Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1522
Ne haragudj kedves NR itt most mint topicgazda beavatkozok.Ez nem a tema amirol most irsz.Szivesen varlak a vitara Az eletem harom fontos konyve" cimu topicba (Kultura forum)
Kulonbben is itt mint vitazo es magamat mint targyilagos vitazo ismerve,felelosegem teljes tudataban es legalabb 4o himnusz ismereteben (a zaszlok es himnuszok a hobbym) irhatom hogy alig van szebb himnusz mint a magyar:a "megszenvedte mar..." egy olyan utalas aminek tortenelmi melysege van ,mindegyikunk aki enekli erzekeli ezt,mint reszese a magyar tortenelemtol determinalt sorsunknak.
break2 Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1521
Mire Tengery mit tett?
Előzmény: Törölt nick (1520)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1520
A szépirodalom nem politikai cikkírás. Azaz nem kell versben elveket leírni.

"Isten áldd meg a magyart!" Milyen Isten? Miért áldja meg? Miért pont a magyart? Barom ez a Kölcsey, butaság az egész, úgy, ahogy van. :-)))

Egyszer egy bolgár nemzetiségű "jóakaró" Tengery János egy szatírikus művének elolvasása után követelte, hogy Tengery bizonyítsa tételesen minden egyes sor valóságtartalmát. :-)

Előzmény: Törölt nick (1517)
szappan Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1519
Hamar a muveszeteknel tartunk,hallottam,megjelent a vilag legrovidebb kotetei sorozatban az Amerikai kultura c. konyv csak egy kicsivel lett hosszabb az Amerika barati orszagai c.mu es a Szuzlanyok amerikaban,
Mumu Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1518
O.K.
Mumu Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1516
Koszonom es orulok a fairness-nek.Mar unom is ismetelni:itt nem szemelyek hanem ervek,elvek,csapnak ossze.
break2 Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1515
NR a honlapjan is rendesen feltunteti, hogy melyik munek ki a szerzoje. Nem akar masok baberjaival dicsekedni.

(Nem)csak azert, hogy nehogy mar csak rosszat irjunk arrol aki mas velemenyen van, mint mi/en.

Előzmény: Mumu (1514)
Mumu Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1514
Kedves break2,ha ugy van akkor a muzsa casak azt sugta meg hogy tarsunk elovegye es ide masolja.
break2 Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1513
Bar az alairas alapjan ezek nem NR muvei hanem T. Janose. :-)

amugy 'no comment'. minek is...

Előzmény: Mumu (1512)
Mumu Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1512
Bocsanat a pontatlan megszolitasert.Termeszetesen nem New - hanem News Reader.
Mumu Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1511
Kedves New Reader,Te ugy gyulolod Amerikat hogy a muzsad lett...
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1510
Óda Amerikához

Nemzetek közötti viszályt felszítván,
Ármánykodva háborút kirobbantád;
Perverz tudományodat kipróbálván,
Japánokat atomoddal kiírtád.

Angolt és oroszt évekig pénzelvén,
Lipcsét és Drezdát földig lebombázád;
Bajuszos grúzzal új paktumra lépvén,
Barbár szovjetet miránk szabadítád.

Ötvenhatban rádióban becsapál.
A nemzet akaratát meggyalázván,
Véreskezű vezért nyakunkra hozál,
Ki hullahegyet hagyott maga után.

Dollármilliókkal Kádárt etetéd,
Elvéve a nép nappalát és éjét,
Az országot kamatrabságba döntéd,
Kiszipolyozád legjobbjaink vérét.

Belügyeinkbe folyvást beleszólál,
Terjesztél demagógiát médián.
Lelketlen liberókat támogatál,
Bankjaid gazdagítád a nép kárán.

Büszke Taszárt most ürüggyel megszállád.
Pufajkás törpét bársonyszékbe tevél.
Kultúrát Sorosoddal leigázád:
Zavar nagyon, hogy e nép még mindig él!

Amerika, globális birodalom,
Kérünk téged szép szóval: menjél haza!
Amerika, te népnyúzó hatalom,
Gonosz uralmad vesztünket okozza!

Ne felejtsd itt pocsék McDonald's-odat,
Nem kell sem NATO, sem Valuta Alap.
S vidd el erkölcstelen Hollywood-odat.
Ott van már kezedben a búcsúkalap?

