Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

András1950 Creative Commons License 2018.09.04 0 0 63864

Szia! Úgy is megoldhatod a problémát,hogy bekötsz egy lábkapcsolót párhuzamossan a csap kapcsolójával,és akkor nem kell kiszerelned,csak lábbal állitod le a szivattyú motorját!

Előzmény: céklalé (63863)
céklalé Creative Commons License 2018.09.03 0 0 63863

Szép napot mindenkinek ! Sajnos a fürdőben lévö csaptelep /csak hidegvízes /nyűgösködik.Van, hogy napokig szépen működik aztán gondol egyet és nem. Csak kattog , néha elkapja. Gondolom ebből csere lesz . A szivattyút kiszedtem, szépen működik.Nagyon macerás kiszerelni a csapot. Köszönöm a tanácsokat.

kanapekamred Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63862

Ha ilyen bizonytalan vagy, akkor, hogy letisztuljon benned az igény, béreljél. Ugyanis lakva ismeri meg az ember az OKJ-s használatot. Akarom mondani így kapsz OKJ-s bizonyítványt.

Előzmény: Törpapa66 (63857)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63861

Kereskedőnèl is lehet jót venni, az utolsót èn is igy vettem. Magànszely is ugyanúgy àtvàg mint a kereskedő, mindkettőnek a pènz kell ergo, nem a minősítèsen múlik a dolog, hanem az àrú àllapotàn. Persze van 1-2 keresjedès ami semmikèpp sem ajànlott.

Előzmény: Törpapa66 (63859)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63860

Valamièrt fedett helyen kell fènykèpezni a műszakin, ezèrt olyan műhely kell ahol befèr a kapun. Van aki szeret kūlön futkosni a gàz ès elektromos papírokèrt, èn speciel azt szeretem, ha odamegyek ès egy óra mùlva kezemben a forgalmi. Sok mūhely megcsinàlja kompletten de van aki nem vàllalja így. Màs megkötès nincs, tàjèkozódni kell.

Előzmény: Törpapa66 (63859)
Törpapa66 Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63859

Nézegetjük egy ideje... ami biztosnak látszik, hogy a kereskedők kimaradnak ebből. 

Vácon néztünk egy kereskedést..... :-o

Az a sok hulladék. Magánszemélytől tényleg lehet találni szépeket.

A vizsgáztatás hogy megy a lakóknál?

Bárhol vizsgázhat, ahol a személyautók is vagy spec vizsga van?

Előzmény: Törölt nick (63858)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63858

Ha van időd itthon is talàlsz ès  nem dràgàbban mint kūlföldön. Èn tavaly cserèltem a sokadikat ès az utolsó 3 alkalommal egy hajszàlon mùlt, hogy nem indultam Hollandia vagy Nèmetorszàg felè. Mindhàromszor kevèsnek talàltam a magyar piacot, ezèrt serènyen lapozgattam a kūlföldi hírdetèseket. Ès mint most utoljàra, az előző 2 alkalommal is, egyszercsak beugrott itthon a nekem való. Ràadàsul ami most van elèg egyedi, szerintem nincs az orszàgban mègegy ilyen ès a kinti àraknàl mindent egybevetve itthon 20%-al olcsóbban sikerūlt megvenni. Idő ès kitartàs kèrdèse az egèsz.

Előzmény: Törpapa66 (63857)
Törpapa66 Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63857

Köszönöm a segítséget. Sok kérdés van még bennem és sok kétség is. 

Nem tudom a megoldást.

Kelle e igazán? Kihasználnánk e? 

Öreg, fiatal?

Kintről, itthonról? Hol olcsóbb? hol jobb?

Kintről, akkor mennyiért tudom honosítani? Honosításnál meglennének e az összes papírok amik kellenek?

Hazahozni sem egyszerű.

Kész drágán, vagy hibás olcsón?

Lakókocsi, lakóautó, milyet mennyiért? Kicsi, nagy?

Működés sem világos néhány helyen. 

Nincs ebből OKJ-s képzés? :-)

stb...

Előzmény: speedline (63845)
kanapekamred Creative Commons License 2018.09.02 0 0 63856

Pár hónapig állni, az lehet érdekes. Pláne magára hagyva a lakót.

1 - 2 napot eltölteni. Biztosan menne.

Előzmény: Törölt nick (63854)
Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.29 0 0 63853
Előzmény: Törölt nick (63850)
Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.28 0 0 63849

Valami 5000 fő vagy hasonló fölötti településeknek kötelező kijelölni helyet, ahol vizet és villanyt is adnak az ilyen vándorló cigánycsapatoknak (.fr ugyanis nagyrészük nem telepedett le úgy, mint odahaza). Az mondjuk más kérdés, hogy ilyen helyen szeretne-e valaki hosszabb időt eltölteni.

