Na, valaki meg emlitette a
http://goliat.c3.hu/Mrtg/bix-tvnet.html URL-t, amin ha jol latom akkor a TVnet <-> BIX 10mbites vonal terheltsege lathato.
Az adatok szerint 2-3 mbit a legnagyobb terhelese (5 perces atlagokat nezve).
Ha jol ertelmezem akkor ez meg birja boven ;)
Viszont az Euroweb fele korlatozos dolog elegge zavar... Mert igy kb. a TVnetrol a leglassabb az eleres egy Eurowebhez behelyezett szerver fele...
Lassan azt kell hinnem, a 10 megat is le kell csokkentenunk 2 megara, hogy mindenki boldog legyen :)
Emberek! Azon a 10 megas vonalon soha az eletben nem ment meg at 4meganal nagyobb forgalom! Az atlag 1Mb alatt van. Es azt is ertsd meg, hogy a savszelesseget nem a TVNET fizeti, hanem vegsosoron a felhasznalok. A satimexbe azert van 10 mega, mert ott a kabelTV optikai, es tudtak adni 2 ures szalat, amin 10 megat lehet a legolcsobban atvinni. Lenyegeben ingyen. Ez egy szerencses helyzet. Ahol fizetni kell erte, ott csak a megterules aranyaban lehet a savszelesseget novelni, a folosleget minek fizessek az ugyfelek?
EasyRider: azt mond mar meg nekem hogy a BIX re a city felol osszesen hany elofizeto van?
Ez ezek senyvedjenek lame 2 megan eh!?
>EASYRIDER:
Aki azonnal a 13. keruleti 10megahoz hasonlitja: azon 10-szer annyi elofizeto log jelenleg. Amikor Kispesten is 250 elofizto lesz, addigra oda is 10 mega fog menni.
Ez kemeny kamu volt oregem, a bixre meno 2 megabites vonalon most hany elofizeto kuksol OSSZESEN?
elvileg meg lehet csinalni itthon is.. bar ketsegkivul picit kissebb hatekonysaggal..
ugyanis ha telitettseg eseten egy vonalon korlatozol egy kapcsolatot akkor az "source quech"-ekkel visszapropagalodik a kuldohoz.. igy nehany mp utan lelassul a kapcsolat....
ps: ha benn vagy #tvnet.hu-n akkor msgzzel ram legyszi.. lenne egy otletem a dologra..
Ez nagyon jo elgondolas, csakhogy ezt is az amerikai oldalon kene csinalni, es nem is akarmilyen speci router kene hozza. Ilyet alapbol szerintem nem is tud egy gyari router sem. Legfeljebb sima traffic shapinget, ami eleg durva megoldas lenne, hiszen akkor sem engedne az illetot forgalmazni ha van szabad hely.
komoly kerdes: tud valaki olyan boltban kaphato alaplapot amin 4 neadjuristen 5 ISA slot van? Ebbe lehetne ugyanis 4 modemet berakni, es pont ezert keresek is ilyet. (Jelenleg 3 modemet+1 ISDN kartyat kene belepaszirozni, es csak a 3 modemet tudtam.)
Az uj optikai kabeleket a foldbe teszik. Kb 2 honapja az egesz belvaros fol volt asva az Eurotel miatt. Mar betemettek, csak a modemeket nem hozzak meg, nekik is raer minden.
Pont ezert jottem, hogy unnepelyes bejelentest tegyek: Megszuletett a dontes a bereltvonalrol Kispestre. A savszelessege 2-szer annyi lesz mint amit most a mikro legjobb pillanataiban produkal (512kbit/s) Hatarido: amikorra a Matav megcsinalja.
Aki azonnal a 13. keruleti 10megahoz hasonlitja: azon 10-szer annyi elofizeto log jelenleg. Amikor Kispesten is 250 elofizto lesz, addigra oda is 10 mega fog menni.
Ismét aktualizálnám egyszer már lerázott kérdésemet - csatlakozva Kok222-höz - miszerint Kispesten mikor változik a helyzet?
