Keresés

Részletes keresés

botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3011
"Hm. Miről kellene beszélgetnem? : )))"

Mondjuk a karbon féktárcsák súlyáról. :-)
Előzmény: szanzaveronika (3008)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3010
Vicces fazon vagy. Szerintem.

Előzmény: botsinkai (3009)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3009
"A rettegés mozgat téged egy kapcsolatban, az ilyen pedig elég rossz."

Szó sincs rettegésről, mindössze a kockázatot minimalizálom. :-)

"Az ilyen elzárkózás kérdésessé teszi, hogy minek neked egyáltalán kapcsolat?"

Miért ne? :-)
Előzmény: szanzaveronika (3007)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3008
Hm. Miről kellene beszélgetnem? : )))
Előzmény: botsinkai (3004)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3007
Bizony, én is ezt gondolom. : ))) A rettegés mozgat téged egy kapcsolatban, az ilyen pedig elég rossz. Az ilyen elzárkózás kérdésessé teszi, hogy minek neked egyáltalán kapcsolat?
Előzmény: botsinkai (3005)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3006
"Érdekes dolog veled beszélgetni. :D"

Ha a saját személyes dolgaim nem keverednek bele a beszélgetésbe, akkor állítólag "semleges" témákról lehet velem "értelmesen" beszélgetni. :-)
Előzmény: Eleon Nóra (3003)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3005
"Ja, még valami: most itt egész sokmindent elmondasz magadról nekünk, nem érzed úgy, hogy terhelsz minket? : )))"

Kérdésekre válaszolok, amely kérdésekre adott válaszokkal nemigen tudtok visszaélni. :-)
Előzmény: szanzaveronika (3002)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3004
"Gondold csak el, amikor felhívom a barátnőimet, képes vagyok azt kérdezni, hogy mit csinál éppen, milyen volt a napja, meg ilyesmi."

Nőből vagy, nagy százalékban előforduló konstrukciós hiba. :-)
Előzmény: szanzaveronika (3001)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3003
Érdekes dolog veled beszélgetni. :D

Előzmény: botsinkai (3000)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3002
Ja, még valami: most itt egész sokmindent elmondasz magadról nekünk, nem érzed úgy, hogy terhelsz minket? : )))
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3001
Hát, én nemcsak párkapcsolatot, barátságot sem bírnék ki veled. : ))) Gondold csak el, amikor felhívom a barátnőimet, képes vagyok azt kérdezni, hogy mit csinál éppen, milyen volt a napja, meg ilyesmi. Furcsállnám, ha azt éreztetné velem, hogy nincs közöm hozzá, sokadik ilyenre pedig azt gondolnám, hogy hát akkor hozzá sincs közöm, jó ez így is. : )))
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 3000
"De őt érdekli. Nem terheli. :DDD"

Hát ne érdekelje. Ha már egyszer azt mondtam. :-)
Előzmény: Eleon Nóra (2995)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2999
"de jót nevettem,:D te mindig iilyen vagy?:D"

Általában ilyen vagyok, de ezt a típusú "humort" sokan nem kedvelik. :-)
Előzmény: Törölt nick (2993)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2998
"Tapasztalatom szerint éppen a pasik igyekszenek kisajátítani. "

Akadhat ilyen is. A kisajátítás a gyengék "fegyvere", akik így akarják megtartani a párjukat. (Noha ezzel pont az ellenkezőjét érik el.)
Előzmény: Firedog (2992)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2997
"A nem tartozik rád- nál ha kissé enyhébben kommunikálnál, talán kiderülne, hogy nem cseszegetésből, hanem rosszul értelmezett érdeklődésből teszik. :)"

A "nem tartozik rád" a sokadik lépcsőfok azután, amikor pl megkérdezik, hogy "hol voltál délután" és azt mondom, hogy "erről nem szeretnék beszélni", majd ugyanezt a témát tizedszer is felvetik más formában. A női kíváncsiság borzasztó dolog. :-) Aztán a kiborulás után megkérem, hogy pl hívja fel a kollégámat, akivel együtt voltam a délután... A következő nap ugyanez a sztori. :-)
Előzmény: Eleon Nóra (2983)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2996
"Írásaidból az tűnik ki, hogy te amolyan "magányos farkas" vagy. Ha van is csajod, csak alkalmi kapcsolataid, futó kalandjaid lehetnek."

