Keresés

Részletes keresés

raistlin Creative Commons License 2002.12.02 0 0 29
Gica70!

Úgy látszik, hasonló az ízlésünk. Én is tettem a tésztához mézes sütemény fűszerkeveréket és nagy sikere volt. Az öcsém, aki nagy ínyenc, rögtön azzal kezdte, hogy "Jajjdejó, mézes süti!" Pedig pont méz az nem volt benne. De nagyon ízlett mindenkinek. :o)

Egy másik adagba előre tejbe áztatott aszalt meggyet tettem - isteni lett.

Előzmény: Gica70 (28)
Gica70 Creative Commons License 2002.11.29 0 0 28
Sziasztok!

Én egy hete vettem egy muffin sütőt és az alapreceptet két féle ízesítéssel kipróbáltam már. Nagyon finom volt. A második alkalommal egy teáskanál mézessütemény-fűszerkeveréket és apróra vágott almát tettem hozzá. Gondoltam hogy egy picit ennek már olyan karácsonyi hangulata lesz.
Ha valaki tud kifejezetten karácsonyi receptet legyen szíves írja meg!!!
Köszi előre is!
Gica

rollller Creative Commons License 2002.11.22 0 0 27
nmem azert mondom, de megyek csokichipses muffint sutni, hatha kitart majd szombat estig is akar:)
Előzmény: Metope (25)
raistlin Creative Commons License 2002.11.22 0 0 26
Ürölök, hogy rátaláltam erre a topic-ra. Az alaprecept alapján már két adagot is sütöttem más-más ízesítéssel és azóta a család teljesen belehabarodott a muffin-ba. Sikerült 12-adagos muffin-tepsit is vennem - állati kényelmes!
Metope Creative Commons License 2002.11.19 0 0 25
nagyon finom, nálunk nem tart ki reggelig :)
Előzmény: rollller (24)
rollller Creative Commons License 2002.11.16 0 0 24
csokichipses muffin, sajat fejlesztes:)
ezekkel az aranyokkal kicsit beleragadt a sutobe, de ha hasznaltam volna papirkosarkat, akkor tokeletesen kijott volna, szoval erdemes kiprobalni

kikevertem
1/3 bogre olvasztott margarint,
3/4 bogre barnacukorral,
1 tk vaniliascukorral,
1 bogre tejfollel,
1 egesz tojassal

egy kulon talban elkevertem
1 es 1/2 bogre lisztet,
1/2 bogre zabpelyhet,
1/2 tk sutoport + 1/2 tk szodabikarbonat,
hozzaadtam 10 dkg apro kockakra vagott etcsokit,
es mikor ez egyben volt, hozzakevertem a lisztes kevereket a vajas keverekhez,

elomelegitett sutoben jol megsutottem, epp 2*12 db lett, es tegnap este sutottem, es ma reggeli utan mar egy darab se volt meg belole...

Altamara Creative Commons License 2002.11.11 0 0 23
Blueberry Muffins:

255 gr liszt
1 evökanál sütöpor
3/4 kávéskanál so
1 kávéskanál fahéj
50 gr fehér cukor
50 gr barna cukor
2 nagy tojás
55 gr vaj szobamelegen
1,8 dl tej
1 kávéskanál almaecet
2 csésze vagy 4,7 dl friss Blueberry, vagy ha konzerv, jol leszürve

Ez egy Cuisinart szakácskönyv recept (Abby Mandel's Cuisinart Classroom), igy a készités is ahhoz lett leirva, de természetesen kézzel is össze lehet vegyiteni. A lisztet, sütöport, sot s fahéjat összekeverni 2 másodpercig. Félretenni, összekeverni a barna s fehér cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat 1 percig keverve, majd lassan öntve bele a tejet. Tedd hozzá a liszt keveréket amig eltünik a liszt, de ne keverd tul. Tedd át a keveréket egy tálba s ovatosan keverd bele a Blueberryt. Tedd a keveréket 16 kivajazott muffin formába, süsd 15-18 percig, amig világosbarnák lesznek a muffinok. Tedd kihülni öket egy fémrácsra s hintsd meg a tetejüket porcukorral.

Enjoy!

bokor Creative Commons License 2002.10.30 0 0 22
Utóbbit is akartam javasolni, sőt, jómagam is tervezem :-))
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.30 0 0 21
:))))
vegig fogom, sot, vegig is sutom majd!

:)

Előzmény: bokor (19)
dalia Creative Commons License 2002.10.30 0 0 20
(csak az összetvőket írom, az elkészítés azt gondolom logikus - összekevrni és megsütni, 25-30 perc - ha kérdés van szóljatok!