Gondolom a két nappal ezelőtti tárgyalásról kiszivárgott már valami...
nana.. en drukkolok a tvnetnek.. meg minel jobb szolgaltatast szeretnek.. de azert nem eletcelom az, hogy a tvnetnek minel nagyobb legyen a prfoitja :-))
A forgalmi dijjal ket szempontbol is gond van.. Egyik marketing: nem lehet ezentul azt mondani reklamokban, hogy forgalmi dij nelkuli a hozzaferes.. ez sokakat elriasztana.. Masik inkabb a felhasznalok szempontjabol jelentkezik.. mi van, ha 2 eb mulva 10 mbites kulfold lesz mind az 5 kontinensre kulon-kulon?? mi a garancia, hogy akkor majd noni fog a limit es csokkenni a Mbdij?? termeszetesen semmi.. egyedul a verseny.. a tvnet most is megtehetne, hogy bevezeti a forgalmi dijat/tobbet ker az access-ert.. ugyan nincs monopolhelyzetben (rengeteg masik internetszolgaltato van) .. de online access-ben messze a legolcsobb.. es 5x ilyen dijnal is a legolcsobb lenne.. viszont akkor rengetegen nem _tudnak_ kifizetni... tehat IMHO azert nem tudnak dijat emelni mert maganszemely (atlagosan) nem _kepes_ ennel tobbet inetre. aldozni..
pontosan.. aki keveset hasznalja annak igenis legyen savszelessege arra a keves idore amig hasznalni akarja.. szerintem igy fair..
termeszetesen ez nem azt jelentene, hogy szamara a savszelsseg "le lenne foglalva".. mindig a teljes savszelesseg oszlik meg az eppen forgalmazni akarok kozott..
remelem igy mar ertheto..
InfraRED: szerintem a forgalomdij megtenne ugyanezt egy kicsit hosszabb lefutassal, viszont egyszerubben es a tvnetnek is profitalna.
Lotetu: a pert el lehet felejteni, a havidij csokkenteset kovetelni viszont jarhato ut lehet. Hogy miert nem mondjak le sokan azt Madmax ragyogoan elmagyarazta. Ha most lemondanam, ugrott a bekotesi koltseg, bonthatom a kabelcsatornat, vehetek modemet, es fizethetem a telefonszamlat a havi tizes elofizetes melle. Es mi lesz, ha majusban tenyleg uvegszal es kanaan lesz? (Jo taktika igergetni ;)
EasyRider vagy Zomby: tudni valamit "A Targyalas"-rol, amit nehany napja emlitettel?
Zomby: én nem kérdőjelezem meg azt hogy milyen a helyzet Kp.-n és az anyagi helyzetedet sem. Én csak azt mondom hogy avval hogy anyáztok a TVNetnek nem juttok elöbbre. Azt tehetitek amit mondtam, nem fizetitek ki a havidíjat és mellé küldtök egy reklamációs levelet is. Mint mondtam a TVNet nekünk elfogadta ezt. Az hogy a belépti díj miatt nem mondjátok le ... hát ha jobban megéri havonta 10000 Fulint kiperkálni azért hogy anyázhass akkor hajrá. Én nem akarok senkinek a lelkivilágába taposni de egy pár hozzászólással csak lejáratjátok ezt a fórumot (pl. ellenzék), és talán emiatt nem veszik komolyan annyira a TVNetnél ... de ha pl. a felhasználok 75%a küld egy panaszlevelet és nem fizeti be a 10000-t akkor lehet hogy megemberelnék már magukat.
(Internetnews) Havi 45 dollárnak megfelelo összegért korlátlan internet-hozzáférést kínál hálózatán keresztül a Stjarn-TV stockholmi kábeltévés társaság. Belépési díj nincs, viszont az elofizetoknek 375 dollárért meg kell vásárolniuk egy kábelmodemet. A Stjarn-TV hálózata 240 ezer háztartást lát el, ez a bekábelezett stockholmi lakások fele, illetve a teljes svéd piac egytizede. A cég gerinchálózatának sávszélessége 30 mbps sebességu, a felhasználók 300 kbps és 4 mbps közti sebességre számíthatnak, a felhasználók számától függoen. A cég portál létrehozását is tervezi, amelyet a Spray Razorfish svéd cég tervez majd.
