Autóvásárlás előtt állok, erre a célra 700-800e forintot szánnák... Ford Focus felé hajlok ezek közül az 1.8TDDi és 1.8TDCi motorok érdekelnének. Vegyes távokra használnám és jó volna, ha valamennyire haladna is. Főbb szempont az alacsony fogyasztás. 1999es évjárattól mennyire kell félni a rozsdától? Előre is köszönöm!
Még érdekesebb, hogy 10-ből 9 Ford KA tulajdonost nem is érdekli, nagy ívben vállatvon a kérdésre (az agyukat meg sem érinti, hogy mi itt a kérdés: tök mindegy, ugye???)
Ennek én is utánajártam már, de konkrét jelentést nem találtam. Egyesek szerint a Car szóból lett torzítva, ha kiejted kicsit hosszabban a Kaa-t angolosan akkor a car szóra asszociál. Sterrt caa(r) Sport caa(r). Mások szerint egy egyiptomi írásjel a Ka mely jelentése lélek, életerő. Én a másodikra szavaztam. :)
Ford KA. - Ezt természetesen tudom, csak azt nem, hogy minek a rövidítése. Mivel tán 12 éve a közelben lakó Kovács Ági úszóbajnoknak ilyen volt, először azt hittem, ő szereltette föl a kezdőbetűit.
Üdv a Ford topiknak. A Ford általam ismert legkisebb városi autójának van egy jele (a karosszérián olvasható rövidítés), aminek jelentését csak a tulajdonosok értik. Van a kisautónak külön topikja? Hátha ott felvilágosítanak.
Köszönöm a gyors választ,lehet,hogy kuka vagyok,de azt nem értem,hogy a tömítés csere előtt nem volt ekkora a baj.Gőz jött ki a kipufogón,vizes volt az olaj.Akkor mondták,hengerfejtömítés csere.A tömítés csere előtt miért nem produkált ilyet?Most,hogy kicserélték,spriccel a víz a kipufogón.Sajnálom,hogy fárasztom,és értettlen vagyok,de nő vagyok:-)
Vagy rosszul rakták össze, vagy repedt a hengerfej, vagy a blokk repedt valahol. Ezt mikor leveszik a hengerfejet illik végigellenőrizni hengerenként amennyire lehet.
Segítséget kérnék hozzáértőtől!1996-os Ford Galaxy Ghia 2.0 benzines automata váltós autóm van. Hengerfejtömítést cserélték benne,de a beindítás után spriccelt a kipufogóból a víz.Megnéztük az olajat,amiben megint víz van.Mi lehet ennek az oka.Azt mondták,hogy a hengerfej nem repedt,mielőtt a tömítést kicserélték volna.Mégiscsak repedt lehet,vagy van esetleg más is lehet,ami okozhatja a jelenséget?
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni, mert a mai napon kitőrt a Ford Focusom alufelnijéből a műanyag felni kupak!! a fűlek törtek le róla, és emiatt ugye nem lehet vissza tenni!! És sehol sem találok!! Tudnátok nekem segíteni, hogy hol tudok ilyet vásárolni??
Én szívtam már ilyennel. A fűtéscsapban van egy szervó motor, ami a kapcsoló hideg végállásánál elzár, a meleg végállásánál teljesen kinyit, a köztes helyzetben pedig a kapcsoló állásának megfelelőenváltozó ritmusban nyit és zár. Ha figyelsz, járó motornál a kapcsoló fél állásánál, halk kattogó hang hallatszik.
Két hibára gondolok:
1. Ha a szabályzó bontott akkor szorulhat a szervómotor tengelye
2. A fűtésszabályzó gomb valójában egy potméter amivel a szervó nyitó-záró ritmusát változtatod és ha nem érintkezik rendesen, mert elkopott a szén sin amin csúszik az érintkező, akkor össze vissza fog fűteni és nem fűteni. Ez a jelenség ha meleg vagy hideg van az utastérben a hőtágulás miatt simán előfordulhat.
