Keresés

Részletes keresés

beatrixszoke Creative Commons License 2008.08.06 0 0 646
Sajnálom,ha így gondolod,én csak segíteni akartam,hiszen nekem is nem 1 szer adtak már jó tanácsot ezen a fórumon külömböző ügyekben.Egyébként én egy szóval sem mondtam,hogy nincs szükség hőszigetelésre,ez a festék fokozza a hatását.Nekünk bevállt.Ennyi
r0226 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 645
Már elmondtuk. Tvshoppos, marketinges, tele baromsággal.
Előzmény: szabotici (644)
szabotici Creative Commons License 2008.07.30 0 0 644
Engem még mindig érdekelne!Ti láttátok a honlapot?Mi a véleményetek róla?
zordonC3 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 643
Nagyon vicces ez a termovacak, főleg hogy megszünteti a hőhidakat. Minek is 15 centis kőzetgyapot szigetelés, lefestünk mindent és voilá... Ettől csak a fogyasztótabletták jobbak, attól is fogysz 5 kg-t hetente. Főleg a pénztárcád.
Előzmény: r0226 (642)
r0226 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 642
MARKETING SZÖVEG AZ EGÉSZ TISZTA TVSHOP JELLEGŰ.
VAGY TE A MOSÓPOR REKLÁMOKAT IS ELHISZED? :-)))
ERRŐL MÁR VOLT SZÓ AZT HISZEM A HŐSZIGETELŐS TOPIKBAN.
Előzmény: szabotici (640)
r0226 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 641
GYEREKEK EZ SZÉP KIS ÖNREKLÁM.
NEHOGY ELHIDGYÉTEK AZT AMIT ÍR ELSŐ HSZ-RE.
Előzmény: beatrixszoke (637)
szabotici Creative Commons License 2008.07.25 0 0 640
Hello!Már én is hallottam erről a thermoshieldről és én is azon a véleményen vagyok ,hogy jó drága:S De elolvastam a honlap egy részét és elég sokoldalú.Furcsán hangzik,hogy egy egyszerű festék ennyi mindent tud,kíváncsi vagyok,hogy csinálja.Megtaníthatna engem is ennyi dologban profinak lenni:) a penészedésen meg azon kívül amit leírtál Te személy szerint tapasztaltál valami változást?(gondolok itt a hővisszaverő technológiájára valamint a villanyszámla csökkenésére)
podani Creative Commons License 2008.07.25 0 0 639
Uff 1000ft/nm falfelület?? Ennek aztán van ára :P :)
podani Creative Commons License 2008.07.25 0 0 638
Mert nem páraelszívó kell, hanem páramentesítő ;)
Nekem borospincével van összeépítve a ház, és kint meleg, bent hideg miatt kicsapodott a pára, annyira hogy a pince közepén álló tárgy penészes lett. Megvettem az előző hsz-emben említett gépet, és már első nap drasztikusan csökkent a pára, (8liter/nap-ot "csapott" le), és most ~ 1 hét múlva már minden teljesen kiszáradt, és beállt 40-50%-ra a páratartalom.
Persze attól meg lehet jó az a festék amit írtál :)
beatrixszoke Creative Commons License 2008.07.25 0 0 637
Sziasztok!Én ezekkel a páraelszívó dolgokkal nem nagyon vagyok megelégedve.Nekünk is volt és bár segített valamit,látványos javulás a penészedéssel kapcsolatban nem nagyon volt.Ha valaki akkor én biztosan tudom,hogy milyen nehéz és rossz a penésszel vívott harc.Néhány éve vágtunk bele az építkezésbe egy nagyvárosban és miután beköltöztünk kezdetét vette a küzdelem.A hétvégéim kivétel nélkül azzal teltek hogy a penészt sűroltam le domestos-sal a falakról.Új ház révén a falak még nedvesek voltak,a páratartalom magas volt emiatt alakult ki a penész.Az anyukám akadt rá egy új,speciális festékre a THERMOSHIELD-re és hónapokig győzködött hogy festessük le a házat.Nem lelkesedtem az ötletért hiszen abban az évben festettük a házat és egy ház felépítése elég költséges dolog,nem hiányzott az újrafestés.Sokáig szemezgettem az interneten http://www.thermoshield.hu/ ezzel a honlappal.Aztán egy évvel a beköltözés után a férjemmel és a gyerekekkel lemondtuk a törökországi nyaralást és a pénz egy részéből kifestettük a lakást belülről(a másik részéből leutaztunk a Horvát tengerpartra).A hatás elképeztő volt.Megszüntette a hőhidakat,jelentősen csökkent a páratartalom,kiszárította a nedves falakat.Ezek együttes hatásával TELJESEN megszűnt a penészedés ,és ami a legfontosabb nem is jött vissza.Ami az érdekes,hogy a fűtésben is nagy szerepe van,energiatakarékos.Szerintem érdemes lefesteni egy szobát a festékkel és megnézni a külömbséget a többihez képest.Fantasztikus.
podani Creative Commons License 2008.07.14 0 0 636
Sziasztok,