Lehet benne valami. Bár volt 10+ éves kapcsolatom is. :-)

"Miért rossz egy "komoly" kapcsolat? Egyáltalán, te mit értesz komoly kapcsolat alatt?"

A kettő együtt értelmezendő és megválaszolandó: a "komoly" kapcsolat a jövőbe tekint, hosszútávú közös célokat tűz ki, én személy szerint pedig ilyeneket nem szeretnék / nem szeretnék benne részt venni.

Az általad leírt "komoly kapcsolat" ellen semmi kifogásom, ám a(z általam ismert) nőknek ennyi általában ennyi nem elég.

A leendő házasságodhoz sok sikert kívánok. :-)
Előzmény: gyomnövény (2982)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2995
De őt érdekli. Nem terheli. :DDD
Előzmény: botsinkai (2994)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2994
"De miért nem tartozik rá?"

Azért, mert a közös programok rátartoznak, amit pedig egyedül csinálok, azzal feleslegesen nem szeretném terhelni.
Előzmény: szanzaveronika (2981)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2993
de jót nevettem,:D te mindig iilyen vagy?:D
Előzmény: botsinkai (2966)
Firedog Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2992

"Csak épp a nők (eddigi tapasztalatom szerint) mind ki akarják sajátítani maguknak a pasit. "

Francokat!

Tapasztalatom szerint éppen a pasik igyekszenek kisajátítani. Az előzőt is azért voltam kitenni 1,5 év kifejezetten jó kapcsolat után, mert "megbolondult" és nyösztetni kezdett a házasság/gyerek témával.

A házasságot már a mostani is kezdi :(((

Előzmény: botsinkai (2978)
Firedog Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2991

Kösz az irodalmat, tényleg érdemes lesz kikölcsönöznöm.

Amúgy nem olvastam eddig a műveit, de a "Simone de Beauvoir"-féle "élősdi polip" gondolata nagyon-nagyon rég felmerült már bennem - inkább nem idézem a régebbi hozzászólásaimat, mert ez egy békés, csevegő fórum - és nem szeretnék felháborodást kelteni.

Ha gondolod, keress vissza.

Előzmény: Joana_ (2957)
Firedog Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2990
Van barátom :))) 12 évvel fiatalabb mint én.
Előzmény: süketfajd (2956)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2989

Sziasztok!

Na jó, lebuktam..  Én a leg objektívebb nemeket is emóciós igenekké formálom.

Talán azért van így, mert minden ismert értelmes létforma ugyanígy tesz, főleg

ha az utódlás, a fajfenntartás és a boldog, legmagasabb minőségű élet élése

a célja.

Bocs..  Vannak mások is. Az ő véleményük is vélemény, és tiszteletben tartandó.

Ezért nem igyekszem felnyitni a szemüket sem.. Algernonnak sem tett jót.

Bár Goete vagy ki mondta, hogy "Egyetlen perc érző, valódi emberi élet is többet ér

mint érzelmetlen milliók.." 

szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2988

Vannak olyan érvek, amiket nem lehet jól besorolni, de ez nem olyan. És még van pár egyértelmű. : )))

Előzmény: gyomnövény (2976)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2987

Ja, és ilyenkor felmerül a kérdés: egyáltalán "szeretet" az ilyen? Őszinte?

Nem inkább önzőség és kóros birtoklási vágy?

Előzmény: gyomnövény (2986)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2986

Nekem Anyám ilyen rá(m)telepedős. Megfulladtam mellette. Nem csoda, ha megözvegyülése után nem lett senkije (bár ennek más okai is vannak).

Én a saját bőrömön tanultam azt meg, hogy így nem szabad! Agyonnyomni a szeretetünkkel a másik embert, legyen az a párunk vagy a gyermekünk. :P

Előzmény: Eleon Nóra (2983)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2985
A mai világban sajnos egy nő sem engedheti meg magának ezt a luxust. Különben egyszer csak a híd alatt vagy az aluljáróban találja magát két kicsi gyerekkel. :P
Előzmény: Eleon Nóra (2984)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2984
Nem úgy néz ki szerintem, hogy az irracionális emocionálisok közé tartozol. :)
Előzmény: gyomnövény (2982)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2983
Eltérő beállítottság a nők és férfiak közt, ami sokszor félreértésekhez vezethet egy kapcsolatban. A nő úgy gondolja, hogy azzal,hogy kérdezget- próbál kommunikálni- így érdeklődik felőled, azt sugallja, szeret. A férfi meg ezt nyaggatásnak, tartja.

