Keresés

Részletes keresés

percival Creative Commons License 2003.11.28 0 0 652
Samsung digit kamerákkal van valakinek tapasztalata?
Áruk kecsegtet?, persze ez kissé gyanussá is teszi ?ket :)
10 dkg dencia Creative Commons License 2003.11.28 0 0 651
Az "i" rendelkezik DV és analóg bemenettel.
Ezenfelül a 630i-ben 20x optikai zoom és memóriakártya, a 650i-ben 22x optikai zoom és szuper éjszakai felvétel.
Előzmény: Emb3rke (650)
Emb3rke Creative Commons License 2003.11.28 0 0 650
Hi!

Mi a különbség a Canon MV600 és a Canon MV600i között?

Andreas Creative Commons License 2003.11.28 0 0 649
Nehéz összehasonlítani a két eszközt. A fényképezőgép sokkal tágabb határok között tudja változtatni a záridőt ha kevés a fény. Igaz vaku nélkül állvány használata elengedhetetlen lesz.
Előzmény: percival (648)
percival Creative Commons License 2003.11.28 0 0 648
Köszi, tehát normális felvételeket kábé olyan körülmények között lehet csinálni mint digitális fényképez?géppel (vaku nélkül).
Előzmény: Andreas (647)
Andreas Creative Commons License 2003.11.28 0 0 647
A 0 lux úgy hogy müködik hogy infra LED-ekkel világítják meg a témát (max. 3-4 méter, mákos FF kép) A Panasonic 2 lux értéke szerintem a 'digital gain' erősítés bekapcsolása mellett értendő. Ilyenkor a kép darabos, elmosódott lesz. Más márkáknál a funkciót (color) slow shutter néven is láttam.
Előzmény: percival (646)
percival Creative Commons License 2003.11.28 0 0 646
Digitális kamera specifikációknál gyakran írják hogy 0 lux (Sony) vagy 2 lux (Pana) a minimális fényigény. Ezek az értékek is a vakítás kategóriába tartoznak? :)
Én Sony DCR-TRV19 -el szemezek, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nekem az is furcsa hogy külön kell megvenni hozzá a lámpát, pedig szobai felvételeknél azért nem ártana...
Előzmény: Bi-tango (645)
Bi-tango Creative Commons License 2003.11.27 0 0 645
Az hogy a tökéletes képminőséghez sok fény kell, ez minden digitális kamerára igaz, még a stúdiókban használt profi cuccokra is. A stúdiókban persze meg is van a megfelelő világítás-technika.
A viszonylag hangos mechanikus zajok felvételbe való bekerülését általában a Sony D8-asoknál szokták emlegetni.
De mondom, ettől nem kell megijedni! Én is rettegve vártam az első próbát, miután olvastam a rengeteg rossz tapasztalatot e témában. Sokan teljesen használhatatlannak titulálták emiatt a Sony D8-at. Aztán mikor kipróbáltam, akkor beláttam hogy ez nem annyira zavaró, illetve alig hallható normális körülmények közt felvett filmen. Pl.: kint a természetben felvett jelenet esetén, ezt a mechanikus zajt, már a tücsökciripelés is elnyomja. Szóval nem vészes, de azért mégis ott van.
Előzmény: dreamstudio (642)
Millenniumbetyár Creative Commons License 2003.11.27 0 0 644
sziasztok, itt valaki mar emlegette a Pana GS70-est, tud valaki infot vagy latott, hallott tesztet rola? Ahhoz kepest, hogy 3ccd-s, Becsben valoban eleg olcso (1200 euro).
dreamstudio Creative Commons License 2003.11.27 0 0 643
Bocsi ezt Bi-tango-nak akartam írni!
Előzmény: Bi-tango (641)
dreamstudio Creative Commons License 2003.11.27 0 0 642
A negatívumok amiket leírtál:

1. nagy fényigény
2. viszonylag rossz hangminőség

általánosan igaz a digit kamerákra ebben a kategóriában vagy csak erre?

Köszi a válaszokat!

Előzmény: 10 dkg dencia (640)
Bi-tango Creative Commons License 2003.11.27 0 0 641
Szerintem nem fogtok benne csalódni! Nekem október eleje óta van ilyen kamerám és meg vagyok vele elégedve, úgy nagy átlagban.

