Keresés

Részletes keresés

10 dkg dencia Creative Commons License 2003.12.23 0 0 721
Van honlapjuk: www.oktav.hu, de érdekes módon ott semmi info nincs, ősszel még volt. Eredetileg októberben vagy novemberben indult volna a tanfolyam. December elején kaptam egy értesítést, hogy jan. 10-én indul. A honlapon szerepelnek a januárban induló tanfolyamok, de ez nincs köztük. A telefonjuk rögzítőre van kapcsolva, gondolom, az ünnepek miatt. Szóval, érdekes egy cég... Nem tudom, lesz-e belőle valami.
Egyébként magáról az OKJ-s képzésről itt olvashatsz: www.sulinet.hu/hivatal/okj/044.htm
Előzmény: bucibá (720)
bucibá Creative Commons License 2003.12.23 0 0 720
10 dkg dencia!

Engem lehet érdekelne. Bővebb infó web oldal stb... van esetleg?

Előzmény: 10 dkg dencia (658)
Spoiler Creative Commons License 2003.12.22 0 0 719
Ezt most miért nekem írod???
Előzmény: tündérlala (716)
10 dkg dencia Creative Commons License 2003.12.22 0 0 718
Na, kérem. Megvolt a Sony TRV-345 töréstesztje. Az egyhetes kamerát sikerült egy vállból indított lendületes dobással a kőpadlóra küldeni. Akksi leugrott, asszony összeomlott, én káromkodtam. Az eredmény: elrepedt burkolat, kimozgósodott lámpakupak, erősen értékcsökkent állapot. Amúgy minden működik rajta, legalábbis azok a funkciók, amiket eddig már használtam. Merthogy egyelőre ismerkedünk egymással, nem tudtam még mindent kipróbálni, amit tud. Remélem, továbbra is tudni fog mindent, amire beidomították, és nem zavarta össze ez a kis kaland.
agizsolti Creative Commons License 2003.12.22 0 0 717
Segitséget kérnék.adoot egy Panasonic nv-ds65 miniDV és egy ADVE 9011 HE deluxe digikártya.Az a problémám hogy ha DV/4pin kábellel kötöm össze a két eszközt semmi nem történik. S-video és RCA kábellel simán megy minden csak éppen rettentően rossz minőségben,viszont dv kábellel nem boldogulok,nem látja a kamerát. Lehet hogy rossz a kábelem vagy valamelyik eszköz DV csatlakozója? Vagy a kamerán lehetne kapcsolni estleg(amit nem hinnék)azt hogy a DV csatlakozó ki- vagy bemenet legyen?Hogyan lehetne ezt megállapítani? Hozzákell tennem hogy nem sokat értek hozzá. Ja és még annyi hogy a szoftvereken nem is lehet választani az DV/4pin vagy DV/6pin bemenetet csak S-video és kompozit bemenetek közül lehet választani. Előre is köszönöm a hozzáértő segítséget. Zsolt
tündérlala Creative Commons License 2003.12.21 0 0 716
Olyan, hogy nincs rajta DV OUT, - nos olyan nincsen.
Vagy csak sima DV OUT van egy kamerán, vagy bemenet IS, azaz DV IN/OUT.

lala

Előzmény: Spoiler (707)
Nick_Rivers Creative Commons License 2003.12.21 0 0 715
:-)))) ok majd megirom :-)

Hát lehet, hogy végül is a 600-i lesz, bár az anyagi keretem nagyon szükös. De talán még az belefér :-)

Előzmény: 10 dkg dencia (712)
Spoiler Creative Commons License 2003.12.20 0 0 714
Ha adatot akarsz írni a gépre akkor a DV-OUT lenne a logikus állás.

Az én Sony-m magától állítja, de az egy más világ.

Előzmény: szteff (713)
szteff Creative Commons License 2003.12.20 0 0 713
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Sony DCR-TRV740E kamerát a számítógép nem ismeri fel DV-n keresztül (Premiert használok). A sz.gép az jó lehet, mert más sz.gép sem ismerte fel a kamerát. Azóta van ez, mióta egy másik Sony kameráról másoltak át DV-n az én kamerámra.
VCR állásnál kiírja az LCD-re, hogy DV IN.

Arra gondolok, hogy a másik Sony kamera átállíthatott benne valamit. (???) Teljesen átböngésztem a beállításokat, de nem lettem okosabb.

Tud valaki segíteni

szteff

10 dkg dencia Creative Commons License 2003.12.20 0 0 712
Nincs mit. Majd írd meg milyen, mert még sosem volt a kezemben digitális kamera.
:-)))))))

Na, ez csak poén akart lenni. Majd tényleg leírhatnád, hogy mennyire jött be. A sima 600 vagy a 600i mellett döntöttél?

