Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 659

Persze.Egy egy hsz-sal nincs is baj,. csak ne oldalak legyenek.

Előzmény: Deryan (657)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 658

Ha Il-re gondolsz nem sértett meg, igazából igaza volt neki. Azért nyitottam ezt itt hogy ne ott off-oljunk.(Amire én is hajlamos voltam) Mentségemre váljék hogy akkor ez még nem volt. Azóta tisztán látom hogy ha oda mindenfélét írunk, az hova vezet. Kár lenne azért a fórumért. Il-re nem hogy nem haragszom hanem teljes mértékben egyet értek vele. Igazából senkire sem haragszom, de ha valakire mégis kellene, akkor az az lenne aki ezt nem érti. Én nem éreztem azt hogy neki ez a topic ne tetszene, inkább arra próbálta felhívni a figyelmet hogy hiába van ez itt, ha nem ezt használják a garázdálkodásra. Persze hogy kinek mi tartozik a veteményesbe az változó lehet, de én is azt vallaom hogy ha egy érdeklődő oda téved az a veteményessel találkozzon ott és ne mással.

Előzmény: inmi (654)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 657

Szerintem igaza volt. Csak van amikor nehéz a két topicot szétválasztani, mert ahol a kérdés felvetődik, oda kívánkozik a válasz is.

Ilyen volt részemről ez a dobozos dolog is most itt.

Előzmény: inmi (654)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 656

Mesztelen csiga.  Fahamuval szórd körbe a terepet, ahová kiteszed a paléntákat. A múlt nyáron nagyon elszaporodtak. 

Én a tavasz az írtásukkal kezdem. A földön jól látható nyomokat hagynak. Vizes rongyok kihelyezésével reggelente jól be lehet őket gyüjteni. Idehúzódnak az éjszakai portyák után. 

Előzmény: inmi (649)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 655

Én ilyet vettem 2-t a zellernek és a füszereknek:

Előzmény: gergerg (648)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 654

Megbántottnak érzed magad, mert tegnap beszólt az egyik topicoló, amikor Crys...szóval az ő magán problémájára írtunk vagy 10 hozzászólást? Ugyan már. Vannak olyan kesztyűk, amelyeket nem kell felvenni - ez is olyan, részünkről is, és tulajdonképpen a beszóló részéről is olyannak kellett volna lennie. Úgy látszott szövegkörnyezetből, mintha sértené ennek kis külön csevegőnek a létrejötte, pedig ide (is) az ír(hat) be, akinek kedve szottyan rá:)

Előzmény: gergerg (652)
Deryan Creative Commons License 2011.01.15 0 0 653

Mi soha nem fogunk büdöske magot. Az ősz ásásig a helyén marad, aztán a következő tavasszal annyi nő, hogy kaszálni lehet a helyét. Ha virágszínek szerint szeretném csoportosítani valahol, akkor virágzó bokrokat ültetek át ha kell. Gyorsan beáll. Ez a legproblémamentesebb kerti virág.

Előzmény: atandi (641)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 652

Edény-edény.Ha föld van benne..............A másik kérdést a veteményesben tedd fel, ott többen látják. Ide csak mi, rossz gyerekek járunk.

Előzmény: inmi (649)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 651

Vagy ennek is, ahogy a legtöbb rádióban hallható dolognak, semmi valóságalapja nincs.:-)

Előzmény: skolikagi (650)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 650

Nem kéerszteti téma, csak gondolatébresztő.

Hazafelé jövet hallottam a rádióban, hogy Európában az orosz nők szexelnek a legtöbbet.

A férfiak közül meg a román férfiak.

Felvetődik a kérdés: kivel szexelnek az orosz nők minden másnap -mert saját bevallásuk szerint minden másnap- , ha nem az orosz pasik az elsők a pasik sorában?

Az orosz nők ezek szerint nem férjükkel/barátjukkal.

A román pasik nem a feleségükkel/barátnőjükkel.

Talán az orosz nők a román pasikkal????

Vagy minden orosz nőnek és román pasinak a házastársa mellett van szeretője is??

inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 649

:))) Találékony vagy:) Évek óta nem volt itthon bolti süti, illetve, de igen, amikor egy cukrász süteményeit tettük fel a konyhai weblapunkra, akkor minden fotózás után egy tálca süteménnyel jött haza:) Vannak erkélyládáim, arra gondoltam, azok is jók lesznek. Mit gondolsz?

Más. Tavaly a kirakott káposzta-félék palántáit valami csonkig lezabálta. Azt is, ami a kert közelében volt kirakva edzeni, és azt is, ami az udvaron, betonra helyezett kis asztalon volt. Mi lehetett? Semmi látható károsítót nem láttam a közelében. Tapasztalat? MIt tegyek majd vele, permetezzem? Mivel?

Előzmény: gergerg (647)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 648

Előzmény: gergerg (647)
gergerg Creative Commons License 2011.01.15 0 0 647

Ültetőláda= Auchan-os tortadoboz.

Előzmény: inmi (645)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 646

Én sem fogok sokkal előbb vetni, mert az eddigi évek tapasztalatai szerint itt, nekem nem érdemes.

Ahol van megfelelő körülmény ott lehet, de én nem kísérletezek többet:-)

Előzmény: inmi (645)
inmi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 645

Miután nincs fóliám, vagy egy picike keltetőládám se, ezért nálunk márciusban kezdődik a palántának való ültetése Mire felnyurgulhatna, ki lehet rakni az udvarra nappalra, eleinte estére meg vissza, amíg az idő megbízhatóan nem melegszik. Macerás ez is, dehát ez van.

