Keresés

Részletes keresés

Y3K Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1587
Mint tudjuk Mr. Bush kicsit egyszeru neha, de hogy kicsit kiegyenlitsem a kepet itt egy Gore idezet montazs:

"If we don't succeed, we run the risk of failure." --Al Gore

"Democrats understand the importance of bondage between a mother and
child." -- Vice President Al Gore

"Welcome to President Clinton, Mrs. Clinton, and my fellow
astronauts."--Vice President Al Gore

"Mars is essentially in the same orbit. Mars is somewhat the same
distance from the Sun, which is very important. We have seen pictures
where there are canals, we believe, and water. If there is water, that
means there is oxygen. If oxygen, that means we can breathe." --Vice
President Al Gore, 8/11/94

"The Holocaust was an obscene period in our nation's history. I mean
in this century's history. But we all lived in this century. I didn't
live
in
this century."

My personal favorite
"I believe we are on an irreversible trend toward more freedom and
democracy - but that could change." --Vice President Al Gore, 5/22/98

"One word sums up probably the responsibility of any vice president,
and that one word is 'to be prepared'." --Vice President Al Gore, 12/6/93

"Verbosity leads to unclear, inarticulate things." --Vice President Al
Gore, 11/30/96

"I have made good judgments in the past. I have made good judgments in
the future." --Vice President Al Gore

"The future will be better tomorrow." Vice President Al Gore

"We're going to have the best-educated American people in the
world."-Vice President Al Gore, 9/21/97

"People that are really very weird can get into sensitive positions
and have a tremendous impact on history." -- Vice President Al Gore

"I stand by all the misstatements that I've made."--Vice President Al
Gore to Sam Donaldson, 8/17/93

'We have a firm commitment to NATO, we are a part of NATO. We have a
firm commitment to Europe. We are a part of Europe." -- Vice
President Al Gore

"Public speaking is very easy." --Vice President Al Gore to reporters
in10/95

"I am not part of the problem. I am a Democrat." --Vice President Al Gore

"A low voter turnout is an indication of fewer people going to the
polls."-Vice President Al Gore

"When I have been asked who caused the riots and the killing in L.A.,
my answer has been direct and simple: Who is to blame for the riots? The
rioters are to blame. Who is to blame for the killings? The killers
are to blame.--Al Gore

"Illegitimacy is something we should talk about in terms of not having
it." --Vice President Al Gore, 5/20/96

"We are ready for any unforeseen event that may or may not occur.
"--Vice President Al Gore, 9/22/97

"For NASA, space is still a high priority." --Vice President Al Gore
9/5/93

"Quite frankly, teachers are the only profession that teach our
children."-Vice President Al Gore, 9/18/95

"The American people would not want to know of any misquotes that Al
Gore may or may not make." --Vice President Al Gore

"We're all capable of mistakes, but I do not care to enlighten you on
the mistakes we may or may not have made." -Vice President Al Gore

"It isn't pollution that's harming the environment. It's the impurities
in our air and water that are doing it." Vice President Al Gore

"[It's] time for the human race to enter the solar system." --Vice
President Al Gore

AND, OF COURSE, (TO ALL USERS OF THE INTERNET), THE ALL TIME FAVORITE
QUOTATION OF MR. AL GORE:

"As many of you know, I was very instrumental in the founding of the
Internet." --AL Gore to Katie Couric 3/99

"It's pitiful when you think how ignorant the Founders of our Constitution
must have been. Just think what a country we would have if men in those
days
had had the brains and foresight of our legislators today." -- Will Rogers

Előzmény: howdy (1584)
Mumu Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1585
Koszonom a most mar diferencialt velemenyeket.
Meg ket kerdes Bush-rol:
-igaz hogy nem tudta hol van India vagy ilyesmi.Milyen iskolat vegzett es mit olvashat az ur ?
-Ugy tudom nem volt szuleihez valami felhotlen visszonya.Tudom,most megjelent az oreg Bush es Barbara segiteni,de ugy tunt csak ugy immel-ammal.Mit tudtok rola ? Hiszen a szullok ismerik legjobban csemetejuket,nem?

