Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1216
Na nem azért, de az a hely nem is mamikáknak és kétéves gyerekeknek való. Te jó ég...

Nem nem. Nem logikus gondolat az akadálymentesítés (inkább szánalmas). A logikus gondolat az, hogy újra megtanulunk Túrázni. Megtanuljuk hogy mit bírunk, és felelősen caplatunk a természetben.
Előzmény: gyongyhaju lany (1214)
Stms Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1215
Na várjál... micsoda?
"méregdrága anyagok felhasználásával profi módon beépített korlát- és létra rendszer"????

Mi a fene készül ott?
Előzmény: Víz (1213)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1214
Sajna logikus gondolat az akadálymentesítés, mert mikor úgy 2 éve ott jártam, nevetségesek (kétségbeejtők) voltak a 70+ mamikák unokákkal a karjukban és plázacicák körömcipőben, városi szandálban egyensúlyoztak lefele a láncokon, amelynek több helyen ki volt jőve a sziklából a megerősítése.

A "szakadékos" út teteje felé kétségbeesetten kérdezgették tőlem és útitárs-barátnőmtől, hogy messze-e még a vége, mi naívan (rég nem jártunk arra) mondtuk, hogy á, nem, már nem, persze aztán hamarost kiderült, hogy mi alulról közelítve már majdnem az út tetején jártunk :) csak bírtunk volna még 3x annyit mászni :) :) :) - szóval nekünk még kevés is volt :)
Előzmény: Víz (1213)
Víz Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1213

Szia!

Jól döntöttél! Dömös nem véletlenül királyi hely, te is oda készülsz!

Két felnőtt, két gyermekkel ~24000 volt a 6 nap a kempingben.

Fürdés: a kempingnek van egy klassz (hidegvizes) medencéje meg gyerekpancsolója. A Duna nem jöhetett szóba, mert épp akkor volt az árhullám és nagyon sárszínű volt a víz. Egyébként egy köpésre van Lepence.

Rám-szakadék: jó szándékú emberek "jó kis befektetése" valósul meg épp most a szakadékban. Sajnos elveszi vagy nagy mértékben lecsökkenti hajdanvolt varázsát az újonnann kialakított "méregdrága anyagok felhasználásával profi módon beépített korlát- és létra rendszer miatt. Mintha az ország akadálymentesítési tervében szerepelt volna a Rám-szakadék!!!! Pillanatok alatt hova tűntek a láncos mászások; megússzuk-e vízes cipő nélkül? kérdések. Még egy "jólfejlett" ötlet és tolókocsival, lifttel, vagy tudom én ? mivel is fel lehet menni rajta, de akkor már fog-e egyáltalán érdekelni valakit???  Idén volt szerencsém még a régi módon bejárni. Utoljára.

Jó nyaralást!

Üdv: Víz

Előzmény: ilzo29 (1211)
szajkó Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1212
Bakonybélt nem tudom, de mi most jöttünk haza Balatonfelvidékről és Káptalantóti, Szentbékkálla, Zánka és Balatoncsicsó környékén szerencsére nem találkoztunk egy hernyóval sem és kopaszra rágott fákat sem láttunk. Persze valószínűleg a szerencsésebb helyeken jártunk.
Előzmény: jok27 (1203)
ilzo29 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1211

Szia!

Idén én is DÖMÖST néztem ki, igaz, hogy nem kempinget, hanem egy kis panziót (vendégházat), nem tudom, hogy összejön-e.

Én még nem nagyon voltam arra, és a kirándulás, Rám-szakadék+stb, engem is érdekelne!!

Strandon, vagy fürüdni voltatok Ti valahol??

A kemping kb mennyibe került??

ILDI

Előzmény: Víz (1210)
Víz Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1210

Szervusztok!

Túl vagyunk az idei, "már szokásos" 5 napos dömösi kempingezésen. Volt élmény megint bőven!

Többször volt zivatar, bejött a Duna a kempingbe, túráztunk, hegyet másztunk, Vadállókövek - Prédikálószék - Dobogókő - Rám-szakadék, kompozás a Dunán, kicsi Börzsöny, évi rendes szárazvirágcsokor begyűjtése, gombázás, bobozás. Mi kell még??? Még legalább 5 nap!!! :))

Víz 

nagypapi Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1209

No, felhozom egy kicsit a topikot.

Pár napot a Mátrában töltöttem kis családommal, közelebbről Mátraszentlászlón. Örömmel jelentem, hogy a Vörös-kői kilátót felújították, látogatható.

A 3 mátrai "szent" faluban péntekenként Hagyományőrző Szlovák Gasztronómiai Napokat rendeznek, érdemes kipróbálni 400 forintért a bableves-sztrapacska menüt, igen jutányos ár, ráadásul nagyon finom is (rossz hír, a pivo nem "akciós").

Helyszínek:

Július 29. 12.00-  Msztimre, Narád hotel

Augusztus 5. 12.00-  Msztimre, Szlovák Csárda.

