Persze, mindjárt eszembe jutott még1, ahogy elküldtem.
Ezt a garit nem értem. Mindegyik cucc dobozában ott van egy világgarancia tanusítvány. Azzal nem lehet a garanciát bárhol, így széphazánkban is érvényesíteni?
Lázba hoztál, mert én is hasonló kamerát keresek.
Nálam a JVC DV700-as, vagy a 4000-ezres a befutó.
Még nem döntöttem, de itthon tényleg nagyon húzós az áruk. Legalábbis a kintihez képest micsoda különbség!
Amit tudni szeretnék:
Ez a kazettazaj meglepett. Egy Sony Digital8-asat már használtam, azon is nagy volt a zaj. De az egy 170ezres cucc volt, ez meg legalább duplája (itthon) Nem lehet ez vmi javítandó hiba?
Más is írhatna, digitális kamerás, hogy ez a felvétel közbeni katettazaj más gépeken is jellemző?
Van-e rajta manuális élesség?
Nem nézted-e kint a 4000-as árát? Bár ezt inkább tenere1 tudhatja. Hátha olvassa...
Hú, annyit akartam kérdezni, de most blokk le.
Mindegy, majd várom az élménybeszámolóidat!
nekem nincs kulonosebb bajom a szofvtverrel, igaz, nem is hasznalom. capture-hoz, vagashoz pinnacle studio-t vagy ulead-ot hasznalok.
egyedul webcam-kent nem mukodik tokeletesen, legalabbis nem normalis meretben.
inkabb a felvetelre kerulo kazettazaj idegesito, de ugy tudom, ez minden mini kamerara jellemzo. majd ha lesz megint penzem, veszek hozza egy kulso mikrofont.
Kössz a választ. Én is jó teszteket olvastam a neten róla, csak a hozzáadott szoftvert fikázzák le. Ezért döntöttem és megrendeltem a JVC GR-DV4000 tipusú kamerát. Bízom benne, hogy nem bánom meg kés?bb.
Nem tom, hogy makró van e rajta, de szerintem most a Canon 630i az egyik legjobb választás, az Interneten már 600 euro körül árulják Hegyeshalmon túl, itthon meg 220e illetve 260e között mozog. Pofátlanság, ez az árkülönbség.
szerintem nem lehet rossz :) en a dv700-ast vettem, es mint lentebb olvashattad, eddigi tapasztalataim pozitivak. a 4000-es ugyanaz a forma, par plusz funkcioval (vaku, elesseg allito gyuru, ujabb ccd(?)).
mas.
a smith victor lampakat ismeri valaki? lehet ezeket nalunk kapni valahol? a neten semmit nem talaltam rola magyar oldalakon...
Biztos tele van már a hócipőtök a töketlen kezdők kérdéseivel, de ha nem lenne terhes a számotokra, légyszi segítsetek:
Szeretnék venni egy digitális videókamerát, de lövésem sincs, hogy egyáltalán melyik márka az, ahol érdemes keresgélni. A legfontosabb szempont a következő lenne:
Építek egy komoly terepasztalt, az építésről folyamatosan teszem fel az anyagot a netre. A http://www.martrain.hu címen meg tudjátok nézni az eddig elkészült képeket, leírásokat. Elkezdtem videókat is csinálni üzem közben a vonatokról, azonban a 10 éves agyonhasznált HITACHI 8 mm-es mono kamera teljesen alkalmatlan a célra. Tehát olyan kamera kellene, ami a lehető legjobb minőségben tudná rögzíteni ezeket az apró részleteket. Nem tudom, hogy létezik-e külön makro funkció kamerán. Fontos lenne a manuális állítás lehetősége, mert elég mostohák a fényviszonyok a padláson, ahol az asztal áll. (pl.fehér-egyensúly manuális állítás). Fényképezni nem akarok vele, mert arra már van egy 4,1 Mpixeles Casio gépem, tehát ez a funkció nem lényeges, hogy szuper legyen. Hang szempontjából sztereót szeretnék, lehetőség szerint külső mikrofont lehessen rákapcsolni.
Mindezek mellett egyéb, családi vidók készítésére is használnám, itt jó jönne a full automata mód.
2-3 hetente járok Bécsbe, olvastam, hogy ott kedvezőbb áron lehet komolyabb gépekhez jutni, csak a némettel állok hadilábon, úgyhogy úgy szeretnék bemenni a boltba, hogy tudom mit akarok. Ár szempontjából 1000 euro környékén áldoznék erre.
Nézelődtem a hazai márkakereskedésekben, de úgy vettem észre, hogy mindíg az a legszuperebb kamera, amin éppen a legnagyobb árrés van vagy a legtöbb áll a raktárban.
Köszönettel:
Martisz Gábor
info@martrain.hu
Ja és még egy kérdés,
ha "csak" a DS 60-ast venném meg, amin "hivatalból " csak DV kimenet van, akkor arra nem is tudok visszaírni [ vagyis bemenet nuku, vagy csak szoftveresen tiltva ?]
akku.... ha veszel hozzá külön akkor tényleg, a gyári kb 1orás mint ált minden csak a sonyhoz nincs utángyárott amit én probáltam azon 300perces aksi volt 50 000huf és pl a nézőkét nem lehetett kihuzni annyira hogy a szememe odférjen az akksitol + nagyon farnehéz lett :)
Optikája nem jobb mint a pana vagy jvc ugyanabban az árban .