Előzmény: skolikagi (643)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 644

Azért a tél közepén ne érezz nagyon tavaszt, mert csalódni fogsz. Én most hogy mindenhol sár van meg csak az eső esik már vágyom a fagyokat. Legyen már a tél az tél. Ez most a legrosszabb.

skolikagi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 643

Hát pedig ne reménykedj abban, hogy ez már itten tavasz...

A virágmagos kérdésedre nem tudok válaszolni, és sosem szoktam ilyen korán magokat vetni.

Vigyázni kell ezzel szerintem, mert ha túl korán kikel és megnő és nem tudod kiültetni, akkor nem tudom kibírja-e a lakásban.

Persze szerintem az egész attól függ, hogy milyen meleg, világos, stb. helyed van a palántaneveléshez.

Nekem tavaly -és azelőtt is- egy hét alatt kikeltek a magok -nagy része legalábbis-, aztán hiába tettem a hatalmas kétszárnyas teraszajtó mögé, ahol egész délelőtt sütötte a nap, mégis felnyúllottak...:-(

Meleg is volt, fény is, mint egy melegházban.

Aztán kitettem abba a műanyag palántanevelőbe, amit tavaly vettünk, de ott meg szerintem megégtek a palánták olyan meleg volt ott.

Idén valahova máshova kellene felállítani, de nem tudom még, hogy hova...?

gergerg Creative Commons License 2011.01.14 0 0 642

Én csak a büdöskét vágom, azt már nyugodtan vetheted, szép bokrocskák lesznek mire kiülteted.Kérdezz rá ezekre valami virágos topicban ha nagyon bizonytalan vagy de szerintem már az összes pálántázandó virágot lehet vetni.

atandi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 641

Nem szigorúan veteményes téma, így inkább itt kérdezem: gyártott már valaki portulácska-palántákat? Hívják porcsinrózsának, sőt pesti anyósom kukacvirágként ismeri. Többnyire magától burjánzik, ha egyszer elszórja  a magját, de szegedi útszigetek, körforglmak földjében olyan gyönyörű szabályos távú kis bokrokban láttam, szeretnék én is így tenni. De így csak palántázva lehetett, sztem.

A zacsin ápr-i vetés van, májusi szítültetés. DE bent , fényre, ültethetem kicit korábban is, nem? Úgy imádom a színeit!

Rengeteg büdöskemagot fogtam: mikor vehetem palántázni? Márc. előtt ne?

És a petúniát? (törpe) A zacskón március van, fólia alá.

A tátikára febr-márc.i vetés van „rajzolva”, at írja, helyre vetve túl későn virágzik. Na, akkor ő lesz az első! : ) Látszik, hogy ma kisütött a nap, nem bírok magammal! :) )

Több helyen virágzik már a hóvirágom, a nárciszok, krókuszok is bújnak kifelé! De jó, csak ne legyen már nagyon hideg, ilyenkor olyan rossz már visszafelé lépni…

gergerg Creative Commons License 2011.01.14 0 0 640

Csikket! Az olyan jól megetrem a hó alatt is! Legalább is most hogy elolvadt a hó, volt bőven.:-)

Előzmény: tooommm0013 (638)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 639

Erről meg annyit, hogy még mindig figyelem a hideget, mert ősszel arról szóltak a híradások, hogy rettenetesen hideg tél lesz az idei. Hát eddig azért nem volt az. De mint tudjuk azé' nem ette meg a kutya a telet!

Előzmény: atandi (626)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 638

Bukfencet? Csak hogy ide írtad...

;)

Előzmény: gergerg (637)
gergerg Creative Commons License 2011.01.14 0 0 637

Hétvégén vetek!

Előzmény: Ali-bá (636)
Ali-bá Creative Commons License 2011.01.14 0 0 636

A paprikát már vetheted, a paradicsom még ráér. Épp tegnap vetettem, a radiátoron kuksol, fóliával tetakarva. Egy hét mulva a fűtött melegház D-i ablaka mellé kerül, és ha már nagyobbacska lesz akkor a fűtetlen üvegházba. Már bimbós, mire kiültetjük.

Előzmény: gergerg (614)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 635

Hoppá....Én is valamit nagyon félrenéztem valamikor....:-)

Köszi, hogy felnyitották a szemem:-)

Előzmény: Deryan (633)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 634
Előzmény: skolikagi (632)
Deryan Creative Commons License 2011.01.14 0 0 633

A csicsóka nem édes burgonya.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Csics%C3%B3ka

Előzmény: skolikagi (632)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 632

Igen, mert a csicsóka ugye édesburgonya magyarul.

Ha jól tudom:-)

Előzmény: tooommm0013 (631)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 631

A krumpli az acsicsóka gumója az írásodban?

Nálam ez úgy ment, hogy a pockok egy irányból megkezdték és takarították ki a gumókat szépen sorban tőről tőre haladva.

Előzmény: skolikagi (630)
skolikagi Creative Commons License 2011.01.14 0 0 630

Én a nyusziknak nem szoktam adni....de ma akkor úgyis ki akarom osztani az utolját, majd adok nekik..

Ja és fotózni is kéne...Subi lányát:-))

Atandi és mindenki! Nekem lesz csicsókám, ha akar valamit ültetni a tavaszon!

Nem értem hogy hogyan de tegnap 3 borkot felástam és nem volt alatta krumpli...A negyedikben, igaz kb. 0 m-rel arrébb volt,.....szedtem is egy vödörrel:-)

Előzmény: tooommm0013 (629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!