Túl sok ez nekem! Zsidózás, cigányozás, brutalitás és folytathatnám!
Ha eddig nem vetted volna észre mindig kimaradtam az ilyen "beszélgetésekből"most is ezt fogom tenni. Igyekszem szűrni azokat a témákat amik engem érdekelnek. Persze sok minden van amit szeretek de a mostani helyzetem időben nem engedi hogy foglalkozzak velük. Majd máskor! Viszont ez egyáltalán nem érdekel, hogy Te párhuzamot vonj az én életem és más élete között. Nem az én gyerekeimmel nem történt semmi, hál istennek! Átérzem annak a fájdalmát akinek a gyerekével történt már szörnyűség. Mi is túl vagyunk már olyan dolgokon amit meg Te nem tudsz az életemről és a gyerekeimről. Így hát kérlek kímélj meg a haszontalan véleményedtől!
Én azt csináltam, hogy mivel a szerződéseket a netrisken kötöttek onnan kinyomtattam a megbizások idejét (azaz, hogy mikor voltam biztositva). Ez eleg volt...
Május 12.-én késő este érünk Strasbourgba. Párizsból megyünk kocsival(kellett egy kocsit bérelnünk, hogy jobban tudjunk mozogni amíg nem vesszünk kocsit). Ezért most nem számít milyen messze van a szállás a várostól! Persze ésszerű kereteken belül:-) 16.-án adjuk vissza a kocsit, addig meg kell oldanunk a saját autó kérdést is:-) Remélem összejön! Egyenlőre azért is maradunk pár napot Strasbourgban mert ha be kell még szerezni valami papírt a férjem cégétől azt ott az irodájukban meg tudjuk tenni.
Nem vagyunk nagy igényűek, mondjuk ha kapnánk reggelit az jó lenne:-), de ha van anélkül van valami jó szállás nem gond, megoldjuk! 16.-án már irány Mulhouse és ha minden jól megy akkor ott már vár az új "élet". Ott szeretnénk intézni a lakással kapcsolatos dolgokat és a lányoknak az óvodai beiratkozást is! Na meg az autó átiratását. A férjemnek 24.-re kell Bordeaux-ba érnie, addigra ott kell lennünk, úgyhogy kalandos utazás vár ránk! Én ezután jövök haza és pakolok, intézkedek tovább! Ez a haditerv!
Esetleg ha van ötleted hol érdemes használt autókat nézegetni?! Itthon ugyebár vannak tipikus helyek Pesten ami tele van autókereskedésekkel...nem tom ez ott hogy működik?
Egy kis járműbiztosítási téma. Van valakinek tippje, hogyan tudom igazolni, hogy 13 éve balesetmentesen vezetek? A max kedvezményhez ennyit kellene igazolni. A mostani magyar biztosító kiadja az utolsó 4 évem alapján a bónuszigazolást, minden korábbi biztosítómnál elzavartak mindenféle prosztó indokkal. Valaki volt hasonló helyzetben és mit-hogyan intézett el? Ez így elég nagy szopóka...
Dobri bácsi lakik arrafelé, hátha tud valamit mondani. Bár segít neki (neked), ha megírod, hogy milyen szállásra gondolsz (szálloda, lakás, ház, falu vagy város, iylesmi).
Ötletem az van.Jövő keddtől leszek Strasbourgban,addig írd meg,hogy mekkora(terület és ár) érdekel.Max. milyen messze Strasbourgtól?Legyen helyijárat(busz vagy villamos) be a városba?Most szabin vagyok és vannak jobb dolgaim is.
Nem vagyok egy zenész, de szerintem nem sok kôze van egymàshoz a két dalnak.... Ilyen összevàgàsokat millio szàmban lehet talàlni a Net-en.... Kb mint a magyar-finn "összecsengés" félremagyaràzàsa a vicces feliratozàssal....
Nem tudom mi a CAC 40. De reggel a nagyobbik lányom ébresztett, kicsit beszélgettünk és birkóztunk munkába menés előtt, közben felkelt a kicsi is és ő is beszállt, erre persze felébredt a feleségem és mind hárman lebirkóztuk őt is. Közben írt anyám, hogy kutyája 9 kis kölköt szült az éjjel és egy vidám reggel után a napsűtésben motoroztam.
