Keresés

Részletes keresés

niki80 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 543
Sziasztok! Július 27-én megyünk Djerbára, a Abou Nawas Djerba hotelbe. Ha valaki tud róla valamit, esetleg volt is már ott, megköszönném az infokat.
főnixe Creative Commons License 2004.07.17 0 0 542
Köszi,megkérdezem!
Előzmény: Latya (K.L.) (541)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.07.17 0 0 541

ferihegyen van ilyen becsomagolás. Hívd fel a repteret, megmondják a pontos összeget.

Előzmény: főnixe (540)
főnixe Creative Commons License 2004.07.17 0 0 540

Sziasztok!

Valamelyik lapon azt olvastam (már nem tudom hol, napok óta ki-be járok a lapok között), hogy létezik egy olyan szolgáltatás, hogy a reptéren a csomagokat (bizonyos összeg fejében) lefóliázzák. Nem tudja valaki, hogy ez mennyibe kerül, hogyan működik? Ferihegyen, az odaútra is lehet kérni, vagy ez csak visszafelé lehetséges Tunéziából? Arra emlékszem, hogy aki erről írt, az azt mondta, hogy neki csak visszafelé, a reptéren X dínárért megcsinálták. Egyáltalán van ennek valós értelme? Így biztos, hogy nem nyúlják le a csomagot? Mert hogy szokták nyúlni, ez saját tapasztalat! Azt meg a Jóisten se tudja kideríteni, hogy melyik oldalon történt. Oké, hogy az értékesebb dolgokat az ember kézipoggyászként felviszi magával a repülőre, de mindent nem hurcolhatok magammal a gépre.

Szóval aki a témában otthon van , megköszönném, ha informálna erről.

Candyike Creative Commons License 2004.07.17 0 0 539
Szia Putyuli! Mi is a Miramar Djerbába megyünk júl.27.-én.Szivesen írnék róla,hogy milyen de pont aug.6.-án jövünk haza.Igazából mi nem a Miramarba akartunk menni de azt mondták a Kartagonál,hogy ide van hely.Remélem jó lesz,mert más úgy menni,hogy az ember nem abba a szállodába megy,mint amit kinézett.
Előzmény: Putyuli (533)
norzo45 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 538
Szevasztok! Érdeklődni szeretnék Töletek,ugyanis 23-án utazunk Djerbára a Garden Parkba. Szóval mi a helyzet a konektorokkal? / bocsi -->feleségem kérdése :-))) /,220V-e a fesz? , milyen a tengerpart? ,szunyogok? ,más állatok? /aminek több lába van mint kettő? / Sajna mi csak 1/2 panzióra tudtunk már befízetni,ez elég vagy vigyek böven suskát? Szerintetek mennyi az a böven???  / 8-nap---ill igazából 6 az a 8 :-((( / Előre is köszi az infokat, üdv mindenkinek---->norzo45
Hokan Creative Commons License 2004.07.15 0 0 537

Sziasztok!

Nagyjából elolvastam a hozzászólásaitokat de nem mindenre kaptam választ. Ehhez kérném a segítségeteket. Szeptemberre tervezzük a párommal a nyaralást, ahogy olvasom akkor is jó időnk lesz. Első kérdésem pókok és skorpiók témájában lenne. Vannak? Mennyire gyakori, hogy a szállodában felébredve egy bazi nagy pók vigyorog a képembe? Mire kell figyelni velük kapcsolatban? Pl. egy szahara túrán zárt cipőbe érdemes menni vagy megúszom a skorpió szúrást szandiba is? A strandon belemászhatnak a cipőmbe? Ha már a strandnál tartunk! Lecsuknak ha elkezdek monokinizni? :)

Előre is köszi a válaszokat!

tboy120 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 536
Sziasztok! Holnap reggel indulunk Djerbára, a Garden Parkban! Remélem minden oké lesz, majd ha hazaérünk, vagy ha tudok netezni kint is, akkor írok egy kicsit! Na sziasztok, jó nyaralást mindenkinek!
katalin 78 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 535

Sziasztok!

