Keresés

Részletes keresés

Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1044

Igen, pl. egy topicban leírtam, hogy ne egyenek élesztős fehérlisztes kenyeret, hanem teljes kiőrlésűt és lehetőleg élesztő nélkülit. Erre akkora sikítozás-fújolás kezdődött, hogy döbbenet.

Hát itt tartunk.

Ezt látom itt is. Ami új és felfoghatatlan, annak hatására bedugom a fejemet a homokba. Valószínűleg más okokból is elmaradhat a menstruáció, betegség miatt is.

De nálam nem ez a helyzet.

Előzmény: Gabiiiiii (1038)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1043

Anna, ezt karácsony előtt te írtad ... a szüleid aggódnak ...

"Eközben egész nap eszem, néha tényleg többet, mint amennyi jól esne, de a szüleim beijedtek, hogy most biztos beteg vagyok, azért vagyok ilyen "könnyű". Sokan kérdezik, hogy most fogyózom? Erre csak annyit felelek: miért, úgy nézek ki, mint akinek szüksége van rá?"

Előzmény: Jablko (1032)
_optimista_ Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1042

szerintem meg forditva. (majdnem) meg mindig egy kover kislany vagy,aki itt szorakozik.szomoru,hogy ennyi idos korodban,amennyiben az igaz,semmi nem erdekel,csak ami evessel kapcsolatos......

ez akkoris betegseg,ha a torteneted hazug.elj vidaman,jarj tarsasagba,legyenek barataid,olvass sok jo könyvet,es leszoksz errol a temarol meglatod.

(a 163/44,amire te vagysz, az van akinek jol all,van akinek nem,alkat es csont kerdese,fontosabb,hogy bevul mi van,nalad sajnos semmi:(.)

Előzmény: Jablko (1034)
mel_75 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1041

Szerintem, ha az átállás miatt ment le rólad a többi, és még 3-4-5 kg-ot vissza tudsz hízni, az OK! :-) én 162 cm vagyok és 48 kg voltam mikor vega lettem, de nem változott a súlyom. bár én nem nyers koszton éltem.

Még így is volt rajtam némi zsír itt-ott, de az nem volt vészes, és ha valaki olyan szálkás-izmos alkat, az ezzel a magassággal olyan 46-47 kg körül még nem néz ki anorexiásnak egyáltalán! :-)

Amúgy minden elismerésem, én valószínű nem tudnék ilyen türelmes és kedves lenni a Téged megszólítók többségével! :))

Előzmény: Jablko (1034)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1040

elolvastam, nem tantoritott vissza, beszelek egy kicsit angolul. cserebe ezzel szamold ki kerlek a testtomeg-indexedet. tudod, magassag 163, suly 44 kg.:

http://mysite.verizon.net/vze1w13x/index/fogyo.html

Előzmény: Jablko (1039)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1039

Alább találsz két referenciát. Mindkettő angolul van.

Ez remélem nem tántorít vissza. Kérlek, olvasd el a cikket.

Ennyit igazán megtehetnél. Bízom benned.

Anna

Előzmény: Mikolt (1037)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1038

Ahhoz kepes,hogy nem erdekel az eves,az Indexen kizarolag kajas topikokban fordulsz meg.Kivancsiva tettel es utanadolvastam

Betegesen kozponti tema nalad,ugy latom,es ez felek,hogy nem testi problema.Azt hiszem en is,segitsegre lenne szukseged.

Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1037

ha az en tortenetemre vagy kivancsi, azt elolvashatod a megfelelo helyen, nem ennek a topicnak a temaja.

en nem a fogyasrol beszelek, hanem arrol, hogy az adataid es tuneteid alapjan az anorexia betegsegben szenvedsz. a csalad azert nem szokta ezt eszrevenni, mert az eveszavaros ember hazudik mint a vizfolyas az etkezesevel kapcsolatban es nagyon meggyozo tud lenni, ezert a hozzatartozok sokaig nem veszik eszre, hogy baj van.

azt mondod, nem erdekel az etkezes, ehhez kepest az Indexen irt hsz-eid 90%-a az etkezessel kapcsolatos.

kedves Anna, tedd meg nekem kerlek, hogy valaszolsz egy kerdesre:

hogyan gondolod teherbe esni majdan menstruacio nelkul? hogyan kivanod beszerezni hozza a petesejtet?

orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1036

Konkrétan melyik természeti népre gondolsz?

