Megjártuk az állatkórházat, és mint kiderült, köldöksérve van a kicsinek, de még nem biztos, hogy műteni kell őt, viszont figyelgetnünk kell, mert nőhet, és akkor gyorsan kell cselekednünk! Egy kicsit megnyugodtam, azt mondta az orvos, hogy sokan születnek így köldöksérvvel!
Megint lenne egy problémánk az egyik kölyök kutyuval, mégpedig, az, hogy tegnap este észrevettem az ivarszerve felett nem sokkal egy cseresznye nagyságú puklit, ami levegős, tehát nem váladékkal tel, viszont az ivarszerve pedig kicsit sárgásan váladékozik. Valami húgyúti fertőzése lenne?? És azt figyelem most, hogy tud-e egyáltalán szegénykém pisikélni, de máris viszem az orvoshoz amúgy, csak gondoltam leírom a problémánkat, hátha tudtok ti is mellette segíteni nekünk!
Ilyenkor mindig eszembe jut régi kedves mesénk "Vizipók-csodapók" )))))))))))
Locsoljátok kicsimanót, nagyon meleg van, bár napközben nem szabad csak este felé, mert megnöveli a páratartalmat körülötte és nagyobb bajt csinál, mint hasznot!
Ma elsőválasztású fiunk elköltözött új otthonába, Fekete Panda Master of Life egy gyönyörű szőke leány és szülei barátságát élvezi mostantól.
Rég jelentkeztem, mert kis ördögfiókánk leköti minden szabadidőnket. Fantasztikus dolog, rengeteg élményt kapunk Zeustól, és nagyon sok mindent tanulunk Tőle. De szerecsére, azért ő is tanul tőlünk valamit.
Megkaptuk második oltásunkat és a törzskönyvünk is megérkezett, és ennek kapcsán találkoztunk a tenyésztővel, akik el voltak ájulva porontyomtól, hogy milyen szép és okos kutyus. Csak úgy dagadt a mellem a büszekségtől. Doktor bácsink is megdicsérte kutyumat, minket pedig finoman figyelmezetett, hogy nagyon jó úton haladunk afelé, hogy elkényeztessük Zeust! :) De hét olyan jó dolog Őt kényeztetni! Ha járnka még erre kezdő gazdik erre fele rajtam kívül, elmesélném Nekik, hogy szép és jó doldog a sok ezer Ft-ért vásárolt játékok, de az igazi egy üres műanyag palack és egy üres műanyag tál, és persze a fém edényben, amiben a gazdik inni szándékoznak nekem adni, de én inkább játékra használom, hiába kaptam egy lavort, hogy abban pancsizzak, az is jó, de a tálam is kell még!
Na nem tartalak fel Titeket élményeimmel, inkább egy-két kép Őfelségéről:
Játékra várva...
miután gazdijaim füvet locsoltak, én pedig kiványcsiskodtam
Az én meglátásom, hogy 3. - 4. tüzelés a megfelelő időpont egy kutyalány első almának a világrahozatalánál. Babym 3 évesen szülte első gyerkőceit, és most 4 évesen a 2. csapatot. Kiegyensúlyozottan, nyugodtan nevel, kedves-játékos kutyalány. Úgymond "érett" az anyaságra. 2 éves kor alatt semmiképpen nem fedeztetem már be szukámat. Nem mondom, hogy sosem tettem, megbosszulta magát a későbbiekben.
Hogy tavasz vagy ősz? Én az őszre szavazok inkább bár éppen most van gyerekhad az udvaromban:) Végülis mindegy, ha minőségi a kölyök keresik. Az őszi-téli babák edzettebbek, bundásabbak és a mama sem kínlódik a meleggel ezekben a rettenet meleg napokban. Az infralámpa, egyéb fűtés pedig megvédi őket a hidegtől.
Félre értetted ő nem az édesapám csak a család barátja.Ő segít a Shíva nevelésében...Ha erre jársz nyugodtan hívj minket!Köszi a választ.Várom a többiek válaszát, hogy ők mit gondolnak!
Édesapáddal beszéltem telefonom, ha Rétságon járok rátok csörgök. A 2. tüzelés előtt nem tanácsos a szukát befedezni, de legjobb, ha másfél-két éves kora után szül.Szerintem az ősszel született kölykök egészségesebbek, viszont tavasszal könnyebb őket eladni. Természetesen itt várjuk a profi tenyésztők hozzászolását, hiszen én csak egy newfy-kan gazdija vagyok, és nekem sosem volt szukám.
