Keresés

Részletes keresés

nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.21 0 0 323
Nahát egyszer megyek el aludni este tíz előtt, erre rögtön nekiálltok egész éjszaka írogatni.

Na csak akik nem fizikusok, azok kedvéért mondom, hogy most az alapjában véve belső infok terjesztésére hivatott fizikus levlistára valaki felküldött egy oldalt, amin valami retyerutyája cáfolja Einsteint, vákuumenergiát csinál, etc, namost erre beindult a jónép, és árad a filozófiai flame arról, hogy mi is az a tudomány. Ezzel kapcsolatban küldte be egy kollega (Murci egész konkrétan) az antigravitációs nyúlra vonatkozó bizonyítást:

Sokan láttak repülő nyulat, de csak sassal a hátukon. Senki sem repülne egy nehezékkel a hátán csak szórakozásbol, hacsak nem antigravitácios, és különben g-vel gyorsulna felfele. Nyilvanvalóan a nyulak is azért teszik ezt, hogy ne repüljenek ki a légkörből. A sas jó nagy madár, és lenyomja őket. Azért idejük nagy részét a földbe kapaszkodva töltik ezek a nyulak is. :)

Bet. Sr.: a csirkés dolgokat még rég találtam, ha akarod, elküldöm mailben. Mellesleg írod, hogy Derrida is Az. Csirke? :)

Hajós András szvsz gáz volt világéletében, és ezt nem csak a masszív anti-underground szellemiségem mondja.

Papp Gyuri jobboldali? Ez nekem új, pár éve a Gelniczky gyerekei még "szadeszos Pagyu"-ként emlegették.

RR: provokál a fene, már ha megbocsátasz. Miután már egyszer letoltál minket a diffegyenletezésért, gondoltam, szólok előre, hogy vállalom a kockafej-vádjaidat. :) És nem, nem fogunk csúf kis pletykákat sem írni, illetve ha igen, akkor úgyis olyanokról, akiket Te nem ismersz. :)

vkid Creative Commons License 2004.01.20 0 0 322
Üdv Régi Ember!

A helyzet MAGVA a következő: tavalyelőtt a VPG saját honlapján (vpg.rulez.org) , mint ezt ide is beírtam elindult egy vendégkönyv, mely fórummá vált. Ott kialakult egy jó kis beszélgetés stb. hullámzó színvonalon, de mégis elég lelkesítően, ahol akkori 10-diktől 13-dikig beszélgettünk jópáran. Ezt megszüntették kb. tavaly júniusban, ám decemberben feltámadt. Viszont a tanárok rosszindulata, valamint 1-2 ember furcsa végzettekkel szembeni ellenállása miatt megint be lett zárva. Ezért itt folytatjuk az ottani, ennél jóval aktívabb társalgást...

Üdv, Beteg Srác

Előzmény: ZedIzDead (321)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.01.20 0 0 321
Tök jó, hogy ekkora élet van itt, kár, hogy a jelentős részéből egy mukkot se értek :-)

[ZedIzDead.1989-1993]

vkid Creative Commons License 2004.01.20 0 0 320
Na srácok mos meg a hosszabb dolgok:

1. A vérmenyét féle káromkodásokról baszki. Ez a Jürgen sztájlja is hogy rohadjon le a faszod és nem tudom bazmeg utánozni a kurva életbe. Annyi előnye van a dolognak, hogy elküldhetjük a levéllel együtt innen egy kivonatot, megjegyezve, hogy:
- ide költöztünk át
- itt nem moderál senki
- és hát itt kb. negyvenezerszer többen olvashatják el a véleményünket, s előbb fog egy felvételiztető anyuka ide, mint oda tévedni, believe me. Bazmeg :)