Nagyon sok szépet és jót olvastam eddig tőletek Tunéziáról és nagyon megjött a kedvem, hogy elutazzak oda. Sajnos azonban nincs utitársam, viszont a nyarat semmiképpen sem szeretném itthon ülve tölteni. Ha van hasonló gondal küzdő rendes, megbízható lány, akit érdekelne a dolog szívesen társulnék hozzá.

Magamról annyit, hogy rendes, nem dohányzó, vidám lány vagyok.

Roró Creative Commons License 2004.07.15 0 0 534

Sziasztok Djerbások!

Új vagyon ezen a fórumon, a napokban találtam rá, és mondhatom szuper! Becsülettel végigolvastam az összes hozzászólást 2002-től, mióta Satine megnyitotta a topicot! Köszönettel tartozom mindenkinek, aki megosztotta a tapasztalatait Djerbával kapcsolatban, sok hasznos és érdekes információt találtam itt! Szegény kis sziget kapott hideget-meleget bőven, de azt hiszem ezeknek a fórumoknak éppen ez az egyik nagy előnye, nem csak a prospektusokban látható gyönyörű képeket láthatjuk, hanem az esetleges hibákat is. Szóval köszi mégegyszer, és remélem továbbra is hasonló módon fog működni ez a kis fórum!

Ami miatt írtam, a következő. A családdal augusztus 20-án indulunk Djerbára. Láttam, hogy már más is érdeklődött az Abou Nawas Golf 4*-os hotel iránt, de választ nem láttam a hozzászólások között. Segítsetek nekünk! Milyen a szálloda, kaja, tengerpart, meg úgy egyáltalán...!

Üdv mindenkinek!

Putyuli Creative Commons License 2004.07.15 0 0 533
Sziasztok!
Aug. 6-án megyek Djerbára a Karthago Tours szervezésében.
Izgulok és félek, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy tervezzük.
Társaságunk 6 fő és nagyon reméljük, hogy nem szednek szét minket különböző szállodákba. Azt tudjuk, benne van a kalapban, hogy nem abba a szállodába kerülünk, amit kinéztünk, de reméljük, ha így lesz, legalább olyat, vagy jobbat kapunk, mint terveztük.
A terv szerinti szálloda neve: Miramar Djerba.
Hálás lennék, ha valaki tudna róla valamit, s azt megosztaná velem.
Djerba Creative Commons License 2004.07.15 0 0 532

Kedves Utazók !

Augusztus végén készülünk Djerba szigetre, már leelőlegeztük az utat a Kartagó toursnál. Mikor azonban elolvastam az élményeiteket, negatív és kevésbé negatív véleményeiteket, teljesen elment az egésztől a kedvem. Már azon gondolkodtam, hogyan lehetne lemondani az egész utazást. Imádom a tengert, de nem bírom a mindenféle úszó gazokat a vízben, amik rám tekerednek. Nem kívánok luxus körülményeket, de nem bírom a koszt, valamint, ha megpróbálnak átverni. Az írásitokból azt a következtetést vontam le, hogy  mindezekben lehet részünk.

Majd elfelejtettem írni, hogy a Garden Park 3* hotelba megyünk. Tudtok nekem valami kevésbé lehangoló infóval szolgálni? Ott a hotel környékén milyen a tenger? Kérlek benneteket írjon akinek van infója a hotelről! (Olvastam a popzitívumokat is, de valahogy úgy érzem több a negatívum amit errő a szigetről írtatok). Köszi !!       

Candyike Creative Commons License 2004.07.15 0 0 531
Szia Krampi! Egyáltalán nem vetted el a kedvemet,amiket írtál abban pedig igazad van,mert valóban most már sokaktól hallottam,hogy itt a pihenésé a főszerep és végülis elsősorban,azért megy az ember,hogy kikapcsolódjon,jól érezze magát,más embereket lásson.Szóval,biztosan jól fogjuk magunkat érezni.Én személy szerint mindenhol jól tudom magam érezni de ez tényleg úgy van ahogy Te is írtad,hogy van olyan ember,akinek semmi sem jó.Pl. tavaly Jordániában voltunk,és ott volt egy pasi,aki mindenért morgott és főleg olyanokért,amit más észre sem venne.Egy szó mint száz,már várom a nyaralást és majd beszámolok,hogy milyen volt.
Előzmény: krampi (528)
bortolotti Creative Commons License 2004.07.14 0 0 530

Sziasztok!