Megértelek amúgy, engem pl. a sógornőm akar mindig mindenről kikérdezni, ami szerintem nem is tartozik rá, és azt sem tudom, honnan tudja.

A nem tartozik rád- nál ha kissé enyhébben kommunikálnál, talán kiderülne, hogy nem cseszegetésből, hanem rosszul értelmezett érdeklődésből teszik. :)
Előzmény: botsinkai (2980)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.28 0 0 2982

Írásaidból az tűnik ki, hogy te amolyan "magányos farkas" vagy. Ha van is csajod, csak alkalmi kapcsolataid, futó kalandjaid lehetnek.

Erről árulkodik amit most írtál: (Persze nem mindig ugyanaz, mert egy idő után mind megbolondul és "komoly" kapcsolatot akar.)

Miért rossz egy "komoly" kapcsolat? Egyáltalán, te mit értesz komoly kapcsolat alatt?

Amikor én nem akartam gyereket (17-27 éves korom között), akkor is mindig komoly kapcsolatra vágytam. Nálam ez azt jelentette, hogy a párkapcsolat nem csupán tingli-tangli bulizni járogatás, meg jól elvagyunk együtt, van némi szex oszt kész, hanem a kapcsolat tart minimum 1 évig, együtt megyünk nyaralni (ha megyünk) és kb. 1 év után összeköltözünk, élettársi viszonyban együtt élünk. Külön kasszán vagyunk, de jövedelmünk egy részét - megbeszélés alapján - közös kalapba tesszük, nagyobb súlyú döntéseknél kikérjük egymás véleményét. Egymást beillesztjük a saját családunkba és baráti körünkbe.

Amit magunk szerzünk, vagy szüleink segítségével kapunk, az nem lesz közös, részben sem. (Pl. bútor, háztartási vagy szórakoztató elektronikai berendezés, autó, lakás, telek.) De amíg szeretjük egymást, addig magától értetődő, hogy a párunk is használhatja ezeket, pl. lakhat a másik lakásában, ülhet a másik autójában anélkül, hogy megosztott a rezsiköltségeken, benzinpénzen felül "bérleti díjat" kellene érte fizetnie, vagy a "kedves" úton-útfélen az orra alá dörgölné, hogy ez nem a tiéd.

Amit viszont ajándékba adunk a párunknak, azt nem vonjuk vissza esetleges szakításkor sem. (Volt olyan barátnőm, akitől az ex-pasija szakításkor visszakérte a szülinapi ajándékot! Na, ez baromi nagy szemétség.)

Ha adódik valami nehézség, akkor nem futamodik meg egyikünk sem, kiállunk és kitartunk a párunk mellett tűzön-vizen át. Nem csak addig vagyunk együtt, amíg "buli van, mindenki happy, hú de jó". A konfliktusokat őszintén megbeszéljük. Ha kölcsönösen belátjuk, hogy nem megy, akkor elbúcsúzunk egymástól, de nem rögtön az első adódó problémánál adjuk fel a kapcsolatot és abból nem mindig csak a magunknak kényelmes részt akarjuk kivenni.

Akkor egy komoly kapcsolat kifutási idejének úgy 3-5 évet tartottam.

Ez mára annyiban változott, hogy polgári házasságot (bízva abban, hogy ha nem is holtomiglan-holtodiglan, de legalább 10-15-20 évig tart) szeretnék kötni a háttérben vagyonjogi szerződéssel (hogy ha ne adj' Isten elválunk, senki ne kerüljön ki anyagilag vesztesen a kapcsolatból, ne érezze egyikünk sem azt, hogy a másik ki akarja semmizni) ÉS minimum 2, maximum 3 gyermeket szeretnék szülni kis korkülönbséggel. :)

Előzmény: botsinkai (2972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!