Előzmény: Jablko (1035)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1035

Keress arra is, hogy mit esznek a vegi természeti népek és hogy meddig élnek.

Köszi.

Előzmény: orlanda (1033)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1034
Egyébként én 44 kg vagyok és 163 cm.
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1033

Ja, hogy ez kérdés volt. A nyulak esznek lucernát, répát biztosan, almát is, gabonát nem tudom, magvakat szerintem igen.

Kerestem neked szakirodalmat ahhoz, hogy mit esznek a nyulak, túl sok különbséget a te és az ő étrendjükben nem nagyon fedeztem fel, esetleg annyit, hogy te lehet hogy nem eszel szénát.

A házinyúl etetése
Előzmény: Jablko (1031)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1032

Kedves Mikolt!

Köszönöm az aggódást. Azt mondd meg, hogy te mit csináltál, amiért anorexiás lettél. És miért.

Én nem akartam fogyni, nem ezért csináltam az egészet. Egyáltalán nem érdekel az evés, sokkal érdekesebb dolgokkal foglalkozom éppen. Vajon vak a családom és a barátom, akik pedig látnak és mégsem gondolják, hogy bármi bajom lenne?

Előzmény: Mikolt (1028)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1031
Te is vedd figyelembe az írásjeleket!
Előzmény: orlanda (1027)
_optimista_ Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1030

nem bantottam,csak visszakuldtem a kisdedovoba,ahova valo.

szepen atver mindenkit,ti meg ugrotok:-D

ha rahagynatok,abbahagyna!

Előzmény: Törölt nick (1012)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1029

Körkérdés az itt lévő nőkhöz:

(függetlenül attól, hogy esznek-e húst vagy sem)

Ki az, aki közületek egy olyan nőgyógyászra bízná magát a terhessége alatt, aki azt állítja, hogy a menstruáció az nem más, mint az állati fehérjék okozta méreganyag tisztulása??????

KI az, aki egy ilyen orvoshoz fordulna, ha beteg???

Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1028

"Angliában és az az angol nyelvterületen is ugyanannyi kókler barom él, mint itt magyarhonban."

meg meg amennyivel tobb.

Jablko,

olvastad a bura.hu-n az anorexia cikkszo alatt irtakat? amikor a szervezet elveszti zsirszoveteinek bizonyos szazalekat, leall a menstruacio. nem azert, mert zoldseget eszel csak. azert, mert olyan szinten csokken a sulyod, hogy a szervezet tartalekolni kezdi a folyadekot. keves lesz a vizelet, felvizesedsz, kiszarad a szemed-szad, stb.

anorexias idoszakomban 45 kilo voltam (180 cm). 55 kilonal elmaradt a menstruaciom, pedig hust is ettem. azert orultem az elmaradasnak, mert beteg voltam. ennek csak a beteg ember orul. az agyilag beteg ember. te beteg vagy, anorexias vagy es beszukult tudatallapotu. tul sokat foglalkozol az evessel.

en komolyan kivancsi vagyok a nogyogyaszod velemenyere, ugyanis a nyakamat mernem ra tenni, hogy orbitalis hulyesegnek fogja tartani az uj hobbidat.

amugy nem tartom karosnak, amit irsz, mert ekkora idiotizmust tuti nem fog senki sem kovetni. csakis magadat fogod ezzel kinyirni, neked meg talan jobb is lesz, mert 1 even belul visszafordithatatlan karokat okozol a szervezetedben.