Amik negatívumok, és jobb ha felkészültök rá lélekben:

A fényigénye messze nagyobb, mint az analóg kameráké volt, dehát ez minden digitális kamerára igaz. (pl: Panasonic analóg kamera: 0,2 lux ez meg 6-7 lux) Tehát ha belső térben filmeztek, akkor mindenképp erős megvilágítást használjatok, különben eléggé szemcsés lesz a felvétel. Persze ezt is meg lehet szokni és csak annak tünik fel igazán akinek már régebben is volt kamerája.

A hang terén ne várjatok hi-fi minőséget. Ha halk a háttérhang és fel akarjátok hangosítani utólag, akkor bizony erősen hallható a mechanika (pl. zoom motor) hanga a felvételen.

De talán más negatívum nincs is.
Persze egy-két kézi beállítást még elviseltem volna ha van rajta, mint pl. a fehérfény egyensúlyt, a zársebességet vagy a zárnyíllást...

Előzmény: dreamstudio (639)
10 dkg dencia Creative Commons License 2003.11.27 0 0 640
A 179e az sok. Én 152e-ért kapom 6 havi kamatmentes részletre, szóval ezért nem izgatom magam a december közepei időponttal. :-)
Előzmény: dreamstudio (639)
dreamstudio Creative Commons License 2003.11.27 0 0 639
Szia!

Decemberre? Menj be a József krt-n lévő SonyCenter-be és leveheted a polcról 179E Ft-ért!
Általában mindig van belőle, nem kell rendelni!
Majd írok róla, amint ki tudtam próbálni! Én is sokat hezitáltam milyet vegyek, de van egy kábel TV-s barátom, akinek ugyancsak SONY-ja van csak régebbi tipus és ő is mindenképpen ezt javasolta. Ha a KTV-nek megfelel, akkor nekem is!

Előzmény: 10 dkg dencia (638)
10 dkg dencia Creative Commons License 2003.11.26 0 0 638
Én már meg is rendeltem a 345-öst. Nézelődtem, kérdezősködtem és egyre jobban elbizonytalanodtam, hogy milyen gépet vegyek. Erősen szóba jött még a Canon MV600injektor, de a képstabija nem tűnt annyira meggyőzőnek, mint a Sonyé, meg drágább is lett volna. Ez lesz az első kamerám, vagy bejön, vagy nem, de az biztos.
Igaz, hogy a Canon profi optikákat gyárt, de a haverom 340-ese szerintem nagyon szép képeket csinált, remélem, ez sem lesz rosszabb.
Tudom, hogy a 345-ben nem az van, de a mindenki által megemlített Carl Zeiss optikáról annyit, hogy a Zeiss állítólag sosem gyártott optikát, a Sony MDV-iben csak Zeiss lencse van. Szóval megy a parasztvakítás.
Ha meglesz a géped, írhatnál róla pár sort. Az enyém csak decemberre várható.
Előzmény: dreamstudio (636)
Spoiler Creative Commons License 2003.11.26 0 0 637
Például ez a kütyü tudja + HD Tv szabványú rögzítést is, bár az MPEG2-ben történik, ami az utómunkálatok szempontjából nem jó.

"Es ha van egy 2,1 megasod?"

Mondom: ezek a gépek fotófunkciója használja ki a többlet pixelt.

üdv:
S

Előzmény: taki bá (621)
dreamstudio Creative Commons License 2003.11.26 0 0 636
Köszi az infot!

Azt hiszem hétfőn megveszem a SONY TRV345-t, ha valaki kellő indokkal le tud és akar róla beszélni az lécci most tegye!

Előzmény: Bi-tango (635)
Bi-tango Creative Commons License 2003.11.26 0 0 635
A gyári aksi 70-80 percet bír, ha a színes LCD-t használod és 100-110 percet ha a ff. keresőt.
Persze ha sokat zoomolsz és kapcsolgatod ki/be, akkor ez az idő a 2/3-ára is rövidülhet
Meg az aksi korától, elhasználtságától is függ.

Ezek az időtartamok egy pár hónapos aksira igazak, folyamatos felvételi módnál.