Spárga-sonka

300 g Sparga - megfőzni, kockázni
100 g Sonka - kockára
330 g Liszt
2½ Tkanál sütőpor
½ Tkanál szódabikarbóna
½ Tkanál só
1 Ekanál petrezselyem
1 csipet bors
2 tojás
80 ml olaj
200 ml spárgakrémleves
120 g tejföl

Sonka-sajt--hagyma
1 hagyma - kockára
1 fokhagyma - kockára
100 g teljes kiörlésű liszt
110 g sima liszt
2 TK sütőpor
1/2 TK szódabikarbóna
1/2 TK só
bors
Thymian und Oregano
125 g reszelt sajt(z.B. Emmentaler)
150 g főtt sonka
1 tojás
60 ml olaj(ca. 50 g)
250 g kaukázusi kefír
kevés reszelt sajt a tetejére

Hawaii:
200 g Ananas (Dose)
200 g sonka
100 g sajt (gouda)
300 g liszt
2 EK zabpeheyl
1 TK provinci fűsuzerkeverék
1 csomag sütőpor
1 TK szódaikarbóna
csipetnyi só
2 tojás
75 ml olaj
300 ml kaukázusi kefír
100 g túró
40 ml Ananaslé

Előzmény: Törölt nick (18)
bokor Creative Commons License 2002.10.29 0 0 19
Olvasd végig, van benne sonkás-sajtos :-)))
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.29 0 0 18
ugyan nem olvastam meg at az altalad beirt listat, de valami sonkasat ennek....
fusolt vagy gepsonka.... amolyan olaszos fuszerezesut....
Előzmény: dalia (17)
dalia Creative Commons License 2002.10.29 0 0 17
rendben, akkor mondjatok véletlenszerűen élelmiszereket, és írom a muffin-recept változatát. Tessék szabadon engedni a fantáziát, mert colástól a brokkolisonát egészen a mercipánosig tényleg 700 féle van!

d.

Előzmény: Törölt nick (15)
bokor Creative Commons License 2002.10.29 0 0 16
Dalia, ez csúcs! Engem különösen a sajtos, gombás muffinok izgattak fel, mert az édességért annyira nem vagyok oda... Azért most nekilátok, és sütök egy nagy adagot a saját almás verziómból, mert a tanítványimnak ígértem...
Előzmény: dalia (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.29 0 0 15
Igeny mindig van!
mufflincs nincs mindig :)

nekem is sutnom kek lassan mar valami finomat...
trilla

Előzmény: dalia (14)
dalia Creative Commons License 2002.10.29 0 0 14
És ha nem lenne elég, és tudtok németül, akkor ajánlom a www.muffin-paradies.de oldalt, 686 (!!!) különböző muffin recept :)

(ha van rá igény akkor eyg-két izgalmasabbat lefordítok szívesen)

d.

Előzmény: dalia (13)
dalia Creative Commons License 2002.10.29 0 0 13
összeszedtem mindenféle muffin recepteket, lehet mazsolázni :) Akár szó szerint :)))
[sajnos nem nagyon van energiám szerkezgetni, itt-ott ismétlések lehetnek benne, sorry, hátha kell nektek így is... :)]

ALAPRECEPT

2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
3 teáskanál sütőpor
1/4 csésze margarin
1 tojás
1 csésze tej

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd el az összetevőket, add hozzá a kedvenc gyümölcseidet, csokoládé
törmeléket, stb. 12 nagy muffin készül belőle. Süsd 350 fokon 20 percig.

MOGYORÓS/DIÓS: 125 gr margarin, 150 gr cukor, 1 cs. van. cukor, 2 tojás, 150 gr liszt, 2 mokkáskanál sütőpor, kb. 1 dl tej, 100 gr darált mogyoró/dió, 50 gr apróra vágott csoki. A többi ua. mint amit a lányok leírtak. GYÜMÖLCSÖS: Tészta ua. , de mogyoró helyett 450 gr gyümölcsöt keverj bele. Még nem próbáltam a receptet, szóval légy óvatos, és írj, hogy hogyan sikerült! Üdv, Vera


Fahéjas muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
12,5 dkg vaj
3 savanykás alma
12,5 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
fél dl tej



Előkészítés: A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Csokis muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj+a formához
2 tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg szilva
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg zabpehely
5 dkg vágott mogyoró
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
2-3 csepp piros ételfesték
tortadara



Előkészítés: A csokoládét összetördeljük, és a vajjal kis fazékban felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A muffin sütőformát kivajazzuk.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A szilvát megmossuk, húsát apró darabokra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a zabpehellyel, és mogyoróval. A szilvával együtt a csokoládés masszába dolgozzuk. A formába töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt 5 percig a formában pihenni hagyjuk, kiborítjuk, és kihűtjük. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével, néhány csepp ételfestéket cseppentünk bele, és a mázt a muffinokra öntjük. Megszórjuk tortadarával, és hagyjuk megszáradni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 348 kcal


bucóka 2002-05-22 22:13

Drága Bogie, udas és saturn. Thank you! Biztos ki fogom próbálni! Az eredményről majd idővel beszámolok a sütő-főző rovatban. Jó?

