Keresés

Részletes keresés

aagnus Creative Commons License 2000.05.09 0 0 125
Kedves Blue,

hát, hiába, a Vere(s) Spulni jó oskola volt az énekkarosoknak mindig! Te már Réger Mónikás voltál, vagy az elődje dirigált? Örülök, hogy megvagy!
A Prelude-öt én is csak javasolni tudom. Mindazonáltal őseidnek könny fog az ő szemükbe szökni, hogy odajársz, mert bizony, a Chorus Oeconomicus utódai ők...;o)))
Kabdebó jó. A kórus is. A csapat is. Jó húzós repertoárjuk van, de bírható szuflával.
Ezzel együtt látogass el tényleg a szerenád topicba is!
Jó hangászást
aagnus

CsFeco Creative Commons License 2000.05.09 0 0 124
BLUE!

Idézet a volt barátnőm leveléből:

>>Proba: K-CS 18.30-21.00 Közgáz ép. Kinizsi u. 5-7. I. em 157. (?, hang
>>alapjan)
>>Kedves, hogy rank gondoltal, szeretettel varjuk.
>>Cs.

A zárójeles dolog nem tudom mit jelent. :)

Elkuldom neked a lany e-mail cimet, es igy megbeszelhetitek a dolgot. :)

Előzmény: BLUE (120)
Hacsek Creative Commons License 2000.05.09 0 0 123
Szia BLUE!
Én nagyon megértelek! (ld. önvallomás lentebb)

Pontosan én is így vagyok a kórusénekléssel. Nagyon sokáig az életem volt, de kiégtem.
Neked szerintem a SZERENÁD topicban van a helyed (ami valami csoda folytán a Törzsasztalon maradhatott)

CsFeco Creative Commons License 2000.05.09 0 0 122
>> és persze az a "hátborzongás" is hiányzik, amikor a darab összeáll, és szól, és az a >>pillanat, amikor egy szereplésen a darab után egy másodpercnyi csönd, aztán taps :-)

Na ez az a mondat ami miatt biztos, hogy csinálnod kellene újra. :))
Félelmetes, hogy szinte teljesen ugyanúgy fogalmazol, mint a volt kedvesem.

A Preluddel kapcsolatban amint többet tudok megírom.

Amennyit én láttam a kórusból, egy fiatal, jókedvű társaság.
Kabdebó Sanyiról meg csak jókat hallottam.

Pontosabb infókat, amint tudok írok.

CsFeco

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.09 0 0 121
Ha nem próbálod ki újra, sohasem fog kiderülni, vajon jót tesz-e Neked...
BLUE Creative Commons License 2000.05.09 0 0 120
Újfent sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítségeteket, nagyon örülnék, ha a Prelude-ről mesélne valaki még bővebben. Mondjuk, CsFeco, esteleg, ha szépen megkérlek? :-)

Nick Grabowsky, köszönöm, de ez a "(osztott szólamoknál lehet egy ember egy szólam) ", na, itt én asszem leállok. :-)

Igazából az a baj, és ebben asszem pont a legjobb helyre jöttem, hogy a segítségeteket kérjem, szóval nem is tudom igazán, akarok-e még kórusban énekelni. Mielőtt felhördülnétek, hogy akkor miért kérdeztem, kifejtem részletesen a dolgot.

Szal... szüleim "vad" kórusosok voltak, a Chorus Oeconomicus fénykorában énekeltek.
Én emiatt sosem szerettem a kórust, kicsiként végigunatkoztam a próbákat...
Aztán középiskolában megalakult az énekkar, ahol én is alapító tag lettem. Imádtam az egészet. Szép lassan egyre sikeresebbek lettünk, nagyon jó hangú emberek jártak oda, minden frankó volt. Majd egy idő után valahogy szétesett az egész, már próbára sem volt kedvem járni, nem volt jövője valahogy a dolognak, tervek, beéneklések (!!!) nélkül, ellenben sok kapkodással.
Ki is léptem, jó néhány ember jött el onnan. Már a társaság sem volt a régi, a hangulat, az éneklés öröme elszállt.