Előzmény: AliceCsodaországban (1021)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1027

Ne haragudj, te nyúl vagy?

Előzmény: Jablko (1026)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1026

Kedves Alice!!!

Ez kérdés volt! Csak azért mert a nyulat hoztad fel példaként.

Olvass figyelmesebben.

Előzmény: AliceCsodaországban (1025)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1025

A nyulaknak teljesen más a bélcsatornája, az emésztőrendszere, a fogazata, azonkívül ők pl. évente többször fialnak méghozzá egyszerre sokat.

Most már tényleg az az érzésem, hogy egész idő alatt ugratod itt a jónépet, ilyen állat nincsen.

Na pá, kérdezd meg orvosodat, gyógyszerészedet stb.

Jelentkezz 4 év mulva egy egészséges kisbaba képével.

Előzmény: Jablko (1023)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1024
Még akkor sem, ha doki. Az, hogy van egy dr. a neve előtt nem jelent semmit!!!!
Előzmény: Jablko (1022)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1023
A nyulak is esznek mindenfélét: gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat, gabonát és hüvelyeseket? Mert én ezt mind fogyasztom. :))))))
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1022
Még akkor sem, ha doki. Igazad van, senkinek sincs igaza, csak neked. Jó, maradhatunk ennyiben.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1021

Még csak annyit, hogy a háború alatt, mikor nagyon körülményes volt az élelmiszer beszerzés és sokan éheztek, akkor is nagyon sok nőnek maradt el a menzesze. Nem ebszélve azokról, akik különféle lágerekben voltak. Nem kellet ott vattát osztani senkinek. De nem hinném, hogy oylan különösebben örültek volna neki...

Csakis egészséges szervezet képes arra, hogy egy gyereket kihordjon. Ennek első jele, hogy megérik a megtermékenyülésre váró pete, ami ha nem termékenyül meg, akkor szépen vérzés kiséretében eltávozik. (menstruáció) Ha a szervezet nem egészséges, akkor nincsen peteérés sem. Természetesen a peteérés hiánya nemcsak táplálkozási zavarokból eredhet, okozhatja stressz, hormonzavar stb, de ez is az egyik ok.  

Ha csak két hónapja maradt el a vérzésed, és tablettát is szedtél, akor megvan az az esélyed, hogy nálad átmeneti hormonzavar lépett fel, de ugyanennyi az esélye annak is, hogy nem emberi módra étkezel, hanem úgy mint egy nyúl.

Mindegy bármeyik is, annak az angol szerzőnek akkor sincsen igaza, még akkor sem ha angol. Angliában és az az angol nyelvterületen is ugyanannyi kókler barom él, mint itt magyarhonban.

Előzmény: Jablko (1011)
kalvenault Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1020

:-)))))))))) értem.

A Vik-féle hozzáállás szimpatikus az ügyben, ez a másik nem. És mielőtt még mások is kedvet kapnak, gondoltam leírom a "horror-sztorit"

Előzmény: Törölt nick (1015)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1019

Én elhiszem, hogy jót akarsz.

Az evészavar miben szokott megnyilvánulni?

Őket hívjákok vegánoknak? :)

Előzmény: Törölt nick (1017)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1018
Kire gondolsz? (noname nick)
Előzmény: Törölt nick (1015)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1016

Szerencse,  hogy nekem megvan az önbizalmam, a felkészültségem, a tapasztalatom és a tudásom is hozzá. :)

Előzmény: kalvenault (1014)
kalvenault Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1014

Szerencse,  hogy neked megvan az önbizalmad, a felkészültséged, a tapasztalatod és a tudásod is hozzá.

Az pedig fel sem merült benned, hogy nem ő csinált valamit rosszul, hanem mégsem annyira egészséges ez a dolog.

Előzmény: Jablko (1011)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1013
Ne aggódj, nem bártanak, csak értetlenkednek. Mindenkinek szíve joga.
Előzmény: Törölt nick (1012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!