válasz erre >>



Bogie 2002-05-22 01:20

Bucoka meg annyit, ahol azt latod , hogy "cup" az cseszet jelent magyarul. Latod maris mennyi jo receptet kaptal :-)))))))

Előzmény: bucóka válasz erre >>



saturn 2002-05-22 01:12

Szia bucoka! En ugyan nem Kanadaban elek, hanem az USA-ban, de termeszetesen itt is nagyon sokfele muffin van, egyik finomabb, mint a masik. Nem tudom, szereted-e a kokuszos dolgokat, de nekem ez a kedvencem. Coco au Miel, azaz Coconut-honey muffin. . . . Hozzavalok: 1 1/4 cups/ 310 ml tej, l 1/4 evokanal mez, 3 cups/230 g kokusz reszelek, 1/2 cup/125 g cukor, 1/2 cup/70 g liszt, 2 evokanal sutopor, 2 db nagy felvert tojas. Eloszor a tejet es a mezet felforralod egy kis edenyben, felreteszed. Egy nagy talban osszekevered a kokuszt, lisztet, sutoport. Utana hozzaadod a tejet-mezet, es jol osszekevered. Majd a felvert tojasokat, jol osszedolgozod. Folyekony masszat fogsz kapni. Beleoltod a muffin suto formaiba 2/3 reszig (nem tele!), kb 30 percig sutod, amig aranybarna lesz. A suto hofoka: 400 F/200 C. Hagyod kihulni, es hm. . . . . jo etvegyat! Nalunk lehet kapni un. sutopapirt muffin sutobe, de nem feltetlenul szukseges, nekem anelkul is siman "kijon belole". Remelem tudod hasznalni ezt a receptet. Biztos vagyok benne, hogy masok is fognak irni egyeb fajtakat.

Előzmény: bucóka válasz erre >>



udas 2002-05-22 01:10

Szija Bucóka! Izlésed tökéletes!:) Annyit elárulnék, hogy még soha nem próbáltam, viszont a férjecském havonta 4x5-ször pikpakk megcsinálja. . . Az ő receptjével villongok::)) Hozzávalók: 30dkg liszt, 12, 5dkg vaj, 2db tojás, 7, 5dkg cukor 1 citrom, 2 teáskanál sütőpor, 1/8 l tej. + mi mazsolával, hikori vagy sima dióval szeretjük. Akármit tehetsz bele. Egyszerűbb kiszedni a kész sütit, ha teszel alá olyan kis harmonika oldalú sütőpapirt. . Remélem lehet kicsit otthon kapni. Turmixszal jó sokáig kavargáljad, akkor jó omlós lesz. :)) Irj, ha sikerült, akkor is, ha esetleg nem. :)) Megkérdem Behét, hogy milyen hőfokon és meddig süti (tök röhej, de tényleg ő itt a főszaki), csak sajna még nem ért haza. . . Sietek, remélem úgyis alszol ilyen tájt. . .

Előzmény: bucóka válasz erre >>



Bogie 2002-05-22 01:03

"Egyszeru muffins" 3 ek cukor, 3 ek olvasztott vaj, 2 tojas, 1 csesze tej, 2 csesze liszt, 3 teaskanal sutopor, pici so. Az olvasztott vajat elkevered a cukorral, majd a tojasokkal es beleszitalod a sutoporral, soval elkevert lisztet, kozben a tejet is hozza adagolod. A muffin "kosarkaidat" kivajazod es 2/3 reszig megtoltod oket a tesztaval. 20-25 percig sutod 180-190 C fokon a sutoben. Ez az alapja sokfele muffinnek, a kesz tesztaba belekavarhatsz aprora vagott gyumolcsot vagy apro csoki darabkakat(chips), adhatsz hozza egy csesze kokuszreszelket akkor kokuszos lesz, szoval varialhatod. A barna muffins azok reszben vagy egeszben barna lisztbol keszulnek. Kedveljuk a zabpelyheset is, ha akarod azt is megirom majd, de gondolom fognak itt neked irni masok is sok jo receptet. Jo etvagyat nektek bucoka :-))))

Csokis muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj+a formához
2 tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg szilva
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg zabpehely
5 dkg vágott mogyoró
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
2-3 csepp piros ételfesték
tortadara



Előkészítés: A csokoládét összetördeljük, és a vajjal kis fazékban felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A muffin sütőformát kivajazzuk.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A szilvát megmossuk, húsát apró darabokra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a zabpehellyel, és mogyoróval. A szilvával együtt a csokoládés masszába dolgozzuk. A formába töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt 5 percig a formában pihenni hagyjuk, kiborítjuk, és kihűtjük. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével, néhány csepp ételfestéket cseppentünk bele, és a mázt a muffinokra öntjük. Megszórjuk tortadarával, és hagyjuk megszáradni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 348 kcal


Muffin

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt
2 evőkanál zabpehely
1 zacskó sütőpor
20 dkg friss áfonya
2 tojás
12 dkg barnacukor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejföl
1/2 dl tej




Előkészítés: A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
Elkészítés: A tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tejfölt és a tejet. Ezután a keverőkarokkal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd a keverőtálban 15 percig pihentetjük. A muffin sütőformát nagy minyonpapírokkal kibéleljük. A formákat a tésztával kétharmadig töltjük. Áfonyaszemeket nyomunk bele. A sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük.