Most vasárnap lesznek 6 hetesek! Olyan hamar megnőttek! Sajnos nemsokára el kell választanom őket egymástól, bár eddig úgy néz ki, hogy 2-t megtartok, így csak egytől kell búcsút vennünk! Meg fog szakadni a szívem, de tudom, hogy jó helye lesz, ugyanis a vőlegény kutyus családjához kerül majd!
Ivartalanítani mikortól lehet egy kutyát?? És arra is kíváncsi lennék, hogy az mennyire egészséges folyamat, gondolok itt arra, hogy a kutya meg fog változni akár érzelmileg, vagy más téren is? Mert ha megtartanék 2 kis kutyut, akkor a fiút sajnos kellene ivartalanítani, a két lány mellett!?
Tenyésszemle lesz szombaton Kiskunfélegyházán!! A 06-76-430781 fax-számra kell elfaxolni a tagkártya és törzskönyv mindkét oldalának másolatát előre. Sok sikert mindenkinek, remélem én is ott leszek végre:)) Nico fiunk és kicsilányok a kennelemből mennek, utána csak a pécsi kiállításra megyünk.
Én a helyedben várnék még 1-2 hetet a szoptatás végéig. Elvileg oltható az anya, nem lesz baja a kölyköknek tőle, de az előfordulhat, hogy az immunválasz nem megfelelő, magyarul nem hatásos az oltás. De a féregtelenítőt adj neki most, lehetőleg a kölykökkel egyidőben!
Megnéztem a képeket, gyönyörűek, imádnivalóak a kicsik! Olyan boldog vagyok, hogy én is részese vagyok most ennek! Csodálatos dolog!
Már 2 hetesen féregtelenítettem őket, és rá két hétre is, amit pont tegnap csináltam nekik. A kismamát viszont most kellene oltani, most lenne a kötelező oltása, és egyben féregtelenítése is, de így, hogy szoptat lehet oltatni egyáltalán??
Boldog vagyok, hogy sikerült megmaradniuk:))) Nos a legtöbb kölyöktej 9:1 arányban higítandó! 9 a víz:) Viszont ha nem esnek bele az éhségtől akkor hadd szopizzanak még:)) Ráérnek 1 hét múlva enni. Ne aggódj úgy elfogy mint a szél, ha nagyobbak lesznek:))))) Ne erőltesd, nincsen jobb az anyatejnél:)) Viszont sos féregtelenítsd őket!! Javaslom a Vitaminthe pasztát vagy a Banminth pasztát. És két hét múlva ismét!! Egyszerűen a szájukba nyomod, felemeled az állacskájukat és lenyelik. Adagolása egyszerű, látni fogod. Nagyon fontos, okvetlenül csináld meg!! A képekkel én is bajban vagyok, mert szintén nagyokat csináltam, de a lapomon éppen mai képek vannak az 5 hetes manócákról, csak ide nem férnek fel. http://feketepanda.extra.hu
Eljött hát a várva várt negyedik hét, és még mindig szopiznak a kicsik, sőt már 2 éjszaka óta kint is alszanak a házikójukban. Nagyon jól érzik magukat, izegnek mozognak, és nagyon sokat ugatnak is, meg már harapdálnak a gyönyörű kis fogukkal. Tehát most már kezdhetem őket etetni a kölyöktejjel, amit ma meg is próbáltam de 3 lefetyelés után nem kértek többet belőle. Elképzelhető hogy nem voltak éhesek annyira?Gondolom hozzá kell azért őket szoktatni, mert más íze van, és nem ismerik még ezt. Még eszembe jutott egy dolog, hogy én a royal canin kölyöktejet vettem neki, viszont az adagot nem nagyon tudom, mármint azt a részét, hogy mennyi vízhez keverjem nekik a mennyi port? A tájékoztatóban csak annyi van, ami angol, hogy a 4 heteseknél etetés naponta 4-szer, és 35-75 ml! (az arányokat nem írja)
Remélem már tudok majd képeket feltölteni, csak az a baj, hogy nem engedi a méret miatt, mert túl nagy, majd megpróbálom beállítani a fényképezőgépemen, hogy kisebb méretben fotózhassak.
Jajj, de örülök! Találkozhatunk majd? Ha gondoljátok előte vagy utána szívesen látunk Titeket, remélem addigra már meg lesz Zeus harmadik oltása is, és akkor találkozhatnának Dadlyvel.
Ha tudok Nektek bármiben segíteni, szólj nyugodtan. Vagy itt, vagy a medit16@gmail.com címen.