Előzmény: dreamstudio (629)
taki bá Creative Commons License 2003.11.26 0 0 634
szia, bizonyos ertelemben sorstarsak vagyunk, en is ilyen feltetelekkel vennek a napokban kamerat! Nem vagyok szakember, nem volt meg DV-m, viszot nagyon regota nezegetem a piacot, sokat olvastam utana, igy hatha megis tudok segiteni a dontesben.

1. Ha nem kell feltetlen szamlat elszomolnod, Ausztriaban vedd meg, hiszen sokkal olcsobb, igy ha ezt a penzt ra akarod kolteni, ott egy kategoriaval jobbat kapsz, Pl. a JVC gr200 itthon 330e ft, Becsben a Mediamarktban 873 euro (kb. 230 e Ft) A SONY TRV-22 kint 825 euro, es akkor meg nem is beszeltunk az AFA-rol, amit visszaigenyelhetsz.

2. Tajekozodasom utan en ugy veszem ki, de ez nyilvan szubjektiv, h negy markabol erdemes valasztani: JVC, Panasonic, Canon, Sony. Nyilvan nem sok kulonbseg van koztuk, hiszen ebben az arkategoriban nem is lehet, olyan ez, mint a kozepkategorias hobbi-erositok piaca. A Samsung sokkal olcsobb, de alliolag az optikaja rosszabb. Ezek kozul a SONY-t a Zeiss optikaja es az akkumulator miatt mondjak jonak, a Panasonic-ra azt mondjak, h az egyik legkiforrottabb tipusokat gyartja, a Canon szinten. Nekem a JVC tunik a legjobbnak ar-ertek aranyban, igazandibol ok talaltak fel az a DV-dolgot, gondolom otthon vannak benne.

3. Hogy konkretan mit veszel, az nyilvan attol fugg, mire kell, vagy mire nem, mennyire hasznalod ki a funkcioit (effektek, stb.) Nekem tuti nem kell fenykepezesre (ekkor mar felesleges a megapixeles, eleg a 800 k-s felbontas), viszont kell a digitalis ki/be, ahogy neked is, mivel szerkeszteni/fel-, atvenni akarok. Az analog "ki" nem biztos, h kell, hiszen nekem nincsenek regi (digitalizalni valo) videokazettaim (masra meg mindek?) Szoval nekem csaladi videozasra kell, jo kep, jo hang, otthoni szerkesztesi lehetosegek.

4. En konkretan 6 kamerat neztem ki, ket arfekvesben, az elso 700-800 euros, a masodik 900-1000 euros, a felteleimnek mindegyik megfelel:

JVC gr dx35 - 700 euro
SONY dcr trv19 - 700 euro
Panasonic nv gs30 - 800 euro

JVC gr 200 - 870 euro
Canon mvx150 - 970 euro
SONY DCR-PC 103 - 900 euro

oszinten szolva en sem tudom, melyiket valasszam, mert a masidik harom dragabb, de sok jo funkcioja van (sajnos a kartya es a fenykepezes is, ami nekem nem kell), ideiek, mig az elsok egyszerubbek, de olcsobbak, de azok is tudjak mindazt, ami nekem kell. Most befutonak a JVC gr200-as tunik, vagy a Sony 103-as. A Canon m150 is nagyon jonak tunik (foleg a 16x optikai zoom!), de sajnos nagyobb darab a tobbihez kepest, nekem pedig minel kisebb kell.

5. A lampa-temarol sajnos nem tudok semmit konkretat, nyilvan akkor jo, ha sotetebb van, vagy ellenfeny eseten, de mivel gondolom zabalja az energiat, masreszt ezeknek a kameraknak eleg jo a fenyereje, nem soxor hasznalnam.

Egyebkent szerintem a rakoltendi valo 250eFt pont az az osszeg, ami sok egy atlagos, altalad leirt tudasu kamerahoz, viszont keves egy sokkal jobbhoz, persze ez osztrak arakra ervenyes. Itthon kb realis. De ha hozzaraksz egy kicsit, (Ausztriaban) egy felsokategorias (nem profi) DV-t veszel, Panasonic nv gs70 (3CCD-s)!, SONY trv 60-80, Canon mvx10, stb.

Előzmény: danman (633)
danman Creative Commons License 2003.11.25 0 0 633
Sziasztok!