CSOKIS MUFFIN

A muffin az amerikai és ausztrál gyerekek kedvence. Meg az anyukájuké: ugyanis mivel picik ezek a sütik, hamar megsülnek. És mosogatni sem kell, mert a Vasedényekben vagy hiper-szuper közértekben, ahol a 12 kis mélyedéssel rendelkezo muffintepsit árulják, lehet venni beleillo eldobható papírkapszlit is.

Hozzávalók:

10 deka étcsoki
10 deka vaj
2 tojás
15 deka cukor
10 deka narancsdzsem
3 evokanál friss narancslé
1/2 teáskanál
15 deka liszt

Ha frissiben készítem, akkor mielott elkezdeném összekeverni a muffintésztát, elomelegítem a sütot 175 C-ra (gázsüton ez a 4-es fokozat). De ha csak másnap reggel sütöm az elozo nap összekevert tésztájú sütiket, akkor is figyelek rá, hogy legyen elég ideje bemelegednie a sütonek.
A tésztájához eloször megolvasztom gozön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gozrol, hogy langyosra hulhessen.
Elektromos kézi habverovel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszurt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitálom a sütoporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához.
Vagy iziben belekanalazom az összekevert muffinmasszát a papírkapszlikkal kibélelt muffintepsibe, vagy lefolpackozott dobozban hagyom éjszakázni a hutoben. Az elomelegített sütoben úgy 25 perc alatt sülnek illatozóan finomra a csokis muffinok. Puha vajjal, dzsemmel szokták oket megkenni és jóízu perceket köszönhetik nekik.
12 muffin lesz belole.


--------------------------------------------------------------------------------

DÉLNYUGATI KEKSZ MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

2 1/2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
1 1/2 evőkanál sütőpor
3/4 csésze hideg vaj vagy margarin
1 csésze hideg tej

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 400 fokra(?). Kenj ki egy 12-es muffin tepsit. Egy tálban keverd
össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adj hozzá vajat, amíg az anyag morzsa-szerű
nem lesz. Keverd fel tejben amíg a lisztes anyag is nedvessé nem válik. Kanalazd
bele a muffin-csészébe. Süsd 20 percig, vagy ameddig arany barna nem lesz.

CSOKOLÁDÉ DARABOS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
490 g író sütő mix
65 g cukor
160 ml tej
1 teáskanál vanília
130 g csokoládé darabkák

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Béleld ki a muffin-tepsit sütőkosárkákkal. Verd fel a
tojást egy tálban. Keverd bele a maradék hozzávalót, anélkül, hogy túlkevernéd.
Oszd el egyenlően a tésztát a sütőkosárkákban. Süsd 15-18 percet vagy amíg
aranybarna nem lesz.

12 személyre szól!

KAKAÓ MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

220 g liszt
150 g cukor
43 g kakaópor
2 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál sütő szóda (szódabikarbóna?)
240 ml szobahőmérsékletű tej
110 g sótlan, olvasztott, lehűtött vaj
1 tojás, enyhén felverve
1 teáskanál vanília
59 ml málnabefőtt

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Kenj ki egy 12-es muffin-tepsit. Keverd össze az első
6 összetevőt egy tálban és tedd félre. Keverd össze a tejet, vajat, tojást és vaníliát
egy másik tálban és keverd ki alaposan. Készíts egy mélyedést a száraz hozzávalók
közepén. Keverd a tej és tojás keveréket a száraz összetevőkhöz, amíg sima nem
lesz. Kanalazd a tésztát az előkészített muffin-tepsibe. Süsd 20-25 percig vagy amíg
ráragad a tészta a pálcára. Hűtsd a muffinokat a tepsiben egy vasrácson 5 percig,
mielőtt kiborítod őket. Tálald málnaszörppel!

8 személyre szól!

ZABPELYHES MAZSOLÁS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

85 g sótlan, lágy vaj
110 g barna cukor
4 tojás fehérje
1 teáskanál vanília
120 g gyors zabpehely
160 g liszt
1-1/2 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
240 ml almaszósz
2 evőkanál víz
150 g mazsola

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki 2 muffin-csészét személyenként és tedd
félre. Habverővel keverd ki a vajat és a barna cukrot egy keverőtálban. Keverd ki a
tojásfehérjéket és a vaníliát alaposan. Keverd hozzá a maradék összetevőket a
mazsola kivételével, amíg meg nem nedvesedik. Tedd a mazsolát lobogó vízbe.
Kanalazd a tésztát a muffin-tepsibe. Süsd 20-25 percig vagy amíg a tészta ráragad a
pálcára. Hűtsd öt percet a tepsiben.

