Bocs! Tévedtem, a Tyros1-ben nincs RAM. Nem tölthetők bele saját hangok. Ez csak Tyros2-től él!
Amúgy inkább ajánlanám nézz meg egy Korg Kross vagy Krome szintit! Abba még Jean Michel Jarre is belebújtatható és rakásig vannak a 80-90-es évek slágereire szabott hangzásokkal is gyárilag! + azt szerkeszthetsz egy ilyen Korgba amit el se tudsz képzelni egy DGX-hez képest.
Mellesleg a 80-as évek hangzásai nagyon nem ilyen hangszerekhez kötődnek! :)
Érdemesebb inkább egy "ámítógépet" felhasználni ilyen célokra, az oda való szoftverhangszerekkel, esetleg beszerezni egy használt jobb iPadet és Korg Gadgetet, iM1, iWavestation vagy DX7 szoftvert + külónféle Moog, Prophet, PPG klónokat keresni rá...
Yamahában amibe külön hangmintákat és hangszíneket lehet varázsolni pl. már a régebbi Tyrosok 1-2-3 és/vagy az újabb PSR-S750, 770 hangszerek, melyek jóval fejlettebbek a DGX-eknél. (Az új DGX660 sem alkalmas hangszínbővítésre!)
Vagy ott vannak a Korg hangszerek (Pa300, Pa600, Pa700). Ezek alkalmasak ma e célra, de árban is felette állnak egy régi DGX300-nak, mint ahogy hangzásban is. :)
Van egy Yamaha DGX-300 szintim. Sokáig elvoltam a saját hangszíneivel és a stílusaival de már töltöttem le hozzá új style-okat és floppy-ról használom őket. Szeretnék továbblépni vele. Nagyon tetszenek a 80-as évekbeli szinti hangzások.
Szerintetek lehetséges extra hangszíneket rátölteni erre a szintire? Floppy meghajtó van rajta. Felirat szerint disc orchestra kompatibilis a gép bár túl sok infót nem találtam róla neten.
Milyen formátumúnak kell lennie a hangszínnek, hogy a gépre tölthető legyen ha lehetséges egyáltalán így hangszínt feltölteni?
Ha így nem hogy tudok használni a szintin idegen hangszíneket esetleg ingyenes programokat nagyon-nagyon kezdő midi-sként :-)
Találós kérdés: tudtok-e a hagyományos DIN csatis midi patchbayeszközök mintájára olyan szerkezetről, ami kizárólag usb-n kommunikáló midi kontrollereket fogna össze és választhatóan (A+B, A/B, A,B=0), ill. preset szinten kapcsolhatóan ezeket egy 3. vagy 4. eszköz felé is továbbítaná?
PC + Midi Yoke kombinációt gondolnám rá legegyszerűbbnek usb pachbay célhardver híján, de onnan hogyan tovább más irányba még? Widi téma esetleg?
(Nem nekem kell, egy érdekes kérdésként jött elő egy másik fórumon. Én pl azt képzeltem el ehhez, hogy 1-2-3 billentyűs vagy gitáros a színpadon és ezek midi cuccait kéne összefogni mondjuk szinkronban és kezelni egyben, más hasonló területet nem tudok.)
A headseten miksi is van, azért a sok közgyűrű a dugóján. Mobiloknál van ilyen még, de ezzel nagy tippet adtál, mert akkor azzal a toldóval bemenetként szintén mehetne a felvétel, csak sajnos gondolom a funkciót egyedül telefonbeszélgetéshez nyitja meg, rögzíteni már nem igen tudna anélkül. A Samsungom mondjuk így is veszi a beszélgetést mp3-ban, de külső forrásra eddig nem is gondoltam vele, pedig buli lenne pl. zenekari próbát vonalból felvenni így egy keverőből.
Ami a laptopot illeti, mivel a win konfigolja a ki-bemenetet szoftveresen arra az egy szem aljzatra, hogy mit dugok bele, a TRS így sztem is mindig kimenetként érzékeli, ahogy írtad.
hát nem tudom, de lehet, TRS TRRS dolgokra érdemes keresni
ha egy sima TRS jack-et (pld. sztereo fejhallgató) dugsz bele, az gondolom működik (hiszen a headseted is működik) - ez a biztosabb irány, hogy kimenetként jó legyen bármilyen csatlakozóval is
Elképzelhető hogy a stereo jack akkor rövidre zár bent? Az egy dugós headsetnek is pont ilyen sok gyűrűs csatlakozója van ugyanis a kombinált aljzatokhoz...
HP 250 G6 céges laptoppal szenvedek, mert 1 audio csatlakozója van ami kimenet és bemenet is. Próbaként rádugtam a rádió hangkimenetét, de a win10 nem észleli mint jelforrást. Ha Skypehoz dugok be egy headsetet az működik in/out is. Mi lehet a gond???
Szerintetek egy ilyen masina 2GB RAM-mal mennyire lehet még alkalmas egyszerűbb stand-alone zenei programokat futtatni? (Pl. SF2 sampler, régebbi Cubase...)