A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Azért DGy csak kibökte, hogy a relativitáselmélet a Michelson-Morley kísérletből nőtt ki.
Azt már én eszem hozzá, hogy a kísérlet negatív eredményének a félreértelmezéséből.
Szerintem még 10 év, és DGy is eljut oda, hogy ha a Michelson-Morley kísérletet helyesen értelmezik, akkor a relativitáselmélet meg sem születik. Jobban jártunk volna.
Egyébként DGy-nek az előadói stílusa nem rossz. Gördülékenyen beszél, egy mesemondó tehetségével. Nem nyögdécsel, nem keveredik bele a mondandójába. Csak hát a butaságokat ismételgeti ő is.
Akár még hasznos ember is lehetne, ha magáévá tenné az új fizikát.
DGy legalább annyit megértett Jánossy fizikájából, hogy a kontrakciós képletben a v sebesség Jánossynál nem ugyanazt jelenti, mint Einsteinnél.
Jánossynál az éterhez képesti abszolút sebességet jelenti a v, Einsteinnél pedig relatív sebességet.
Jánossynál a c fénysebesség nem állandó, míg Einsteinnél abszolút állandó.
Ezek után meg azt nem értem, hogy miért mondják, hogy matematikailag egyenértékű a két reprezentáció, amikor a betűk is teljesen mást jelentenek Jánossynál, és Einsteinnél.
De a lényeget DGy sem tudta kihámozni Jánossy könyveiből.
Ugye tudod, hogy amit írtál az nem fizika, hanem egy kívánságlista a Télapónak?
(És a Télapó lesz olyan g.ci, hogy belesz@rik a csizmádba, és azt kapod ajándékul. Így tanítva meg neked, hogy az élet nem egy habostorta. És nem kívánságműsor.)