Természetesen jókat lehet kirándulni a környéken, töménytelen málnát és szamócát találni, és a helyiek szerint nagyon sok a vargánya is.

showtimes Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1208

Ugyan miért kellene? Nem vagy te előítéletes? Eggyel lejjebb sandorson elinrtézte a linket egy mondattal. Én meg még ajánlást is írtam. Aztán nehogy azt mondd, hogy gyakran látsz, mert nem igaz. Szóval ez nem jött be papi. Akár össze is számolhatod az elmúlt hónapokat :)

Akit meg érdekel annak Sitkét említem, hogy valami érdemi is legyen, ha megszólalok. Balázs Fecóék kápolnája máshol templomnak is beillene, s nem is akármilyen. Ezért érdemes lekanyarodni a főútról.

Előzmény: nagypapi (1206)
S.Szilvi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1207
Hali!

Megyün ka Zemplénbe, vettünk turistatérképet, de a Magoskára nem vezet turistaút! Pedig valami kilátót is jelöl ott. Így hogy talájunk oda? Valami erdei utakat jelöl, dehát az labirintus, annyi van. Már ha azok utak. A lényeg, hogy a jelzett turistaút messzire elkerüli.
nagypapi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1206
Hogy téged még nem tiltottak ki a fórumból...!
Előzmény: showtimes (1205)
showtimes Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1205

Sziasztok!

A közelmúltban a Nyugat- Dunántúlon nyaralram, s a felkapott célpontok (Győr, Kőszeg...) mellett ellátogattam Sárvárra is, a Fekete bég várába, amely megtekintését ajánlok mindenkinek. Szépen karban tartott épület, park, érdekes kiállítás - a szokásos helytörténet mellett a Nádasdy-huszárokról is megemlékeznek, valamint van egy térképszoba, időszakos kiállításként pedig a szúrófegyverekből egy gyűjtemény. Várnézés után ajánlom az arborétumot, majd levezetésként a strandot.  Természetesen fotóztam is, felvételek a http://kazika.try.hu -n, a Magyarország mappában.

Sandorson Creative Commons License 2005.07.12 0 0 1204
Szombaton a Börzsöny északnyugati részén tettünk egy kisebb túrát: http://sandorson.fw.hu/Borzsony2
jok27 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1203
üdv mindenkinek!
Ez a hernyó/lepke ügy elég riasztónak tűnik. Mi aug.elején megyünk 1 hétre Bakonybél környékére. Szerintetek mire számítsak? hagynak ezek a dögök valamit a táj szépségéből? Nem voltam még errefelé sosem, és annyira készültem rá...:-(
MRTigra Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1202

Hernyók már lehet hogy nem lesznek (maximum lepkék :),

de letarolt részek tuti.

Előzmény: szajkó (1201)
szajkó Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1201

Mi július legvégén készülünk egy hosszított hétvégén bejárni a Badacsonytördemictől Nagyvázsonyig tartó Kéktúra szakaszt. Ezek szerint nem a legjobbak az esélyeink.

Előzmény: MRTigra (1197)
Víz Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1200

Aki szeret kerékpárral kirándulni, túrázni, annak szívből ajánlható a Zselic sokaknak teljesen ismeretlen területe. (Zselici Tk). Tavaly gombaszedő versenyen vettünk ott részt kedvesemmel. Sok díjat elhoztunk. Többek között egy behajtási engedélyt is kaptunk az erdészettől. Így autóval már végigmehettünk a nagyon jó karban tartott erdészeti műuton. Kellemes környék, nem csoda, hogy nem engednek be mindenkit. Az ilyen helyeket bizony védeni érdemes. Az egész területen látszik, hogy jó gazda az itteni erdészet.  Elhatároztuk, hogy ha tehetjük, kerékpárral is körbe fogjuk járni. Bőszénfánál nagy bekerített területeken vadakat nevelnek. Lehet látni őzeket, vaddisznókat, szarvasokat. Mint egy vadaspark! Az egész területen látszik, hogy jó gazda az itteni erdészet. A Zselic turistatérképén jelezve vannak ezek a közforgalom elől elzárt utak. Még nem mértem le a hosszát, de elég kanyargós, szimpatikus vonalvezetésű, kevés húzósabb emelkedő van csak. Úgy gondolom, egésznapos program lehet biciklivel, gombázással, piknikkel. Ja úgy fiatalok, mint idősebbek is elkezdhetik!

