"A 2006-os MÜPA-koncert DVD-je nem készült el, és a felvétel technikai hibái miatt egyáltalán nem biztos, hogy valaha is el fog. :o( Nem is illesztettük be a 2015-16-os terveink közé."
Magam nevében csak azt tudom mondani hogy mérhetetlenül sajnálnám ha annak az emlékezetes koncertnek a DVD anyaga elveszne a számunkra. Technikai hiba ide vagy oda annak a DVD-nek meg kell jelennie. Várunk ha kell az idők végezetéig de nem mondunk le róla, úgyhogy fiúk NEM FELADNI!!! Nem lehet még egy ekkora veszteség.
A mára, április 7-ére időzített nagy bejelentések átcsúsznak jövő hétfőre!
Ez az üzenet került ki nemrég a FB-ra, egy próbatermi videó kíséretében:
"Sziasztok!
A Sors ismét közbeszólt, pont úgy, mint tavaly: bármelyik percben megjöhet az ámen az idei terveinkre, ám ebben a pillanatban még nem jött meg. Úgyhogy pár nap türelmeteket kérjük! Jövő hétfőt választottuk (április 13-át) új időpontnak a terveink bejelentésére, mert addigra biztos, hogy elhárulnak az akadályok. TEHÁT: április 13, hétfő! Addig is, egy kis meglepetéssel szeretnénk kárpótolni benneteket: a koncertre és az új lemezre készülés közben rögzített, "házi" felvételeinkből csináltunk egy kis klipet. Annakidején, először a Marsbéli Krónikák II. első tételét ismerhettétek meg hasonló módon, most itt az utolsó! Nagyon köszönjük a türelmeteket. :o)" https://www.facebook.com/solaris.egyuttes/posts/818063791608084
És a videó :o)
* * *
És sajnos, hétvégén egy nagyon rossz hírt is kaptunk a Srácoktól :o((( Itt - hozzászólásként olvashatjátok:
"A 2006-os MÜPA-koncert DVD-je nem készült el, és a felvétel technikai hibái miatt egyáltalán nem biztos, hogy valaha is el fog. :o( Nem is illesztettük be a 2015-16-os terveink közé."
Pedig a tavalyi terveik szerint ennek a DVD-nek ma, 2015. április 7-én kellett volna megjelennie!
De az alábbit aztán nem sok minden tudná überelni!
Ezt sasoljátok!
Még mindig nincs vége a Marsbéli krónikás ünnepkörnek :o)))
Az előbb került fel a FB-ra ez a szenzáció:
SOLARIS 2015-2016: Szeretnénk a két éve elkezdett hagyományt idén is folytatni, és április 7-én (a Solaris-búcsúkoncert évfordulójának napján) nyilvánosságra hozni az elkövetkező egy év terveit. Idén is sok mindennel készülünk erre a napra, ám az élet közbeszólt: egyik fontos meglepetésünk napvilágot látott az Operaház honlapján!
Így most ezt az egy dolgot mi is a tervezettnél korábban jelentjük be: 2016. április 23-án (napra pontosan tíz évvel a 2006-os Művészetek Palotája-beli debütálásunk után!) az Erkel Színház bemutatja a Marsbéli Krónikák zenéjére készült, Román Sándor által megálmodott balettet! A koncert bekerült a 2016-os Tavaszi Fesztivál hivatalos programjába. A bemutató érdekessége, hogy ezen (és azt követően még két előadáson) a zenét élőben játsszuk a helyszínen! :o)
Egyébként pedig mindenki, akit idei terveink (is!) érdekelnek, április 7-én figyelje a honlapunkat és a Facebook-oldalunkat!
Varázslatok – táncfilm Thomas Mann Mario és a varázsló című novellája alapján alkotók: M. Kecskés András, Corpus Együttes, ifj. Nádassy László Utána beszélgetés alkotókkal, tanítványokkal, pályatársakkal és a közönséggel.