6 személyre!

FEKETE RIBIZLI MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

250 g liszt
1 evőkanál (13 g) sütőpor
1/2 teáskanál só
100 g cukor
1 tojás, enyhén felverve
120 ml zsírmentes tej
55 g sótlan, olvasztott vaj
120 g fagyasztott fekete ribizli, részben kiolvasztva

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Vajazz ki egy 12-es muffin-tepsit vagy béleld ki
sütőkosárkákkal. Tegyél félre 31g lisztet. Keverd össze a maradék lisztet, sütőport,
sót és cukrot egy keverőtálban. Öntsd hozzá a maradék hozzávalókat, a ribizli
kivételével, csak annyira, hogy a liszt nedves legyen. Ne keverd túl.
A tésztának darabosnak kell lennie. Szórd meg a félretett liszttel a ribizliket és
óvatosan öntsd a vajba. Töltsd meg az összes muffin-csészét 2/3-ig. Süsd 25 percig,
vagy amíg a tészta a pálcára ragad.

12 személyre!

DUPLA CSOKOLÁDÉS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

142 g félédes csokoládé
57 g édesítetlen csokoládé -- durván feldarabolva
1/3 csésze vaj
3/4 csésze tejföl
2/3 csésze barna cukor
1/4 csésze kukorica szirup
1 tojás -- szoba hőmérsékletű
1 1/4 teáskanál vanília
1 1/2 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
142 g félédes csokoládés törmelék

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 400°C-ra. Olvaszd fel az első 3 hozzávalót egy tálban, majd
egy kissé hűtsd le. Öntsd a tejfölt, cukrot, kukorica szirupot, tojást és vaníliát a
csokoládéba.
Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót egy nagy tálban. Keverj hozzá egy
csésze csokoládé törmeléket és keverd jól el, majd add hozzá a többit is.
Kanalazd ki a muffin-tepsibe. Süsd 20 percig, majd hűtsd 5 percig, mielőtt kiborítod a
tepsiből.

MUFFIN FÁNKOK

HOZZÁVALÓK:

2 1/2 evőkanál főző margarin
1/2 csésze cukor
2 tojás
1/2 teáskanál szerecsendió
6 evőkanál tej
2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/2 csésze olaj -- olvasztott
2 teáskanál fahéj
1/2 csésze cukor -- --por---
olvasztott olaj
cukor
fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd ki nagyon simára, habosra a margarint a cukorral. Add hozzá a felveretlen
tojásokat, keverd ki alaposan. Keverd el a lisztet, sütőport, sót és szerecsen diót és
add az előbbi egyveleghez felváltva a tejjel. Öntsd a tésztát jól kikent muffin-tepsibe.
15 percig süsd 400 fokon, majd vedd ki a tepsiből. Amíg még meleg, mártsd meg
olvasztott olajban, majd forgasd meg fahéjas cukorban.

EGYSZERŰ SAJTOS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

3 3/4 csésze keksz mix (biscuit mix)
2 csésze (kb 223g) darabolt pikáns chedar sajt
2 evőkanál mák
1/8 teáskanál vörös bors
1 tojás -- felverve
1 1/2 csésze tej

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd össze az első négy hozzávalót egy nagy tálban, készíts egy mélyedést a
tészte közepében. Keverd el a tejet és a tojást, add hozzá a száraz tésztához, amíg
éppen hogy nedves nem lesz. Kanalazd ki mini (1-3/4 inch) muffin-tepsibe. Süsd 20-
25 percig 350 fokon. Vedd ki azonnal a muffinokat a tepsiből és hagyd őket rácson
kihűlni.

EGYSZERŰ ANGOL MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1/2 csésze főzőmargarin
4 teáskanál só
2 teáskanál cukor
2 csésze forró víz
élesztő
5 csésze liszt

ELKÉSZÍTÉS:

Tedd bele a főzőmargarint, sót és cukrot egy nagy tálba. Öntsd rájuk a forró vizet és
addig keverd, amíg a margarin el nem olvad. Hagyd, hogy langyosra hűljön. Szórd
ebbe az élesztőt, keverd, hogy felolvadjon, majd keleszd/futtasd meg a tésztát. Add
hozzá a lisztet és verd fel. Nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kb. 3/8 inch
vastagságúra. Szaggasd ki őket fánkszaggatóval. Lisztezd ki a formákat, tedd rájuk a
muffinokat majd tedd félre őket. Hagyd, hogy duplájára keljen. Serpenyőt vagy fritőzt
melegíts fel 350 fok fölé.Szórd meg kukorica liszttel. Tedd bele a muffinokat, kerek
oldalukkal lefelé a serpenyőben és süsd 7 percig. Fordítsd meg őket és süsd újabb 7
percig a másik oldalukat. Szurkáld meg villával, és pirítsd vagy szórd meg vajjal és
tedd grill sütőbe, amíg a vaj fel nem forr. A muffinokat könnyen le lehet fagyasztani.
Villával szurkáld meg őket fagyasztás előtt.