Indulj el már szépen csendben és rendben,
Rád vár régen Florida és Alaszka.
Miért nem hagysz már bennünket békében?
Búcsúzz már, ó, hatalmas Amerika!

/Tengery János/

1998.

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1509
Ha én rózsa-bomba volnék…

Ha én bomba volnék, szerbet nem bombáznék,
Inkább hülye Klintont szépen fejbe rúgnék,
S pofont adnék a Blernek és a Jóskának,
Na meg az összes többi Isten barmának.

Ha Klinton volnék, cipzáram nyitva állna,
Sliccem szellőzne, a Mónikára várva,
Nem kérdezném tőle, hát téged ki küldött,
Akkor lennék boldog, ha nyálamban megfürdött.

Ha Madlenka volnék, pincébe lebújnék,
Pofám világ előtt bemutatni félnék,
Megértő szemekkel átnéznének rajtam,
Akkor lennék boldog, ha kriptában meghaltam.

Ha én Orbi volnék, NATO-ból kilépnék,
Háborúba én bele nem keverednék,
Mivel ha rajtam amcsi rambó taposna,
Hamarosan reám orosz atom hullna.

Ha jenki zászló volnék, sose lobognék,
Szégyentől nyomban darabokra szakadnék,
Akkor lennék boldog, ha most széttépnének,
S lennék ajándéka a vécés nénikének.

/Tengery János/

1999.

Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1508
Mr. palozc; Mart elore tudtam, hogy ilyen valasz kapok toled.
Nekem ket lanyom van, eggyik Head Shrink a masik meg 911 super. A hatvanas evekben szulettek, nekik is sok kulombozo fajhoz tartozo baratjaik voltak, es vannak. Baratok, redben van; Hazassag nem. Lehet, hogy en talan regi modon gondolkozok, de nem hiszek faj keveredesben.

Előzmény: Törölt nick (1480)
Mumu Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1507
Csak egy epizodot a hamison kitoltott kerdoivekkel kapcsolatba.
Tobb idos (70-80 eves)letelepedett litvant,osztakot,azt hiszem horvatot es ukrant ,nagyapukat,kuldtek,utasitottak ki az orszagbol,elvettek az allampolgarsagukat is azert mert nem voltak osszintek a naciparttagsagukkal kapcsolatban.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1506
Egy fontos dolgot kihagytam korabban. Azt a meghivo levetet amit a rokonaimnak kuldtem az amerikai vizum beszerzesere, itt egy hivatalos tanunak alakellet irni es pecsetelni. Notary public, notarized level a legjob megoldas.
Rokonaimnak igy sohasem volt problemajuk az USA-ban valo belepessel.
MrMillerFun Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1505
Na, ha mar igy belekeveredtunk ebbe a vizum temaba...:

palozc: eleg felelmetesen vazolod a dolgokat, de igazad van. Azert leirom enis a tapasztalataim... Szeptemberben 1. en jottem, 1 baratomhoz turista vizummal... Az immigrationnal kikaptam a legbudosebb disznot, akit csak lehetett (legalabbis szerintem). Ott elottem 20% os arannyal szorta vissza az emberekt, szoval gazoltam rendesen... Almomban sem gondoltam volna, de jol jott a gyengecske angoltudasom, tenyleg turistanak nezett kisse (nekem meg a cim sem volt meg, hogy hova jovok, csak a varost tudtam, meg azt, hogy a repteren majd varnak...a lakhelyhez beiratta velem, hogy friend...). Na mind1, B1 et megkaptam, kesz. Az a vicc, hogyha az Mber atjut az immigration on, akkor mar minden papir nagyon (!!!) konnyen beszerezheto. 1.5 het alatt megvolt az Social Sec. kartyam, Valid for Work szignoval, ra 3 napra ID/Driver licence (ahhoz kell a social kartya ugye). Van itteni bankszamlam, es raadasul (latszolag) legalisan dolgozom... Ha Lkezdek fizetni 1 hasznalt autot, akkor kb 4 honap mulva Lfogadnak az elso Credit Card igenylesem is... (csak akkor en mar nem leszek itt :)

Szoval az INS az egy dolog, de ha 1x bentvagy, akkor minden nagyon siman Lintezheto, csak ugyesen kell csinalni (pl. nagyvarosokban ezek a dolgok nehezebben mennek...).

