Az öntözővíz összetételét valaki megtudná mondani? Esővizet akarok ecettel savanyítani, de nem tudom hány literhez mennyi és hány %-os ecetet kell adni? Aki tudja lécci válaszoljon!
Sziasztok! Van egy magnólia bokrom. Tavaly ültettem és azzal a gonddal küszködik, hogy egy kicsit összepödri a leveleit, néhol barnás színeződést is felvesz! Napsütéses helyen van, vizet kap eleget! Mi lehet a gondja? Előre is köszi az infókat! Ádám
Már ezért az infóért megérte ide betérni! Olyan jó, hogy itt tényleg azonos érdeklődési körű emberekkel találkozik az ember, akikkel megoszthatja a tapasztalatait. Kertészboy köszi!
Igen, lehet személyesen is vásárolni, de ne számíts valami nagyon nagy bummra! Kis helyen összehordott nagy mennyiségű növényanyagról van szó. Én a postai küldésben nem nagyon bízom, ezért ha megvan, hogy mit akarok (onnan) venni, akkor vonatra ülök (hála a közalkalmazotti 50% kedvezmények, amíg el nem veszik! off!) és elmegyek. Ott helyben választom ki. Ilyenkor mindig benézek a gödöllői Királyi Kastély pálmaházába is, ami szintén megér egy misét! Ott ősszel és tavasszal hagymásokat veszek, de növényházi cserepeseket és szabadföldieket is lehet ott venni.
Az enyém is Gödöllőről származik, 6900 HUF volt. Én személyesen mentem el, és választottam ki. Viszonylag nagy növények között lehetett válogatni. Nem is tudom, hogy postán hogyan szállítanak egy ilyet? Talán visszavágva?
A pár héttel ezelőtti nagy melegben és szárazságban (kollégák nem öntözték), le is dobálta az összes levelét. Most csak a hajtásvégeken van egy-egy pici zöld levélke. Remélem megmarad.
Ma jött meg a Sieberz katalogus, és abban találtam egy sárga színű Magnoliát, csodásan néz ki a képen, csak 6900Ft. Yellow River a neve, nem tudtok valahol ennél olcsóbban? Persze nem tudom milyen mérete van. És még állítólag illatos is. Párducbogyo: a te magnoliád illatos?
Van magnoliám, tavasszal virágzott is, de ez állítólag augusztusban virágzik... kételkedtem, hogy létezhet-e ilyen, azért megvettem, és mostanában láttam egy liliomfa szerűséget egy kertben, tele nagy lila virágokkal a levelek között. na, mondom, lehet, hogy tényleg ilyesmi lesz?
De ha kell várni 10 évet, még ráérek...
A fotó alapján nem ilyen. Ennek bőrszerű, sötétzöld-barnás levelei vannak (és talán örökzöld?), az enyémeknek meg világoszöld, és "levélszerűbb". Ősszel lombhullató. A tavaszi virágzómnak is az utóbbihoz hasonlít a levele.
Jó lenne róla egy közeli fotó. Ha magról vetette anno a néni, akkor kb. 10 év is lehet mire virágozni kezd. Ha dugványról vagy bújtatnia sikerült, akkor öntözd, (mű)trágyázd rendszeresen. Az évek során mind több virágot kell majg hoznia. Feltéve ha Magnolia.
Nekem tavaly előtt eladott a piacon egy néni (aki maga szaporítgatja a növénykéit) liliomfaként egy kis csemetét. Nem fotóztam le, bocsánat, talán jobb lenne úgy kérdeznem róla. Világoszöld levelei vannak (olyasmi formájú, mint a lantlevelű fikusznak), puha tapintású, kicsit mintha "borostás" lenne, lombhullató. Állítólag augusztusban virágzik. Már két nyár is eltelik lassan, de virágot még nem láttam.
Létezik ilyen, vagy át lettünk verve? Tudtok segíteni?