Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
köszi van olyan hogy technikai segitségnyujtás a forumhoz? nem látta azért ide irtam mert általában a modok régiek és ilyen egyszerü kérdésre tudnak választ. köszi
Teljesen jól megvannak azok egymás mellett és nincs mi mentén szétszedni. Még azt is el tudom képzelni, hogy egy adott témához hozzászól egy pszichológus is és egy pszichiáter is. Ahogy az IRL-ben, itt is meg tudnak férni. A 186-ost nézd meg.
Ehhez képest a topik alcíme: "Melyiket mennyire lehet az ösztönökhöz kapcsolni, illetve melyiken változtathat az ember elhatározásszerűen?"
A kérdéses hozzászólásban valami mást írtál, rosszabbat mint itt. Nem a pedofilía büntetendő. A konkrét cselekmények büntetendőek. A pedofilía önmagában: szexuális vonzalom éretlen gyermekek iránt.
A pedofília taglalását a moderációs topikban ezennel befejezettnek nyilvánítom.
Az érdemi válasz hiánya ellenére érdemi javaslatom van nekem is: esetleg szét lehetne választani a pszichológia és pszichiátria fórumcsoportokat, hogy ne kelljen az elsőt a második miatt ilyen inkvizíciós módszerekkel üldözni.
A Modusból idézek: "Amennyiben azt szükségesnek vélik, a moderátorok a tartalmi beavatkozásokról a Közlemények rovatban tájékoztatják a felhasználókat."
Így a választ kérheted, és persze várhatod. A kérdéses hozzászólást kiszedtem.
Mégegyszer: Ez itt az SOS fórum. Akik ide fordulnak, azok vélhetően segítséget akarnak kérni. Ez a fórum nem azért van, hogy a betévedők az alkoholistákat, sem az egyéb szenvedély betegeket, sem a homoszexuálisokat, sem a transzszexuálisokat, de még a pedofilokat is ócsárolja. Az SOS nem erről szól.
arról nem is szólva, hogy a pánik, mániás depi, depresszió, lelki bajok topikban évek óta a betegek közti megbeszélés, egymás tapasztalatainak, elképzelések, hitek cseréje folyik, és senki nem szólt róla, hogy mindez tilos!! és ezentúl csak szakmai orvosduma engedélyezett, statisztikával mellékelve, miközben nincs ott egy orvos sem!! nane!! (egyébként a pszichológus nem orvos, mégis sokaknak segített)
nagyon etikátlannak tartom, amit itt moderátorként cenzúrázol, és a módustól függetlenül elő akarod írni, hogy tartalmilag mi lehet a hozzászólásokban!
nyilvánvaló, hogy orvospárti vagy, de nem tudom, neked is megvan-e a szakmai kompetenciád ilyen dolgokban dönteni
a fórum pszichiátria-pszichológia
a kettő közt némi ellentét húzódik, sőt, a pszichiátriának(orvosok) is jelentős ortodox-ellenes, gyógyszermentes és egyéb anti- ágazata van, és a két oldal, a terápiás, életrendbehozós meg a betegbogyózós mind szakirodalmának mennyisége, komolysága, mind kezeléseinek eredményessége terén eldöntetlen meccset játszik.
nem neked kellene eldönteni. nem neked kéne cenzúrázással megválaszolni az élet és a tudomány nagy kérdéseit.
Nekem reagálhatsz, ha gondolod. Nem kezdenék gyülöletkampányba olyanokkal szembe akik megtesznek mindent azért, hogy az önmaguk álltal nem választott devianciájukat valahogy 0-ra irják. Azokkal szemben akik megprobálják csirájában ezt kiirtani semmiképpen....de azzal szembe aki leirja hogy fantáziálásának (nem vágyainak, mert arról nem tehet) tárgya egy gyerek már más a helyzet. A gyerek az tabu....
Ez itt az SOS fórum. A kérdéses topik a Pszichiátria fórumban van, mint olyan ez egy orvosi fórum. Itt nincs helye a gyűlölködésnek. Tévedsz. Itt nem az a két fél van, akit te gondolsz. Van itt olyan pedofil topik is, amely ezen a folyamaton már évekel ezelőtt átesett. Te így látod. Ha azonban valaki a Modus Moderandiba ütközőt cselekszik akkor azt szankcionálom ha kell, következetesen, teljesen lazán.
Látható, hogy nagyon szabályzott keretek között esik szó ezekről. Nem vagyok optimista, de még az is lehet, hogy ez esetleg segíthet az ezzel küszködő embereken. Pont ezért került a két topik az SOS-be.
Oké csak azt sem akarnám, hogy bárki ist az gondolja az érintetek közt, hogy olyan dologért utálkozom, amiröl még nem is tehetnek, mert nem azért, hanem ha teret adnak neki...és ez nem ugyanaz a dolog...legfeljebb egy töröl fakad.
anyabanya, olyan hozzászólásra válaszoltál, amely beleesett egy láctörlésbe. Ez benne van a Modusban is, el lehet olvasni. Moderációról pedig ebben a topikban kéne beszélgetni.
