Keresés

Részletes keresés

EasyFriend Creative Commons License 1999.11.08 0 0 288
Én azon gondolkodtam sokat a film kapcsán, hogy ha én találnék fel egy ilyet, én mit csinálnék. Hasonló, mint a lottóötös, először ott is az jut az eszedbe, hogy milyen király, aztán az árnyas oldal is, a sok őrült megalomán, a maffia, a kémek, stb.
Nem lep meg, hogy bekattant a srác. (És még viszonylag tényleg egész normális volt.) Ti mit csináltatok volna a helyében?
Mamut Creative Commons License 1999.11.08 0 0 287
OFF:
"A harmadik iker" kiraly volt....
ON
John Zero Creative Commons License 1999.11.08 0 0 286
Naropa:
Na de vajon orult volt-e a gyerek?
Azert nem teljesen. Sot, pont azt bizonygatta, hogy nem orult (es igy is cselekedett).
A terve kigondolt volt, es vegig tudta, hogy mi jon, mire lehet szamitani. Meg vegig jozan volt, esznel volt (nagyjabol).
Előzmény: Naropa (282)
John Zero Creative Commons License 1999.11.08 0 0 285
exlex:
Igaz, erre en is gondoltam.
Na de ha ugy tesznek, mintha megoltek volna, aztan meglatja a dude, hogy megsem, akkor szinten ugyanott vannak (vagy meg rosszabb pozicioban).
Tegyuk fel, hogy nem volt eleg idejuk elokesziteni egy szimulalast... Akkor meg szinten "jol" tettek...
Előzmény: exlex (283)
exlex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 284
"Az a baj, hogy gyorsabban fejlődik a technika, mint az emberi erkölcs, józanság. Hogyan lehetne megakadályozni e nemkívánatos következményeket? A fejlődést nem nagyon lehet visszafogni."

Azert nem biztos, hogy nemkivanatos. Egy szep tiszta hidegfuzios bomba megiscsak jobb, mint egy nuklearis. Az emberek ugyis irtjak egymast, legalabb igy nem szennyezik a kornyezetet. ;)

Masreszt az igaz, hogy a fejlodest nem lehet visszafogni, az ember erkolcsisege meg a beka feneke alatt van. Remeljuk a legjobbakat.

exlex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 283
"Egy embert lelottek benne, es ha belegondolsz, egyszeruen nem is tehettek mast. (Inkabb egy, vagy 5 ember haljon meg,mint egy egesz varos.)"

Azert megprobalhattak volna szimulalni a dolgot. A srac nem nagyon torte magat, hogy meggyozodjon arrol, meghalt-e a ficko. Vaktolteny, ilyesmi...

Előzmény: John Zero (281)
Naropa Creative Commons License 1999.11.08 0 0 282
Köszi a választ.
Egyébként érdekes filozófiai gondolatot mondott a srác, miszerint minden civilizáció a fejlettség egy bizonyos fokán elpusztítja önmagát. Ha belegondolunk, erre nekünk is egyre több esélyünk van. A technika fejlődik, egyre több ország képes atombomba előállítására, és talán egy idő után már magánszemélyek is képesek lesznek erre..
Ezer v. 10 ezer ember közül mindig akad egy őrült. Főként ha terrorszervezetek kezébe kerülne ilyen bomba (pl. Hamasz), nagy eséllyel alkalmazná, és akkor végünk.

Az a baj, hogy gyorsabban fejlődik a technika, mint az emberi erkölcs, józanság. Hogyan lehetne megakadályozni e nemkívánatos következményeket? A fejlődést nem nagyon lehet visszafogni.
Mit gondoltok erről?

Előzmény: John Zero (281)
John Zero Creative Commons License 1999.11.08 0 0 281
Naropa:
Sikerult kiegetniuk a szamlalojat.
Persze nem tudtak, hogy volt megegy trigger (bar gondolhattak volna). De vegul a tusszedo gyerek, bar lelovette magat, de utana meg haldokolva elmondta a pszichologusnak, hogy hol kell kikapcsolni a bombat.
A pszichologu megkerdezte, hogy mi volt az az otlet, koncepcio, amibol rajott, hogy hogyan kell fuzios bombat csinalni. Amire mondta a gyerek, hogy a kerdes nem kulonos, csak az emberek a rossz valaszt varjak (es ezert nem jonnek ra az igazsagra)...