Hat ez se dragabb meg is korrektebbnek tunik mar csak a leiras is (300k-4M)
Ja, OK. Hát én azt még nem nevezem megújulásnak, csak kis módosításnak. Hirtelen azt hittem, hogy bekövetkezett az, amit EasyRider mondott. Vagyis hogy majd lesz király új TVNET site. Már fel is vettem a nyálálló ruhámat, aztán mentem a TVNET-re, de... azért ez is valami.
N e t S h a r k
Most már nincs kiemelve a 10 megabit másodpercenként szövegrész.
Ezért bátorkodtam jelezni, hogy többszöri kritikáink és hozzászólásaink nem maradtak eredmény nélkül.
Az apró lépések taktikája.
Ha szigoruan logikai szempontbol nezzuk... akkora "A Tvnet koteles a szolgaltatast a leheto legjobb minosegben bizotsitani" mondat ertelmezhetetlen.. mivel nem jelol meg semmilyen peremfeltetelt.. ha pedig nincs semmilyen korlat.. akkor ertelmezhetetlen a "leheto legjobb"... Ilyen erovel kovetelhetned azt is, hogy legyen 100mbit a savszelesseged _minden_-hova... es meg ez sem lenne a leheto legjobb.. Szoval szerintem ez a resze a szerzodesnek egyszeruen olyan mintha ott sem lenne.. Ha birosagra mennel akkor (szigoruan IMHO!) a birosag valoszinuleg ugy ertelmezne, hogy a tvnet koteles a szolgaltatast a lehetosegekhez merten es az esszeruseg hatarain belul a leheto legjobb minosegben biztositani...
Sajnos minel messzebb van valaki a tuztol.. annal valoszinubb, hogy valami nem megy..
Elvileg 1Mbit a Mikro savszelessege. A XIV. keruletben kozeliti is, de sajnos kispesten valami okbol ha minden jol megy 300kbit/s. Sajnos neha valahogy befagy (szerintem amiatt hogy a VIII ker is ugyanazon az adon van a rajz rossz.) es akkor kb 20kbit/s. Ilyenkor szoktam megresetelni.
Tervbe van veve uvegszal (valamikor majus vege) es elotte talan berelt vonal... Majd meglatjuk.
Erdekes modon ahogy en tudom ugyanez a bridge teljesen jol mukodik. Valoszinuleg a terepviszonyok jobbak.
Tudnál é információt adni arról, hogy a kispeti mikró mekkora sávszélességget visz át, és tervezitek e lecserélését, vagy kiváltását. (Spec mikro ügyben lehet, hogy tudnék segíteni.)
Egyébiránt polgártársak ne dohogjunk - mármint XIX. ker. - mert ahogy az alant jelzett ábrából kitűnik a lőrinci csókák tőlünk kapják a jelet. Hehehe.
Van itt valaki egyáltalán aki tudja onnét használni a dolgot???
EasyRider: kigondoltam meg egy megoldat a a kulfoldi eleresre.. a kecske is megmarad (nem kell fizetni a transferert..) es a kaposzta is jollakik (rokaknak gyorsabb lessz)..
nos.. bevezeto.. szoval nem tartom jarhato utnak azt, hogy egyesek azzal, hogy tobbszaz letoltest elinditanak monopolizaljak a savszelesseget.. de meg azt sem, hogy az akik 7x24h-ban folyamatosan warez-t d/l-el amerikabol.. annak ugyanakkora sebessegel jojjon.. mint annak aki naponta 2-szer megnezne a www.cnn.com-ot..
Megoldas:
be kene iktatni egy olyan router a kulfoldi kapcsolat ele ami kepes a forgalmat mertni.. tarolni kell az egyes IP-k altal generalt forgalmat az elozo 24h-ban kulon kulon.. es (most jon a csavar) a savszelesseget az egyes hostok kozott az elozo 24h forgalmanak reciprokaval aranyosan megosztani..