Előzmény: Nick_Rivers (711)
Nick_Rivers Creative Commons License 2003.12.20 0 0 711
szia örök hálám a válaszodért. Mivel egyelöre valóban full amatör dolgokra kell, hallgattam rád és szimpátia alapján döntöttem. Igy most a Canonra eset a választásom.
köszi még 1x.
Előzmény: 10 dkg dencia (709)
Galocza Creative Commons License 2003.12.20 0 0 710
sziasztok, a "Videokamera - milyet, hol???" fórumba
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9010063
írtam egy kisregényt, tele hülye kérdésekkel. ha lenne valakinek kedve átrándulni, elolvasni és tanácsot adni, nagyon megköszönném.

egy gyors rezümé:
állatleshez (is) kellene, valamilyen jó éjjellátó funkció és használható zoom, és lehetőleg jó állóképrögzítés.

favoritok (kb sorrendben):
jvc dv700 (ha belefér a keretbe dv4000)
canon mvx150i
sony trv33
canon mv650i

ha a 20-30x digitális zoom is használható annyira hogy látszódjon a cél, ill. jól használható a jvc nightscope, akkor a jvc lenne a kiválasztott...
ha nem, akkor kíváncsiskodom tovább.

ha van tapasztalat bármelyik ilyenirányú funkcióival kapcsolatban (vagy van jobb tippetek erre a célra), kérlek ne tartsátok magatokban, előre is köszönöm.

10 dkg dencia Creative Commons License 2003.12.20 0 0 709
DV kimenet mindkét kamerán van, DV bemenet és analóg kimenet viszont egyiken sem. A Canonnál ezzel az MV 600i, a Sonynál a TRV-345 rendelkezik (a következő lépcsőben). Ez akkor lényeges, ha analóg (pl. VHS, Hi8) felvételeket akarsz digitalizálni.
A Canon előnye a cég fotós múltjában szerzett tapasztalatok (vagyis a jó képminőség), a manuális fehéregyensúly állítás, a kisebb méret és a kisebb tömeg. Ez utóbbi lehet, hogy nem is olyan nagy előny, mivel egy nehezebb kamera, úgymond jobban lesúlyozza a kezed, kevésbé engedi remegni, bemozogni. Az MV 600 nagyon egyszerűen kezelhető menüje is tetszett. Hátrányai közé sorolható a színes kereső, ugyanis fekete-fehérben könnyebb élességet állítani, és számomra a Sony képstabilizátora is jobbnak tűnt.
A Sony előnyei, hogy 8 mm-es analóg szalagokat is lejátszik, (szerintem) jobb képstabilizátor, fekete-fehér kereső, Info litium akksi. A zajról annyit, hogy a kis méretek miatt a mini DV kamerák többségénél jelentkezik, de ezt nem kell túldramatizálni, nem kerregésről van szó, hanem egy nagyon pici zümmögésről, ami csak totál csendnél hallható. Egyébként ezt canonos értékesítők is mondták, tehát nem csak a Sonynál tapasztalható. Ezek a kamerák már annyira kis méretűek, hogy óhatatlanul behallatszik valami, de tényleg csak teljes csendben.

Szvsz, vedd kézbe mindkét gépet, nyomkodd, próbálgasd őket és amelyik a szimpatikusabb, azt vedd meg. A következő kamerádnál már lesznek szempontjaid, hogy milyen funkciókra van szükséged, melyik áll jobban kézre, stb. Első kameránál szerintem úgyis a "szimpátia" dönt.

Előzmény: Nick_Rivers (706)
Nick_Rivers Creative Commons License 2003.12.20 0 0 708
hali, köszi a választ!
Top Secret rulez :-)
Dv out szerintem a Canon-on is van. Szóval behuzni betudom. Vagy tévednék? Majd utána nézek. Elvileg Sony párti lennék, de erről a készülékről sok rosszat halottam/olvastam, pld itt is. Gondolok itt a motorzajra, stb.
Előzmény: Spoiler (707)
Spoiler Creative Commons License 2003.12.20 0 0 707
Top Secret Fun? :)

Szóval, ha Canon-on nincs DV-in/out akkor a Sony a nyerő, mégha a felbontása gyengébb is, de csak abban az esetben, ha a közeljövőben tervezed azt, hogy számítógépen akarod feldolgozni az anyagaidat. Ehhez elengedthetetlen a DV out, mivel így egy egyszerű FireWire 1394 kártyával (pár ezer forint, de újabban integrálják az alaplapokra is) be tudod húzni az anyagot DV Avi-ba, vágni feliratozni, effektezni tudod, majd DVD-re írni!

Ez a ma elérhető árú minőség, ennél lejebb adni nem szabad!

Előzmény: Nick_Rivers (706)
Nick_Rivers Creative Commons License 2003.12.19 0 0 706
Sziasztok!

Segitségre lenne szükségem, de nem nagyon értek a kamerákhoz.