Kedves howdy , talan egy kicsit kozmetikazva,de mondd el.

howdy Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1584
Egy otgyerekes csaladanya itt a fo Bush szimpatizans, egyetlen ok, az abortuszkerdesben elfoglalt allaspontja miatt. Valamelyik lap cimlapjan lattam a Busht, tanacsadoi koreben, mikozben tukor elott keszult az utolso TV vitara, valoban, o megfogadja a tanacsadok tanacsat, hogyan gesztikulaljon, es hangsulyozzon a kamerak elott. Az itteni Gore szavazok pedig ugy nyilatkoznak, hogy valoban, ok is jobban jarnanak a Bush-sal, ha a fizetesuket szamolgatnak csak, es hinnenek az igeretekben. A Read my lips-szel kapcsolatban diszno viccet hallottam, szabad itt ilyet?
Yoo Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1583
Köszönöm szépen a recepteket!:) Akkor élesztő nem, csak sütőpor.:) (A por változattal már én is találkoztam, de nem volt hozzá gusztusom, inkább sk. az egészet.)

Üdv: Yoo

Y3K Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1582
Mumu,

En meg mindig azt mondom hogy Bush.

A Bush neha primitiv, kevesbe muvelt mint a Gore,
de nekem mint "ember" sokkal jobban bejon. Gore borzaszto erolkodoen AKAR elnok lenni. Lesul rola a hatalom mania. Agressziv, nem figyel, csak mondja a magaet. A felhoket is lehazudja az egrol csak hogy neki legyen igaza. (Lasd a vitakat)

Az orszagot hozo donteseket ugyse magatol hozza egy elnok, hanem a tanacsadok velmenyet kell hogy ertekelje.

Bush-t eltudom kepzelni hogy odafigyel valaki tanacsara, a Gore-t meg nem.

Előzmény: Mumu (1580)
break2 Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1581
Tokeletesen 1-etertek az adocsokkentes jovojerol, meg a valasztok valsztasanak fo okarol.

Es pont ez a Bush-nal az ellentmondas. Egyszerre iger adocsokkentest, kisebb kormanyburokraciat es mindenfele juttatast, ami mind penzbe es szervezesbe kerul(, amihez ember kell)

Előzmény: Tibor Arato (1579)
Mumu Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1580
Kedveseim,egyszer mar honapokkal ezelott ugyanezt a kerdest tettem fel Nektek,akkor is a Gore szavazok vagy drukolok nalunk tobbsegben voltak (tobbet mondtak akkor velemenyt ,lehet hogy most is meg lesz egy par ,ebbol ha jol emlekszem ketten Bush-ra akartak szavazni) .Most eddig egysem.
Egy par nappal a valaszasok elott ujra megkerdeznem , hogy a velemeny tartosagarol bizonyitsunk.Termeszetes nem Ti dontitek el a szavazatot es nem az a kategoria amit mi kepviselunk (elso generacio,azok altalabban demokratakkal szavaznak )de Ti tudjatok legjobban lemerni a hangulatot.
A valasztasok utan aztan biztos lesz mirol vitatkozni
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1579
Kedves Mumu; En mart 64-ota szavazok. En nem nezem a politikai vitakat, mert felesleges. A sok ures feju ember arra fog szavazni amelyik a legnagyob adocsokentest igeri meg. Ezek az elnok jeloltek fut-fat megigernek a nepnek es sokan beugranak neki. Amerika elnoke nem hozhat semmifele torvenyt a kongresszus es a szenatorok tobsegenek szavazata nelkul. Szoval azok akik Bush adocsokkentese miatt szavaznak raja, nagyot fognak csalodni a valasztasok utan. Nem lesz ado csokkentes !!!!

Emlekszem raja mikor Bush Papa volt az elnok jelolt es ezt mondta, "Reed my lips" nem lesz ado emeles ha en leszek az elnok. Mihelyst bekerult a feher hazban, felemeltek az adot. Szoval az a tanulsag ebben, hogy nemlehet a politikusokat komolyan a szavuknal venni.
En mindig az "emberre" szavazok; Bush nekem egyaltalan nem szimpatikus.

Előzmény: Mumu (1573)
break2 Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1578
a donut-tol is lehet hizni

Gore a Letterman showban (komedia) mondta:

"Ne felejtsetek el: en adtam nektek az internetet es ha akarom akkor vissza is vehetem."

Amugy nekem is Gore a szimpibb. Bush peldaul arra a kerdesre, hogy kellene-e torveny, hogy meleg embert ne lehssen kirugni a munkahelyerol, csak azert mert meleg azt valasozlta, hogy a szexualis belallitottsag az maganugy. Ebben teljesen igaza van epp, csak eppen nem valaszolt a kerdesre. Illetve ez ugye azt jelenti, hogy nem kene torveny. Ami ugye azt jelenti, hogy ki lehet rugni oket. Ennyit arrol, hogy o 'compassionate conservative'.

