Ma jött meg a Sieberz katalogus, és abban találtam egy sárga színű Magnoliát, csodásan néz ki a képen, csak 6900Ft. Yellow River a neve, nem tudtok valahol ennél olcsóbban? Persze nem tudom milyen mérete van. És még állítólag illatos is. Párducbogyo: a te magnoliád illatos?
Van magnoliám, tavasszal virágzott is, de ez állítólag augusztusban virágzik... kételkedtem, hogy létezhet-e ilyen, azért megvettem, és mostanában láttam egy liliomfa szerűséget egy kertben, tele nagy lila virágokkal a levelek között. na, mondom, lehet, hogy tényleg ilyesmi lesz?
De ha kell várni 10 évet, még ráérek...
A fotó alapján nem ilyen. Ennek bőrszerű, sötétzöld-barnás levelei vannak (és talán örökzöld?), az enyémeknek meg világoszöld, és "levélszerűbb". Ősszel lombhullató. A tavaszi virágzómnak is az utóbbihoz hasonlít a levele.
Jó lenne róla egy közeli fotó. Ha magról vetette anno a néni, akkor kb. 10 év is lehet mire virágozni kezd. Ha dugványról vagy bújtatnia sikerült, akkor öntözd, (mű)trágyázd rendszeresen. Az évek során mind több virágot kell majg hoznia. Feltéve ha Magnolia.
Nekem tavaly előtt eladott a piacon egy néni (aki maga szaporítgatja a növénykéit) liliomfaként egy kis csemetét. Nem fotóztam le, bocsánat, talán jobb lenne úgy kérdeznem róla. Világoszöld levelei vannak (olyasmi formájú, mint a lantlevelű fikusznak), puha tapintású, kicsit mintha "borostás" lenne, lombhullató. Állítólag augusztusban virágzik. Már két nyár is eltelik lassan, de virágot még nem láttam.
Létezik ilyen, vagy át lettünk verve? Tudtok segíteni?
Hogy van a Te Yellow Rivered? Kb. 2 hónapja vettem én is, de a nagy szárazságban a kolllgák nem voltak hajlandók megöntözni, így az összes levelét ledobta, elég szánalmas képet fest. Egy friss, picike levél van csak a végeken, és remélem, hogy ebben a nedvesebb időjárásban magához tér.
A liliomfa és a tulipánfa nem ugyanaz. Liliomfából (magnoliából) több faj van, létezik lombhullató és örökzöld is. A tulipánfa viszont nem magnolia, csak egy fajt jelent (Liriodendron tulipifera). Kevésbé feltűnő virágai és jóval nagyobb termete miatt kevésbé népszerű.