Kiszonom,break2.
Howdy ,engem nem az Apeh tart ebren hanem oregsegem.Dolgozz ,reklamalj.En is sokat boszankodom az amatorizmus miatt,de nem ok hivtak ide (osztrak allampolgar vagyok) hanem en jottem,tehat pofam be.
Én, mint többi topiclakó, hazajöttem Magyarországra, innen drukkolok a Gorenak, de van még ezer dolgom más is, szerencsére éjjel nem vagyok álmos(tudtok valamit jetlegre?). Kaptunk az Apehtól jó kis értesítőket folyószámla egyenlegekről,reggelig összerakom a bizonyítékaimat ellenük, és megyek azonnal reklamálni. Ez a számítógépes nyílvántarás még gyerekcipőben jár itthon, na ez is egy dolog, amit odaát valahogyan jobban csinálnak. Az összes jó programozónk az Igéret Földjére költözött?
Egy bostoni doki mellett ültem NY - Bp, megkérdeztem persze, a Gore-ra szavaz, a követségen.
Mumu en nen fogok a MEDIA josolasara halgatni.
Majd meglatjuk holnap; Szeretem ha titokzatos a dolog, nem figyelem a sok dumat, mert unom mart. Ha itt lennel te is unnad.
Nem tudom holvannak most a tobbi topick lakok, talan ok sem akarnak most vitaban allni.
Nem magyarazat kellene,csak a federal states electoral szama.Tehat ha jol tudom California 53 (vagy 54) electoralal rendelkezik,Florida azt hiszem 32-vel,Texas ugy 28 korul.Ez erdekes mert egyes orszagokba mar lehet tudni peldaul ennek az alapjan a konkret elkoteleztt orszagooi kozott mar 5 napja is Gore vezetett .Meglatjuk.
Kedves Mumu; Csak a valasztasok utan tudjuk, hogy melyik elnok jeloltnek van a legtob Electoral szavazat a zsebeben. Mint ahogy irod, egesz Amerikaban van 538 Electora szavazat; Ha az eggyik jelolt ebbol megkap 270-et akkor nyert. Azert fontossak a nagy allamok, mert magasab a lelek szam ott, ezert tob az electoral vote.
Ez az Electoral College dolog eleg komlikalt dolog, hosszan lehetne irni rola.
Ha valaki megakarja hosszan magyarazni, Isten eltesse.
Kedves brak2,nem tudom van-e meg idod ide varazsolni az electoral elosztasat (az 538 electoral allamokba valo elosztasat) hogy illusztraljuk Tibor kijelenteset.
Talan ugy hogy melyik a biztos Gore vagy Bush elecxtoral szam es hogy all a tobbi helyen az ugy.De ez csak keddig erdekes..
Megneztem break2 tarsunk lapjat es az ottani anyagokat.O tul szereny.nagyon sokat es jol dolgozott es nagyon ajanlom mindnyajunknak foleg azzoknak akik nem elnek Kaliforniaba,magas nivon informal magyarul.Ez igen !
Hogy a kongresszusba a korzetunkbol ki kerul be, meg lehet tippelni az alabbiakbol: 'Employed as a transportation dispatch worker for Kraft Foods in Madison, Clawson has raised about $9,200 so far for his campaign and has about $4,400 on hand. Sensenbrenner has received $227,000 in contributions this year, and has a war chest of more than $300,000, according to the latest reports filed with the Federal Elections Commission.' Sensenbrenner egyebkent korabban ugyved volt, most republican kepviselo.
Igen, kedves Mumu. Kisse elfogult vagyok, mert annak az egyetemnek a csapata jatszott, ahova en is jartam. A Minnesota elleni meccsek mindig presztizs ertekuek voltak, 1907 ota minden evben talalkozik a ket csapat. Bocsi, ha off voltam.
Gratulaciot koszonom. Bemutatkozni nem nagyon tudok vagy van kedvem. Azert a lenyeg roviden az, hogy nyar elejen kitalaltam, hogy mi lenne ha lenne az index-nek egy Kalifornia mutacioja is, amiert en lennek a felelos.
Letargyaltam az illetekesekkel es 2-3 honapja megy is a dolog. Az volt a tervem, hogy atlagban napi egy hirecske (5-8 sor) vagy cikk jelenjek meg. Ezt nagyjabol be is tartottam. Annak ellenere, hogy szerettem volna, hogy ne csak az en irasaiam jelenjenek meg hanem masoke is, eddig meg nem sokan irtak anyagot.
Igyekszem, hogy minden megjeleno dolog kapcsolodjon valami modon Kaliforniahoz. Ami legtobbszor sikerul is, meg ha nem is mindig nyilvanvalo a kapcsolat.
Amugy nyitottam egy topikot is neki ahol ha megjelenik egy uj cikk akkor belinkelem.
-----------------
Mas: Itt egy jo kis terkep hogy melyik allamban ki vezet.
Kedves break2 gratulalok a laphoz.Nem akarod majd bemutatni Magad?Hiszen ez egy szasmunkra tokeletes kiwegeszitoje a topicnak (ertem alatta az egesz lapot9Tedd meg mert a Tied.
Van jobb program is a campaign hirdetesek kozott: 40 perc mulva Badgers vs. Gophers kezdodik, a 110. talalkozo a ket csapat kozott.
Kulonben Bush meguszhatta volna egy warning-gal ha tenyleg hatareset volt es rendesen viselkedett. Legalabbis tapasztalataim szerint, persze ezek a jelen allapotokra vonatkoznak, nem sok-sok evvel ezelottre.
Gyerekek ,csak egyet ne tegywetek.Talpatokal szavazni..ertem hogy nem mentek oda,megmondani a velemenyeteket.Nem azert letettek allampolgarai az orszagnak hogy hagyatok masoknak helyetetek is hatarozni.
Garfield elt,el es elni fog.De most Gorenak vagy Bushnak hivjak.A harmadikra szavazni egyenlo Bushra szavazni ,akkor miert nem direkt ?
Tegnap masodikan derult ki Bush-rol, hogy alkoholista volt a multban es meg a jogositvanyat is elvesztette nehanyszor miatta. Most lehet majd megint rohogni rajta, ahogyan a media kezelni fogja ezt az uj hirt.
A Route 66 az az en nagy amerikai tervem is, amit kis reszletekben teljesitgetunk, egyebkent a 40-es itt megy el a haz elott...na jo, nem teljesen a haz elott, de kozel. A Santa Fe Trail viszont tenyleg itt megy el. A Route 66 egy nagy legenda, Uj Mexikoban mindent errol neveznek el, es azert meg mindig sokan jonnek vegig rajta, a nosztalgia jegyeben.
Hajra Gore, meg mindig.
Bocsánat, hogy idepofátlankodok, de szeretnék szólni, hogy nyitottam egy új topicot a vegyesházasságokról. Biztosan van köztetek is olyan, akinek amerikai vagy más nemzetiségű a párja. Szeretettel várok minden hozzászólást.
Nem synbolic a Route66. Az egy igazi Americai orszag ut volt a 60-as evekig. Mig nem epitettek a super orszagutat, illetve Interstate Highway
40-it ami majdnem az Atlantic ocean tol indul es a Pacific-ig fut. Az igazat megvalva en is szeretnem megtenni ezt az utat drotmalac.
California es North Carolina kizot.