Előzmény: howdy (1577)
howdy Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1577
Mar otthon is lehet amerikai palacsintaport kapni nagyobb szupermarketekben, sziruppal egyutt. Ha csinalsz ne felejts el szalonnat is sutni hozza, ezek az eszementek azzal eszik. En mar ettem jo crepet az USA-ban, vasarnap reggelire, ezt se fogom sose megszokni, fasirttal. De mar tudom viszont, hogy mitol hiznak el ennyire az emberek - a vasarnapi tarsasagi reggeliktol! En ma csak egy kavat iszom.
A Bush-Gore vitakat vegigneztem, mind a harmat, a Dablju Bushtol a falnak megyek, de sokan harapnak ra, es azt mondjak, o majd vegre megvaltoztat mindent, felek, o fog nyerni. A Gore-on mindenki rohog, merthogy o csinalta az internetet, de kozeli kifaggatott ismeroseim ra fognak szavazni. Igen, en is neki drukkolok!
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1575
Kedves Yoo; Kerdesedre valasz: americai modon csinalt palacsintaban (pancake) nincs eleszto.

Emlekszem, gyermekkoromban allig vartam, hogy anyam keszitsen palacsintat. Mindenfele izeket bele lehetet csavarni- tekerni. Arra is emlekszem, hogy kikellet nyittani ajtot-ablakot palacsinta suteskor, mert nagyon forronak kellet lenni a palacsinta sutonek es fustolt a zsir benne.
Az americai modon keszult palacsinta annyiban kulombozik, hogy surueb a massza-keverek es nem kell olyan forronak lenni az edenynek amiben sutod, hogy befustold a lakast.
Nalunk Americaban a palacsinta liszt, sutopor, so,cukor, mart kesszen kaphato; Csak,tejet, tojast es olajat adunk hozza es meg van a keverek.
Az americaiak szeretik a maple syrup-ot amit talalaskor ontenek a pancake-re. En altalaban eper syrupot szeretek az enyemen, vagy daralt cukrozot diot.
Nalunk van egy ugy nevezet Buckwheat pancake liszt amit nem hiszem hogy lehet kapni nalatok.
A buttermilk pancake meg edes tej helyet aluttejjel keszul. Palacsintabol nagyon sok variaciot lehet keszitteni.
See ya Tibor.

Előzmény: Yoo (1570)
break2 Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1574
A masodikbol hallgattam az autoban 40 percet. Az nekem (mint nem valasztonak) eleg is volt.

Szvsz:

Bush
1. nem tud beszelni
2. nincsenek onallo gondolatai
3. nem valaszol (kenyes) kerdesekre
4. ellentmondasok vannak a platformjaban

Gore
1. agressziv
2. nem tud elegge figyelni
3. tud beszelni, de hamar unalmassa valik
4. sokat szajkozik

Pozitivumokat most nincs kedvem osszeszedni.
Amugy az egesz valasztas az "Bore & Gush" (nem eliras)

Előzmény: Mumu (1573)
Mumu Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1573
Miutan kozelednek a valasztasok es atopic nem mutatja az ottani erdeklodest,felteszem a kerdest:
Kovetettek-e a Gore-Bush,TV vitakat ? Ha igen mi a velemenyetek rola ? Ha nem,miert nem ?
break2 Creative Commons License 2000.10.21 0 0 1572
Ime egy egyszeru receptecske Ausztraliabol.

20 deka tejpor
80 deka liszt
10 deka procukor
8 teaskanal sutopor
4 teaskanal szodabikarbona
1 teaskanal so
1 tojas
2 evokanal olaj
2.5 deci viz

keverd ossze az elso 6 dolgot
verd fel a tojast
keverd ossze a maradek belevalokkal
sussd meg

Előzmény: break2 (1571)
break2 Creative Commons License 2000.10.21 0 0 1571
na a palacsintat most hagyjuk. Tegnap elmentem egy Crepe place nevu helyre ahol elvileg finom, europai jellegu palacsintat adnak. Most voltam harmadszor itt, mert mindenki mondta, hogy milyen jo. De sajnos harmadik alkalommal sem volt jo a kaja. Az biztos, hogy en jobbat csinalok.

az igazi amerikai palacsinta manapsag egyebkent probol keszul vizzel keverve es kisutve.

Majd keresek neked igazi receptet is.

Előzmény: Yoo (1570)
Yoo Creative Commons License 2000.10.21 0 0 1570
Jaj, még ne változtassatok, ha kérhetem.:)) Eddig a magyar kajákról irtatok, én viszont arra lennék kiváncsi, hogyan készül az igazi amerikai palacsinta. Úgy hallottam, élesztővel. Juharszirupom már van, csak a recept kéne, nem irnátok le nekem?:)
Előzmény: Tibor Arato (1569)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.21 0 0 1569
Meg kell valtoztatni, hogy mirol beszelunk, mert ugy latom, hogy nagy csend let itt.