Ha valaki egészségügyi kérdésekben kategorikus, szakmainak vélt kijelentéseket tesz, akkor attól szakmai bizonyítékot várok. Ha valaki a saját nevében nyilatkozik, a saját tapasztalatait mondja el, akkor az egy teljesen más tészta. Orvosszerű kijelentéseket errefelé csak orvos és csak ident nikken tehet. Ha az egyik beteg elmondja a tapasztalatait a másiknak az is nagyon rendben van. Az viszont nagyon nincs rendben, ha valaki hallott valahol valamit, és ezt akarja hirdetni abszolút igazság gyanánt Ezzel a nem orvos olvasót és hozzászólókat lehet jobban orientálni, illetve el lehet kerülni az ilyen és ehhez hasonló meddő vitákat. A betegek egymás közt fórumban a betegek egymás közt beszélnek. Oda orvos nem nagyon fogja betenni a lábát. Azért van. Az Index össze fóruma moderált. Ha ott esnek egymásnak a fórumozók, akkor természetesen ott is lesz takarítás.
Az a baj, hogy olyan kijelentésekre ragadtattad magad, amelyek meghaladják a kompetenciádat. Az a fajta általánosítás, amellyel te kezdted a témát egyes egyedül a Betegek egymásközt fórumban képviselhető. A többi SOS egészségügyi fórum moderált, még a természetgyógyászat is.
Hát ezen én is vakarom a fejemet. Itt valami szakmai moderációra gondolsz, az állítások igazságtartalmára? Mint a referálás egy szakfolyóiratban? És a "Betegek egymás közt" topicban simán le lehet hülyeröfögőzni a másikat?
1. Te nem tényekkel és adatokkal jöttél, hanem azzal az állítással, hogy egy talk-showban komoly kutatók tényekkel és adatokkal alátámasztottak egy állítást, amit te leírtál a fórumon. Nem írtad le, hogy kik és milyen tényekkel és adatokkal jöttek.
2. Hasonló hangvételű válaszomban én széles szakmai konszenzusra és tudományos eredményekre hivatkoztam, anélkül, hogy megneveztem volna a forrásaimat, bár ezt már sokszor megtettem korábban ebben és a hasonló topicocban.
3. Elmondtam, hogy elvi kérdéseket bármikor szívesen megvitatok veled, ha a beszélgetés stílusa kulturált. De arról vitatkozni, hogy a 4000 hozzászólásom úgy általában tudatlan, gőgös röfögés-e, már megbocsáss, de nem fogok. Ezért fordultam moderátorhoz. Ugyanis a kijelentéseid sértik a személyiségi jogaimat.
Jó. A depresszió nem ennyire egyszerű. Az a baj, hogy olyan kijelentésekre ragadtattad magad, amelyek meghaladják a kompetenciádat. Az a fajta általánosítás, amellyel te kezdted a témát egyes egyedül a Betegek egymásközt fórumban képviselhető. A többi SOS egészségügyi fórum moderált, még a természetgyógyászat is.
Ha ideteszel nekem egy hivatkozást egy olyan cikkre, abstractra, amely kategorikusan kijelenti azt, amit te írtál, és egy egy orvosilag elfogadott szakújság, megvolt róla a vita, kialakult róla a konszenzus, akkor el fogom fogadni azt, amit állítasz. A neurológia és a pszichiátria jelenlegi tudományos megítélése szerint ma nem egészen ez a helyzet és főleg sokkal differenciáltabb ez az egész. Kiragadtál egy aspketust és abból generalizáltál. Nem véletlen, hogy az orvosoknak elég sokat kell tanulniuk ahhoz, hogy szakorvosok lehessenek, és ezt a betegséget (is) kezelni tudják.
Nem általánosítás, és nem is nagyon cáfolható, mivel hiteles, megbízható szakemberek kísérleti tényeket, staisztikákat mutattak, mégpedig nem húsz, harminc éveseket, hanem mostaniakat.
Jó. Kérjél. Attól ez még egy hét. Belekezdtél valamibe, állítottál valamit, amely egy TV műsorra alapszik és ami mellesleg úgy leírva orvosilag cáfolható lenne (nekem hamis általánosításnak is tűnik), ha lenne olyan orvos, aki venné a fáradtságot, hogy ezt elmondja neked, vagy te magad utána olvasnál. Utána vitát is provokáltál. Utóbbi volt a baj.
Felülbírálatot kérek az adott ügyben, mivel semmilyen személyeskedő megjegyzést nem tettem, hanem tényként közöltem, hogy az adott nick nem ért a témához, ezt egyébként ő maga is elismeri a honlapján. Megjegyezném még, hogy a szóban forgó nick részéről az általam felvetett eredeti témára érdemi (tehát érvekkel, adatokkal történő) reagálás nem történt.