Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Mi az ára? Ha szabad ilyet kérdezni, és a dózis hogyan alakul hektárra vetítve? Én is szemeztem vele. Az őszi kanyart pedig sztem februárban lehetne még pótolni. Lassan úgyis indulgatnak a fák.
First application should be done in autumn after all the leaves have fallen. Next application should be done in spring when the buds start growing, followed by another application during the flowering time. Follow the weather forecast and apply at least 2 days before cold and frost.
Felkaptam a nevére a fejem és utánajártam mi ez. Most akarom először kipróbálni. Felvettem az angolokkal a kapcsolatot, ők meg mondták hogy Magyarországra kinek szállítanak. A tőlem 50mm-re levő gatdabolt az importőrük :-) Nevettem egy jót :-) De mint mondták folyamatosan viszik tőlük ilyen dolgokra. Jó lenne beszélni valakivel akik használták eddig.
Érdekes volt föleg a vadkajszi alany jó szereplése.Én tudtam szerezni vadkajszi alanyon( 100 éves ) kajszit erre nagyon kiváncsi leszek összel lett ültettve . Nem tudni milyen fajta csak azt hogy 100 éves fárol lett mentve.,ha gyümölcse jellegtelen lenne amit kétlek akkor is példaértékü ez a 100 év mindenképp tartanom kell a szortimentben.
Sziasztok ! Több helyen kérdezem mert mennék vásárolni. Közeledik a metszés ki milyen kézi ágvágó fűrészre esküszik max alsókar vastagságú ágaknál. Fiskars vagy más ?
Szerintem idén van esély a termésre, legalábbis kellően hideg van, és még nem látszik a tavasz kezdete (nem mintha kéne neki ilyenkor, de a "problémás" években már a január sem volt elég hideg).
Közgazdasági/befektetési szempontból lehet képletet felírni, néhány paraméter és kész. Így nézve az elmúlt 5 évet egyértelműen rossz befektetés volt (lett volna jobb hozamú is, persze utólag mindig könnyű okosnak lenni). Az egyéni döntést azonban nem csak ez határozza meg hanem az érzelmek, a jövőbe vetett hit, vagy más, nem anyagi szempontok is - nekem pl felüdülés, kikapcsolódás, hobbi - sőt, ahogy József A. írta : "értelmes kín: mert nincs értelme annak, ha embernek üres kínjai vannak".
"AZ ELMÚLT NYOLC ÉV A NYOLC LEGMELEGEBB VOLT A RENDSZERES MÉRÉSEK 1880-AS KEZDETE ÓTA – állítja egyetértésben a NASA és a NOAA. Adataik szerint a globális hőmérséklet – tíz év átlagát számítva – 1,1 fokkal magasabb, mint 140 éve."
(A NASA és a NOAA számításai szerint 1976 volt a legutolsó év, amikor a Föld hűvösebb volt az átlagnál.)
Termőnyársakkal nagyon szépen be vannak rakódva most is. Nyilván jó a gondolatod, hogy az egekbe azért mégse nőjön. Egy kezelhető hosszra vissza kell csípni. Ha a vázágakat akarja erősíteni akkor kb. felesbe az új hajtásokat.