Keresés

Részletes keresés

gpz Creative Commons License 2008.08.07 0 0 888
Haladnak a Gyula vezér lépcsői bejárattal - sajnos nem a jó irányba...
Haladnak a Gyula vezér lépcsői bejárattal - sajnos nem a jó irányba...
hupm Creative Commons License 2008.08.07 0 0 887

Viszont múlt péntekre elkészült az út a D épület előtt :)

Előzmény: Törölt nick (883)
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.07 0 0 886
Beszéltem az Önkormányzattal is. Sajnos nincs ilyenre lehetőség, illetve ezt mondták. Én elmondtam azt, hogy ez egy olyan dolog, aminek adnánk sajtó visszhangot is, esetleg, kerületi hírek, sőt, akár nagyobb médiában is, és hogy ez az eleje lehetne egy folyamatnak, és hogy ez mennyire jó színben tüntetné fel a kerület vezetőit stb. Ennek hatására, kaptam egy telefonszámot és egy nevet, akit majd keresnem kell, hogy találkozzunk, illetve ő is keresni fog majd. Ha van valami, megírom…
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.07 0 0 885
Utánajártam a szelektív hulladékszállításnak!

Felhívtam először a Környezetvédelmi Minisztériumot, ahol azt mondták, hogy hívjam a FKF Zrt-t. Kérdeztem tőle, hogy lát-e esélyt, hogy Ők ilyet megcsinálnak (mert eléggé olyan hangsúllyal mondta, hogy kb. a lehetetlennel próbálkozom). Azt válaszolta, hogy állítólag Gazdagréten már van pár társasház, ahol ez működik.
Felhívtam az FKF Zrt-t, ahol egy hölgy azt mondta, hogy hát... kísérleti jelleggel a 7. kerületben már van ilyen, és hogy a 22. kerületben max akkor lehetne, ha kilobbiznánk ezt az önkormányzatnál (hogy kinél azt nem tudta). Azt is elmondta, hogy ismer olyan embert, akinek az unokatestvérének a hentese már hallott olyat, hogy valamilyen magán cég is csinál szelektív szállítást, de konkrétan nem tudja, melyik ez a cég.

Próbálkozom tovább az önkormányzatnál…
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.07 0 0 884
En is irtam az ÖkoPannon-nak, hogy elkepzelhető-e a segitsegukkel egy lakopark szelektivesitese. Meg nem valaszoltak...
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 883

Sziasztok, ez most nem kuka-téma.

Maca! igazad volt, mert a júl. 29-i és a mai (aug. 7-i) műszaki átadás között alig volt különbség.

A jegyzőkönyvbe felvett javítások és hiányok nem lettek teljesítve, a kb. 12-15 dolog közül csak 2 db-ot sikerült elintézniük (úgy-ahogy).

Legalább volt annyi a Liliomdombos emberkében, hogy beismerte, hogy hiába fáradtunk oda, és elnézést kért. újabb időpont aug. 15!

Előzmény: Kiállhatatlan maca (847)
feat4 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 882

Sziasztok!

A szelektív hulladékgyűjtéses ötlet egyszerűen pazar, én mindenképpen támogatnék egy ilyen kezdeményezést (értsd: különböző színű kukák beszerzése).

Kíváncsian várom, hogy Paco155 utánajárása milyen eredménnyel jár!

Szép napot minden Szomszédnak!