Erről tud valaki valamit?

http://www.prakti.hu/index.php?mod=termek&bc=3&cikkszam=207379

Köszi
zsuli83 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 635

Ennek az egyszerűbb oka lehetett , ha pl kint és bent azonos volt a hőmérséklet, de nedvesebb levegőt engedtél be (relatív %-ban nedvesebb). Ez ugye kézenfekvő.

De az is lehetett, hogy pl: a szobában 20 fok van, kint 30, és bár a  kinti páratartalom relatív (!!!) alacsonyabb, ahogy az új levegő bejön, grammra ugyanannyi vizet tart magában (hová tűnne), de a lehűlés miatt ez relatíve magasabb lesz.

A relatív páratartalom ugyanis azt jelenti, hogy a levegő hány gramm vizet tart magában adott hőmérsékleten befogadható vízhez (grammban) képest (ez a hányados a százalék)

Előzmény: Big Samu (633)
zsuli83 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 634
Új építésű vagy felújított házaknál jellemző, hogy az építési nedvesség nem tudott kiszáradni. Érthető módon sietünk a beköltözéssel, az építtető is szeretné átadni a lakást, és már csak bent lakva érezzük, hogy nem kellemes a levegő, a ruhák nem száradnak meg, és megdöbbenve tapasztaljuk – ha van erre alkalmas barométerünk – hogy a páratartalom akár a 80%-ot is eléri.

A gyors beköltözés miatti problémát tetézi, hogy az alacsony rezsi érdekében korszerűen építkezünk: jól szigetelő ablakok, a ház falazatának vastag külső szigetelése valóban gazdaságosabbá teszi a fűtést, ugyanakkor az egész épületet párazáró felületek határolják és a pára nem tud távozni.

A magas páratartalom miatt a hidegebb felületeken, ahol a levegő a telítettségi pont alá hűl, a víz kicsapódik, és nedvesség jelenik meg a falakon, jellemzően az épületsarkokban.

A penész-spórák jellemzően a levegőben lebegve terjednek, felületeken megtelepszenek, és kedvező körülmények (nedves, hideg felület) esetén megkezdik élettevékenységüket.

A penész írtása mellett ezért szükséges a nedvességtartalom csökkentése is, különben esetleg visszatér a penész.

Nekünk az elektromos páramentesítő vált be, mikor beköltözéskor 80% felett  volt a páratartalom a hónapokig tartó szellőztetés ellenére is. 100m2-es házba elég volt pár hétig működtetni a páramentesítőt, és lement a páratartalom , melyet utána már sima szellőztetéssel kezelni lehet.

Az elektromos páramentesítő fő paramétere, hogy egy nap alatt hány liter vizet tud kivonni (30 fok ,lés 80% relatív páratartalom melletti adat).

22 liter/nap kapacitású gépek  kölcsönzése: www.paramentesito.fw.hu

Big Samu Creative Commons License 2008.05.08 0 0 633
Miért van az, hogy a szoba páratartalma szellőztetés során néha emelkedik? A legtöbbször csökkeni szokott, de volt nekem már olyan, hogy 1 órás szellőztetést követően a páratartalom 3-4 százalékkal növekedett.
klimakiraly Creative Commons License 2008.04.24 0 0 632
Szia!