2. Pöcök, az Eurosport ismétel :) Amúgy mi bajod Kaióval, lassan már 8 éve drukkolok neki, anno 97 környékén majd egy-két évig szekivake volt és képtelenek voltak megozekisíteni :) Most meg már végre az hálisten. Amúgy a januári torna épp most tart, Asashoryu 10-0lal vezet :), Tochiazuma 7-3, Chiyotaikai 9-1, Kaio 8-2. Alapszájt: www.szumo.hu

3. A levél. Kűgyük biz' el, bár én bejárok mondom minden pénteken, s jövő péntektől kezdve megint akár du. 1-től benn tudok ülni, mer má nem kel a seggemet rothasztani a könyvtárba. Akkor le tudom b*szni az összes tanárt :) ha ki nem dobatnak egy jólápolt kreolid nemzetiszoci portással :))

4. Hajós András állítólag gáz. Bezzeg a Bagi-Nacsa! :) Ugye jöttök Britni Szpírszre? Én a Gatheringről is lemondtam hogy legyen pénzem rá :))

5. Derrida: halálra röhögtem rajta magam! TM, hol találsz hosszú ilyen listákat, ilyen mér ment át a csirke az útonokat, ez a kedvenc műfajom :))

Amúgy Derridával van egy interjú az 1-2-3mal ezelőtti Szombat (C) újságban, persze ő is Az. Naná. Amúgy elég érdekes az interjú, egyetlen olyan Derridáról szóló szöveg, amiben 1-nél több érthető szintagma található!!

Nnnnah, Beteg Schrátz

Előzmény: nohabmozdony (316)
vkid Creative Commons License 2004.01.20 0 0 319
Na Ráczról annyit, hogy tényleg döglött oroszlán, persze, de én Pöcöktől tudom hogy jó tanár, másoktól, akiket nem említek meg, tudom a klasszikus "atomrészegen a székről lecsúszva"-sztorikat ehhehehhehhe :)

Nameg tudjuk ám (csak szakértők) hogy mit csinált ő Vitnyédi Lajos bácsival a 90-es évek elején :))))

Pagyut amúgy oké, 5000000* jobb igazgató a Rácznál, csak ilyen "lespanolós" ergo nagyon más mint a Kopasz volt régen. Pagyu csak játszik a komolyságával. Ráadásul jobboldali :)))))))) Najó, ez legyen a legkisebb baj. Sokkal rosszabb, hogy biosztanár, s amikor 3-dikban (ma: 7.) bioszt tanított nekünk, én nem tudtam vacsorázni előző este annyira rühelltem és féltem tőle, de én akkor eléggé egy ilyen gyerek voltam. Utólag hülyeség. Nade mindegy.

