A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Keresek Passat B7 2007 es hez utángyártott (kínai) fejegységet navival stb.Azt hallottam hogy ezeknek a rádió vevője gyenge.Tud e valaki infó adni ezekről.Hol van jó áron? Stb.
Egy régi Nokia headsetet elvágtam és rákötöttem a mic bemenetre. Tökéletesen hallani lehetett mindent. A baj csak az, hogyha elemeltem a szám közeléből a mikrofont, akkor a másik fél már hallkan hallott.
Mivel ez kínai piacra készül, ott együtt van a telefon és a navi is.
Most már csak azt kellene tudnom, hogy a régi nokia headsetben milyen típusú mikrofon van és a gyári VW mikrofon milyen típusú.
Ha sikerülne kitudni, hogy milyen mikrofon van a gyáriban, akkor egy hasonlót rákötnék. Ha ugyan úgy halk maradna, akkor pedig összeraknék egy differenciál erősítős 2 mikrofonos aktív áramkört. Az ad elegendő jelet a radiónak.
Szerintem és ez csak egy halk vélemény a készüléked hátulján teljesen másért van a mic. bekötési lehetőség. Ha hangvezérlést is akarsz akkor tudod rákötni a navira. Nálam legalább is így működött, rákötöttem pontosabban közbe iktattam a navit a tel. egység és a mic. közé azóta van hangvezérlés a kocsiban. Igaz igen ritkán használom de van :-))))) Ja nekem RNS 510 van.
Ugyanakkor szerintem a kínai tartozék vs európai autók problematika áll fent Nálad.
Kb mint a japán piacra gyártott eredeti tv tunerek esetében. Nagyon szépen működik. Japánban. Japánnak gyártott vw-ben (mégha az adott típust itthon is lehet kapni).
Ebből adódóan térkép európáról szerintem nem lesz, hacsak be nem vezetik ezt a készüléket is az itteni piacra. Ha mégis, akkor pedig tuti lesz valami kis változtatás, ami miatt mégsem fog működni Nálad. Ezek a gyárak márcsak ilyenek...
Azért gondolom, mert a telefont sosem építik egybe rádióval/navival a gyáriak (vagy legalábbis eddig még nem volt rá példa). A másik, hogy nem kommunikál vele a vcds...
Nincs róla fényképed elejéről/oldaláról/hátuljáról/feliratokról? Vagy esetleg link hozzá? Hátha okosabbak lehetnénk.
Nem hamisítvány. Bosch gyártja Kínában, azt hiszem az amerikai piacra.
Európai piacra Portogália gyártja, de ott nincs ismerősöm :)
Nincsen gyári kihangosítóm. Amikor bluetooth-al összekapcsolódik a telefonnal, akkor látom a kijelzőn, hogy ki keres. Az autó hangszóróján pedig hallom a másik felet. Ezért gondoltam, hogy elég lenne egy mikrofon úgy kiépítve, mint ahogyan a gyári kihangosítóknál van, mivel a telefon támogatás benne van az egységben.
Azt hiszem, hogy a fő problémám az az, hogy a CAN gateway nem látja. Ez azért lehet, mert nekem régi a gateway (2008-as) a GPS pedig 2012 model.
Mivel nem tudok vele kommunikálni kódolni sem tudom.
Csak felmerült bennem a kérdés: Európában nem találtál egyetlen eladó készüléket sem?
A második kérdésedre sem biztos, hogy tudok válaszolni, de a telefon az elvileg teljesen független a navitól. Ha van a kocsidban gyári kihangosító, akkor ahhoz van mikrofon is, ebből adódóan nem kell bele másik.
Kártyát esetleg próbálj meg az íbélyen lőni!
(Te, ez biztos, hogy egy gyári RNS-315? Kicsit gyanús nekem...)
Sikerült beszereznem egy RNS-315 navigációt egyenesen kínából.
A kérdésem is eköré épülnek.
1. Miért nem tudok a Navigációval kommunikálni? A CAN valószínű működik a navigáción, mert az időt a műszerfaltól azonnal átvette. Amikor megpróbálok vele kommunikálni, akkor egy kis időre elhalgat (ugyan úgy, mint a gyári rádió, csak az kiirta ilyenkor, hogy diag). Az 56-os és 37-es csatornákon is próbáltam.
2. A telefonommal bluetooth-al össze tudtam kötni. Szinkronizálta is a telefonkönyvet. Ha hívnak, akkor a hangszórókon hallok mindent, de engem nem hallanak. Mi kell ahhoz, hogy engem is halljanak (mikrofon, hogyan?)
3. Ha a navigációra kattintok, akkor ugye kéri, hogy rakjak be SD kártyát. Honnan lehet ilyet szerezni? Működni fog-e európában?
4. Nem megy az RDS. Ez lehet az angol betűkészlet miatt? Van-e lehetőség SW-t frissíteni az eszközön. Ha igen ki csinálja meg és mennyiért? Lehet-e frissítő CD-t szerezni valahonnan.
Ha én ma egy összegben ki tudnék köhögni egy új autót, ami tegyük fel, hogy egy VW, akkor egyáltalán nem gondolkoznék a kisebb navigáción.
Ha lízingelném/hitelre venném, akkor meg eleve nem kérnék bele navit, hanem csak utólag tenném bele az 510-est az eredeti listaár kevesebb, mint feléért, vagy 3 évnyi 315-ös új térkép áráért.
Az 510-hez minden évben megtalálható a neten az új térkép és pont ingyen van. 8)
RNS510-el jobban fog szólni, szerintem próbáld ki elsőnek azzal utána is ki tudod cserélni.
/off/Volt szerencsém a Fordnak kipróbálni az új SD-s naviját hát ha nem is olyan szép a grafikája mint az RNS510-é, de jóval gyorsabb és nagyon friss a térképe!/off/
Ne bajlódj új autó rendeléssel! A navit, tolatókamerát, tv-t, telefont simán be tudjuk szerelni, egy délelőtt az összeset, nem probléma egyik sem! A hifi már kicsit tovább tart, de nyilván az is megoldható. 8)
Na igen, ezt már a kocsi megrendelését követő héten tudtam, hogy rosszul konfiguráltam. Sajnos akkor már nem lehetett módosítani.
Már akkor láttam, hogy navit, tolató kamerát bele kellett volna rendelnem, most, hogy használom a kocsit, tudom, hogy a jobb hifit is bele kellett volna rakatni.
A navit még utólag megoldhatom, de a többit......A kárpitokat nem szeretném leszedetni.
A pilóta ülése alá kerül a gyári hagnrendszer erősítője (olyan, mint egy rendes erősítő), és a hangszórók is teljesen mások (aktív vs. passzív hangsugárzók), ráadásul még több is van belőle, mint a hagyományos, erölködő nélküli autókban. Kvázi bele kellett volna rendelni...
Egy kis felvilágosítás kellene Eredeti navi-hifi ügyben.
A kocsim nemrég jött meg, RCD-310 rádióval, 8 hangszóróval.
Tervben van, hogy kicserélem RNS-510-re.
Mivel nekem kicsit gagyinak tűnik a hang minősége, ezért lehetőség szerint azon is javítanék a rádió cseréjével együtt.
A kocsi konfigurálásakor a gyár kínál a Touranhoz digitális erősítőt felárért. Ez valami külön egység, amit a navi mögé tesznek (tehát utólag is beszerelhető), vagy az RNS-510 tartalmazza?
A gyár által prémium hangminőség hangszórói ugyanazok, mint a gagyi változaté, vagy azok is jobb minőségűek?