Ma lesz Salem-ben, egy nagy kiterjedesu nyitot reten az Indian Summer Pow-wow. Indian tancok, Indian kaja,Tipi village, Buffalo burger, Indian
kezimunkak,ekszerek, stb. Ma delutan megyek megnezni ezt az osszejovetelt remelve, hogy fogok tudni csinalni sok fenykepet.

Kozeledik Halloween, ezert elore is kivanok minden topic lakonak.
Happy Halloween-t.....

Mumu Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1568
Igen,igy van.A problema abbol is adodik hogy ebbe a technikai gyozelmek altal olyan kicsive valt vilagba a mentalitas ,az erkolcs kulonbsegek eros osszecsapasokhoz vezetnek.A muzlim vilagnak mas az elkepzelese az erkolcsrol,dicsosegrol es lehetosegekrol.Nekik nem volt francia forradalom es demokraciat is nyugati betegsegnek tartjak.A szent a Koran ,ami sok jot is tartalmaz de a bosszut is ugy mint az osidokben is (azzon a fejlodesi fokomn maradtak is..)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1567
Mumu kedves koszonom az informaciot. Nagyon szep, hogy a kormany ellatja Toma Andrast; Igy legalab kenyelmes elete lesz a sok szenvedes utan.

Nalunk nagyon somoru nap volt. Ma volt a gyasz unnep Norfolk Virginiaban. Ravataloztak azokat a Hadi Tengereszeket akik eletuket vesztettek a muzulman teroristak kezetol. A USS Cole nagyon megrongalodot es meg mindig nehanyan a legenysegbol hianyoznak. A muzulmanok nagyon fanatikussak. Ilyen teroristak ellen nehez vedekezni.