Mennyire jó ár egy JVC GR-DX35 -ért 649 Euro? 260-al számolva 168.740 HUF, az amszterdami reptéren. 16x optikai zoomja van!
A Sony DCR-TRV22 pedig 879 ami 228.540.
Mindkettő akciós.
jajaja, amerikában meg még olcsóbb. és ott még forgalmi adó sincs az internetes vásárlásra. csak a behozatal mecerás.
Talán próbálkozhatsz ezzel: http://www.internetvilag.hu
Az mwst-t az Osztrák vámnál kell visszaigényelni. Ők pedig nem fognak fizettetni veled magyar ÁFÁt és vámot.
Az más kérdés, hogy ha a magyar vámos látja, hogy az osztrák vámossal mutyizol akkor valszeg a körmödre néz.
De várom már Május 1et, hogy ezek a patkány vámosok munkanélküliek legyenek Hegyeshalmon.
Tisztelt topictársak,
Tudja valaki mi a különbség a Panasonic GS és DS sorozata között??
Van valahol a neten egy hely ahol eligazítják a járatlan amatör DV vásárlót a számozás és megnevezések káoszában??
en itt vettem: www.digitrend.at mailben megrendeltem, kb. 2 het alatt megerkezett, es szoltak, hogy mehetek erte. beszelnek angolul :)
az ut matricakkal egyutt 10e-bol megvolt, es meg kirandultunk is egyet.
mwst-t nem igenyeltem vissza, mert akkor itthon ki kell fizetni a magyar afa-t + vamot, ha jol tudom. siman behoztam, meg utlevelet se kertek tolunk a magyar hataron.
igaz, igy nincs ra magyar gari, ez benne az egyetlen bukta, de szvsz nincs olyan messze az becs...
Elgondolkodtató, hogy bécsben vetted. Kicsit körülnéztem és majdnem leesett az állam, hogy külföldön egyes műszaki cuccok fele annyiba kerülnek mint otthon (vagy csak most ébredtem fel az álmomból, jézusom ez tényleg a balkán:)
Hol vetted bécsben? Esetleg van valami weblap is?
Ha jól tudom, akkor még az osztrák adót is vissza lehet kapni. Mennyi a vám? (vagy nem is kell vámolni??)
Várom válaszod,
mert most nagyon úgy néz ki, hogy én is külföldön veszek inkább, mint itthon. "csak" pár száz kilóméter, mondjuk oda-vissza egy tank benzin, hát még így is megéri.....
de tenyleg csak rogtonozni tudok, mert tul sokat meg nem hasznaltam :)
nem sok allokepet csinaltam vele, de azt kiprobaltam kartyara es szalagra is. parat attoltottem pc-re, haaat... nem egy fotogep, de nem is ez a lenyeg. azt hiszem ezt a funkciot en nem nagyon fogom hasznalni. 1600x1200-ban eleg elviselheto a kep, bar csak az lcd-n neztem vissza.
keves fenynel szerintem kifejezetten szepen dolgozik, de a kulonbozo automatikakat erdemes kikapcsolni. irok majd meg a tapasztalatokrol, ha tobbet hasznaltam.
en becsben vettem, atszamitva kb. 230e ft volt (€920).
Tudnál rögtönözni egy review-t? (milyen állóképeket csinál, hogyan viselkedik kevés fénynél????)
Néztem egy új modellt GR-D200 (http://www.dvspot.com/reviews/cameraDetail.php?cam=159), szerintem ez is kb. ennyit tud, ennek a JVC magyarország szerint kb. 250Ft az ára. Te mennyiért vetted???
joreggelt. hetvegen megvettem a kamerat, ami vegul egy gr-dv700-as jvc lett. elso benyomas hatarozottan pozitiv, bar picit nagyobbra szamitottam :) a regi, 8mm-es sony jobban kezre all, es stabilabban lehet tartani. de a kovetkezo lepes ugyis egy komolyabb allvany lesz.
kezelhetosege kifejezetten jo, menuje attekintheto, konnyen kezelheto. a kepe is tetszik, manualis beallitasokkal egesz elethu szineket lehet kihozni. kazettazaj sajnos elegge behallatszik, de ettol eltekintve a hangminoseg is igen jo. szoval egyelore ugy tunik, jo valasztas volt.
Sziasztok!
Van egy Panasonic NV-DS30 miniDV kamerám, és szeretném a firewire kimenetének segítségével számítógépre átcsalogatni a filmeket. Aki már evett ilyet segítsen kérem, milyen szoftvert érdemes használni, milyen trükkök vannak, stb. A végcél videocd vagy avi vagy mpeg lenne. Köszönöm szépen! Gege
DVD videókamera vételével KACÉRKODOM. a Panasonic MDR termékét néztem ki, azonban van egy pár kételyem.
- újraírni DVD-RAM-ra ír alapvetöen. [-RW, +RW nincs benne]
- ugye, ez MPEG2 tömörítést használ. ez ugye veszteséges tömörítés. a képminöségért aggódom...
- drága
mérhetetlen nagy elönye viszont, hogy nem kell szalagot tekergetni, és a számítógépre való capture-ölés is ELVBEN egy DVD kamcsiból ki - gépbe be csere.
van ezzel vagy más DVD-s Kammerer Zolival valakinek tapasztalata? vagy vegyek inkább egy jó kis DV-t? segítsetek! elöre is kösz!