Olcsó párátlanítógép, szerintem.

Üdv. Klíma Király
Előzmény: Dunit (630)
r0226 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 631
Szia.
Inkább a szellőzést old meg.
Előzmény: Dunit (630)
Dunit Creative Commons License 2008.04.23 0 0 630

Sziasztok !

Lenne egy kérdésem.,

Egy belső, ablak nélküli fürdőszobában néhol penészes a fal. Nem igen hőhidak miatt, - nincs gyakorlatilag külső fal - , hanem a nagy páraterhelés miatt.

Tudtok e ajánlani valami tartós fertőtlenítőt ?

Üdv. D.

nemazoty Creative Commons License 2008.04.09 0 0 629
Sziasztok!

A beepitetlen tetoter aljat szeretnem leteriteni therwoolin-nal (vagy vmi hasonloval). Ez megoldana a gerendak vonalaban kialalakulo peneszproblemat? Mert a lakas bent tobb helyen peneszesedik (ketszeri gletteles es festes utan. a nyilaszarok egyenlore regi huzatos fabol vannak, jovore csere szinten fa nyilaszarokra, huzat nelkul ;) ) A peneszfoltok erdekes modon a padlozat felett is megjelentek. Bepottyosodott a fal. Van valami tuti irto modszer rajuk?
Olvastam a Koprox nevu anyagrol. Errol van valami konkret tapasztalata valakinek?
http://kepfeltoltes.hu/view/080409/penesz1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/080409/penesz2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
studenac101 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 628
Axióma Creative Commons License 2008.03.31 0 0 627
Hm, latom, hogy ez mar egy durvulas utan lecsengett. Mondjuk azert azt nem komalom, hogy mar korabban bebizonyitottuk, hogy a szelloztetes nem kerul tobb futesi energiaba mint a telepitett paraerzekelos szelloztetes, erre itt ujra feltunik valaszkent... nem zavartatja magat a szaki.
Axióma Creative Commons License 2008.03.31 0 0 626
Ugy latszik, en mar csak igy honapos kesesekkel jutok hozza...
1. Teljesen mindeyg, miert van hulyeseg a weblapon. Ha hulyeseg, akkor ki kell javitani olyanra, ami tovabbra is kozertheto, de legalabb _helyes_.
2. Nem azt hianyoltam, hogy nincs benne tobb tudomany, hanem hogy ami le van irva az legyen korrekt. Ami nem korrekt, az ne legyen leirva. Nancsi neni ha nem akar magyarazatot, akkor nem megy annyira bele, de ha akar, akkor o is korrektet akar!
3. En igenis trehany nemszellozteto vagyok. A kovetkezo hazunkban aktiv szelloztetes lesz (foldregiszter, hocserelo stb.). De az akkor is hulyeseg, hogy a kisgyerekes csalad nem szelloztet 6-tol 10-ig, foleg annak fenyeben, hogy utana te beszerelsz egy rendszert, ami igenis pont hogy szelloztet, raadasul pont akkor. Gondolom 6 es 10 kozott azert mondtad, hogy nem szelloztet, mert hideg lenne, es nem ok allitjak a futes mennyiseget; akkor viszont ezentul miattad lesznek nathasak a gyerekek... mar ha tenyleg azert nem szabadna. Vagy futhetik pluszban a lakast meregdraga nappali aramrol. Nincs kulonbseg, hogy lassan szelloztetsz, vagy gyorsan, ha ugyanannyi a legcsere, de raadasul te instance beepitesz egy (tobb) lyukat a falba, amelyik plusz hohid.
4. Azt NEM hiszem el, hogy a munkaitok 60%-a olyan peneszes lakas, ahol kulso hoszigeteles VAN, de jol zarodo ablakok NINCSENEK. A peneszedes oka nem a kulso hoszig., az csak javit a helyzeten, hanem a jo ablakok, ami ront. Ami miatt valahogy szelloztetni kell. Erre lehet megoldas a rendszered, lustaknak mint en, de csak es kizarolag a kezi szelloztetes helyett. Es ugyanannyi energiapazarlassal (sot: aki kezzel szelloztet, az jellemzoen a melegebb nappali idoszakban teszi meg ugyanazt a legcseret, amit a kutyud egesz 24 orara szetkenve).