Digitális Videókamerát szeretnék venni maximum 250e bruttóért.

Ami lényeges számomra: képminôség legjobb, hangminôség legjobb (esetleg szélvédett mikrofon), dv in/out, av in/out

Rengeteg oldalt nézegettem, s már abszolút nem tudok dönteni. SONY DCR-TRV22E -t néztem ki legutoljára. Mi a véleményetek? Választhatnék sokkal jobbat? :-)

Gondolkoztam Samsung-on, Canon-on, de SONY mégiscsak tapasztaltabb gyártó kamerák terén szvsz. Legalábbis abban még nem csalódtam.

Fontos az, ha van egy ilyen kamerának beépített lámpája? Egyáltalán miért nincs a minidv-knek ilyene (csak a digital8-nak).

Mit vegyek? Hol vegyem legolcsóbban? :-)

Válaszotokat elôre is köszönöm,
DanMan

hurvinyekk Creative Commons License 2003.11.25 0 0 632
Egy masik dolog is eszembe jutott.
Mi a velemenyetek a uj vs. hasznalt keszulekekrol?

Az ittveddmeg.hu-n igancsak szembe tunik, hogy sokkal olcsobb a hasznalt. Plane a Digit8-nal.

Miert van ez igy?

thx
h

hurvinyekk Creative Commons License 2003.11.25 0 0 631
Sziasztok,

Ha az árakat tekintem hol érdemes körbe nézni?
Nagy árkülönsbégek vannak a kis üzeletek, szakboltok, nagy műszaki áruházak, hipermarketek, internetes boltok és egyebek között?

köszi hurvi

Nekem-8 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 630
Kössz.

Azért ott is +próbálom. Én is így gondolom ahogy mondtad.

8

Előzmény: vén betyár (628)
dreamstudio Creative Commons License 2003.11.24 0 0 629
Hello!

Meg tudja mondani valaki, hogy a SONY DCR-TRV345 kamera gyári aksija hány órát bír ki? + a hozzá adott töltö működik hálózati adapterként is?

Köszi!

vén betyár Creative Commons License 2003.11.23 0 0 628
Itt mozgókép kamerákról van szó , a fényképezőgépekről a fényképezés - digitális fényképezőgépet szeretnék venni cimszónál.Ott az a mondás járja , hogy a canon fényképező gép gyártásból él , a samsung meg nem.....
Előzmény: Nekem-8 (623)
Pueblo Creative Commons License 2003.11.23 0 0 626
Tényleg, köszi!
Előzmény: Törölt nick (625)
Pueblo Creative Commons License 2003.11.23 0 0 624
Tud abban valaki segíteni, hogy a Sony videókamerám camera módban miért kapcsol ki rövid idő után akkor is, ha hálózatra van kapcsolva? Szeretném, ha órákon át "monitorozná" azt a helyet, ahova éppen leteszem.
Nekem-8 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 623
Hy

Kis segítséget szeretnék kérni. 2 digitális fényképezőgép között gondolkodok. Szeretnék egy kis "súgást" kapni melyik éri meg jobban.

- Canon PSA 60
- Samsung Digimax 360

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv.
8

Nekem-8 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 622
Hy

Kis segítséget szeretnék kérni. 2 digitális fényképezőgép között gondolkodok. Szeretnék egy kis "súgást" kapni melyik éri meg jobban.

- Canon PSA 60
- Samsung Digimax 360

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv.
8

taki bá Creative Commons License 2003.11.21 0 0 621
köszi,
a 16:9 aranyut ertem, mondhatnal peldat, mert en kerestem, de nem talaltam. Ami a megapixeles kamerakat es a megoldast illeti: a 800 k-s kamerakon is van kezremeges funkcio elleni megoldas. Ezek szerint az 1,3 Megapixelesnel ez mondjuk egy fokkal jobb megoldast jelent? Es ha van egy 2,1 megasod? Az meg soha nem remeg be? Mondjuk nagyobb zoomnal sem fog remegni? Nem igazan ertem. Masreszt igy nem igazan tudom, h akkor az a plusz nehany tiz-szazezer forint, amivel tobbert aruljak a megasokat, valoban megeri-e???
Előzmény: Spoiler (617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!