TOJÁS MENTES KUKORICA MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1 csésze kukorica liszt
1/2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
1 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
1 csésze tej
2 evőkanál olvasztott margarin

ELKÉSZÍTÉS:

Szitáld és keverd össze a száraz hozzávalókat. Add hozzá a tejet és a margarint.
Öntsd kivajazott muffin-tepsibe és süsd 30 percig.

DUPLA CSOKOLÁDÉS, MAZSOLÁS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

2 csésze zabos liszt
1 evőkanál sütőpor
1/4 csésze kakaó
1/3 csésze barna cukor
1/2 csésze darabolt mazsola
60g csokoládé törmelék
60g olvasztott vaj vagy margarin
3/4 csésze tej
2 tojás, enyhén felverve

ELKÉSZÍTÉS:

1. Keverd össze az első 6 hozzávalót. Keverd el a vajat, tejet és a tojásokat.
2. Kanalazd ki a tésztát kivajazott muffin-tepsibe.
3. Süsd meg őket 190 fokon 18 percig, vagy amíg meg nem sülnek.

MUFFIN ALAP-RECEPT

HOZZÁVALÓK:

2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
3 teáskanál sütőpor
1/4 csésze margarin
1 tojás
1 csésze tej

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd el az összetevőket, add hozzá a kedvenc gyümölcseidet, csokoládé
törmeléket, stb. 12 nagy muffin készül belőle. Süsd 350 fokon 20 percig.

HÍRES ALMÁS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1/2 csésze vaj, szobahőmérsékletű
1/2 csésze barna cukor
3/4 csésze kristálycukor
2 tojás
21/4 csésze író
4 csésze liszt
3 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 csésze hámozott alma, 1,5 cm vastagságúra szeletelve (2-3 közepes alma)
Barna cukor a muffinok tetejére

ELKÉSZÍTÉS:

Fakanállal keverd habosra a vajat a cukrokkal. Add hozzá a tojást és keverd tovább
habosra. Keverd bele az íróba.

Add hozzá a lisztet, fahéjat, szódabikarbónát és a sót. Keverd, amíg teljesen sima
nem lesz, de ne keverd túl. Tedd hozzá az almákat. (A tészta vastagabb lesz, mint a
tipikus muffin tészta.)

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vajazz ki egy felül kb. 7,5 cm, alul kb. 5 cm széles,
muffin tepsit (jumbo méret). Kanalazd ki a tésztát a tepsibe, töltsd meg őket teljesen.
A muffinok tetejét borítsd be barna cukorral.

Süsd őket az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg teljesen át nem sülnek.
12 muffin lesz belőle.

SONKÁS SAJOS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1 3/4 csésze liszt
1/3 csésze rozsliszt
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 evőkanál barnacukor
1/3 csésze főtt sonka - apróra darabolva
1/2 csésze svájci sajt - morzsolt
1 nagy tojás - enyhén felverve
1 csésze tej
1/4 csésze olaj
3/4 teáskanál fűszeres barna mustár
1/2 teáskanál Worcestershire szósz
3 csepp csípős szósz

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd össze az első 5 összetevőt egy nagy tálban, keverd bele a sonkát és a sajtot.
Készíts egy mélyedést a tészta közepére. Keverd össze a tojást és a következő 5
hozzávalót, add hozzá a száraz összetevőkhöz, csak addig keverd, amíg
átnedvesedik.
Kanalazd ki előre kivajazott muffin tepsibe, melyet 2/3-ig tölts csak meg. 200 fokon
22-25 percig süsd. Ha elkészült, azonnal vedd ki a tepsiből.
Mennyiség: 1 tucat.

GOUDA MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

2 csésze liszt (500mL)
1/2 csésze cukor (125mL)
1 evőkanál sütőpor (15mL)
1 teáskanál só (5mL)
1/2 teáskanál szódabikarbóna (2mL)
1 1/2 csésze Gouda sajt, morzsolt (375mL)
1 csésze natúr joghurt (250mL)
1/4 csésze vaj, olvasztott (50mL)
2 tojás, felverve

ELKÉSZÍTÉS:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a szódabikarbónát,
keverd bele a sajtot is.

Egy kis tálban alaposan keverd össze a joghurtot, vajat és a tojásokat.
Öntsd ki a tésztát egyenletesen 12 nagy, kivajazott muffin-tepsibe (edénybe).

Süsd 200 fokon 18-20 percig.