5. Igaz, de a kovetkeztetes rossz. Ha mar peneszes = nem eleg a legcsere, akkor persze legcsere IS kell. De hoszig-gel - mivel a magasabb falhomerseklethez ua. leghomerseklet mellett magasabb rel.paratartalom-% tartozik mint harmatpont, ezert a hoszigeteles _javit_. Termeszetesen onmagaban, szelloztetes nelkul NEM megoldas. De javit! Es ha mar a szellozes megvan, akkor a hoszig. tovabb javithat.
6. OK, ha nem mondtad, hogy a hohid a megoldas a peneszmentesitesre, akkor legy szives mutasd meg a te gondolatmenetedbol taplalkozo bizonyitasomban, hogy hol a hiba. Mert ha nincs hiba a kovetkeztetesi lancban, akkor bizony kozvetve azt mondod.
A somogyiak peldaja nem jo, mert nem mondta senki, hogy szelloztetes nem kell. Te viszont kinyilatkoztatod, hogy hoszigeteles nem kell. Ez a kulonbseg, es tovabbmegyek, ez a baj.
7.
- Az OK, hogy a falkozephez kepest nagyobb a kulso felulet. Ellenben a lecsapodas nem a falkozepen van, hanem a fal belso feluleten. Arra vonatkoztatva hogy mered? A kulso hoszig. a teglavastagsag miatt a sarokra vonatkoztatva mar mind a ket iranyban a hoszig. felulet "belso" pontjanak tekintheto, akkora tulnyulas van.
- a festekben levo tapanyaghoz (szerves anyagokhoz, mint pl. muanyag - ld. margarin csak par hidrogenben ter el a mua.-tol) -- bar ezt festo szemmel eppen probaljak cafolni nekem
- OK, javitok: allandosult paratartalom-tartomany, amin belul a lakas levegoje mozog, es aminek a felso szele is a normalis maximum alatt van, ami a normalis (embereknek kellemes), es nem a harmatpont. Bar trivialis, hogy a harmatpontnal alacsonyabb a kellemes, ki szeret 100% paratartalomban ucsorogni barmely hofokon?
- Szelloztetesi elmeletedet cafolom. A user kiszelloztet, tipikusan energiatakarekosan alul. Aztan mikor magas megint a paratartalom (ld. hiszterezis), akkor megint egy keveset. Az viszont ugyanolyan homersekletek mellett nagyon nem mindegy, hogy akkor cserelsz ki x m3 levegot, mikor 10%-kal rosszabb mint a kinti, vagy amikor 25%-kal. Utobbi minden bizonnyal energiatakarekosabb. A kutyud meg ha jol remlik a benti relativ paratartalom ara'nya'ban nyit, azaz max.-ra van akkor ha mar elerted a beallitott maxot, de mar alatta is szelloztet.
Mondjuk ettol meg szelloztetesre jo a rendszer, csak ne allitsd, hogy a gondosan szellozteto otthonulonel is jobb.
Vegezetul: a marketing engem max. taszit, ami felhaboritott, az a felrevezetes, vagy inkorrekt magyarazat. Ezert alltam neki en is vitazni. Csinalni azert nem akarom, mert van egy szakmam amit szeretek es alkalmazottkent megfizetnek, nekem nem alternativa egy vallalkozas, ami bizonytalan es veges eletu (elvi szinten, ha megfeleloen epulne minden uj haz).
Azt meg eleg durva allitani, hogy en mindenkit kiutaltatok innen, tekintve, hogy talan ha 3x hozzaszoltam korabban ehhez a topichoz, akkor is csak a "modern" paratlanitonkat meseltem el. De ezt meg ahol kb. otthon erzem magam parh. topicban ott se tennem meg, a topic es a forum mindenkie.