Előzmény: Belabatyo (873)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 881
Utánanézek.
Előzmény: gpz (880)
gpz Creative Commons License 2008.08.06 0 0 880
De ki? Ez a fő kérdés, ezt kellene kideríteni. A Főkefe nemigen...
Előzmény: Paco155 (879)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 879
Ráadásul a szelektíven gyűjtött hulladékot kb harmadáron viszik el. :)
Előzmény: sancarlosp (878)
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.06 0 0 878
Én is a szelektív hulladékgyűjtés híve vagyok! De…
Előbb azt kéne elérni, hogy, ha már valaki kidob műanyag flakont, tejes dobozt, akkor legalább azt tegye már meg, hogy összenyomorgatja!!!!
Állandóan tele vannak a kukák, alig lehet belepakolni. Nem kukáztam ki más szemetét, de mivel kint volt, látszódott, hogy tele volt össze nem nyomott műanyag flakonnal és dobozokkal. Ha nem is olyan nagy lépés környezetvédelmi szempontból az összenyomorgatás, mint a szelektív hulladékgyűjtés, de legalább egy lépés afelé. Ezért ha kérhetem a kedves lakótársakat, legalább ezt tegyék meg. (a környezetvédelem melett pénzt is spórolunk ezzel, mert kevesebb kuka kell, és a szemétszállítást kukában mérik)
A szelektív gyűjtés kb. minden (3) lakógyűlésen felmerült, és ha jól emlékszem a közösképviselő ígért valami olyat, hogy utánajár, utána néz…
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.06 0 0 877
Igen, szelektiv gyujtesnel a tarolas (ha nincsen szelektiv gyujto a haztombon belul) maceras. En leviszem a tarolomba es ha autoval megyek valamerre, akkor csak gyorsan bedobalom a jarganyba... Igy nincsen a lakasban a cucc.
az optimista Creative Commons License 2008.08.06 0 0 876
Tényleg jó lenne házon belül megoldani a szelektív gyűjtést. Mi csak a műanyag flakonokat gyűjtjük külön. Nem mondom h az is macera, de mi mindig összegyűjtünk jó párat és úgy rohamozzuk meg a szelektív kukákat, mert 2 db-bal nem megyek el addig:) A "kukarohamig" pedig tárolnunk kell itt lakáson belül és összenyomorgatva is nagy helyet foglal. A papírhulladék szelektív gyűjtéséhez is eljutnék, ha kétnaponta ide le tudnám vinni a kukatárolóba. Így annak csak az összepréseléséig jutok el:( ..de lehet h 1x erőt veszek magamon...
Én úgy gondolom h a szemétszállításnál kell érdeklődni.
Előzmény: gpz (874)
hupm Creative Commons License 2008.08.06 0 0 875
Ma az Orczy úton araszolva láttam pont ilyen kék és sárga kukákat két zöld kuka mellett. Csak az egyik ház előtt voltak ilyenek, a többi mellett a hagyományos zöld kukák sorakoztak, ahogy nálunk is a liliomdombon szoktak. Elképzelhető, hogy azért a két kukáért külön jönnek. De persze tele van a környékünk szelektív gyűjtőkkel, ahogy Belabatyo is mondta, campona felé, spar mellett, sőt, aki "felfelé" megy a 70-es úthoz, annak is útba esik egy mindig üres szemétsziget, ajánlom mindenkinek.  
Előzmény: gpz (874)
gpz Creative Commons License 2008.08.05 0 0 874
Bennem pedig még az az álom is felmerült, hogy esetleg minden házban többszínű kukák lennének, mondjuk egy kék a papírnak, egy sárga a műanyag palackoknak, és ez a mostani zöld a többinek. És ezek valahogy szelektíven lennének ürítve is.

Persze ehhez a szemétszállító céggel is meg kell egyezni (ha van rá egyáltalán nekik erre technikai lehetőségük, amiben nem vagyok biztos itt e szerény, elmaradott hazánkban...)
Előzmény: Belabatyo (873)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.05 0 0 873
A C epuletben kifuggesztesre kerult az Europeatol egy papir. Ezen rajta van, hogy melyik lakasnak mennyi a kozos koltsege es tulajdonkeppen egy felszolitas is, miszerint el kene kezdeni pengetni a kasszaba. En szivesen fizetnem a kozoskoltseget de azert az Europeaval meg kene szerintem beszelni nehany dolgot. Ezek: - szemetesek elhelyezese (jelenleg 1 db van) - a szemettarolo kitakaritasa - a haz rendszeres takaritasa (folyosok, kulso lepcso is, garazs is, stb...) Esetleg A es B epuletbol tud valaki hozzaszolni ehhez? Figyeljunk oda valamire, vagy tudunk egyaltalan valamit is elerni? Itt szeretnem megragadni az alkalmat arra, hogy felhivjam a lakotarsak figyelmet, hogy a kornyekunkon nagyon sok szelektiv hulladekgyujto van. Szoval kerdes, mindenkihez (akar A es B epuletek lakoihoz is): Nagyon megterhelo mindenki szamara az, hogy a muanyag palackokat, papirt otthon szelektiven gyujti, es amikor autoval elindul akkor bedobja azt a csomagtartoba (szelektiven gyujtve ezek nem budosek), majd alkalmas kontener elott megallva bedobja azt? A kukaink nem lennenek annyira teletomve, mindig lenne hely a konyhai hulladeknak, stb. Persze en mar annak is orulnek ha a muanyag palackokat legalabb osszenyomva tennek a kukakba. Helyet mar ugy is sporolnank... Szelektiv kukak hozzank legkozeleb: - Nagytetenyi uton a Campona es a Naygtetenyi Sorompo megallo kozott - a lakotelepen, a SPAR mellett Hasznalati utmutato: http://www.okopannon.hu/index.php?id=ID04010000
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.05 0 0 872
A fűtés díj az a hőmennyiség mérő által mért érték (aszem kWh) és a kalkulált díj szorzata. Jelen pillanatban 15 forint 1 kWh kalkulált díj, de ez nyílván változni fog, igaz állítólag csak kismértékben.
Nekünk az egész szezon volt 2500 kWh, így jön ki a 36500 Ft.
Van / lesz egy minimális vízköltsége is a fűtésnek, mivel fel kell tölteni vízzel a rendszert. A rendszer vízvesztesége pedig, elvileg csak csekély mértékű lehet.
A melegvíz már összetettebb. Itt van egy vízfogyasztás, amit a vízműveknek kell kifizetni, illetve a víz felmelegítésének díja (1440 ft / m3), amit a társasháznak kell majd fizetni.