És most nem tudom, mi legyen.
Nem tudom, azt a kórust untam meg, ott romlottak el a dolgok (ami tény), vagy az egész énekkarozásból is elegem lett?
Nem tudom eldönteni. Eddig még késztetést sem éreztem arra, hogy belépjek egy másik kórusba.
Mostanság érzem az éneklés hiányát, egy új társaság, program, zavar, hogy nem tudok úgy bánni a hangommal, mint régen (akkor sem voltam egy nagy szám, de ez még magamhoz képest is visszaesés), és persze az a "hátborzongás" is hiányzik, amikor a darab összeáll, és szól, és az a pillanat, amikor egy szereplésen a darab után egy másodpercnyi csönd, aztán taps :-)

Mit gondoltok?

BLUE

Ui.: És ezer bocs a hosszért.

Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.05.08 0 0 119
...ja és Verses István is üdvözöl! (szerintem te a fél Gabrielit ismered a Táncsicsból :-))))
Előzmény: gyulaicsaba (118)
gyulaicsaba Creative Commons License 2000.05.08 0 0 118
Ajjaj, hozom az ellenőrzőmet!
Örülök, hogy teccett!
Sajna, mostanában arra is alig van időm, hogy bekapcsoljam a szgépet, pláne a kazetták...!!!
Bali János ((ő vezényelt (de direkt nem írom, hogy karnagy))) bármilyen megnyilvánulását ajánlom a tisztelt látogatóknak!
Előzmény: Nick Grabowsky (117)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.05.08 0 0 117
gyulaicsabát topicnyitói megrovásban részesítem, mert nem reklámozta eléggé az A:N:S Chorus szombat esti koncertjét! :-))) De én résen voltam, így is elmentem....nagyon jó volt! Egy az egyben időutazás, négyszáz év visszaröppent....Az elején furcsa volt a kontratenor szólistát hallgatni, az agyam nem tudta összekötni a látványt a hanggal. A koncertnek szerencsére lesz "folytatása" is, Agricola egyházi művei II. , mindenkinek nagyon tudom ajánlani!

Nick

Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.05.08 0 0 116
Szia BLUE!

Továbbra is érvényes a Gabrieli részéről a nőikar-bővítési szándék, úgyhogy ha van kedved, gyere el egy próbára, emilben egyeztessünk.. Azt hiszem, az együttes megfelel az általad írt paramétereknek :-)))

Nick

Előzmény: BLUE (114)
CsFeco Creative Commons License 2000.05.07 0 0 115
Szia Blue!

A közgáz kórusa a Prelude nagyjából megfelel a paramétereknek. :)
(Már amennyire ismerem, mert én nem éneklek benne, csak a volt kedvesem. /Lásd lejjebb/)
Az egész társaság nagyon fiatal, a kórusvezető Kabdebó Sándor, meg mostanában sorra nyeri a különböző díjakat.

Ez egy tipp, a többiek majd írnak még gondolom.
Ha érdekel a dolog utánakérdezek a pontosabb infóknak. (Próbák mikor, hol stb.)

Szerencsés kórus keresgélést!

Előzmény: BLUE (114)
BLUE Creative Commons License 2000.05.06 0 0 114
aagnus, én Veres Pálnéból jöttem.

Bocs, de ezt le kellett írnom, mielőtt elfelejtem.:-)
Szóval, először is sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Budapesti vegyeskart keresek.
21 éves vagyok, alt, nem vagyok profi, hogy is fogalmazzak, de nagyon szeretek énekelni. Azért annyira béna sem vagyok, mint az ebből kitűnhetett...:-)
Olyan kórust keresek, ahol jó a hangulat, de azért kemény munka folyik, de nem heti 5x 3 óra próba, vagy ilyesmi, de nem is egymás idejének a rablása poénkodásokkal.
Ja, és ahol szívesen látnak új tagokat :-)
Van valami ötletetek?

BLUE

aagnus Creative Commons License 2000.05.05 0 0 113
Hát persze, kedves Kaszino! Nekem mindazonáltal könnyű dolgom van, mert megnéztem az adatokat, és azok beszédeseknek bizonyultak.
Neked egy picit találgatni kell, de nagyon keveset. Járd körül a nevem. Annyit segítek, hogy én viszont újveszprémi vagyok, és sajátos kapcsolat fűz a VVV-hez...;-)
Ugye, már tudod is?
Pók
aagnus
Előzmény: kaszino (112)
kaszino Creative Commons License 2000.05.05 0 0 112
Hello aagnus!

