Keresés

Részletes keresés

storm in a teacup Creative Commons License 2024.07.17 0 4 8555

Előzmény: Lelkis Béla (8547)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.17 -5 3 8554

Bocsánat, de halott(ak) és súlyos sérültek is vannak! Itt éleslövészet folyt. S ha kikockázod, majdnem jó volt a lövés, csak éppen belemozdult Trump.

Előzmény: pákosztos cica (8549)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.17 0 1 8553

Azon gondolkodom, hogy az önkormányzati képviselőket választjuk. A külsős bizottsági tagokat nem. Akkor mire fel lehetnek tagok? Főleg pénzért...

Ugyis minden párt rendelkezik arról, hogy a delegáltjai fizetésük, tiszteletdíjaik x százalékát kötelesek bedobni a közösbe, a pártkasszába, hát tessenek abból csengetni az ilyen "külső pártszakembereket".

Akkor is az adóforintokból megy majd, csak legalább egy kicsit elgondolkodnak a pártigazgatók, ki mennyit ér (valójában) nekik.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.17 0 4 8552

És Oroszországnak. :-) Minő véletlen.

Előzmény: pákosztos cica (8551)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.17 -3 2 8551

Szerintem ez egy lehetséges forgatókönyv. 

Ugye épeszű ember nehezen vállalta volna el a merénylő szerepét. 

Csak Trumpnak származik ebből előnye.

És ugye te is ezzel kezdted. 

Előzmény: In Lak'ech (8550)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.17 0 3 8550

Tehát szerinted is lehet valami ebben az egészben? Csak azt nem tudom, hogy hogy jön a képbe a csökkent fogyatékosságú merénylő suhanc? Vagy bemeséltek neki valamit, akár sok-sok pénzt meg hírnevet, és adtak neki vaktöltényt? Aztán meg jól péppélőtték?

Előzmény: pákosztos cica (8549)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.17 -3 2 8549

"Valaki más lőtt helyette, aki kurva-kurva-kurvapontosan tud fület lyukasztani? :-)))"

Csak vért látunk, lyukat nem. Filmekben vérpatronokkal veszik fel az ilyen jeleneteket. 

Van, hogy a színész maga nyomja meg a gombot, amitől robban a vérpatron. 

Trump egyébként korábban színészkedett is. ;) 

És még valami. Bejárta a világsajtót, ahogy ökölbeszorított kézzel üzen, miközben a női testőre elhajol előle, hogy mindenki láthassa. Nos, ilyet egy testőr nem tehet. A testével is védelmeznie kell, mert ugye nem tudhatta senki, hogy nem lő-e valaki, valahonnan újra. Szóval itt valami nagyon bűzlik..  

Előzmény: In Lak'ech (8548)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.17 0 3 8548

Konteó ide, konteó oda, ez a merényletkísérlet egyedül Trumpnk és az őt elnöknek akaróknak kedvezett.

Ha a hibák, amiket leírtál és tényleg szopókontyos, meg középföldei törpök voltak a testőrök, akkor a merényletkísérlet megrendezett volt.

Viszont azt nehéz megmagyarázni, hogy ki garantálta, hogy   a kócosfogú, zsíroshajú tinédzser nem fogja valóban vagdaltússá lőni a középsúlyosan fogyatékos elnökjelöltet. Vagy építsük tovább a konteólegót? És állítsuk azt, hogy a tinédzser nem is lőtt? Valaki más lőtt helyette, aki kurva-kurva-kurvapontosan tud fület lyukasztani? :-)))

Előzmény: Lelkis Béla (8547)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.16 -4 0 8547

annyi konteo van oda és vissza

Konteooo...???

Ne azt nézd ami történt, hanem ami NEM történt.

- Egy értelmezhető épült volt lőtávolban és --- mellesleg a legjobb --- lővonalban, 130 méterre a pulpitustól. A biztonságiak egyedül ezt az épületet nem védték, hiszen fentről azt a parancsot adták, hogy 100 méter a biztonsági kör.

- 3, azaz HÁROM szemtanú jelezte a talpas rendőröknek, hogy nem oké, hogy felmászik az épület tetejére valaki, hosszú cuccokkal. Elhajtották őket a rendőrök.