Egy vagas utan az volt a vege, hogy egy csoport hallgato vizsgat irt, amikor az egyik fiu vadul szamolgatott egy cetlin (a vizsga kerdeseivel meg kevesbe foglalkozott). A tanar odament hozza, es mondta, hogy fiam, maga nem fog atmenni igy... Mire mondta a gyerek, hogy dehogynem, es kisetalt a terembol.
A vizsgapapirjan a kovetkezo kerdes allt: "Demonstralja, hogy miert nem lehet fuzios bombat csinalni!"

Azert durva resz volt... Egy embert lelottek benne, es ha belegondolsz, egyszeruen nem is tehettek mast. (Inkabb egy, vagy 5 ember haljon meg, mint egy egesz varos.)

A katonasagrol meg vitte mar be a taktikai atombombat, amit felrobbantottak volna, remelve, hogy igy megsemmisitik a fuzios bombat (gondolom az elektromagneses lokesevel), bar az egyetemen (es kornyeken levo) emberek nem usztak volna meg, de cserebe a varos tobbi resze (tobb millio ember) megmenekult volna.

Előzmény: Naropa (280)
Naropa Creative Commons License 1999.11.08 0 0 280
Sajnos a tegnap esti résznek lemaradtam a végéről. Videóra vettem és a vége lemaradt. Addig vettem fel hogy lézerrel megpróbálták kiégetni a bomba számlálóját. Szóval a legizgalmasabb résznél :-((. Valaki mesélje el mi történt azután!
Köszi!
Ati-pati Creative Commons License 1999.11.07 0 0 279
OFF ON
Ha már így szóbakerült az Alfa holdbázis (mert szóbahoztam), akkor elmondanám, hogy abban az időben amikor először vetítették nálam nagyobb rajongó biztosan nem akadt az országban.
Amikor 15 év múlva (kb. 90-ben) megismételték, izgatottan néztem a TV-ben, de életem egyik legnagyobb csalodását éltem át. A legjobban az zavart, hogy a szinte minden mondatban elhangzott computer szót kompúternek (mint a kompót) mondták, amúgy a film szinte nézhetetlen volt.
OFF OFF
Előzmény: trepjov (278)
trepjov Creative Commons License 1999.11.07 0 0 278
ALFA HOLDBÁZIS RULEZ! meg a régi galaktikák is...:)
John Zero Creative Commons License 1999.11.07 0 0 277
ponty:
Ja, megvalami...
Azert az tenyleg kicsit "nem emberi" volt, amikor a feleseg egyenesen elmosolyodott, amikor latta halottan a ferjet... Sot, meg se lepodott!
Előzmény: p0nty (275)
John Zero Creative Commons License 1999.11.07 0 0 276
ponty:
Sajnos en nem tudtam a legelejetol nezni (bar az elozetesbol kitalaltam, hogy mi lehetett)...
De engem meglepett a vege.

Amugy meg kozben mondtak, hogy a Valery 23 testet orokolte a Mary 25, de szerintem nem, nem nezett ki olyan jol ;)

Nem ez volt a legjobb resz, de hat nem is varhatjuk el minden resztol, hogy a legjobb legyen, kell neha ilyen is ;)

Előzmény: p0nty (275)
p0nty Creative Commons License 1999.11.07 0 0 275
A mai már megint elég közepes volt. Nem is rossz, de voltak már jobbak is bőven. Úgy a közepétől nagyon gyanús lett a feleség...

p0nty

Brumimackó Creative Commons License 1999.11.01 0 0 274
Nem volt rossz a vasárnap esti, de aki fordította, az kifestőkönyvből tanulta az angolt. Rohannak az emberkék az űrhajódokkba, mire azt mondja a parancsnok (eredeti vsz. "Close the bay doors!"): - Zárják be az öböl kapuit!
Az öböl itt a dokk (bay) lehetett. De legalább nem lagúna. A Bombázó c. akcióregényben is bombaöblökből dobálta a repülő a lövegeket.
John Zero Creative Commons License 1999.11.01 0 0 273
Ja, megegy dolog eszembe jutott a szombati reszhez (a Jupiterrol hazatert, idegen DNS-el beoltott emberrol):
Vajon meddig ember egy ember?
Ha a mi jogrendszerunket nezzuk, akkor o mar nem szamit embernek, mert egy masik fajnak szamit (szaporodokozosseget se alkot az emberekkel pl.),
tehat nem illetik meg az emberekenek jaro jogok.
Vagy megis? Mi az, ami miatt emberi jogai vannak? Az, hogy embernek nez ki, es emberi tulajdonsagokat (is) mutat? Vagy, hogy emberien gondolkozik? Vagy hogy ember volt? (Ez esetben az osztodott "gyerekei" is emberi jogokkal rendelkeznek?)
Lehet, hogy az (emberi) jogok birtoklasahoz nem kell embernek lenni? Ezekszerint egy foldonkivulit (ha eleg hasonlo, emberi tulajdonsagokat mutat) is megilletnek az emberi jogok a Foldon?