Normális, hogy sokszor csuklik? Hogy tudok azon segíteni? Inni nem akar olyankor.
Illetve, hogy a táljából nem eszi meg a tápot, csak kézből. És az, hogy van egy új, fekete fűnyírónk? És meg is eszi a füvet. Valamilyen hiányra utal? Ajánlották, és adunk is Neki napi 1 Pet-Phos táplálék kiegészítőt és Purina Dog Chau junior kutyáknak való tápot vettünk, és azt kapja.
Mindenkinek NAGYON szépen köszönöm a biztató szavakat!
Egyre jobb a helyzet, bár még mindíg sokat szomorkudunk. Tanuljuk, hogy milyen egyke kutyának lenni. Mi Pécsett lakunk és Zeus Pécsváradról származik. Csütörtökön volt 7 hetes. Fiú testvére Kiskunmajsa szépsége lett. A lányokat nem tudom, hogy hova kerülnek majd.
Úgy olvastam, hogy június közepén Pécsett lesz CACIB. Azon biztos, hogy nézelődőként ott leszünk. Zeus még nem biztos, mert addigra éppen, hogy csak megkapja a 3. oltását, és nem biztos, hogy okos dolog lenne tőlünk, mindjárt vinni, de meglátjuk. Ha valaki Közületek jönne, akkor szívesen megismerkednénk Veletek, és élőben biztos, hogy rengeteg kérdéssel zaklatanálat Titeket. Vagy, a kiállítás előtt - után szívesen vendégül is látnák kedves kutyi gazdikat. Sőt, ha valakinek esetleg szállásra lenne szüksége, abban is tudunk segíteni.
Dadly gyönyörű! Még nem sikerült visszaolvasnom az összes régi hozzászólást (kb. 600-ig már eljutottam Zeus érkezése előtt, de azóta nem volt időm :)), de láttam, sok képet róla, és irigykedve nézegetem! Azt is olvastam, hogy páran érdeklődtek a kutyasuliról. Nos mi tervezzük, hogy megyünk, Pécs két legjobb iskolájában voltunk nézelődni és beszélgetni. Az egyikben mesélte a tulaj, hogy nemrég volt egy 1,5 éves fundija, és meglepetésére Nagyon tanulékony, és borzasztó jó fej volt, csak jókat mondott az úr. És tőle úgy hallottuk, hogy sikeres is volt, bár ezt a gazditól is meg kellene kérdezni. :) De mi majd megpróbáljuk, csak arra még pár hónapot várni kell! :)
Nagyon szép kutyusotok van, mindig büszkék lehettek rá!-jó választás volt fajtát illetően. Lelkiismeretes gazdinak tűnsz, gyorsan túl lesztek ezen a pár napon. Én a tibeti terrierrel töltöttem 3 éjszakát a teraszon, miután elhoztuk. Szép a lakosztálya is, bár szerintem abban nem sok időt fog tölteni. Az én Lindám 10 év alatt kb. 1 hónapot töltött összesen kennelben, amikor kevésbé kutyabarát vendégünk jött, Zsófi pedig még csak pár órás büntit élt ott meg.
Szia Shivi!
Igen, láthattál bennünket, mert 10 óra körül végeztünk J.berényben. A három foundi közül, mi szólóban voltunk, párban Kazincbarcikáról jöttek.
Igen, voltunk mi is Jászberényben, április 12.-én. MI olyan 10 óra körül értünk oda de nem sok fundit láttunk.Kb3-at Ti még 10 óra körül ott voltatok, mert lehet akkor titeket is láttunk?
Noniné!
Ne aggódj pár nap múlva biztos megszokja az új helyet.Nekünk Shívával ilyen gondok nem voltak, olyan volt mintha kiskorától mi neveltük volna, nem volt honvágya.És Zeus most mennyi idős?Így a képeken nagyon aranyosnak tűnik, biztos aranyos élőben is?!
Dadly is üdvözöl szép kis kutyus vagy. Honnan hoztátok a kicsit és merre laktok? Sajnos Dadlynek igazándiból nincs játszótársa a környékünkön egyetlen fundi sincs. Remélem, már megszokta az űj helyét a pici?
Ne aggódj, pár nap alatt biztos megszokja az új helyet, és hamar elfelejti, hogy még csak nemrég ismer titeket. Nekem is volt olyan kutyusom, hogy az első pár napban oda kellett feküdnöm mellé, hogy ne sírdogáljon. De hamar elmúlt!