- A testőrségnél fontos az is, hogy testalkatban nagyobb darabok legyenek mint a védett személy, amikor el kell takarni őt. A legmagasabb is a hóna aljáig ért a Trumpnak, a két kvótapicsa pedig állva is le tudta volna szopni. A lőállásből viszont az emelvény MÖGÉ is be lehetett lőni, tehát az alacsony testőrök is csak részleges védelmet adhattak. A videón a szopókontyos újonc picsa megpróbálja elrakni a tokba a pisztolyt, tizedjére sikerül neki, azaz kb. 9-szer mellédugta, elrakni sem tudta a pisztolyt. Az összes többi is kb. ilyen hatékonyan fedezte a védett személyt.

- A mesterlövészek gondosan megvárták, hogy a merénylő kiürítse a tárat (videón látszik, hogy már gondosan célra tartanak a lövések kezdetekor egy ideje), majd az utána fasírozottá lőtték, holott akkor már elkapható is lett volna. Itt azért meg kell említenem az érdekes párhuzamot Jack Rubyval, aki pont ugyanígy égette el a szálakat, nehogy csicseregjen Oswald.

Ennyit már akkor sem lehet hibázni, ha fizetnek érte vagy csak csont hülyék a szolgálatok, ez már ilyen szinten csak parancsra megy.

Szóval ez sok kicsi, látszólag nem fontos "hibácskából" állt össze, de tökéletesen kikövezte az utat a merénylethez, ami csak pár milliméter miatt lett sikertelen. De a kulcs fontosságú az első, mert a terep bejáráskor a parancsnok ránéz az épületre és ezt adja ki:

- Az épületet 20 méteres sávban megközelíteni is tilos és két kommandós kotlik a tetején tökig géppisztolyban.

Más, komolyabban vehető lőállás NEM VOLT a terepen.

Előzmény: búvár-halász (8543)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.16 -3 1 8546

Nem Kamalára fogják lecserélni..

Előzmény: búvár-halász (8545)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.16 0 2 8545

Ez igaz, csak jelenleg már túl későn vagyunk, Kamala nem nyerhet ( ezt most nem fejtem ki, vagyis győzött a tébolyult, az, hogy mint csinál Amerikával, amely egy fékek és ellensúlyok rendszere lenne,- ők találták ki), illetve mi lesz az ő erősödő demenciájával is, hogy fogja a stáb kezelni, első körben is nehezen tudta. Mindegy, ez van. -vállvonás*-kellett a demcsiknek egy agyhalottat és egy antipatikus nőt indítaniuk elnökként és alelnökként. Időben kellett volna gondolkodni, nem sikerült, egyik oldalon sem, szvsz. _végletesen legyint*

Előzmény: pákosztos cica (8544)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.16 -3 1 8544

"Minden esetre megvan a következő elnök"

Szerintem ez elhamarkodott kijelentés.

Bident lecserélik. Csak nem mindegy, hogy mikor.

Túl korán sem lehetett, és túl későn sem lehet. Olyan ez, mint a foci. :D 

Előzmény: búvár-halász (8543)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.16 0 3 8543

Még egy megjegyzés, hogy a másik oldalra is jusson: én Orbán Balázsnál szervilisebb és tehetséggel szűkebben megáldott politikai főtanácsadót elég keveset láttam.

A Trump merényletről nem akarok írni, mert annyi konteo van oda és vissza, hogy már az olvasásába is belefáradtam. Minden esetre megvan a következő elnök ( jelen állás szerint). Utána mi lesz? Írja meg, aki tudja.:)

A Főnök "békemissziójának" hatásaival pedig végképp nem kívánok foglalkozni, 38-40 fok van másfél hete, az megviseli az embert.:)

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.16 0 3 8542

Fletó asszem a 3. jelentősebb videó-interjút adta (most a Telexnek) 3-4 hét alatt, és én még egyet sem tudtam 2 percnél tovább nézni, intellektuális irritáció, illetve szellemi ámokfutás érzékelése miatt. Ízlések és pofonok. Nálam ezek pofonok.:))

Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.16 -5 0 8541

Megyek, bontok egy sört. A medencézés már megvolt, pont jó a víz hőmérséklete megfáradt tagjaimnak.

MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 0 3 8540

Bástya elvtárs először forduljon fel és aztán baszódjon meg!

Szívesen kérdezném, hogy "még valaki?", de még dógom van. Sajnos.

Csövi! :)

Előzmény: Nyaky Z. (8539)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 0 1 8539

Hát Bástya elvtársat....!?