Na kicsit Lcsusztam a papirteman, ezer bocsanat, de igy jott...

Udv.

MrMillerFun.

Y3K Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1504
Ez igy igaz.

Aki latogatasra jon az ADJA LE (DOBJA BE) a belepo kartyat (amit az utlevelbe csatoltak) elutazaskor! Ebbol tudja az INS hogy elment az illeto.

Legkozelebbi latogatasnal visszautasithatjak a belepest ha a komputeruk kiabal a kartyarol...

Ebbol szamoljak ki az illegalisan itt maradok szamat is, ami az egesz Magyarorszagi vizum kiadas szigorat fogja hatasolni....

Előzmény: Törölt nick (1503)
CYRUS Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1502
AMERIKA= ÁLOM (rémálom)
szappan Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1501
azt hiszem akkor tortenik amikor megnezik az utleveled esetleg megkerdezik meddig maradsz,aztan ha ugy talaltatik,nem vagy szimpi vagy egyeb elkisernek,becsuknak,es ha van hely hazafele akkor mehetsz is.
Előzmény: pestiutca12 (1491)
szappan Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1500
Szia MillerFun,meg mindig kodolod a szendvicseket?Orulok hogy ujra irogatsz maradsz vagy hazamesz?En tegnap voltam egy kubai etteremben az etlapon volt egy Pina felirat.Kertem egyet nem volt rossz csak tul sok jeget raktak bele.
Előzmény: MrMillerFun (1474)
szappan Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1499
Pestiutca,hat megvolt,a haverom egy cifra magyaros karomkodas utan lecsapta a fickot.Szerintem a tag ezek utan lecsekkolja a kocsik hatoldalan a H jelzest mielott ujra beszol:))
Előzmény: pestiutca12 (1472)
szappan Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1498
Azt olvastam valahol(lehethogy itt) ezeknek a hulye kerdeseknek az a miertje hogyha fullentessz a kerdoiven valahol,amit ugyebar buntetojogilag alafirkantassz ,elo lehet a kesobbiekben keresni ha rossz fat tettel a tuzre es maris egy ujabb torvenyszegesen vagy kapva.Lehet hogy hulyeseg,de hiheto.
Előzmény: Törölt nick (1497)
break2 Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1496
azt meg mindig kerdezik, hogy volt-e kommunista szervezet tagja?

(en 4 napig voltam KISZ-tag es letagadtam. KISZ tagnak kellette lenni ahhoz, hogy felvegyenek fosuliba.)

Előzmény: lasagne (1494)
lasagne Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1495
Ja igen tényleg elég szörnyű lesz ha netán visszaküldenének. Repjegy 350 dolcsi, ugrott, vízum szart se ér, és nem várható el hogy utána az illető pozitív véleménnyel legyen júeszéjről. Meg is értem. A malév gépeknél rendszeres a visszfuvar. Szeptember elején állítólag, ismétlem állítólag vagy 40 embert küldtek vissza. (nem azzal megyek.)
lasagne Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1494
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Friss vízumom van. A vízumkérő lapon kerek-perec rajta van: A vízum megléte nem jelenti azt hogy Önt automatikusan beengedig az usa területére.

Arról nem is beszélve milyen kérdések vannak rajta.(tagja-e terrorista szervezetnek, akar-e bevinni kábítószert, stb.)

break2 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1493
>Szerinted melyik pontban történhet az, hogy valaki azt mondja, hogy kérem magát mégse engedjük be, tessék visszafordulni es hazamenni?

Ennel: "megkerdezik, hogy meddig maradsz, hol fogsz lakni"

>Ha minden papirja/vizuma rendben van, a Budapesti Amerikai kovetseg megadta a beutazasi engedelyt,

Na pont ez a kulonbseg. A Budapesti nagykovetseg megadja a beutazasi engedelyt amit ugye az alant masok altal felsorolt feltetelekhez kotnek. Viszont amikor megerkezel az USA-ba akkor ott, az INS officer donti majd el, hogy mennyi idore is johetsz be. Es igenis elofordult az emberekke az, hogy habar a nagykovetseg megadta a belepesi engedelyt, a repteri hataror nem. Es ilyenkor az elso jarattal irany haza. Vita nincs.