Masfél éve még én is veszprémi voltam és a vegyeskarban énekeltem. Ismerhetjük egymást?

kaszino

Előzmény: aagnus (99)
aagnus Creative Commons License 2000.05.04 0 0 111
Egyetértek. A szónak lassan (?) abszolút negatív csengése van. Vigasztal, hogy minket - már-nem-olyan-zsenge-neteseket, hogy így fogalmazzak - az évszámok, iskolatársak, horoszkópok fachba raktak? 120 oldal chat után?
Ne kérdezd, a szerenádot hová rakták, mert azóta sem találom őket, kedvenc városi pletykapoticomat úgyszintén.
Szelaví, vagy van más mód is?
aagnus
Hacsek Creative Commons License 2000.05.04 0 0 110
Szegény topicnak annyi! Átkerült a Kultúra fórumba!
aagnus Creative Commons License 2000.05.04 0 0 109
Amiről tudok, az május 7 vasárnap 11 óra, Nemzeti Galéria. Ott lesznek a budaőrsiek. Lehet, hogy ennek kapcsán még otthon is, mással vagy ugyanavval, azt nem tudom.
Tapsolj helyettem is.
aagnus
CsFeco Creative Commons License 2000.05.04 0 0 108
Jól emlékszel! :)

Amit a nyíregyházi leánykar és a Bachieri csinált ott az egyszer zseniális volt.
(Persze addig ugye alig hallgattam kórusműveket, úgyhogy a benyomásaim csak
"amatőr" fülekkel értendők. :)

Ma vagy holnap Budaörsön énekel a Pro Musica. Nem tudod véletlenül mikor és pontosan
hol?
Láttam múlt héten egy plakátot, de nem jegyeztem meg pontosan az időt és a helyet, most meg már nincs ott.

Gyöngyösön születtem, Debrecenbe jártam egyetemre és dolgoztam 6 évet.
Az 11 év. Úgyhogy érezhetem magam debreceninek is. (Mint ahogy egy kicsit annak is érzem)

Meghallgatjuk! :) Bár ha Pro Musica éppen akkor énekel, akkor inkább őket nézem meg.

Előzmény: aagnus (107)
aagnus Creative Commons License 2000.05.03 0 0 107
Nem 96-ban volt a nagy-nagy-nagy nagydíjas verseny? Az összes európai versenyek összes nagydíjasának öszveeresztése?
Úgy emléxem, akkor... Bachierivel, Pro Musicával, meg egyebekkel.
A Sol Oriens jó csapat. Te debreceni vagy? Már amúgy.
98-ban nem voltam ott.
Holnap este 1/2 8-kor a Bartókon lesz egy koncert, ahol az Angelica leánykar énekel, két ősbemutatót. (A koncsertó második felében...) A Csíky Boldizsár művet nem ismerem, azt mondják mértékadó körök, hogy kutyanehéz, de szép. Utána lesz Orbán Gy. 6. Mise. Az viszont egyszerűen zseniális. Ha tehetitek, ne hagyjátok ki. Külön tessék fülezni a zongorára! A Mester 17 ujjra komponálta :-)
aagnus
CsFeco Creative Commons License 2000.05.03 0 0 106
1996-ban és 1998-ban.
Ugyanis 95-ben ismerkedtem meg a topikban már oly sokszor
általam emlegetett barátnőmmel.
Az első nagyon tettszett.
A másodikat már nagyon élveztem. Akkor volt a foci VB, de az elődöntő helyett
inkább ott voltam, és marhára nem bántam.
Meg hát a debreceni Sol Oriens kórus sok tagja jó ismerősöm és mindkét alkalommal
a másodikok lettek katégóriájukban, roppantul szoritottam nekik.
Sajnos el kell ismerni, hogy mindkét alkalommal jobbak voltak a győztes skandináv kórusok.
De csak egy csöppet.