Előzmény: MrJones512 (8538)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 0 2 8538

Kár. Már épp akartam mondani, hogy kisztihand és egyébként dögőjjmegállva.

Ja, és a büdös életbe se szólj hozzám két hétig!

Meg ilyenek.

Disz iz ö biginning of a bjutiful hateship. Or whatever...

Előzmény: búvár-halász (8536)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 0 2 8537

A snookert én is sokszor néztem, de a nagy kedvenc a trickshot volt. Aaazt imádtam! :)

Előzmény: Shangri-La (8534)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.16 0 2 8536

Félreértés volt, már Csalit rávilágított.

Előzmény: MrJones512 (8533)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 0 1 8535

Nem újdonság. 

Amennyit itt aszogatjuk egymást.... 

Előzmény: MrJones512 (8532)
Shangri-La Creative Commons License 2024.07.16 0 3 8534

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még hébe-hóba néztem tévét két sportágat néztem: snooker és curling. :D

Előzmény: Nyaky Z. (8528)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 8533

He????

Előzmény: búvár-halász (8498)
MrJones512 Creative Commons License 2024.07.16 -1 2 8532

Nobozmeg... még a v3gén kiderül, hogy van egy rakat virtuál-luksógorod? :)

Előzmény: Nyaky Z. (8496)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 0 1 8531

Dehogy. Nézz utána, az ötvenes években hány ugazolt focista volt nálunk. Tévé még sehol. Jó, akkoriban világszínvonalú volt a focink, de más sportágakban sen voltunk rosszak.

Egyszerűen a foci ugyanazzal a bájjal rendelkezik, mint az F1. Kicsit mindenki ért hozzá, tudja csinálni és elhihető, hogy egy egyszerű sport. (ezért volt régen oly populáris a kerékpársport is) 

Előzmény: Törölt nick (8529)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.16 0 1 8530

Hát, azt nem tudhatjuk, hogy mi megy a háttérben, de igazából nekünk mindegy is, nem? :)

Előzmény: búvár-halász (8522)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.16 0 2 8529

Egyszerű: ezeket közvetítette mindig is a tévé, és tömegek szokták meg, hogy ezeket nézik, mert az apjuk meg a nagyapjuk is nézte. Plusz rangadók idején a csapból is ez folyik, Németországban a híradó is simán elmarad vagy csúszik, ha meccshosszabbítás van. :)

És ezen már a sportcsatornák se változtatnak érdemben.

Előzmény: Nyaky Z. (8528)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 8528

Sportbiznisz meg  néplélektan, topiknyitó olvtársnak:

Mostanság, EB idején, meg átigazolási időszakban, a focit izélgetik, hogy minek bele annyi pénz, főleg minek bele annyi adópengő. Nem csak nálunk téma, gyakorlatilag minden európai országban ugyanez a helyzet. Minden nemzet fociellenesei a hazájuk sikersportágaival példálóznak.  Közben ott a Forma1 kontra rali párhuzam. Tudom jól, sokkal emberközpintúbb, tehetségmérőbb sportág a rali, mégis az F1 ültet, szögez százmilliókat képernyőhöz, égeti a szponzori (így vásárlói)  és adópénzeket kiméletlenül. A Forma1-re épült versenypályák kihasználsága naptár szerint pár százalékos (töredéke a focistadionokénak, képzeld Dzsonszi :--)) ), a polgári életben egyre kevesebb hasznát látjuk a formaegyes fejlesztéseknek. Ahogy ugye a foci is egyre inkább elveszti grundfocihúzó jellegét, a srácok a fejlett nyugaton rohamosan csökkenő arányben választják szabadidős sporttevékenységnek a labdarúgást. 

Szerinted miért lehet mégis trónon e két sportág?

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 8527

Naaaaaa, van olyan felhasználóm, amin ködösítés nélkül írok. Arról nem (én) tehetek, hogy nem látod azokat a beírásokat :--D

Előzmény: búvár-halász (8523)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.15 0 3 8526

Biztosíthatlak, az előbbi. Aki ismer, megerősíti. De a baj az, hogy nem emlékszem, hogy valamivel megbántottalak volna. Bár biztosan volt ilyen, mert azért foglalkoztat a dolog. De biztosíthatlak, hogy ha volt is, nem volt szándékos. Senkit nem szeretek megbántani.

Előzmény: búvár-halász (8525)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!