Előzmény: vasmacs_ (318)
vasmacs_ Creative Commons License 2004.01.20 0 0 318
Neked is hiszek :-) Nem azt mondtam, hogy nem jó pedagógus, mivel ezzel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, én ezt csak hallottam... Alapvető unszimpátiám abból ered, hogy tőle kaptam "igazgatói szóbeli figyelmeztetés"-emet, melyet nem túl szimpatikusan "adott át". Gyakorlatilag azt mondta, hogy még egy balhé, és ki leszek rúgva... Persze, én is hibás voltam, de ettől még nem lesz szimpatikus. És különben is: az milyen lenne, ha minden tanárt egyformán kedvelne mindenki. Te kedveled, én nem. Biztos van még pár ilyen tanár. Én itt a Rácz-témát lezárom.
U.I.: A böfögést meg csak mint kedves történetet hoztam elő .-))
Előzmény: PPPPeggy (306)
R Rózsa Creative Commons License 2004.01.20 0 0 317
Provokálunk? provokálunk?:) Beszélgessetek csak nyugodtan, úgyse értjük. Akár csúf pletykákat is írhatnátok fel diffegyenletek és izémátrixok formájában, akkor sem sértődne meg senki. Ami azt illeti, távol álljon tőlem most a matek (és kis barátai, a felfoghatatlan absztarkciók és kiterjesztések). Ma vizsgáztam vállgazdból, amihez egyébként már jó előre el kell dobni az agyát az embernek, ha túl akarja élni az 500 oldalnyi definíció (pl. mi a munkabér? mi a termelés? hát a reklám?) bemagolását, holnap meg megint megyek mikróból, nehogy aludjak már egy kicsit. Aztán két napig alszom, és utána talán majd képes leszek emberekkel beszélgetni.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.20 0 0 316
Nos részemről épp úgy feltételezés volt. És összeesküvést fogok kiáltani, ha itten aszongyátok hogy mást se csinálok mint a Csilla lelkivilágában gázolok, mert valójában mást se igyekszem elkerülni. :)
Előzmény: PPPPeggy (315)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.20 0 0 315
höhh, azér ez csak egy feltételezés volt részemről, nem köll rögtön..., még nem is mondott semmit... szegényt még az ág is húzod :( de sajnos engem vár a Burgers egyenlet és az ő gyenge megoldásai :(, hát ezt a készülést (se) nem kapkodtam el...
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.20 0 0 314
A probléma az, hogy mi viszont szeretnénk erről beszélgetni. :) És igazság szerint ha én megmondanám, mennyira zavar engem, hogy ki milyen fejűnek tart, akkor azon szegény Csilla megsértődne, pedig nem arról volna szó hogy lekezelném a magas lóról, eszemben sincs bántani.
Előzmény: PPPPeggy (313)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.20 0 0 313
Asszem az ilyen Csilla-kaliberű emberek majd itt kockafejnek fognak minket tartani, de tökmindegy (legalább könnyű a fejünkkel Borel-mérték szerint integrálni ehe..ehe..ehe). Az előző megjegyzést én iróniamentesen értettem, tényleg úgy vélte Doma, hogy a fizikuscsókának igaza van, és tényleg úgy számolt, és tényleg aranyos. Mégvalami: a kedvencem a parci integrálással, ha vminek fingunk sincs, h mi a primitív fvénye, de a deriváltja szép, és úgy teszünk mintha x'-vel be lenne szorozva és parcintegráljuk x*y'-t, ahol y volt a csúf fvény, ez tök jó. :) Remélem kezdenek kinyílni a bicskák az olvasók zsebeiben :)...
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.20 0 0 312
Nos persze, a matematikusok mindig tudnak kitalálni olyan patologikus példákat, ahol a normális módszerek nem működnek... :) De végeredményben (természetes kedvességükön és az általad említetthez hasonló bájos viselkedésükön kívül) azért tartjuk őket, hogy ezeket megoldják, nem? :)
Előzmény: PPPPeggy (311)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.20 0 0 311
Jahhaaa. Szász Doma mondta egy órán, hogy egy fizikus barátjától hallotta az alábbi, meglehetősen hatékony alapelvet, olyan brute-force-attack stílusút: "Nem gondolkodunk, integrálunk! :)" aranyos... Aztán fogta magát, és végigszámolt a táblánál pár dolgot ebben a stílusban. Aranyos az az ember.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.20 0 0 310
Hát te jó ég. Nekem a mértékelmélet meg hasonlók már az analízis xxx kategóriába tartoznak, igazából integrálni erőből kell. :)

Bár múltkor sikerélményem volt, mert el tudtam magyarázni azt a trükköt egy tudatlannak, hogy hogy kell parciálisan integrálni úgy, hogy 1-2 parciális után visszakapod az eredeti integrálnivalót, meg parciálisnól kiszámolt tagokat, és így lesz rá egy jó kis egyenleted. Sose gondoltam volna hogy ezt így megjegyeztem...