Előzmény: Mumu (1566)
Mumu Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1566
Igy van.
Folytatom kedves Tiborm a Toled kert infot Toma Andrasrol.Fotorzsormesterrel bnocsajtottak nyugalomba (obsitos) igy adnnak neki nyugdijat es kapott 3 muilllio forintot (itt sok penz) mint elbocsajtast + havi nyugdij.
Igy az ugyis kedves varo rokonoknak konyebb lesz ot gondtalanul fogadni ( a tanyai korulmenaek kozott ez eleg penz lesz hogy ne terhelje meg annyagilag legalabb a rokonokat)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1565
Konyhaknak kulombozo valtozatuk van. En a sajat szajizem szerint keszittem el eteleimet. Itt Amerikaban rengeteg valasztek van etelekben, mert a vilag minden tajarol erkezok hozzak magukkal konyhajuk remekeit. En mart regota utannozom mas nemzetisegek receptjeit; Hiszen valtozas kell az etlapon. Nem lehet minden nap paprikas csirket enni. Mellekes, hogy honnan valo a recept, ha jo izu kaja keszul belole.
Mumu Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1564
Tiborom,a tapasztalat,a tapasztalat...sokat er.Kulonben veleges hogy hadifoglyunk Toma Andras a DNS is igazolta,megy haza falujaba.Elobb kap egy fogsort meg sajnos egy mulabat ami eddigi probalkozasig nem tudott hordani.Nyugdijt (szerenyet) es talan egy par szep nyugodt evet meg,Isten aldja szegenyt.
Kedves howdy a paprika titkat tudtam.A torok konyhabol el az egesz Balkan.majdbnem minden etelunk torokszarmazasu (kivetel a kolbasz az szlav):toltott kaoszta,torokul,szerbiukl s buzlgarul sarma ,romanul sarmale,gorogul dolmates.A kulonbseg a disznohus hasznalataban van (torokoknel nincs) es a nagysagaba (magyar oriasi,roman kicsi,szerb mindaketto ) vaklamint az hogy a gorogojk hus nelkul es szololevelbe keszitik el .
A dzsuvecs,szerb szobol,ha csak nem torok atveves,a magyar lecso.Nagyon kis kulonbsegel.Ide sorolhato meg a brasoi es a roman mititei vagy csevapcsics szerbre keresztelve,a padlizsan salata stb.
Ez mar igy van hogy a megszallasok hoznak magukal jot is vagy legalabb atvehetot.Aztan eltunnik szarmnazasuk a tortenelem kodjeben.
Ugy-e azt is tudtatok hogy a fuvos zenet,fuvos hangszert es katonai fuvoszenekart ( a kurtot nem de afagotot,furulyat,meg a dobot is ) eloszor a torokok hozztak kozenk...
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1563
A turos csuszat meglehet oldani az itteni turoval is, ha van kedved bajmolodni vele. Vasarolsz large curd turot, beleteszed cheese cloth-ban es kifacsarod a savot belole. A tejfelhez meg adni kell egy kis tejszint. A toportyu helyet meg jol- kisutot baccon-t hasznalok. Mindent meglehet oldani ha valaki konyit a fozeshez.
En Bendetol rendelem a Magyar fuszereket.
Előzmény: howdy (1558)
howdy Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1562
Azt tudjatok, hogy a hires magyar paprika innen szarmazik? Miutan Colombus felfedezte Amerikat, eljutott nehany mag a napoleoni haboruk idejen de igazan csak a torokok kezdtek el termeszteni a 17. szazadban. A 18. szazadtol szerepel a magyar szakacskonyvekben. Lehet, hogy nem is minden rossz, ami innen jon? Hmmm. Newsreader, szereted-e a paprikas csirket, mondd?
Előzmény: Mumu (1561)
Mumu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1561
Kicsit irigyelek is.Kalocsan neha atutazom es elvezem foleg a paprika erese idejen a gyonyoru szokast...
howdy Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1560
A lezser latinok? Mult heten volt itt a Santana, elmeny volt a koncert a helyi rajongok tanckaraban. De igazabol nincs tul sok kapcsolatom veluk. Persze latok kismamakat lazan Margherita koktelokat inni ebedidoben (egyszer probaltam, hosszu delutani szunyokalas lett a vege, olyan igazi latinos), de a kornyek lakoi inkabb ide nyugdijba jott, vagy munkahely miatt letelepedett messzirol jott emberek. Es sok muvesz lakik errefele. Santa Fe nagyon felkapott es draga hely, erzem en is az izet, es szeretem. Koltoznek ide hollywoodi szineszek es mindenfele irok, festok, a gyonyoru taj miatt, meg aztan az olyan cool, ha indian a szomszedod. A legnagyobb hasonlosag (Mo-NM), hogy itt is mindenhol szaradnak a paprikak, felakasztva a hazak oldalan, mint otthon. Ilyet nem nagyon lattam masfele a vilagban.
Előzmény: Mumu (1559)
Mumu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1559
Valahol van valami lelkirokonsag a lezser latinokal de megis tobb valaszt el minket toluk?Azt hiszem hogy az elso sot a masodik emigracios generacio sem tudja az eletet olyan konnyunek venni mint ok.
howdy Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1558
Pfu, tepertos turos csuszat azt lehetetlen itt osszehozni. A turo sem olyan, a tejfol sem olyan es a teperto sem olyan, mint otthon. A tobbi magyar kajat viszont faljak az amcsik, es itt delnyugaton meg az se baj, ha csipos. Es nem hiszem, hogy udvariassagbol szednek negyedszerre is, meg aztan szajrol szajra jar a hirunk, es minden vendegsegkor kicsit tobben jonnek el,meg a duma, hogy mar ket napja koplalnak a vacsorara... Helyesek. En is kezdem megszeretni az uj-mexikoi izeket. Tegnap szinhazban voltunk, Madridban, ami egy kis mesevaros, egy utca az egesz, kis uzletek, meg egy pici nezoter egy regi ba`nya helye`n(Old Coal Mine Museum on the Turquoise Trail), egy melodramat neztunk meg, a kozonseg marshmallows-okkal dobalhatta a negativ szereploket es mondhatta a magaet az eloadas kozben. Utana lehetett beszelgetni a szineszekkel (6-an voltak), ja es a szomszedban ott a cowboy bar, elo zenevel, es a helyi specialitasokkal. Szerdaig nem leszek ehes!
Mumu Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1557
Nem akarlak boszantani de ma tepertos turos csuszat kaptam egy jo vendeglobe (Nancsi neni-Budan)...De ez mar OFF.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1556
Magyar etelek nagyon izlenek az Amcsiknak. En sem szeretem mart a tul csipos eteleket, olyam kozepes az jo. Bogracs gulyasra egyszer egy evben megszoktam hivni Amcsi barataimat. Nagy sikere van a paprikas csirkemnek is. Kicsontozot melhust hasznalok erre a celra, mer sokan itt nemszeretik a sotet szinu hust.
Mumu ha jolemlekszem anyam is tet babet levelet a krumpli fozelekben. Ez azon mullik ki mit szeret.
De en inkab paprikas kruplit ennek a fozelek helyet,kolbasszal.
See ya Mumu.
Előzmény: Mumu (1555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!