Még csak annyit, hogy a háború alatt, mikor nagyon körülményes volt az élelmiszer beszerzés és sokan éheztek, akkor is nagyon sok nőnek maradt el a menzesze. Nem ebszélve azokról, akik különféle lágerekben voltak. Nem kellet ott vattát osztani senkinek. De nem hinném, hogy oylan különösebben örültek volna neki...
Csakis egészséges szervezet képes arra, hogy egy gyereket kihordjon. Ennek első jele, hogy megérik a megtermékenyülésre váró pete, ami ha nem termékenyül meg, akkor szépen vérzés kiséretében eltávozik. (menstruáció) Ha a szervezet nem egészséges, akkor nincsen peteérés sem. Természetesen a peteérés hiánya nemcsak táplálkozási zavarokból eredhet, okozhatja stressz, hormonzavar stb, de ez is az egyik ok.
Ha csak két hónapja maradt el a vérzésed, és tablettát is szedtél, akor megvan az az esélyed, hogy nálad átmeneti hormonzavar lépett fel, de ugyanennyi az esélye annak is, hogy nem emberi módra étkezel, hanem úgy mint egy nyúl.
Mindegy bármeyik is, annak az angol szerzőnek akkor sincsen igaza, még akkor sem ha angol. Angliában és az az angol nyelvterületen is ugyanannyi kókler barom él, mint itt magyarhonban.
Kb hasonlóan mint te, aztán amikor fél éve nem menstruált, és nem lett terhes sem, akkor elment egy orvoshoz. Hát 2 évbe telt gatyába rázni a vérképét. Olyan szinten volt vérszegény, hogy ha más balesetben éri el ezt a vörösvértest-számot, akkor abba belehal, mert elvérzik.
De természetesen te azt csinálsz, amit akarsz. Végülis mindenkinek joga van abba belehalni, amiben csak akar. Csak gyorsabb a Szabadság-híd teteje.
a horror sztori te magad vagy. és nem tudom eldönteni,hogy ennyire sötét vagy,vagy csak provokálsz.
anyukád is ilyen egeszsegesen elt, tehat nem menstrualt soha,vagy hogy?
ha a baratod majd meglat (amennyiben nem at akarsz verni mindenkit) 30 kilosan,majd megkivan jol,es akar toled idiota gyereket.na mars vissza a dedoba,ha elhiszed amit irsz azért,ha nem akkor meg hazugsagert!!!!!
Aki azt nem tartja termeszetellenesnek,hogy 21 eves no letere nem jon meg a verzese,azt en igenis felelotlennek tartom es kivancsi lennek,a tobbi belso szerved mennyire sinyli ezt meg.Valoszinuleg ezt majd csak akkor fogod megtudni,ha mar nagy baj lesz.Legalabb annyit tegyel meg,hogy csinaltass idonkent valami kontrollvizsgalatot,belgyogyasz,vervetel,stb...
Adodva tobbek kozott a ketszer annyi idos korombol is.Mar nem hiszek el mindent,amit mondanak nekem,megprobalok elotte gondolkodni es elkepzelni,hogy magamra milyen hatassal lenne,amit a masik mond.
Lehet,hogy te meg konnyen probalkozhatsz,ha beteg leszel,hat beteg leszel,nincs mas feleloseged,csak magad fele.
Nekem van 3 gyerekem,akiket fel kell nevelnem es nem engedhetem meg magamnak,hogy felelotlenul jatszadozzak az anyjuk eletevel es egeszsegevel,mert szukseguk van ram.
Lehet,hogy mondjuk 5 evvel rovidebb eletem lesz,mint Neked,de az minosegi.
Logikus hát. A helytelen és elégtelen táplálkozástól elmarad a peteérés, nem vastagszik meg a nyálkahártya, így menstráció sincsen, persze, hogy logikus.
Ez jó, köszi! :-) Csak kíváncsi lettem volna tapasztalatokra... Egy évig voltam vega én is, de főtt ételt és tejtermékeket én ettem. És mensi is volt. Amúgy nagyon jól éreztem magam annak idején, csak a vége felé kicsit vashiányos lettem, és visszaszoktam...
Nem tudok angolul - most azt mondom, hálistennek - de ha tudnék, sem olvasnám el elmebetegek cikkeit.
És ne akarj ilyen marhaságról megyőzni, itt a legtöbbünknek már több gyereke van, igazán tudjuk, hogy hogyan, mitől és miért születnek a gyerekek, és mi is a menstruáció mibenléte. És bár nem a világ legkellemesebb dolga, de bizony azt hiszem minden nő aki ide ír nagyon nagyon megijedt volna, ha egyszercsak különösebb ok nélkül elmarad ez a havi kellemetlensége.
Nőgyógyásznak persze nem mered elmondani ezt az elméletedet. Feltételezem, hogy nem is keresed fel, helyette megnézel valami másik elmebajos cikket.