>Ez szerintem szörnyü következményekkel járhatna

Valoban azzal jar.

szvsz az USA legalabb olyan erosen (igyekszik) vedeni az allampolgarai erdekeit, mint a Kossuth fele iparszovetseg Magyarorszaget.

Előzmény: pestiutca12 (1491)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1491
Parser,
Azthiszem, itt szavak korul futkoraszunk.
Te mit ertesz az alatt, hogy belepett az orszagba?
En igy gondolom:
Leszall a repulo, vegig cipeled a nehéz kezitaskad a hosszu folyoson, sorba allsz vagy 1/2 orat, odaérsz az utlevel ablakhoz, megnezik az utleveled, esetleg megkerdezik, hogy meddig maradsz, hol fogsz lakni - majd tovabb mesz a körforgohoz es megvarod a borondod, elcipeled a vámig, ott vagy megnezik vagy csak megkerdezik hogy mit hoztal, es mehetsz ki a folyosora ahol mar virággal varnak a rokonok.
Szerinted melyik pontban történhet az, hogy valaki azt mondja, hogy kérem magát mégse engedjük be, tessék visszafordulni es hazamenni?
Ha minden papirja/vizuma rendben van, a Budapesti Amerikai kovetseg megadta a beutazasi engedelyt, az illetö megvette a draga repulo jegyet, kivette a szabadságát, stb. szerinted elképzelhetö, hogy ideér es avval fogadjak, hogy ....mégse... tessek megfordulni es visszamenni??
Ez szerintem szörnyü következményekkel járhatna - ilyet el se tudok képzelni.
Mire alapozod ezt az elképzelésedet?
Előzmény: Törölt nick (1489)
Mumu Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1490
Kedves palozc,ugy latszik valami atavisztikus ellenszenved van az ugyvedekkel szembe (degradualtabb a jogaszokkal is) ezt nem vehettem el Toled.Gondoilom mert csak a rossz fajtat ismerted meg beloluk(ez mas mestersegben is adodik) es nem azt aki megment egy artatlant vagy aki kollegai segitsegevel feltar egy esetet.
De ez itt nem fontos .
A fontos hogy nem akartal(tudtal)talalni egy mondatommat sem amiben mint rasszista leleplezodnek.Nem is talalhatsz,mert becsszavamra nem is vagyok az.Azt latom hogy szellemes ember vagy es talan olyan tolerans amilyen csak lehet.Hidd el en is.De a tolerancia csak a jol felmert ,megfogalmazott dologgal szembe adodhat (tudni kell mivel szembe vagy tolerans)-A kritika vagy dolgok tobb oldfali megvizsgalasa meg nem intolerancia sot,igy ha valalod leszel igazan tolerans.
persze hogy tudomasul veszem hogy Te ugy vitatkozol ahogy akarsz,nona.De ha taertasz valamit magadrol akkor nem ugy teszed hogy insinualsz valamit,aztan azt mar nmasodszor mint tenyt alitod be majd ezt mar kritizalod a masiknal.A technika regi,nagyon jol ismert.Olvasvan Teged ugy erzem nem jellemez.
Maradjunk annyiba hogy miutan Te ugy vitatkozol ahogy akarsz,nem akarsz utana jarni hogy ez igy van vagy nem.Maradjon tehat mindenki azzal amit ebbol mint igazsagkeresest levon maganak.olellek(ja,elfelejtettem Te Neked ez tul "szeresukegymastgyrekek ").
Akkor nem olelek,csak minden jot kivanok.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1488
Ha valaki ervenyes vizummal lep be Amerikaba, olyan hatosagi kozet mar nincs, aki ennek ellenére itt a határon nem engedné be az országba.
Ki lenne az, es milyen alapon, aki ezek utan mégis visszaküldhetné az utazot?
Ha ez igy lenne, akkor mire valo a vizum?
Fogalmam sincs mire gondoltok mikor azt irjatok, hogy a hatarrol vissza lehet valakit forditani akkor is ha ervenyes vizummal rendelkezik.
Ha csak nem valami csalásrol van szo, amiröl esetleg elöre leértesitették a rendörséget/határöröket.
Előzmény: Törölt nick (1486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!