Mi tavaly augusztusban jártunk Djerbán, és nagyon jól éreztük magunkat. Az Experience tours-szal mentünk, az idegenvezetőkkel meg voltunk elégedve, segítőkészek és elérhetők voltak. - ami nem minden utazási iroda esetében tapasztalható- 

A Flamingó-sziget nekünk tetszett, a víz tiszta volt, bár elég sós, gyönyörű kagylókat találtunk. A krokodilfarmra és az közelben lévő múzeumba is ellátogattunk idegenvezető kíséretében + régi berber lakóépületeket néztünk meg. Autóbérlés felesleges, a taxi olcsó. Mi kizárólag az ut. iroda által szervezett kirándulásokon vettünk részt. Tényleg igaz, hogy a szálloda környéke az össz. "mozgási terület". De pozitívumnak számít, hogy a helyiek figyelnek a túristára, barátkoznak -néha túlságosan is- , érdekük, hogy a vendég elégedett legyen.

főnixe Creative Commons License 2004.07.14 0 0 529

Előre is köszi!

Igyekszem mindennap benézni ide, nehogy lecsússzak rólad. Tudod, 5 éve nem voltunk nyaralni, pláne nem gyerekkel, és már készülődünk az utazásra, megy a rohangálás, hogy mire indulunk nagyjából rendben legyen minden.

Azért köszi!

Előzmény: tunderke13 (527)
krampi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 528

Szia Candyike!

Remélem nem értettél félre. Messze álljon tőlem, hogy elvegyem a kedved a djerbai nyaralástól, mert tavaly mi is nagyon jól éreztük magunkat. (Egyébként aki nem akarja, az nem is érzi jól magát sehol.)

Szóval én a kérdésedet úgy értelmeztem, hogy a sziget összességében nem unalmas-e? Nem győzőm hangsúlyozni, hogy Djerbára pihenni érdemes menni. A másik: a szállodákon belül "mindene" megvan a turistáknak, de ahogy a kapun kilépsz sivárság fogad. Itt nincs olyan nyüzsi, mint Soussban a szárazföldi részen. Azért tettem idézőjelbe, mert ez is egyénenként és szállodánként változó.

1. A Flamingó-szigetre ilyenkor nem is érdemes menni, csak ősszel. Ezt tavaly a  taxisunk mondta, mert csak akkor vannak flamingók.

2. A mi szállodánkban is minden este volt program: kígyóbűvölő, fakír-show, táncverseny stb.

3. Mi egyénileg elmentünk a krokodilfarmra, ami egy késő délutáni programnak felelt meg.

4. Voltunk a félnapos "Kirándulás a szigeten" fak. programon és

5. A Matmata és Douz egynapos kiránduláson. Hosszú volt az út, ha jól emlékszem 600 km-t mentünk oda-vissza a busszal. Viszont voltunk a Szaharában is (52 fok volt tavaly augusztusban), teveháton mentünk kb. 1,5 km-t befelé és ugyanennyit vissza.

Nagyon jól fogjátok érezni magatokat!

Szia: krampi

Előzmény: Candyike (522)
tunderke13 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 527

Szia Főnixe!

A főnököm pénteken jön vissza az általad említett hotelből. Remélhetőleg belőle majd tudok kiszedni információkat, bár attól tartok, hogy amilyen büszke a negatívumokat el fogja hallgatni. Azért majd próbálkozom és írok ha megtudtam valamit.

Előzmény: főnixe (524)
pipass Creative Commons License 2004.07.12 0 0 526

Én nem unatkoztam mert az animátorok minden este hatalmas bulit csináltak:))

az 1 napos szahara túra talán még jó de a többi nem!

1. a flamingó sziget (dögunalom)

2. a sziget túra (drága, kevés helyre visz el)

3. 3 órás tevegelés ( az ellenségemnek se ajánlom)

Én csak Midoune ben voltam bazárban, de végül a fix áras boltban vá

sároltam.

Előzmény: Candyike (522)
pipass Creative Commons License 2004.07.12 0 0 525

Légkondi van:)) Hajszárító és vasaló nem:((

A tenger és a part is tiszta volt a tenger víz nekem túl meleg volt (35)

30 dínár volt a taxi:)

Előzmény: Beus16 (521)
főnixe Creative Commons License 2004.07.12 0 0 524

Sziasztok!