Szoval lehet ezt boncolgatni ;)

A vasarnapi reszrol annyit, hogy az emberek "ujra" megtettek azt, amit mar mas reszben is (meg ugy egyaltalan). Leerkeztek a bolygora, es szepen kinyirtak a "benszulotteket". Teljesen, mint Columbus utan az indianokat, a foldon.
Igy belegondolva, ez a kiirtjuk a benszulotteket csak egy pesszimista kep, amely ismetlodik a sorozatban?
Vajon az emberek tenyleg ezt tennek a valosagban is?

Előzmény: John Zero (269)
exlex Creative Commons License 1999.11.01 0 0 272
Kicsit az Alfa holdbázisra emlékeztetett

Na az egy kiraly sorozat volt. Mar amennyire
emlekszem ra (meglehetosen fiatal voltam akkor :).

Előzmény: Ati-pati (270)
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.31 0 0 271
Nem kellene az Alkonyzónáról is egy hasonló topicot nyitni ? A téma hasonló, csak egy kicsit lelkizősebb.

Ati-pati

Ati-pati Creative Commons License 1999.10.31 0 0 270
To tell the thru.

Kicsit az Alfa holdbázisra emlékeztetett, de végül is tetszett.
Szerintem egyre jobb ez a sorozat.

Ati-pati

John Zero Creative Commons License 1999.10.31 0 0 269
Ati-pati:
Az elejen en is azt hittem, hogy ez olyan "A bolygo neve halal" stilus lesz, de nem!
Mig ott bekoltozott egy alien az emberbe, itt nem errol volt szo!

Itt ugy valt a csuszomaszok fajahoz kozelive az az ember, hogy kombinalta a DNS-eket (ami szerintem lehetetlen, de ez reszletkerdes ;).

Tehat nem arrol volt szo, hogy jott egy alien, peteket rakott bele, etc, hanem az ember a DNS-hatasara megvaltozott, es igy megkapta a csuszomaszok bizonyos tulajdonsagait. Tobbek kozott a szaporodas modjat, az oxigen nelkuli eletet, de ugyanakkor reszben megmaradtak az emberi tulajdonsagai is.
Igy vegulis egy uj faj jott letre, es ki tudja, talan az USA, NASA, emberiseg meg jol is jart ezzel, hogy a venuszon letre tudtak hozni egy koloniat, aki levego nelkul is beeri(?), es nem fugg folyton a Foldrol erkezo szallitmanyoktol.

Előzmény: Ati-pati (267)
disp_ Creative Commons License 1999.10.31 0 0 268
..és csupa ismerős színész...a csaj a cillagkapuból az öreg a Hegylakó(sorozat)ból
Előzmény: Ati-pati (267)
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.31 0 0 267
The joining = Alien 5.
Csupa ismerős sablon, de azért tetszett.
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.26 0 0 266
az a rész szerintem nagyon jó volt
a lényeg az volt, hogy gyerekkorában (egy prosperáló kisváros lakójaként) talált egy idegen szondát, és az valahogy besugározta

a film maga akkor játszódott, mikor már a 18. életévéhez közeledett, és bizonyos fokú szellemi visszamaradottság fejlődött ki benne, nem tanult (nem tudott tanulni?) az iskolában, keveset beszélt, nehezen fejezte ki magát stb. stb. viszont olyan kis művészpalánta lett
(közben kiderült hogy minden gyerek meghalt a városban valamilyen "agyrák" következtében, csak a lány meg a bátyja maradtak életben, de a bátyja is kómában volt, szóval a kisváros eléggé tönkrement az események miatt, és mindenki éppen eléggé utálta a leány apját /orvos/, hogy lám-lám az ő gyerekei életben maradtak)
...
nem akarom túl hosszúra fogni, a lényeg az hogy a végére kiderült a leányzót a sugárzással valami módon az idegenek egy olyan lénnyé kezdték el átalakítani, ami kapocs lehet az emberek és az idegenek között (az a bizonyos sugárzás indított be az agyában olyan folyamatokat, sejtnövekedést, amely ezt lehetővé tette, /s közben ez ölte meg a többi gyermeket/), hogy követ legyen és közvetítse az idegenek tudását