SAJTOS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1 3/4 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanál só
2 evőkanál cukor
3/4 csésze Cheddar sajt, szárított, reszelt
1 tojás
1 csésze tej(föl)
1/4 csésze margarin, olvasztott

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a cukrot egy nagy tálban. Add hozzá a sajtot
és keverd ki jól. A keverék közepébe készíts egy mélyedést. Keverd össze a tojást,
tejet, margarint és add a keveréket a száraz hozzávalókhoz, csak addig keverd, amíg
épp hogy megnedvesedik és nem marad liszt szárazon.

Kivajazott muffin-tepsibe kanalazd ki a tésztát, 2/3-ig megtöltve az edénykéket.

200 fokon 20-25 percig süsd, vagy amíg világos barna nem lesz. Melegen tálald.

PARMEZÁNOS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

2 csésze fehérítetlen liszt
1 evőkanál cukor
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál morzsolt zsálya levél
1/2 csésze felaprított friss petrezselyem
1/4 csésze reszelt parmezán sajt
1 1/4 csésze vaj/savanyú tej
1/4 csésze vaj/margarin, olvasztott
1 nagy tojás

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vajazz ki egy 12-es muffin tepsit vagy béleld ki
sütőkosárkákkal.

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, zsályát,
petrezselymet és a sajtot, keverd ki jól.

Add hozzá a vajat/savanyú tejet, margarint és a tojást, keverd addig, amíg a száraz
összetevők megnedvesednek.

Az előkészített muffin tepsit töltsd meg 2/3-ig. Süsd 200 fokon 15-20 percig, vagy
amíg a pálcára ráragad a tészta.
Melegen tálald.

SAJTOS SONKÁS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1 csésze tej
2 felvert tojás
2 evőkanál cukor
1/3 csésze vaj, olvasztott
3 teáskanál sütőpor
1 1/2 csésze liszt
1 1/2 csésze főtt rizs
1/4 csésze darabolt sonka
1 csésze jarlsberg sajt, reszelt

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, készítsd elő a tepsiket.

Keverd össze a tejet, tojásokat, cukrot és a vajat. Szitáld a lisztet és a sütőport egy
tálba, keverd bele a rizst, sajtot és a sonkát. Add hozzá a nedves keveréket és épp
hogy keverd össze.

Kanalazd ki a tepsibe és süsd 30-35 percig, vagy amíg szép barna nem lesz.
Melegen, vajjal tálald.

12 muffin lesz belőle.

GOMBÁS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

1 3/4 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1/4 teáskanál só
2 teáskanál sütőport
1/2 csésze reszelt cheddar sajt
3/4 csésze tej
1/3 csésze sütő olaj
1 tojás - felverve
3/4 csésze gomba - apróra vágva
1/3 csésze hagyma - apróra vágva
1/4 csésze dió - apróra vágva
1/8 teáskanál bors
1/2 teáskanál őrölt kakukkfű
1/2 teáskanál szárított petrezselyem
1/2 teáskanál só (ha kell)
1 evőkanál vaj

ELKÉSZÍTÉS:

Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a gombát és a hagymát. Süsd
hirtelen, amíg a hagyma meglágyul. Add hozzá a diót és a fűszereket, keverd el jól
és alacsony lángon főzd tovább még egy percig. Vedd el a tűzről és tedd félre.

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb
tálban keverd el az olajat, tejet és a tojást alaposan. Készíts egy mélyedést a száraz
keverékbe és egyszerre öntsd bele a folyadékot. Add hozzá a gombás anyagot és
addig keverd csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl.

Adagold szét a muffin tepsibe, melyet előzőleg kivajaztál vagy kibéleltél
sütőkosárkákkal.

Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20-25 percig. Melegen tálald.

--------------------------------------------------------------------------------

rollller Creative Commons License 2002.10.23 0 0 12
felhozom
bokor Creative Commons License 2002.07.25 0 0 11
De ha már itt ez a topik, bedobnék pár kedvencet, ha lehet (szigorúan formában sütendő, attól muffin a muffin, hogy annak néz ki :-))

SÁRGARÉPÁS (ne tessék megijedni, nagyon finom!)
1 bögre (ez amolyan reggeliző bögre, 2,5-3 decis) liszt
fél tk fahéj
fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
fél bögre cukor
negyed bögre zabpehely
vágott dió v. mandula
áztatott mazsola
összekeverve, hozzáad fél bögre olaj, 1 bögre reszelt sárgarépe, 1 pohár tejföl, 2 egész tojás, összekutyul, formába tölt, addig süt, amig nem marad a tészta a tűn :-)

ALMÁS
2,5 bögre liszt
2 bögre zabpehely
1 bögre cukor
1-1 tk sütőpor-szódabikarbóna
1 bögre olaj
4 tojás
2 tk fahéj
3 bögre apróra vágott (nem reszelt!!!) alma
2 pohár tejföl
(most nézem csak, hogy ez dupla mennyiség, mint az előző, lehet, hogy ezt jobban szeretjük? Ebbe is lehet rakni egy kis vágott diót, vagy reszelt étcsokit, nagyon finom lesz tőle!)