A Karthago tours-al kapcsolatban most már kezdek egy kicsit morcos lenni. Július 27-én utazunk Djerbára, a Hotel Abou Nawas Djerbára a Karhago-val. Eddig még nem utaztunk velük és voltam olyan naiv, hogy a Karthago tours honlapján a vendégkönyvben (jóhiszeműen) rákérdeztem egy pár dologra a szállodával kapcsolatban. 11-en megyünk, ebből 5 kisgyerek ( 5-10 évesig), tehát az ember ilyenkor szívesen veszi, ha előre fel tud készülni dolgokra, szóval nem ott derül ki, hogy hoppá erre nem gondoltunk, ezt és ezt jobb lett volna még magunkkal hozni.

Első nekifutásra kaptam választ "valakitől", ennek igen megörültem és szerettem volna még kérdezni, és persze megköszönni, hogy elsőre is válaszolt. Igen ám, de a második levélben már olyan dolgokat is kérdeztem, amire ha az illető nem "szépet" válaszol, akkor a cégnek nem biztos, hogy jó. Tehát ez már nem jelent meg! Ekkor gondolkodóba estem, és visszamenőleg megnéztem a hozzászólásokat egy-két hétre. Akkor láttam meg, hogy kb.50 hozzászólásból 1! írt negatívumot, de nagyon "csekélykét", de az is általánosság volt, tehát a cégnek nem okozhatott sem anyagi, sem erkölcsi veszteséget.

Na most ilyen nincs, hogy ennyi emberből, ennyi utazásból csak  egy embernek nem tetszett valami!!

Tudom naiv dolog elvárni egy cégtől, hogy a saját honlapján hagyja, hogy kárt okozzanak neki, de a vendégkönyv elején akkor meg minek írták oda, hogy a hozzászólások alapján tudják jobbá tenni az utazásokat és a vélemények alapján fejleszteni magukat( nem szó szerint ez van odaírva, de nagyjából ez a lényege).

Ha ennyire kell félniük egy-két ember negatív hozzászólásától (hiszen ha kultúráltan írják le a panaszaikat, miért nem jelentetik meg?),akkor ott valami bűzlik.

Nekifutottam mégegyszer (hátha csak én vagyok rosszindulatú, és nem ők a hibásak, hogy a második üzenetem nem jelent meg?!), de ez sem kapott zöld utat.

Szóval ha egy mód van rá, aki volt ebben a szállodában, esetleg Karthago-ékkal, az jelentkezzen legyenszíves, mert igen jól jönne egy pár "kozmetikázatlan" információ, így utazás előtt. Nem ragaszkodom feltétlenül, hogy csak a rosszakat írja le (hiszen lehet, hogy ilyen nem is volt), bármi információért ezer köszi.

<!-- hozzaszolas end --><!-- hozzaszolas start --> <A name=37336018>
Roró Creative Commons License 2004.07.12 0 0 523

Sziasztok Djerbások!

Új vagyon ezen a fórumon, a napokban találtam rá, és mondhatom szuper! Becsülettel végigolvastam az összes hozzászólást 2002-től, mióta Satine megnyitotta a topicot! Köszönettel tartozom mindenkinek, aki megosztotta a tapasztalatait Djerbával kapcsolatban, sok hasznos és érdekes információt találtam itt! Szegény kis sziget kapott hideget-meleget bőven, de azt hiszem ezeknek a fórumoknak éppen ez az egyik nagy előnye, nem csak a prospektusokban látható gyönyörű képeket láthatjuk, hanem az esetleges hibákat is. Szóval köszi mégegyszer, és remélem továbbra is hasonló módon fog működni ez a kis fórum!

Ami miatt írtam, a következő. A családdal augusztus 20-án indulunk Djerbára. Láttam, hogy már más is érdeklődött az Abou Nawas Golf 4*-os hotel iránt, de választ nem láttam a hozzászólások között. Segítsetek nekünk! Milyen a szálloda, kaja, tengerpart, meg úgy egyáltalán...!

Üdv mindenkinek!

