Köszi a megerősítést. Akkor már csak a "szőke olasz" szerepe bizonytalan.
A József Attila Színházban is megy elég régóta ugyanez a darab (még Gaál Erzsébet rendezte), érdekes összehasonlítani a két előadást. A Madách Színház 1960 körüli előadása ma már "idejét múlt" is lehetne akár, ha nem ilyen fantasztikus színészek játszanák, a József Attila-beli lényegesen modernebb, merészebb felfogású (pl. itt Eddie nyíltan szerelmes az unokahúgába), viszont a színészi játék nem olyan erőteljes, magával ragadó. (Kivétel talán Kaszás Géza Marco szerepében, aki szerintem felér Basilides Zoltánnal.) Vajon milyen lesz egy negyven évvel ezutáni Pillantás a hídról? :)
Pécsi Sándort ezen kívül két színházi felvételen láttam, a Koldusoperában Peachum-ként és az Ármány és szerelem-ben Miller muzsikusként. A színházi fórumon írta valaki, hogy Polonius-ként is zseniális volt, bár nem szerette ezt a szerepet. Jó lenne megszerezni azt az előadást is.
Az ügyvéd talán Uray Tivadar volt, de nem vagyok benne biztos. A két olasz bevándorlót sem ismertem föl, csak tipp, hogy Rodolpho esetleg Ladányi Ferenc, Marco pedig Basilides Zoltán volt. A Madách honlapjáról ("Nagyjaink") próbáltam beazonosítani a szereplőket, de lehet, hogy rosszul.
Ha valaki tudná a pontos szereposztást, engem is érdekelne. Az előadás egyébként fantasztikus volt.
Július 31-én láttam a Kossuth téri fesztiválon a Pillantás a hídról című darab televíziós felvételét Pécsi Sándorral a főszerepben (talán 1960-ból). Érdekelne a pontos szereposztás, mert csak Tolnay Klárit és Vass Évát ismertem fel. Különösen az idős ügyvédet játszó színész nevére lennék kíváncsi. Tudna valaki segíteni? A neten szinte semmi nyomát nem találtam.
Van két jegyem az Operaház Fantomjára, JÚLIUS 29-ére. Még 30 nap! A jegyek ára 4500 Ft! Szívesen átadnám valakinek. Földszint 15.sorba szólnak a jegyek!
Kérelek ha jelentkezel e-mailban akkor ird meg a telefonszámodat is. Köszi!
Verdi: Requiem-jének csodálatos zenéje szólal meg
2004. június 27-én vasárnap, 19.30-kor,
nemzetközi énekesek előadásában a
Budapesti Kongresszusi Központban.
Vizsgaidőszakban vagyok, de egy hét múlva megy a levél. Nagyon régi naplóim vannak,-mikor még volt időm írni magamnak-a színházi élményeimről, 1987-1993-ig vannak meg. Persze, vannak frissek is, csak még nem volt időm leírni. Szóval, mennyire lehet régi?
Az említett cikk írója kifejezetten kérte, hogy így kerüljön föl a cikk. Egyébként tőle -ugyanebben a stílusban :-) - hamarosan a magyar irodalom klasszikusainak olvasónapló változatatai is megjelennek majd.
Mivel ez egy rendkívül toleráns honlap, én senkinek sem mondok nemet, addig amig az írásával nem bánt/sért meg másokat.
Ha tehát mégis lenne kedved, azért szívesen várom a véleményedet a suendis@freemail.hu címre.
Már majdnem kísértésbe estem, hogy megírjam 20 sorban, Gálvölgyi mennyire rossz a Molnár-darabokban (Márkus úgy hadart, hogy azt érteni lehetett), de nem vagyok benne biztos, Suendis, hogy "a szerző fiatal lány" típusú minősítések fellendítik a beküldési kedvet. :)
Ha van kedve valakinek 20 sornál nem nagyobb terjedelemben megírni aktuális színházi élményét, akkor azt én publikálnám jószándékú honlapomon a www.suendis.tk -n. Kritikusok kíméljenek, ez kizárólag a lelkes amatőrök terepe...
(emil: suendis@suendis.tk)
Üdv !
Melyik szinész ,szinésznő ,rendező lakik a IX,X,
XVII,XVIII,XXI kerületben ?
Ha valaki tundna segíteni .........Köszönöm.
Pontos cím természetesen nem kell.
Üdv és köszi.