Én kerestem egy kempinget, ahol fizetek havi 400 Eurót, és ezért cserébe kapok minden szükséges infrastruktúrát, és ráadásul még szabályos is. Németországban sem lakhat az ember a kocsijában, ha az a közterületen parkol.

LM

Előzmény: SajtFondue (63848)
SajtFondue Creative Commons License 2018.08.28 0 0 63848

Szia! Franciao-ban elég komolyan veszik (tiltják és ellenőrzik) a városok körüli vadkempinget. Mindez azért mert van egy jó pár cigánytábor, akik csapatostul járják az országot olyan 10-20 lakókocsival, le-le telepszenek mezőkön réteken, lakott területek mellett egy pár hétre.

Ez nyilván nem tetszik az arra fele lakóknak, mi magyarok nagyjából tudjuk hogy miért... de még azzal is tetézik, hogy ahova letelepednek (vadul) az valakinek a magánterülete általában. 

Az utóbbi 10 évben országszerte kijelöltek területeket, ahova ilyen módon le lehet telepedni, "Aires pour gens de voyage" néven.

Előzmény: Törölt nick (63846)
speedline Creative Commons License 2018.08.26 0 1 63845

Üdv,

Mire kell odafigyelni?

Sokszor volt már róla szó.

A lényeg, hogy a papírok rendben legyenek. De ne legyen beázva, törve, repedve (főleg az ablakok), szakszerűtlenül tömítve, ragasztva, barkácsolva, lelakva és lehetőleg minden működjön benne (hűtő, villany, gáz, víz stb.). Az alját nézd meg leginkább (főleg a sarkokat alul), ablakok környékét, tetőablakot stb. és ha ázás nyomot látsz akkor az nem jó. Olyan nincs, hogy csak kis hiba vagy kis ázás! Hiba van és beázás aminek a javítása vélhetően nem lesz olcsó (házilag sem mert az alkatrész, ragasztó stb. drága). 

Aztán nem árt ha jó a fék a rugó a lengéscsillapító az alváz meg a vonófej. Ha utóbbi stabilizátoros az még jobb. Elősátor lehetőleg legyen. De ne legyen szakadt, sérült, penészes, hiányos és legyen meg a teljes rudazat is lehetőleg. A két gumi legyen egyforma és lehetőleg ne százéves repedt kaucsukhulladék, rozsdás felnire paszírozva. Nem árt ha van pótkerék és emelő...  

Szóval sok mindenre kell figyelni :)

Márkák

Egyszer egy ismerős azt mondta, hogy a "legjobb autó az új autó". 

Ez igaz a lakókocsira is. Ha pedig használt akkor nem feltétlenül a márkát hanem az állapotot kell nézni. Lehet, hogy egy lakókocsi öreg de fedett, védett helyen volt tárolva és egy évben csak keveset használták. Ugyanakkor lehet, hogy fiatalabb, de például telepítve volt valahol és télen nyáron érte az időjárás legjava. Mostanában ugye alig van meleg alig süt a nap és télen nem ritka a hideg sem, ezeket pedig minden tömítés nagyon (nem) szereti...

Tehát csak azért mert egy lakókocsi végén például a Mein H....y szöveg áll az még nem biztos, hogy jó. Ezt saját tapasztalatból mondom. Ugyanakkor az adott márka egy nagyszerű lakókocsi tud lenni, ha vigyáztak is rá.... 

De ha adott egyforma méretben két lakókocsi és az egyik üresen 800-900 kg míg a másik 1000-1100 kg akkor ott az eltérés adódik valamiből. 

Amivel tudnak leginkább a gyártók variálni az a falak vastagsága (tető és padló is!) a GFK tető vagy a beázás védett padló stb. A kiegészítő szigetelések, a bútorlapok vastagsága, minősége és az egyéb tartozékok beépítettsége (tartályok, boiler stb.)   

Tehát ne feltétlenül márkanévben hanem állapotban gondolkozz és minél jobb állapotot keress.  

Előzmény: Törpapa66 (63842)
Törpapa66 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 63844

Sterckeman, Sprite?

Előzmény: Lábasmáz (63843)
Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.26 0 0 63843

Avondale-lel azért vigyázz, mert 2008-ban a gazdasági válság után tönkrementek, azaz nem létezik már a cég. Amúgy ők kimondottan magas színvonalon űzték az ipart.

LM

Előzmény: Törpapa66 (63842)
Törpapa66 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 63842

Köszönöm. 

Másik kérdés. Van e, (miért ne lenne) minőségi sorrend lakókocsik között.

Gondolok itt a Hobby, KIP, Sterckemann, Shateau, LMC, Avondale, Dethleffs stb.