BANÁNOS:
1 bögre liszt
fél bögre zabpehely
fél tk szódabikarbóna
fél tk sütőpor
fél tk só, összekever
4 jó érett banán turmixolva
2/3 bögre cukor
1/3 bögre olaj
2 egész tojás
(ebbe is mehet mazsola, dió)

bokor Creative Commons License 2002.07.25 0 0 10
Nekem IKEA-s muffinsütőm van, remekül bevált, és Dr. Oetker papirkosárkát használok, szerintem hasznos, mert nem ég le, nem kell olajozni, és csinos is lesz benne a muffin (vannak mintásak, meg szép szinesek) Utóbbit a vasedényekben lehet kapni, én a sugárban szoktam venni, ott lényegesen olcsóbb, mint mondjuk a Kátayban (ahol viszont mindig van!)
És van rengeteg receptem is, egy kanadai receptkönyvben, amiről viszont nem tudom, kinek adtam kölcsön, jó hogy előkerült ez a téma...
Előzmény: Oranje (-)
rouhun Creative Commons License 2002.07.24 0 0 9
Hello Sajtlee.

Jelentem,kiprobáltam.Az eredmény?Nos:a közepe nem sült meg,kivül viszont szénné égett.Az egéssz a kukába landolt.

Maradjatok a hagyományos formánál...!
üdv:rouhun

Előzmény: Sajtlee (8)
Sajtlee Creative Commons License 2002.07.24 0 0 8
Égek a kíváncsiságtól, kimerted-e próbálni?!:o)))

Nekem is tetszik ez az alaprecept...

S.lee

Előzmény: rouhun (7)
rouhun Creative Commons License 2002.03.06 0 0 7
Hello Orange!

Muszálj ragaszkodni a sütési formához?Arra gondoltam a kenyérsütömbe sütöm meg!És olyan lessz mint a kalács..szeleteket vágok belöle!Na...kimerjem probálni?:)

Előzmény: Oranje (6)
Oranje Creative Commons License 2002.03.02 0 0 6
Szia, rouhun!

A csésze=cup hivatalosan 200 ml, azaz 2 dl.

Közben kipróbáltam ezt a receptet sok mazsolával és vaníliás cukorral, egy másik alkalommal meg kakaóval. Bejöttek.

Nekem 12 "helyes" muffinos tepsim van, ennyi az, ami pont (de jó bőven) megtölti.

Jó szórakozást!

Előzmény: rouhun (5)
rouhun Creative Commons License 2002.02.12 0 0 5
Oranje:

Tudod hány féle csészeméret létezik?
Pontosicsd csészédet...kb...hány dl-is?
Ugyanis nem mindeggy...hogy 2 dec-is csészével teszek a lisztből...vagy 12-dc.ssel.

Oranje Creative Commons License 2002.02.11 0 0 4
Bocs, abba nem néztem bele, csak muffin topikot kerestem.

Itt egy alaprecept (ha valakit érdekel :)

HOZZÁVALÓK:

2 csésze liszt
1/4 csésze cukor
3 teáskanál sütőpor
1/4 csésze margarin
1 tojás
1 csésze tej

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd el az összetevőket, add hozzá a kedvenc gyümölcseidet, csokoládé
törmeléket, stb. 12 nagy muffin készül belőle. Süsd 350 fokon 20 percig.

Nekem bevált.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.19 0 0 3
Kedves Oranje, ezt a kerdest mar targyaltuk a Konyha-Trukkok topicban, ezert ott sok felkeszult mester varja, hogy segithessen neked. Probald csak ki batran! =O)
Előzmény: Oranje (2)
Oranje Creative Commons License 2002.01.19 0 0 2
Köszi szépen, Nerdy!

Már kerestem pár Vasedényben + ilyesmi helyeken, de még nem jártam sikerrel. Lehet, hogy tart még a Karácsony utáni nagy lepusztulás.

Esetleg valami jó recepted is van? Találtam a neten párat, használhatóknak tűnnek, de egy kipróbált mindig biztosabb. :))

O.

Előzmény: Nerdy (1)
Nerdy Creative Commons License 2002.01.19 0 0 1
másodszor én soktam, főleg régebben muffint sütni
sütőedényt nagyobb edényesboltokban, Skálában, stb lehet kapni
létezik nagyobb mélyedésű, és bvan kisebb, mag láttam egészen kicsit is
hozzávaló papírom sohasem volt, de gondolom, hogy... hát tulajdonképpen nem is tudom, az olyan mignon papír, azt akartam írni, hogy Ápiszban, de hol van már olyan?????
sehol
talán bevásárlóközpontokban a szalvéták körül
Előzmény: Nerdy (0)
Nerdy Creative Commons License 2002.01.19 0 0 0
először is kapsz egy 0
Előzmény: Oranje (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!