Előzmény: PPPPeggy (309)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.20 0 0 309
Vm: azér mondom, hogy én valószínűleg kicsit jobban ismerem mint te, és persze nem igazgatói kvalitásait méltattam, apage satanas, van még vmi realitásérzékem. Csak kedves volt, hagyott minket kibontakozni, és JÓ PEDAGÓGUS. Pont, ezen nincs mit vitatni, tényleg az.
Tm: A mértékelméletet meg nem így hívják, lehet, hogy matematikai analízis x, vagy integrálelmélet, vagymittoménmi néven fut.
vérmenyét1 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 308
én életemben kétszer találkoztam rácz tanárnővel. ebbol egyik izben a zokogogorcs határán konyorgott nekunk hogy tegyunk vmit a suliban elofordulo lopások ellen mi, nagyok.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.20 0 0 307
Hát mittomén hogy mér ne lehetne a mértékelmélet opcionális vahaha. Csak azért gondoltam, mert nem találtam meg az előtanulmányi rendjükben.

Rácz tanárnőről meg én is azt hallottam, hogy matektanárnak jó volt, bár az információim a Pöcökéktől származnak. :)

Előzmény: PPPPeggy (306)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.20 0 0 306
TM: A mértékelm. nem opcionális (hogy a f*szba lenne az?!) és nem kicsik tanulják, hanem kicsit nagyobbak.
Más.: vasmacska: engem igazgatósága idején tanított Rácz tanárnő, heti öt órában, két évig, és közte voltam annak a 12 embernek, akiket akkor tanított, és kapaszkodj meg: sztem mi 12-en szerettük őt kizárólag az iskolából. És igenis jól tanított, rendes volt, meg nagyvonalú. Böfögni meg szabad; nem letolni akarlak, csak mondom a véleményemet Rácz tanárnőről mint emberről és tanárról, nem igazgatóról. És igenis jó pedagógus, olyan emberek fejébe vert bele matekot, akikről ezt korábban elképzelhetetlennek tartottam, akik meg aktuálisan unatkoztak, azokat nem zavarta mindenféle degenerált fegyelmezgetéssel, borzasztó kellemes hangulatú órák voltak.
Meg minek rugdosni a döglött oroszlánt :)

legyetek boldogok

vasmacs_ Creative Commons License 2004.01.20 0 0 305
Thx, Miki!
vkid: Még az is lehet, hogy igazad van... :-)) Csak kissé elfogult vagyok. Mert a Pagyu az egyik kedvenc tanárom, míg Rácz számomra az egyik legunszimpatikusabb tanár. Én nagyon örültem, hogy Pagyu lett az igazgató. Bár a köpeny/mellény/papucs-kommandó egy kicsit mókás, de szerencsére ezzel sosem volt gondom. Ráczot télleg nem tiszteli senki, se most, se addig, ameddig igazgató volt. Ráadásul én már a Rácz-korszak alatt kezdtem el a VPG-be járni. Mesélték oszt.társaim, akik a másik matekcsop.-ba járnak hozzá (én Simonhoz), hogy az egyik órán böffentett egy öblöset, majd úgy tett, mint a semmi nem történt volna :-)))) Meg állítólag katasztrofálisan tanít. Szerencsére nem engem...
Előzmény: nohabmozdony (271)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.19 0 0 304
Magas színvonalú kultúrprogram azoknak természetesen csak és kizárólag, akik szeretik. :) Aki meg nem, az ne menjen véletlenül se...
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.19 0 0 303
Hahaha, doktor Fritz. Az egy remek ember, én is marha jól szórakoztam az óráin. A vizsgáin kevésbé... :)

Mértékelmélet, mértékelmélet, érdekel a téma, aha. Haha. :) Aztat mikor hallgatják a kis matematikusok? Mármint az kötelező nekik valamelyik félévben vagy ilyen opcionális?