Van e olyan amiért nem szabad pénzt adni? Mire kell odafigyelni vásárlásnál?

dstr Creative Commons License 2018.08.23 0 0 63841
Előzmény: győriutazó (63840)
győriutazó Creative Commons License 2018.08.23 0 0 63840

Sziasztok! Eger környékén tudtok 1 éjszakás olcsó lehetőséget /nyilván nem "útszélén/,ahol azért egy minimum zuhanyozás-wc lehetőség van csigásnak? Kösz!

Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.23 0 0 63839

A német precizitással nincs is baj. A baj a magyar okmányirodában kezdődik... :-) Volt már rá példa, hogy még azt sem voltak hajlandóak ingyen kijavítani, amit ők írtak el, amikor visszament a jármű tulaja reklamálni, és kiderült az okmányiroda által használt adatbázis szerint az elírás. Azért egy röpke másfél órás ereszdelahajamat után csak sikerült.

LM

Előzmény: fox888 (63838)
fox888 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 63838

Ezen az oldalon lehet keresgélni:

https://www.auto-motor-und-sport.de/marken-modelle/

Kiválasztod a megfelelő márkát, típust, évjáratot majd a Technise daten fülön megkeresed a pontos motortípust, kivitelt.

Anhängelast sorban megtalálod a fék nélküli/fékkel felszerelt vontatási adatokat.

Egy példa: https://www.auto-motor-und-sport.de/toyota/rav4/ca30w/technische-daten/

Azt nem tudom megmondani, hogy a kis (ezüst színű :)) alumínium táblán ezek az adatok szerepelnek-e, de a forgalmikba ezek az értékek kerülnek be.

Gondolom hibák itt is előfordulhatnak, de azért én bízom a német precizitásban!

Előzmény: TonyBrasco (63831)
Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.21 0 0 63837

Nem mondod komolyan...?! :-)

LM

Előzmény: Liviati (63836)
Liviati Creative Commons License 2018.08.21 0 0 63836

Lakoauto, kormannyal, motorral rendelkezik, önjaro.

Lakokocsi az pedig vontatmany, max moverral tudod mozgatni.

Előzmény: Lábasmáz (63835)
Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.21 0 0 63835

Az az...

De nekem a lakó, az kocsi. :-)

LM

Előzmény: Boarhunter (63833)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2018.08.21 0 0 63834

A Magyarországra behozott gépjárművek tekintetében – legyen az személyautó, lakóautó, vagy motorkerékpár – a 2003. évi CX. Törvény értelmében regisztrációs adót kell fizetni. A regisztrációs adó megállapítását a vámhatóság, tehát a NAV végzi, az ő hatáskörük az adó mértékének megállapítása és kiszabása, amely minden alkalommal egyedileg, az adott járműre vonatkozóan történik.

Előzmény: Lábasmáz (63832)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.21 0 0 63833

A lakóautó miért nem géperejű szerinted?

Előzmény: Lábasmáz (63832)
Lábasmáz Creative Commons License 2018.08.21 0 0 63832

Nem géperejű, nem kell.

LM

Előzmény: Liviati (63830)
TonyBrasco Creative Commons License 2018.08.20 0 0 63831

Sziasztok, tud valaki olyan online katalógust, ahol autómárkák szerint, adott típus vontathatósági gyártói adatait meg lehet nézni, ami a kis ezüst plaketten is szerepel a járművekben, ill. a forgalmiba is bekerül, ha kap vonóhorgot!  (Nem a vonóhorog max terhelhetőségére vagyok kíváncsi, mert olyanok vannak a neten, hanem a járműjére!!!)

Liviati Creative Commons License 2018.08.20 0 0 63830

Miert Magyarorszagon a lakoauto melyik kategoriaba esik, nem kell fizetni regisztracios adot ra

Előzmény: Dacia 21 (63826)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2018.08.20 0 0 63829

lóautónak=lakóautónak :)

Előzmény: Nyakas Jakab (63828)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2018.08.20 0 0 63828

Szia!

Mit értesz honosítás alatt? Honosítási eljárás hivatalosan akkor van, ha van a lóautónak érvényes külföldi műszakija, ha nincs, akkor egyedi forgalomba helyezési eljárást kell kérni. Ha a honosítás alatt azt a tortúrát érted, aminek a végén a kezedben van a nevedre kiállított magyar forgalmi akkor az akár több százezres tétel is lehet. Egy lakókocsinál 80-100 000ft, de a lakóautónál még regisztrációs adót is kell fizetni. (a lakókocsiknál nincs). 

Itt találsz egy kalkulátort, amit ha kitöltesz, akkor egy nagyjából reális képet kapsz a költségekről.

http://szamoldki.com/auto/autobehozatal

De van olyan, ami csak kimondottan a regisztrációs adót számolja ki.

https://kalkulatorlap.hu/regisztracios_ado_kalkulator.html

Üdv: NyJ

Előzmény: Törpapa66 (63822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!