Ellenben van egy ajanlatom: ha elhagyod a teljes hulyito hokuszpokuszt, es a mostani hazunkba ertelmes modon bele tudod szerkeszteni az aktiv szellozest ugy, hogy egyetlen foldregiszterbol jojjon a kinti levego, akkor me'g - termeszetesen masok ajanlataval osszevetes utan, ahol nem ar hanem ar/ertek merce van termeszetesen - akkor lehet egy melod is belole (nem biztos, hogy meg az iden, mert a hoszigeteles fontosabb).
Előzmény: Civilkontroll (544)
r0226 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 625
Várunk egy másik ütemet.:-)))
Előzmény: elso_utemes (623)
elso_utemes Creative Commons License 2008.03.20 0 0 624
Kép a készülékről:
para
elso_utemes Creative Commons License 2008.03.20 0 0 623
PÁRAMENTESÍTŐ

Eladó Conrad-os PÁRAMENTESÍTŐ
alig használt, eredeti dobozban. "A kompakt és helytakarékos készülékkel nagyobb szerelési munka nélkül csökkentheti a levegő nedvességét a fürdőben, a mosó- vagy tároló helyiségekben. Üzemi feszültség 230 V/50 Hz; teljesítmény felvétel kb. 33 W; nedvesség kivonó kapacitás 250 ml/nap 30°C és 80% relatív páratartalom mellett, 0,5 liter űrtartalmú víztartály; max. 50 m²-es helyiségekbe alkalmas. Méret: 15,4x21,8x13 cm. Súly kb. 980 g"

Ár: 8.000 Ft
Telefon: 06306857300
Big Samu Creative Commons License 2008.03.05 0 0 622
Köszönöm.
Előzmény: Civilkontroll (621)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.03.05 0 0 621
Szia Samu!

Minimális a légáteresztő képessége. De pontosan azért, hogy ne okozzon problémát pl. olyan szeles napokon, mint a múlt heti vihar, van rajta lezáró retesz. Tehát mindenképpen meg tudod oldani, hogy ne jöjjön rajta a hideg, ha nem akarod.
Előzmény: Big Samu (620)
Big Samu Creative Commons License 2008.03.02 0 0 620

Kedves Civilkontroll!

1-2 hete már segítettél nekem néhány válasszal penész-ügyben. Az Általad alkalmazott szellőzőrendszerrel kapcsolatban lenne még kérdésem. Azt szeretném megtudni, a falba épített szellőzők zárt állapotban, tehát amikor nincs szükség a belső páratartalom csökkentésére, mennyire engedik át a hideget. Természetesen elsősorban a téli mínuszok miatt kérdezem, hogy nem lesz-e esetleg miattuk azok zárt állapota esetén is túl hűvös a lakás. 

Azért kérdezem, mert végiggondolva a leírtakat, az ablakba épített megoldás szerintem nálam nem csak az alumíniumborítás miatt nem jöhet szóba, hanem mert az ablakkeretre kívülről szintén aluból szalugáter van felerősítve.

Köszönöm előre is.

Előzmény: Civilkontroll (618)
KabirF Creative Commons License 2008.03.01 0 0 619
Ha meg üveggyapot filcet terítesz a padlásra....
akkor a födémszigetelési számlád sem lesz sok :-))
(kb. feleannyi mint a kőzetgyapot)
Előzmény: kentaura (617)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.02.28 0 0 618
Így már kicsit könnyebb...:)

Ebben az esetben ne vakoljatok semmit. Csak felesleges pénzkidobás. Mivel fa ablakaitok vannak, nem jöhet szóba ablakba építhető légbevezető, csak a fali verzió. Vályogfalnál kicsit macerásabb a beépítésük, de megoldható. Nézd meg a honlapunkat, (a nevemre kattintva megtalálod az adatlapomon) és olvasgasd, ha gondolod kitöltesz egy űrlapot, kimegyünk, és megnézzük, hogy mit lehet konkrétan tenni. Ahhoz, hogy pontos és korrekt megoldási javaslathoz juss, muszáj látni a lakást, de ez még nem kerül pénzbe. :)

Előzmény: szafi30 (615)
kentaura Creative Commons License 2008.02.27 0 0 617
Ha kiteritesz minimum 10 cm, inkább 20 cm közetgyapot filcet a padláson, az egyrészt csodákat tesz a fűtésszámlával és megszunik a plafonon a páralecsapódás, másrészt utána majd fel tudod tekerni és beépiteni a tetoterben is.
Előzmény: Pachet (610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!