2 jelölt lenne. Canon MV 600
Minid Dv rendszer. 800 000 képpont felbontás, 18Xoptikai 360X digitális zoom, képstabilizátor, 2.5" szines lcd , fotóüzemmód, utóhangositás, távirányitó

a másik jelölt pedig

Sony TRV250E 540 000 képpont felbontás, 20X optikai - 700X digitális zoom, képstabilizátor, 2.5" szines lcd, fotófelvételi üzemmód, nem analóg kompatibilis, 0 lux éjszakai felvétel, beépitett videólámpa, DV in-out, analóg kimenet távirányitó.

Remélem valaki tudna segiteni mert tanácstalan vagyok.

Köszi

szürkesün Creative Commons License 2003.12.18 0 0 705
Jó reggelt !

Valakinek van tapasztalata a SAMSUNG VP D20asról?

10 dkg dencia Creative Commons License 2003.12.16 0 0 704
Dreamstudio! Megvan már a 345? Én most próbálgatom. Készítettem már vele egy rövidke bábfilmet is két szerelmes játékmaciról. :-)
Eddig egy dolog nem tetszik: a gyári akksija, hogy úgy mondjam, lepkefing.
Előzmény: dreamstudio (639)
Tibur55 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 703
Köszi, megpróbálom...
Előzmény: Törölt nick (702)
Tibur55 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 701
Csak a kamerához adtak egy cd-t, amin a Lets Edit 30 napos próbaverziója van. Lehet, hogy WinXP-t kéne feltennem. Neten se találok semmit:(
Előzmény: Törölt nick (700)
Tibur55 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 699
Beraktam a firewire kártyát, azt fölismerte a win98. Rákötöttem a kamerát, azt már nem - talán vmi driver kellene?
Hol tudok hozzá leszedni, ha az a gond?
Előzmény: percival (698)
percival Creative Commons License 2003.12.16 0 0 698
Arra b?ven jó lesz, csak beltéri felvételeknél gondoskodj a kell? fénymennyiségr?l, de ezt majd kitapasztalod hogy mennyi kell.
Előzmény: Tibur55 (697)
Tibur55 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 697
Én nem akarok nagyon kavarni vele, elég, ha a családi felvételeket visszajátsza, esetleg dvd-re tudom írni jó minőségben:)
Előzmény: percival (696)
percival Creative Commons License 2003.12.16 0 0 696
Én tesztelgettem JVC -t, nekem tetszett, de csak futólag teszteltem tehát ez afféle els? benyomás. :) Engem a hasonló árú Samsung VPD20 -as jobban megfogott (már a beépített lámpa miatt is), de ennyit mindenképpen megért.
Előzmény: Tibur55 (695)
Tibur55 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 695
Tegnap vettünk a Media Marktban a régi Sanyo kameránk helyett egy JVC GR-D20-asat 128 ezerért. Sima 100ezreset akartunk, de az eladó meggyőzött, hogy a digitális kamerák sokkal jobbak, így ez lett a karácsonyi ajándék.
Ismeritek ezt a márkát? Jól döntöttünk?
r3w Creative Commons License 2003.12.13 0 0 692
most akkor ha ez ntsc attol meg a tv-n le tudom jaccani, nem? ha kiirom dvd-re, akkor a dvd-m nem jacca le? nehogyma'...

minden normalis eszkozon lehet allitani, h pal/ntsc. lehet, h valamit nem jol tudok?

koszi,
r3w

vw1966 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 691
igen de az a video ami ntsc lejátszik az nem ntsc-s hanem minőségromlás áran alakitja a jelet ugy hogy pl a Pal-os Tv-n lásd a képet szoval félmegoldás.

a mai háztartásokban lévő videok amik ntsc lejátszásra képesek azok nem tudnak felvenni ntsc-be

Előzmény: Törölt nick (690)
teknoerno Creative Commons License 2003.12.11 0 0 689
Sziasztok!

Járatlan vagyok sajnos a témában, lenne egy kérdésem:
láttam, hogy sok kamerán van analóg be/ki.
Valaki próbálta a bemenetet?
Ez felhasználható lenne régi analóg (pl. VHS)
felvételek feldolgozására?
Ha igen, milyen minőséget lehet vele elérni?
Köszi az infókat előre is.

Minden jót!

taki bá Creative Commons License 2003.12.11 0 0 688
DV-re gondoltam. Ezt gondolom senki nem masolgatja VHS-re, max. DVD-re irja ki.
Előzmény: Törölt nick (687)
taki bá Creative Commons License 2003.12.11 0 0 686
tényleg, azt mondja már meg nekem valaki, h ha mondjuk az USA-ban vesz valaki NTSC-rendszeru kamerat, akkor azt itthon hogyan tudja hasznalni? Vagy lehet ott kapni "europai" PAL-szabvanyosat is?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!