Üdvözlök mindenkit . Mint talán leendő, teljesen amatőr kamera tulajdonos,érdeklődnék.Hátha valaki megtudná nekem mondani hogy a DV-be ill -ki és az ilink az ugyanaz vagy nem? És ha nem akkor mi a különbség? Eőre is kössz.
Már mindegyik (használható) tudja a video készítés funkciót is. Persze az eredmény ugyanolyan, mint a videokamerák fényképező módja. Webre, poénnak stb. jó, de semmi több, nem komoly.
Digifényképező ügyben pedig nézz be a Digitgépet szeretnél venni? topicba, különös tekintettel az 500-as, 1000-es és 1500-as számú összefoglaló jellegű hozzászólásokra.
Na a sok ajánlat közül nem tudtam választani, de ha digit kamera mellett vagyok ott mit érdemes?
Képpont? 2,1 3,2 5 Mpixel?
Memória? Belső,külső mi mennyi legyen?
Video funkciót tud már valamelyik?
Zoom? Opt./Digit?
Van-e valakinek már konkrét felhasználói tapasztalata a PANASONIC NV-GS30EG digit kamerával kapcsolatosan. Kérlek benneteket segítsetek abban, hogy megfelelő kamerát vásároljak! Érdemes megvenni vagy nem esetleg válasszak másik márkát?
Így igaz.
Csak az egész téma olyan módon keveredett elő, hogy az említett Canon típusnál nincs mód (eddigi ismereteim szerint) USB-s film átvitelre, a Sonynál pedig igen. Nem akartam belemenni ebbe mélyebben, pusztán arra akartam célozni, hogy az egyik típusnál megoldható mindkét módon, a másiknál pedig nem.
(OFF ugyan, de talán érdekes: a Canonnal külföldön találkoztam, a tulajnál egy Notebook volt FireWire port nélkül és az egyetlen cél az lett volna, hogy valahogyan, valamilyen minőségben sikerüljön a filmet átvinni a gépre. Így talán érthető, hogy némileg macerásnak tűnt a megoldás, mégha az előző kellemes stílusú hozzászóló hülyeségnek is minősíti :) )
Bár a stílusával nem, de a mondandója lényegével teljesen egyetértek vw1966-tal.
Az USB-n bevitt mozgóképek minőségben nagyon gyengék, az átviteli sebesség lassúsága miatt.
És sok képkockát is kihagy, azaz ugrik a kép, ha nagyobb képméretet állítasz be a kelleténél.
Persze minden attól függ, mi a cél.
Amennyiben DVD-szerü minőséget, vagy nézhető avi-t szeretnél, az USB felejtős. Csakis a firewire jöhet szóba. Ha webre szeretnél kitenni anyagot, amit azután egy szűk sávszélességen keresztül fognak nézegetni, akkor az USB is megteszi. Mert ott a "tökéletes" minőség egyáltalán nem lényeg.
(mindez nem igaz, ha USB alatt az USB 2-őt érted, de tudtommal ilyen kamerák még nem jöttek ki.)
má mér lenne macera....bárhol kapsz 6000ft körül ugynugy másol mint az USB csak nem fos a minősége ...mielőtt ökörségete irsz nézz meg egyet USB még VHS-t se éri el egy lofasz
Amatőr célokra használom a kamerát, a cél kizárólag a gyorsan és könnyen megoldható másolás. A FireWire kártya beszerzése és a többi velejáró macera nem nevezhető egyiknek sem.
Véleményem szerint az USB nem egy nagy szar...
Szia,
bocs, de sokáig nem voltam netközelben.
A Canon nem az enyém, hanem egy rokoné és neki segítettem összehozni a számítógéppel. Nekem Sony van. Összehasonlítva a kettőt, a Canon előnye a nagyobb optikai zoom, de más előnyt nem látok.
Az én kamerámnak jobbnak tűnik a súlyelosztása (sokkal kényelmesebb huzamosabban használni), a hozzáadott akkumulátor élettartalma lényegesen hosszabb és sokkal egyszerűbb volt a számítógéppel kommunikációra bírni (USB-n is pofonegyszerűen lehet capture-ölni a felvételeket).
Ezektől eltekintve kellemesnek tűnt, de keveset használtam.
Üdv
Sziasztok!
Bocs ha amatőr a kérdés de nem hagy nyugodni: ha a MiniDV szabványban rögzítve van hogy a képméret 720x576 = 414.000 pixel, akkor hogy létezhetnek 800.000 pixeles, vagy akár megapixeles kamerák is? Vagy ez a fényképek készítésére vonatkozik, amit memória kártyára tesz ki?
elfogulatlan hozzáértok segítségét szertném kérni egy digitális videókamera
vásárlásához. van két ötletem Canon mvx 2 i és a Panasonic NV GS 70. nem
tudok választani mert nincs semmilyen tapasztalatom de aki tud ebben az
árkategóriában jobban müködo gépet az is írjon légyszi.
SindbaD!
Egyébként meg vagy a típussal elégedve - jómagam éppen ilyet néztem ki megvételre(lásd 529)de nem hallottam róla semmit senkitől... :-(( Fő szempontok: kezdőnek alkalmas kezelhetőség, számítógépes kapcsolat.
Kösz!