a problémát csak az jelentette, hogy erre akkor jötek már rá, mikor a csajszi a szonda által átadott tudásanyaggal, illetve a szonda segítségével legyártotta a testvérét meggyógyító gyógyszert, de róla persze azt hitték hogy meg akarta ölni a testvérét, ezért kórházba vitték és kioperálták az agyából azt a részt, amit daganatnak gondoltak (közben az volt a sugárzással gerjesztett új agyterület, ami lassan elnyomta azokat a központokat, amelyek a tanulásért voltak felelősek)

azok az idegen írásos látomások, írások azért voltak, mert kettős tudata fejlődött ki, és tényleg igazi skizo vált belőle (l. a szobrot)

na röviden ennyi, még biztos tesznek hozzá a többiek is, ja a leányzó egyébként a Csaj nem jár egyedül című filmben tovább csodálható :)
a nyáron ment a mozikban

Előzmény: paradox (264)
Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.10.25 0 0 265
Ez a szombati rész számomra is érthetetlen, hiszen ha jól tudom akkor a védőoltás lényege az hogy gyengített vírust oltanak be a szervezetbe, amit az immunrendszer le tud győzni, megfelelő ellenanyag termelésével. Az ápolónő is mondta, hogy pár nap múlva a beoltottak véréből ki tudnának nyerni ellenanyagot.
Kérdésem: a már eleve immunis egyének miért haltak meg a gyengített vírustól?

A vasárnapi rész engem nagyon emlékeztetett a Fűnyíró emberre...

paradox Creative Commons License 1999.10.25 0 0 264
bocsesz, még egyszer kér(d)em, nem tudná valaki annak a résznek a tartalmáról felvilágosítani, amiben valamilyen kiscsajnak (aki egyébként kurva jól nézett ki!) vmi szipológiai problémája volt, és mindent idegen írásban látott, meg valami csúnya szobrot csinált...

-p

Előzmény: paradox (257)
Pam Creative Commons License 1999.10.25 0 0 263
Pontosan attól a "bacitól" voltak immunisak, amiért vesztegzár alá helyezték őket (így kezdődött a film) - azt a bizonyos 13 embert - (valószínű a főguru is túlélte, csak vele nem találkoztunk már a későbbiekben), szóval a kérdéses "baci" nem volt más, mint maga az ellenszer, aminek igen kicsi volt a valószínűsége, mondhatni majdnem 0.
A 3 "rosszarc" pedig pontosan abba halt bele, hogy a már immunis szervezetükbe injekciózták be a "felesleges" anyagot. Nekem csak az volt fura, hogy a szimpatikus kollegát nem tépték szét a kutyák, meg különben is: A kutyák miért maradtak életbe?
Előzmény: Kwisatz Haderach (262)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.25 0 0 262
sziasztok,
a szombati résszel kapcsolatban lenne kérdésem:
Mi volt a végén? nem értettem mitől/hogyan lettek hirtelen immunisak...
vagy a járvány múlt el? vagy már eleve immunisak voltak?
John Zero Creative Commons License 1999.10.25 0 0 261
Ati-pati:
Szerintem jó rész volt.
Lehet, hogy a happy-end miatt tenyleg nem olyan lett a befejezese, mint amire szamitottal volna, de azert jo volt.

De ha belegondolsz, hogy mi tortent volna, ha a szer tenyleg hat, es nem immunisak az emberek...
Eleg szomoru lett volna, hogy mar megint a "gazemberek" elik tul a dolgot, nem azok, akik igazan megerdemelnek. Es vajon milyen vilag lenne igy a tulelokbol? Talan jobb nem megtudni.

Azert jo volt latni, hogy megse mindig a rosszak nyernek ;)

Előzmény: Ati-pati (259)
EasyFriend Creative Commons License 1999.10.24 0 0 260
Szerintem nem volt az gagyi, csak nagyon fárasztó. Legszívesebben visítottam volna. De azért tanulsága az volt neki.
Előzmény: Ati-pati (259)
Ati-pati Creative Commons License 1999.10.24 0 0 259
Vakcina : Nagyon jó kezdés után, ritka gagyi befejezése volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!