Nem akarom bonyolítani, de, azért leírom, hogy mind a fűtés díj (15 Ft / kWh), mind a melegvíz felfűtésének díja (1440 Ft / m3), egy előzetesen kalkulált díj, arra, hogy kb mennyi gázt használunk majd el ennek az előállítására. Év közepén lesz ennek egy elszámolása, ahol megnézik, hogy ez az összeg ténylegesen mekkora, mivel ekkor pontosan fogjuk tudni, hogy a 200 lakás mondjuk elfogyasztott a hőmennyiség mérők alapján félmillió kWh-t, és az is meglesz, pontosan, hogy ehhez mennyi gáz kellett. Ha a gáz árát elosztva a mért hőmennyiség egységekkel nem 15 Ft jön ki, akkor kompenzálunk, vagy visszakapunk pénzt. Természetesen ugyan ez a móka a fűtésnél is.
Előzmény: ramore (871)
ramore Creative Commons License 2008.08.05 0 0 871
Egy teljes szezonra nem rossz a 36eFt, ebbe már benne van a vízfelmelegítési díj is? Le tudnád írni pontosan, hogy miből is tevődik össze egy hónap teljes fűtési költsége?
Előzmény: sancarlosp (870)
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.05 0 0 870
Sziasztok!

Ha már fűtés, meg termosztát, hozzájárulnék egy kis tapasztalati forrással, hátha segít.
Mi végig fűtöttünk egy szezont, egy 75 m2-es lakásban. Gyakran szellőztettünk, még nagyobb hidegekben is (napi átlag kétszer).
Az egész szezonra 36.500 Forintot fizettünk!
Ok, nagyobbak a radiátorok, de ettől nem lesz drágább a fűtés. Illetve szerintem költség hatékonysági szempontból érdemes lenne kiszámolni, mennyibe kerülne egy programozható termosztát, és mit spórolna rajta az ember…
Szerintem Ti is nézzetek meg egy fűtésszezont, és ha drágán jön ki, azután érdemes alternatívákat keresni. De ha egy új rendszer félmillió, és éves szinten 5 ezer forintot spórol rajta az ember, akkor ugye valamikor 100 év múlva fog megtérüli…
A szigetelés egyébként annyira jó, hogy tényleg alig kell fűteni. (sőt néha túl jó volt)

Ami, viszont szerintem drága egy picit, az a melegvíz. 1440 Ft / m3. A melegvíznél nincs hőmennyiségmérő, tehát tök mindegy hogy 35, vagy 85 fokos a melegvíz, köbméterenként akkor is 1440 Ft lesz. Erre kéne szerintem alternatív megoldás inkább…
Paco155 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 869
Ez a helyileg programozható gondolom. De láttam tegnap olyat is amelyiknek szép hosszú vezetéke volt a központi egységig amivel az egész lakást lehetett állítani akár egyesével a radiátorokat is.
Előzmény: 504LACI (866)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 868
Ilyet írtam jól olvastad. :) Csak az előzményére nem figyeltél. :P

Az előzmény: Túl vannak tervezve a radiátorok nem kicsit. A nagyobb radiátor hamarabb befűti a szobát (mondjuk nem 5 hanem 1 perc alatt) míg a hőszigetelés ugyanaz marad tehát visszahűlni ugyanúgy 5 perc alatt fog. Tehát nem 5-5 hanem tegyük fel 1-5 lesz a fűtés/nemfűtés arány amit a radiátoron lévő termsztát szabályoz.
Előzmény: ramore (867)
ramore Creative Commons License 2008.08.05 0 0 867

Én ezt olvastam ki egy korábbi írásodból. "Télen nekem a radiátor nem 5 perc szünet 5 perc fűtés üzemmódban megy majd, hanem 5 perc szünet 1 perc fűtés-ben"