Candyike Creative Commons License 2004.07.12 0 0 522
Szia Pipass!Engem az érdekelne,hogy nem érezted-e unalmasnak a szigetet?Mert krampi már ezzel kapcsolatban írt nekem de a Te véleményed is érdekelne.Volt élet?Milyen kirándulásra érdemes menni a 2 napos szahara túrán kívül,mert arra nem szeretnénk menni.Milyenek voltak a bazárok?
Előzmény: pipass (520)
Beus16 Creative Commons License 2004.07.11 0 0 521

Kedves Pipass!

Mi augusztusban megyünk szintén a Garden Park Hotelba és lenne néhány kérdésem!

Volt e légkondi a szobákban?  Hajszárító és vasaló volt, vagy vinni kellett? Milyen volt a tenger, lehetett benne fürödni? A part tiszta volt?

A szigettúrára taxival hogy mentetek, és mennyibe került így taxival?

Még lehet, hogy kérdezek, ha eszembejut ez-az, ha nem gond!

Előre is köszi!

pipass Creative Commons License 2004.07.11 0 0 520
Garden Park Hotel
krampi Creative Commons License 2004.07.10 0 0 519

Szia Candyike!

Küldtem neked e-mailt, remélem megkaptad.

szia: krampi

Előzmény: Candyike (516)
pipass Creative Commons License 2004.07.10 0 0 518
két kép a sok közül:)
pipass Creative Commons License 2004.07.10 0 0 517

A szálloda nekem nagyon bejött:))

A TV és a széf ügyében nem tudok választ adni széfet nem béreltem mert nem lopnak, TV-t pedig meg se kérdeztem tök jó volt, hogy nincs!

Minibár nincs!

A szálloda tiszta volt és nagyon hangulatos:)

A meglepő az volt, hogy minden olyan volt mint a katalógus képein:)

A kaja érdekes, (svéd asztalos volt bőven) az arabok nagyon szélsőségesek, ami édes az nagyon édes, ami erős az nagyon erős stb....

A tenger közel volt kb 200 méter a szálloda hátsó bejáratánál át kell menni egy gyér forgalmú úton és már ott is vagy!

Én a kedvesemmel voltam így hát nem tudom milyenek a nagyobb szobák:(

nagyon gyerekbarát hely a gyerekekel az animátorok egésznap foglalkoznak:)

A negatívumok:

1. péntek este érkeztünk következő héten pénteken hajnalban jöttünk vissza( 8 nap helyett igazából csak hatot voltunk:((

2. Első nap találkoztunk egy nagy svábbogárral a szobában:((   

/később már nem:))/

3. Utolsó este megpróbáltak a bárban átverni! Én azt tanácsolom, hogy mindig nézzétek meg mit írtok alá!

De alapvetően nagyon jól éreztem magam:))

A két napos szahara túrán voltam (ami kötelező szerintem)

A sziget túra szerintem nem jó mi taxivak jártuk be a szigetet:))

Ha van kérdésetek írjatok tudok képeket is küldeni:))

Előzmény: krampi (515)
Candyike Creative Commons License 2004.07.10 0 0 516
Sziasztok!Én júl.27.-én megyek Djerbára és a segítségeteket szeretném kérni,hogy írjátok le, hogy jó hely-e.Igazából az érdekelne,hogy mit lehet ott csinálni?Vannak szórakozási lehető- ségek?Hova érdemes elmenni kirándulni?Szóval,hogy van-e elég élet ezen a szigeten,annak aki szereti a pörgést és nem akar 11napig állandóan a tengerparton heverni?.... Előre is köszi az élménybeszámolókat.Priviben is írhattok,ami neketek jobb.
Előzmény: krampi (515)
krampi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 515

Szia Pipass!

Minden friss infó jól jöhet. Ha kipihented magad várjuk a beszámolót. Milyen volt a szálloda, az ellátás, mennyire volt messze a tenger? Minibár, TV, széf (bérleti díja), mekkorák a szobák, ha gyerekkel/gyerekekkel megy az ember?

Várjuk jelentkezésedet!

Szia: krampi

Előzmény: pipass (513)
Mimike5 Creative Commons License 2004.07.09 0 0 514

Kedves Pipass!

Ha van időd, írj egy beszámolót. Szerintem sokakat érdekelne.

Mimike

Előzmény: pipass (513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!