom a fegyegységet akkor ne tűnjön el a dátum a kijelzőről mert zavar az a nagy üresség középen. Nem akarom, hogy komunikáljon a rádió a kijelzővel, épp az ellenkezőjét szeretném elérni, hogy amikor bekapcsolom a fejegységet ne vegye észre a kijelző és ne tűnjön el a dátum középről... Ha jutok valamire leírom...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!