Nem értem, hogy az utóbbi időben jónéhány lakóparkból, vagyis lakóparkok lakásaiból spórolásból, vagy egyéb okból, de kihagyják a szobatermosztátot. Megítélésem szerint nagyon hasznos jószág az. :)

Előzmény: Paco155 (865)
504LACI Creative Commons License 2008.08.04 0 0 866

Szerintem valami ilyesmire gondolhatsz:

HR20 - programozható radiátorszelep fej

A HR20 programozható radiátorszelep fej a radiátorszelepen keresztül szabályozza a radiátorba áramló fűtőközeg térfogatáramát a helyiség hőmérséklet függvényében. A készülék heti programozású napi négy kapcsolási időponttal. A szabályzón éjszakai és nappali hőmérséklet szint állítható be. A készülék érzékeli, ha szellőztetés céljából az ablakot kinyitják, ekkor elzárja a radiátor szelepet.

HR20

Műszaki adatok   Csatlakozó méret M30 x 1,5
Danfoss adapter a csomagban Csatlakozás menetes Beállítási tartomány Off - 8 - 28 °C Beállítható hőmérsékletszintek száma 2 db (komfort - csökkentett) Időprogram heti program
napi 4 kapcsolási időpont
Előzmény: Paco155 (865)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 865
Paco sehogy, én soha sem írtam ilyet hogy fogom. Amúgy meg lehet oldani, ki kell cserélni a szelepeket. Lehet kapni olyat is amelyek egy központi vezérlőre kötve működnek és olyat is ami helyileg programozható. Illetve olyan is amelyik rádiós kapcsolatban áll a központtal így még vezetékezni sem kell. :P

Mindeszt fél-egymillából meg lehet úszni. :D
Előzmény: ramore (864)
ramore Creative Commons License 2008.08.04 0 0 864
Amennyiben tényleg csak a radiátorra lesznek felszerelve a kis 1-5-ös termosztátok, úgy nem értem, hogy Paco hogyan fogja szabályozni percekben a fűtését. A normál szobatermosztát nagyon hasznos tud lenni, pláne egy komolyabb szerkentyű, amivel időzíteni is tudod a lakásod fűtését (mondjuk reggel 6-kor beindul magától a fűtés, hogy 7-kor, amikor felkelsz már meleg legyen, majd magától lekapcsol 8-kor, majd újra beindul 17.00-kor, hogy 17.30-ra meleg legyen a kecóban, amikor hazaérsz. Ráadásul több programot is meg tud jegyzeni, pl hétvégi fűtés stb), és eleve hőfokban tudod beállítani a kívánt meleget, ellenben az 1-5-ös skálával.
Előzmény: Belabatyo (863)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.04 0 0 863
Sajnos a mi epuletgepesztervezoAtyaURISTENUNK - aki mellesleg megoldotta egy futestechnikai szakuzlet teljes lapradiatorkeszletenek kiarusitasat - erre nem gondolt. Meg sokminden masra sem... Bar nem tudom, hogy ilyen hazkozponti futesnel egyaltalan van-e ertelme lakasonkenti kozponti thermosztatnak. Azt ugye tudod, hogy ha hozzanyulsz barmihez a lakasban akkor azt garanciavesztessel jutalmazzak. Mert en nagyon leszednem a gardrobe-ombol a 900W teljesitmenyu vasszornyet... de nem lehet...
Előzmény: s96kj (862)
s96kj Creative Commons License 2008.08.04 0 0 862
Belabatyo, SZERINTEM igazad van:) Viszont jó kérdés, hogy meg lehet-e oldani valahogy az időzítést, vagy azt hogy egy központi termosztátról menjen az egész.
Előzmény: Belabatyo (861)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.04 0 0 861
Hat legjobb tudasom szerint ezek sima thermosztátos szelepek. *, 1 ... 5 skálázva. Ha eleri a beallitott erteknek megfelelo homersekletet (3 ~= 21 fok) a levego a radiator korul (felteszem ott) akkor a szelep lezar es a viz tobbe nem kering azon az agon, a mero meg nem meri a fogyasztast, azaz kevesebbet mer. Tehat nem fox tudni csinalni olyat, hogy munkaidoben 19 fok, este meg 21, hetvegen meg egesz nap 21... Jo kis manual szelepek. SZERINTEM!
Előzmény: ramore (860)
ramore Creative Commons License 2008.08.04 0 0 860
Értem, viszont azt továbbra sem, hogy ezek a radiátorra szerelt termosztátok kétféle fűtési időzítéssel rendelkeznek?
Előzmény: Paco155 (859)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 859
Korábban már elhangzott, hogy minden radiátoron termosztátos szelep van.
Előzmény: ramore (858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!