Szerintem minden hozzászólást oda kell írni ahol válasz remélünk rá.Ha valaki viszont rossz halyen kérdez de tudom a választ akkor ott válaszolok.Nekem be vannak kedvencezve a látogatott topic-ok így látom ha valaki ír valahova.Oda kattintok és megnézem mi az.Most is 3 topic-ban beszéltem ugyan azzal az eberrel csak másról és semmi problémát nem okozott.
Látom, kívánós nap van, én is épp az előbb estem neki Verdens bestét sütni, már esszük is a fiammal. Egyszerű, gyors, isteni, imádom.
Úgy terveztem, ma folytatom az avargyűjtést, de irtó bolond szél fútt egész nap. Ami nem baj, hátha szárítja a földeket.
Szerencsére én itt homokon megúsztam a csigákat, nál unk békainvázió volt, de ők meg nem zavartak, csak este, ha már lépni nem lehetett a kisbékáktól. TÉnyleg annyi volt!! És mennyi gyönyörű-édes zöld levelibéka! Remélem jövőre azaz idén is lesznek! :)
A büdöskesorom a fólia tövében még nekem is áll, sztem ott is kikel majd rengeteg. Tegnap már fel akartam húzni őket, de egyrészt már nem győztem, másrészt még szigetel a magok fölött, ráér még.
Persze, ha mindet olvasod, akkor nem izgat. Viszont ha az ember a zöldségekkel kapcsolatban mindent szeretne elolvasni, viszont fecsegni esetleg nem akar, ezt nem olvassa.
Nem Neked címeztem, nem kesztyű ez, amit fölveszel, vagy nem, de sztem azért a kétféle hozzászólás szétválasztható.
Sőt, nyithatnék új topikot is, ahol meg jól le lehetne szedni a fejem, hogy már van erről topic:))))
Nora, engem nem izgat, hol olvasok róla. Olyan kesztyű ez, amit nem veszek fel. Részemről itt a vége. Továbbra írok arról, amiről akarok, ott, ahol akarom.
Szerintem ez nyugodtan mehetett volna a veteményesbe. Crys családi élete tényleg marhára off volt, Ilnek teljesen igaza volt, hogy szóvá tette, de hogy mi rágja le a zöldséget, hogyan védekezzünk, az régebben mindig simán belefért abba topikba és sztem most is oda való. Az is roppant kellemetlen, ha folyton ugrálni kell a topikok között, kérdés ott, válasz itt.
Ez persze mehetne még a növényvédelembe is, akkor lehet 3 fele is ugrálni.
Köszönöm:) Kihelyezek vizes rongyokat. Csinálok fahamut is, egy rakatra nem teszek szenet. Mikortól érdemes vizes ronggyal begyűjteni őket? Ha sok lesz, megfőzöm a tyúkoknak (nyersen rá se néztek, amikor bedobtam nekik egy adagot - ezek bóti' csirkék...)
A mesztelen csigák nekem is csontig rágták a múlt ősszel frissen kiültetett kínai kelemet.
A közelben lévő rukkola nem kellett nekik, az újzélandi spenótban pedig csak megbújtak.
Az utolsó kinai kelemet úgy mentettem meg, hogy befőttes üveget nyomtam rá. Kíváncsi voltam, hogy aláásnak-e az üvegnek. Az üveg körül sem voltak nyomok. A csigák nem látják hanem érzékelik a kedvenc növények jelenlétét. Úgyanúgy mint a zsizsik a babot. Érzékeli valamilyen formában a táplálék létét a közelben, mely szintén valamilyen jelanyagot bocsájt ki magából.
A kinai kel megmaradt nagyon sokáig az üveg alatt, de nem fejlődött. Kísérletnek jó volt.
Ha Il-re gondolsz nem sértett meg, igazából igaza volt neki. Azért nyitottam ezt itt hogy ne ott off-oljunk.(Amire én is hajlamos voltam) Mentségemre váljék hogy akkor ez még nem volt. Azóta tisztán látom hogy ha oda mindenfélét írunk, az hova vezet. Kár lenne azért a fórumért. Il-re nem hogy nem haragszom hanem teljes mértékben egyet értek vele. Igazából senkire sem haragszom, de ha valakire mégis kellene, akkor az az lenne aki ezt nem érti. Én nem éreztem azt hogy neki ez a topic ne tetszene, inkább arra próbálta felhívni a figyelmet hogy hiába van ez itt, ha nem ezt használják a garázdálkodásra. Persze hogy kinek mi tartozik a veteményesbe az változó lehet, de én is azt vallaom hogy ha egy érdeklődő oda téved az a veteményessel találkozzon ott és ne mással.
Mesztelen csiga. Fahamuval szórd körbe a terepet, ahová kiteszed a paléntákat. A múlt nyáron nagyon elszaporodtak.
Én a tavasz az írtásukkal kezdem. A földön jól látható nyomokat hagynak. Vizes rongyok kihelyezésével reggelente jól be lehet őket gyüjteni. Idehúzódnak az éjszakai portyák után.
Megbántottnak érzed magad, mert tegnap beszólt az egyik topicoló, amikor Crys...szóval az ő magán problémájára írtunk vagy 10 hozzászólást? Ugyan már. Vannak olyan kesztyűk, amelyeket nem kell felvenni - ez is olyan, részünkről is, és tulajdonképpen a beszóló részéről is olyannak kellett volna lennie. Úgy látszott szövegkörnyezetből, mintha sértené ennek kis külön csevegőnek a létrejötte, pedig ide (is) az ír(hat) be, akinek kedve szottyan rá:)
Mi soha nem fogunk büdöske magot. Az ősz ásásig a helyén marad, aztán a következő tavasszal annyi nő, hogy kaszálni lehet a helyét. Ha virágszínek szerint szeretném csoportosítani valahol, akkor virágzó bokrokat ültetek át ha kell. Gyorsan beáll. Ez a legproblémamentesebb kerti virág.
Hazafelé jövet hallottam a rádióban, hogy Európában az orosz nők szexelnek a legtöbbet.
A férfiak közül meg a román férfiak.
Felvetődik a kérdés: kivel szexelnek az orosz nők minden másnap -mert saját bevallásuk szerint minden másnap- , ha nem az orosz pasik az elsők a pasik sorában?
Az orosz nők ezek szerint nem férjükkel/barátjukkal.
A román pasik nem a feleségükkel/barátnőjükkel.
Talán az orosz nők a román pasikkal????
Vagy minden orosz nőnek és román pasinak a házastársa mellett van szeretője is??
:))) Találékony vagy:) Évek óta nem volt itthon bolti süti, illetve, de igen, amikor egy cukrász süteményeit tettük fel a konyhai weblapunkra, akkor minden fotózás után egy tálca süteménnyel jött haza:) Vannak erkélyládáim, arra gondoltam, azok is jók lesznek. Mit gondolsz?
Más. Tavaly a kirakott káposzta-félék palántáit valami csonkig lezabálta. Azt is, ami a kert közelében volt kirakva edzeni, és azt is, ami az udvaron, betonra helyezett kis asztalon volt. Mi lehetett? Semmi látható károsítót nem láttam a közelében. Tapasztalat? MIt tegyek majd vele, permetezzem? Mivel?
Miután nincs fóliám, vagy egy picike keltetőládám se, ezért nálunk márciusban kezdődik a palántának való ültetése Mire felnyurgulhatna, ki lehet rakni az udvarra nappalra, eleinte estére meg vissza, amíg az idő megbízhatóan nem melegszik. Macerás ez is, dehát ez van.