Előzmény: PPPPeggy (302)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.19 0 0 302
Nemnem, bár a matekos mértékelméletet, ha lehet, fel fogom venni, érdekel a téma. Arról van szó, hogy szerdán van egy randim Fritzcel, és amellett, hogy az elméletet kérdezi, fel kell készülnöm vmi megcsillagozott témából, és ezekből vetettem fel párat, de most nem érdeklődési kör alapján kell döntenem, hanem a legkisebb hatás elve szerint: vmi pár perc alatt tanulhatót akarok, a bifurkáció meg nem ilyesféle, bár kétségkívül nagyon érdekes. Asszem elvesztettem a lehetőséget a parcdiffek rendes megértésére, a matekosok parcdiff-előadását (amire asszem bejártam volna) ugyanis na ki-na ki-na ki tartja? Persze, Dr FJ akadémikus, a sztochasztikus differenciálegyenletek és végtelen ~ rendszerek egyetlen hazai értője. Szegény matekosok, most majd megtanulják hol lakik a magyarok sírvavígadó istene. (megj.: félreértés ne essék, még mindig nagyon szeretem ezt az embert, és általában értem is az óráit (és vagyunk így kb. 2-en), de azért még1* talán nem esnék neki, és nem is nála szeretnék egy ilyen bonyolult dolgot megérteni…)). És persze csütörtökön Kollerrrel kell méréstechnikavizsgáznom, az lesz még a gyönyörű, sóhaj. Úgyhogy most tanulnom kell, pedig már elszoktam tőle. Nagyon. Legyetek jók és érezzetek együtt velem.

Csók
(Mikit nem)

PS.:annyira szép sapkát kötött (vagy varrt, vagy halálmindegy mit kézimunkázott) nekem a Bea, úgy nézek ki benne, mint egy kis manó. Vagy egy nagy paprika. Csúdálatos, gyerekek, ez egyszerűen csúdálatos…

nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.19 0 0 301
Na, akkor ess neki mégegyszer. Egyébként mi volt a kérdésfelvetés apropója? Indulnak ilyen tárgyak, vagy mi? Kiknek?
Előzmény: PPPPeggy (300)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.19 0 0 300
Az előbb írtam egy nagyon vicceset, meg mélyenszántót a mértékelméletről meg a világról, Borelről, Lebesgue-ről, a vektoriális felületi integrálról, és ezt a szemét index kifagyott és megette az üzenetemet! Nincs igazság!!!!!!!!!
vérmenyét1 Creative Commons License 2004.01.19 0 0 299
mindjárt fogjuk
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.19 0 0 298
Miért pont a mértékelmélet? Hümm? Szerintem meg azt NEEEEEEE. Vagy mégis? Miért vetemedsz Te arra, jaj. Elindultál a züllés útján, én mondom, hahh. És milyen kevés elég ehhez, tragédia...

A levélről nem tudok. Menyét: elküldtük?

Előzmény: PPPPeggy (296)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.19 0 0 297
Miért a mértékelmélet?
Előzmény: PPPPeggy (296)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.19 0 0 296
Azt hogy egy köcsög vagy. Tehát a mértékelmélet, jó választás, én is ezt tenném. Mondom, mostmár harmadjára: ELKÜLDTÉTEK MÁR AZT A KURVA LEVELET? Hajrá Balfék Bob!
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.19 0 0 295
Spontán bifurkáció. Ha ezt választom, abból mi következik a jellememre nézve?

A Simpsonsban most épp reklámszünet van...

Orrméret: akkor similis simili gaudet? :) Najó nem bántom a nagy orrokat és gazdáikat. :)

Előzmény: PPPPeggy (294)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.19 0 0 294
Épp elég nagy orrom van, ez nem fenyegetés :). Azt kérdeztem, hogy azt a levelet elküldtétek-e már. Más: válassz egyet: entrópia, mértékelmélet vagy spontán bifurkáció (nem a paramétertől függő fajta, hanem a nemlineáris-kezdetiértékes)! Kéretik menni mindenkinek Simpsont nézni! Daninak: tegnap kikapott Asashoryu, és Tocsiazuma nyert, viszont az a köcsög Kaio is jól végzett. Mégvalami : este (most, h tanulnom kéne 20* annyit nézek tévét mint egyébként:)): a Viasat3-on Hajós Andrásnak lesz műsora, aminek a mérlege: egy kurva szar, egy geci jó rész.
Legyetek jók

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!