Szóval jó napom volt, bár mostanra megnéztem mi a CAC 40, de továbbra se érdekel:-)
Bár lehet hogy 1840 előtt csak igazi, jóságos szent Matula bácsik éltek ebben az országban,
tisztán és őszintén őrizve keblükben, amire a csodaszarvassal pajkosan játszadozó turulymadár volt tetoválva,
a Magna Hungariában egykor felszított szent szittya tüzet:P
Egyébként ha belegondolunk István (a szent) ugyan úgy a nyugatot majmolta Koppány szerint (legalábbis Koppány a fejét tetté volna rá), ahogy nyilván mindig is voltak eltérő nézetek a török és német hasznosságáról (amit a törökök és a németek jól ki is használtak). És a reformkorban is számos német szó honosodott meg a magyar nyelvben, dacára a nyelvújítók erőfeszítéseinek (csak egy apró példa a muszálj, ami a muss sein - kell lenni német kifejezésből jön). Nekem pont az tetszik a mai Párizsban, hogy nem félnek hozzányúlni a régi épületekhez (a piramis, vagy üvegfalú hid Hausmann épüleitei között, stb). A mai világban is teljes értékű épületet csinál egy régiből. Hozzátesz és nem elpusztít. De ez izlés kérdése, és hogy diáknyelven mondjam, ahogy a XX. század előtt mondták, de gustibus non est disputandum
És persze a hétköznapi életben a szovjet szavak átvételét kerüli az ember, de azért milyen jó volt a 90es évek elején azt mondani, hogy tovarisi konyec....
de azért felfrissíteném a memóriádat(4377-es hozzászólás):
" Pontról pontra szét lehetne cincálni az egész eddigi "nyelves" témát és higyjétek el, az jönne ki , hogy ti vagytok sznobok, ami azon alapul, hogy (szerintetek) tudtok franciául. "
nem nekem írtad konkrétan, de azért csak magamra vettem! de én kérek elnézést! :)
A "sznob"-hoz annyit tennék hozzà, hogy ez a szò màr része a magyar nyelvnek; s hogy idegenbôl (angol vagy màs) kellett àtvenni annak az lehetett az oka (szvsz.), hogy ezt megelôzôen nem voltak Magyarorszàgon olyan tipusù emberek, akikre rà lehetett volna mondani. Aztàn amikor megjelentek (ki tudja honnan ?), akkor gyorsan keresni kellett ràjuk egy jelzôt. :)))
továbbra is kitartok amellett, hogy a nyelv folyamatosan alakul (és szerintem a sármos már magyar szó ;) de nem akarok beléd kötni!)és ez egy ilyen folyamat, nem lehet ellene tenni(szerintem)
viszont az igaz, hogy manapság egész jól bedurvult ez az "átalakulás" és igen, ésszel kellene csinálni! jó lehet ez a szótár(ha otthon leszek, lehet megveszem majd, érdekelnek az ilyen témák...)
pl. csak benézek a facebookra és én is csak lesek, hogy mizu?!(nem nézek duna tv-t v bármilyen más magyar adást, csak kb.heti 1szer megnézek neten 1híradót) multkor pont azt meséltem a barátomnak, amikor a tv-ben ment a riport arról, hogy itt a fiatalok az sms-ekben miként rövidítenek. mondtam neki, hogy nálunk is ugyan ez a szitu, néha nem értem a hozzászólásokat FB-n(mostanába így írják, ahogy láttam) de ez szerintem a felgyorsult életünknek, a médiának és az internetnek köszönhető... nem szép dolog, de ez van! lehet ellene lázadni, de nem hiszem, hogy a mai fiatalokat érdekelné, mert ahogy már írtam egyszer, ez lenne a trendi.
azért írtam, hogy "csak" max 100évre menjünk vissza, mert vannak filmes "emlékek", amikből ugye hallani, hogy ilyen "kevés" idővel ezelőtt is mennyire másként beszéltek és ahogy te is írtad, mennyi francia eredetű szót használtak(meg mást is) akkor. mert engem a nyelvészek nem igazán győznek meg (mindent megnéztem, amit ezzel a témával kapcsolatban belinkeltek egy páran, de amúgy is szoktam kutakodni, ha időm engedi) hihető dolgok, de ezeket (főleg a nagyon régi dolgokat) nem fogja nekem senki bebizonyítani! persze 50%-ban azért elhiszem, mert az ellenkezőjét sem lehet bebizonyítani!(hogy honnan ered a magyar nyelv, mikor, kitől, miért és mit vettünk át, stb...)
ez legalább téma, igen, jobb, mint a semmi v az egymás szekálása(ezért írtam csak mert véletlen sem akartam vitát nyitni) <- de lehet, hogy meglesz(bár tényleg nem akarom) de az egy kicsit szíven ütött, hogy lesznobozott a NAGY babilon :,(((
szerintem én nem vagyok sznob! Nem is ismer!!!! Kikérem magamnak!