Az a baj, hogy a Kaláka fesztivál is akkor lesz, de egyre inkább úgy látszik, hogy azt kihagyom
ebben az évben. :(

Előzmény: aagnus (105)
aagnus Creative Commons License 2000.05.03 0 0 105
Van Debrecen. Július 4-8. Te mikor voltál ott? Észrevettétek gyerekek, hogy a törzsasztalról átkerült a topic a kultúrába? Nem csoda, hogy egy fél órája hiába szánkázok le-föl a törzsasztal környékén...
CsFeco Creative Commons License 2000.05.03 0 0 104
Sajna CD-je már bárkinek lehet csak pénz kell hozzá.

Ugye jól emlékszem az idén lesz a Bartók kórusverseny.
Sok érzelmi szállal kötődöm ehhez az eseményhez ugyanis.

Előzmény: aagnus (103)
aagnus Creative Commons License 2000.05.03 0 0 103
Szabad a pálya. Este 8-kor kezdődik a Várban, a szabadtéri színpadon.
Ha a másnapi szeánszokat sikerül fixálni, mondom.
Tényleg "szervező pozícióban" vagyok. Nem mindig jó, sikerült kikapni néhány eszméletlenül rossz csapatot. Bel Canto, Dubna, plö. Pedig CD-jük is volt, meg Monteverdit is énekeltek. 47-es vasalt csizmában és olyan döghamisan, hogy utána két napig öblögettem a hallójárataimat.
aagnus
CsFeco Creative Commons License 2000.05.03 0 0 102
Tetszik a dolog!
Előzmény: Nick Grabowsky (100)
Hacsek Creative Commons License 2000.05.03 0 0 101
Hát...
De énekelni nem kellene, ugye? :o))
Előzmény: Nick Grabowsky (100)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.05.03 0 0 100
Ezek szerint szervező pozícióban vagy? Mármint hogy végighallgathattad a zenei anyagokat... jó lehet!

Kedves többiek, mit szólnátok hozzá, ha elmennénk Veszprémbe kórusokat hallgatni augusztus végén?

Nick

Előzmény: aagnus (99)
aagnus Creative Commons License 2000.05.03 0 0 99
Az kües Veszprém városában. Augusztus 19-én van a gálakoncert, 20-án meg szétspriccelnek a megyében, Balatonalmádi, Alsóörs, satöb.
Az egzotikusokon kívül lesz egy lett kamarakóró, egy finn gyermekkar Espoo-ból, egy pitesti román és egy kolozsvári magyar kamarakórus, és egy orosz-francia formáció (oroszok, de színfrancia sanzonoid repertoárral).Ja, és akiket folyton elfelejtek, mert picikék: egy szlovén női kamara.
Végighallgattam vagy 50 jelentkező együttes hangzó anyagát, és ezek tényleg nagyok jók.
Az elképzelés szerint minden karnagy küld egy "életörömös" kottát, amelyet a többiek is megtanulnak. Minden nap kétszer megnézem a postafiókot, jönnek-e már...???? De, mint tudjuk, a kóró, ha már "el van fogadva", nem küldi fürgén frissen a nótákat.
Távénekelni nem lehet? Én ugyan csak az egérbe tudnék belebúgni, de azért hátha.
More questions please...
aagnus
Előzmény: Nick Grabowsky (96)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.05.03 0 0 98
Milyen kellemetlen lehet "váratlan szabadságoláson" lenni.... :-)))
Előzmény: gyulaicsaba (87)
Hacsek Creative Commons License 2000.05.03 0 0 97
csipike!

Én offolni?
Épp ellenkezőleg, szeretnék BELÜL maradni a témán! :o)

aagnus!
Szia itt is!

Előzmény: csipiketörp (94)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2000.05.03 0 0 96
Szia aagnus!

>> Ha érdekel valakit, lesz augusztusban egy kórustalálkozó itt minálunk, a címe Vivace, és "Az Élet Örömeiről" fog szólni.

Hol van az a "minálunk"? Mondjad tovább!
A Gabrieli tényleg Budapesten van, ilyen a te formád :-((( (Bocs!)

Nick

Előzmény: aagnus (95)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!