2015. február 25., szerda 19.00 G. Holst - I. Tomita - M. Kecskés András: Planéták – M. Kecskés András szóló estje A hallgatás aranya – portréfilm M.K.A-ról Utána beszélgetés alkotókkal, tanítványokkal, pályatársakkal és a közönséggel
Jegyár: 2500 Ft, diák- és nyugdíjas jegy: 1500 Ft
március 5.: Az életfa árnyéka - zene Vivaldi: Négy évszak március 19.: Hét főbűn április 2.: Tövikorona – zene: J.S Bach: János passió április 23.: Utolsó előtti pillanat – zene: Schubert: C-dúr kvintett május 8.: Hallgatás angyala – Harald Kreutzberg emlékére május 14.: A múzsa csókja – Berlioz: Fantasztikus szimfónia
És egy friss cikk, amelyből ez a sorozat is kiderült:
Tudomásom szerint a Djabe nemsokára megjelenteti első blu-ray lemezét. Ismerve a nemzetközi surround populáris zenei kínálatot (habár nem vagyok szakmabéli), véleményem szerint a Marsbéli Krónikák II (persze az I is) magas felbontású sztereó és surround Blu-ray Audio formátumban, megfelelő maszteringgel és diszkrét surround-dal piacképes lehet Nyugat-Európában, Amerikában és Japánban.
"A lemezt záró Alien Song zenei bohóckodása a Keménykalap és Krumpliorr-szerű hangszínekkel pedig az 'Ülünk a hordó tetején'-t (Egészséges optimizmus) juttatja a magamfajta koca-rajongó eszébe."
Ez a két megjegyzés vajon véletlen lehetett ebben az egy mondatban???
(Tényleg, Berkes Gábor együttműködött-e valamilyen módon a lemez készítése során?)
És ahogy a cikkben is szó esik erről: egyre több külföldi rádióadó tűzi műsorára a lemezt :o)) - pl. USA-beli és kanadai prog rock rádiók is játszottak már róla!
Íme:
a linkekre kattintva a FB-os megosztásokat láthatjátok, bővebb információkkal
December 22-én délután és 2 nappal később, 24-én délután is Attilával hallhatunk interjúkat a Magyar Katolikus Rádió Hangárium c. műsorában, melynek műsorvezetője Balogh Tibor.
Hétfőn, dec. 22-én 15:04-től SOLARIS-aktualitásokat, míg
szerdán, dec. 24-én 15:04-től INVOCATIO-s híreket hallhatunk!
2014-ben, harminc évvel az első nagylemez után új albummal jelentkezett a Solaris . Konkrétan a világszinten is progresszív rock legendának számító klasszikus debütalbum: az 1984-es Marsbéli Krónikák folytatását készítették el a fiúk.
[...] Bővebben!Tovább »
Mindenesetre két kis nyúlfarknyi részt kiragadnék a szövegkörnyezetéből:
"a Solaris (követve Erdész Róbert Meeting Point című szólóalbumától az újkori Napoleon Boulevard, illetve Cabaret szerzeményekig terjedő útját) egyre jobban nyit a jazz, illetve a világzene felé."
Habár ez szerintem mindössze némely felvételre igaz.
(De mondjuk a 8.-ra oly erősen, hogy már sokadik meghallgatás után is még mindig az a gondolat motoszkál bennem, hogy ez a szám vajon nem az utolsó N.B. lemezre készülhetett-e, csak valamiért lemaradhatott róla?)
"A felvétel kifejezetten arányosan és jól szól. Érdemes és erősen ajánlott volna anyagából SACD, DVD-Audio vagy BD-Audio változatot készíteni, nagyfelbontású / tömörítetlen stereo és surround hangsávokkal. Ahogy az LP-változatot is kötelezőnek érzem. Internet ide, mp3-huszárok oda, torrent-kommunizmus amoda: ez a zeneanyag, ez a minőségi hangfelvétel igazi nagylemezt érdemel. Igényes komoly embereknek való igényes komoly kiadványt, kiadványokat."
"Akkor most álljon itt egy kevésbé jó hír is: Erdész Robi szólólemeze, a Welcome to my Brain már csak a koncertet követő hetekben tud megjelenni. Az ok a Marsbéli II. munkálatai és a koncertre való felkészülés, ami pillanatnyilag minden időnket leköti. Robi ezúton kéri megértéseteket, kicsi jó hír a rosszban: a DVD vágója, Bajor Dani ismét idehaza van, és ennek kapcsán a képi anyag gyakorlatilag elkészült, a hangkeverés egy része van már csak hátra.
szeptember 7."
Bárcsak megjelenne Karácsonyra :o) Ezt a lemezt is milyen régóta várjuk már ....
Az én vágyaim közt egy az új albumhoz méltó honlap szerepel és minél több koncert 2015-ben - nemcsak itthon. Annyi jó prog-fesztivál van Európában, jó volna a Solaris nevet minél több plakáton felfedezni!