MRTigra Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1199
Igen, igen, tavaly én is megjártam egészen a Sajkod feletti gyönyörű részig bicajjal, állvánnyal, kamerával :)
Előzmény: gyongyhaju lany (1198)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.06.26 0 0 1198
Igen, ezen a részen is voltunk, ahol kameráztál, gyönyörű onnan a kilátás. Ez azon a dombvonulaton van, ami keresztülmegy Tihanyon a két tó között.
Előzmény: MRTigra (1193)
MRTigra Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1197
Tavaly 1 hónapig ott voltam, június katasztrófa volt. Szerintem még a július is. Augusztusban pedig nem szép a látvány :(
Előzmény: szajkó (1196)
szajkó Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1196
Szia! Tudsz valamit arról, hogy melyik időszakban nem lehet a Balatonfelvidéken hernyómentesen kirándulni? Én tavaly láttam a TV-ben képeket, ahol az utakon is hemzsegtek a hernyók. Az idei helyzetet nem kísértem figyelemmel.
Előzmény: Víz (1187)
provó Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1195

Javaslom, hogy nézzétek meg "A Belső őrség képei" rovatot, ahol vagy 150 képet láthattok erről a rabul ejtő tájról.

Vagy nézzétek meg a veleméri Cserépmadár szállás honlapját, ahol szintén rengeteg képet, és kidolgozott túraajánlatokat találtok.

A környéken lehet pl. gokartozni is (a szokásosak mellett, mint termálstrandok, tófürdők, reneszánsz várkastélyok, osztrák fellegvár, tófürdő, vadászati kiállítás fazekasfalu, lovaglás, freskókkal díszített középkori templomok, múzeumok, kitűnő éttermek stb).

makacska Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1194

sziasztok,

köszönöm mindenkinek az ötleteket, nézzük.

MRTigra Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1193

Gyöngyhajú lány:

Ezekszerint erre jártatok? :)

Tihany
Előzmény: gyongyhaju lany (1186)
Sandorson Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1192
Ez meg a panzió saját oldala: http://www.sarospatak.net/bodrogparti/
Előzmény: Sandorson (1191)
Sandorson Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1191
Sárospatakon, közvetlenül a Bodrog partján található a Bodrogparti Panzió, 1x voltunk ott 2 éve, nekünk tetszett, az árak is normálisak, kép, ár ill. egyéb info: http://www.travelport.hu/szallas/EHotel.vd?&session_id=Y7U5G5M71119264037&ed=5&ekezet=0&fp=2&fi=1&lang=hu&lang=hu&did=0&val1214=1&ml=31&val2001=Bodrog&ei=0&s=1&xcnl32968&mi=1&fck=1
Előzmény: makacska (1189)
FARI Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1190
Nézzél szét a belföldi szállások topicban is.
Előzmény: makacska (1189)
makacska Creative Commons License 2005.06.20 0 0 1189

sziasztok,

augusztusban szeretnénk a zempléni térséget bejárni. A túrázás mellett fontos a víz közelsége is. Tudna valaki szálláslehetőséget ajánlani? A zemplén.lapot, illetve a fórumon már felsorolt oldalakat megnéztük, a többször ajánlott Karádi vendégházat is, nagyon tetszik, de jobban szeretnénk valami olyat, ami a Bodrog (esetleg még a Tisza) mellett van, és onnan megközelíteni a túrahelyeket. Sajnos ilyet nem találtunk.

előre is köszönöm!

Zytta1 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1188

Szia:)

Azt mondta szakképzett kollégám, hogy 3 év kell és eltűnnek. Ennyi idő alatt döglik ki a populáció. A legolcsóbb megoldás. De nem biztos, hogy jó is:(

Előzmény: Víz (1187)
Víz Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1187
Megvédik erdeinket 

Nem messze a Balatontól, dombok ölelésében van egy csodálatos erdő, ide szoktunk
kirándulni évente többször.

Tavaly nyáron már megjelentek a Balaton-felvidékről a szél hátán áttelepült gyapjaslepkék csoportjai. Akik nem tapasztalták előző évben a Bakony, majd a Balaton-felvidéki tölgyerdők tragédiáját, nem is sejtették, mekkora veszélynek van kitéve a Dél-Balaton vidéke is. Ősszel szinte nem volt fa, amelyiken ne lett volna tömegével petecsomó. De nem hogy csak fa, betonoszlop, szikla, út menti jelzőkaró sem maradt „petézetlen”.

Szerencsére az erdészeti szakemberek, a növény-védelmisek, a civilek, a helyi és országos politikusok elkezdtek beszélni a kármegelőzés fontosságáról, de főként annak a fedezetéről, szinte hallani lehetett, hogy fogy a pénz, mintha azt is a hernyók rágnák.

Aztán erre a nyárra az erdővel nem történt más, mint megették a hernyók!

Fövenystrandi fényözön fogadja a túrázót. A fákon nincsen lomb! Június van. Tél van.
+30 fok. Se lomb, se madár, se aljnövényzet, se gomba, csak hernyó. Lépni sem lehetett, mindenhol hernyó. 3 perc alatt minket is beleptek. Menekültünk! Ki ebből a borzadályból!

Rájöttem: a védekezés abban áll, hogy kiéheztetik őket. Éhen fogják halasztani ezt a sok kártevőt. És erre rengeteg pénz kell. De illetékesék állják a sarat. Nálunk megfizetik a jó munkát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!