(Jelen esetbet egy Ford Galaxy 1.9 tdi ről beszélek 2005.év)
Tudna segíteni valaki némi tanáccsal az ügyben, hogy mi lehet a hiba egy olyan fék probléma esetén, amikor finom fékpedál használatkor beráz a kormány. Viszont intenzív fékezéskor csak egyet ránt a kormány aztán szépen stabilan akár elengedett kormánnyal nullára fékezhető a járgány.
Az egész jelenség azzal kezdődött, hogy lelett cserélve a téli gumi, jelenjeg 17" gumik vannak fent alufelnin.
Az eddig elkövetett beavatkozások, féktárcsa, fékbetét csere elől hátúl, ez adta magát, mert láthatóan "elhasználódott" hullámosak a tárcsák.
Fuómű ellenőrzés lengőkar szilentek épek feszesek, gömfejek stabilak nem lógnak.
Vákuumszivattyú fékszervó közt a csövek épek. A fékpedál, benyomáskor nem kemény.(valószínűen elegendő a vákuumlevegő)
120-130 km/h sebességnél a kormány nem ráz azaz elméletileg a kerékkel (centírozás)nem lehet probléma. De ez az a sebesség tartomány ahol jelentkezik a probléma.
80-100 km/h nál nem érzékelhető a hiba.
Sajna kifogytam az ötletekből, ha valaki találkozott már ezzel a problémaval kérem segítsen!
Van pár 90-es évekbeli eladó európai Ford prospektusom, 15 db különböző kiadás, 6 db külföldi, 9 db magyar. Mind jó állapotban, firka, gyűrődés, hiányzó lap nincs.
Ezeken kívül szintén 90-es évekbeli 11 db különböző amerikai prospektus.
Van egy Ford Ka. állandóan fűtött, lett cserélve az elektromos fűtéscsap tavaly nyár vége fele akkor úgy nézett ki hogy megoldódott a dolog. Télen is jónak tűnt, de észrevettem, hogy ha jól felmelegszik a víz, és mozdítok a tekerőn akár hideg akár meleg állásba, csak maximumon fűt. Most hogy melegebb van szinte nem is lehet szabályozni, csont hidegre van letekerve. Napon állt a kocsi, hideg motorral indultam, kis idő múlva maximumon jött a meleg. De volt hogy elindultunk fűtött majd hirtelen abbahagyta. De van hogy rendben működik. Reggel hidegen indulva a fűtést félig tekerve is max fűtést ad ha éppen olyan kedve van.
Nem gondolom hogy még egyszer a fűtéscsap lenne a ludas. Esetleg az utastérben lévő hideg-meleg szabályozó panel?
Megköszönném, ha valaki szívott már ilyennel leírná a véleményét.
Lenne lehetőségem szerintem baráti áron hozzájutni egy 2002-es évjáratú Focus 1.8 tddi-hez elég jutányos (1000 Euro) áron. Szervízkönyve van neki 165.000 km-rel, gondosnak mondott gazdától.
Mire kell figyelni ennél a Focusoknál vásárláskor, mik azok a kényesebb pontok, ami nyűggé teheti a tulajdonlást?
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy Ford Galaxy amin nem mükődik egy idő után a turbo. Vagyis ki van belőle törölve a hiba akkor mükődik a turbo, de egy kis idő után jelzi, hogy hiba van akkor nem engedi, hogy töltsön a turbója. Megint kitöröljük akkor megint jó egy darabig?! A hibakód amit mindig visszadob P003A. Találkozott már valaki ezzel a hibával? Előre is köszi!
Sziasztok! Szakdolgozatomhoz végzek közvélemény kutatást autóvásárlási szokásokról, autóhitelekről. Még kb. 150 ember véleményére lenne szükségem ahhoz, hogy reprezentatív legyen a felmérés és abból megfelelő következtetéseket vonhassak le. Kérlek töltsétek ki a kérdőívet és osszátok meg barátokkal, kollégákkal, ismerősökkel :))