Keresés

Részletes keresés

ászdáma Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1208
Sziasztok , kedves nattila ,ugyérzem udvariasan irtam neked !!! Ehez képest nagyon durva szavakkal illetsz a leveledben !!! De valami nem stimmel ha reggel korán keztél és későig mostál hogy lehet hogy a három gramm arany fél köb soderből jőtt ki ???? Ezt még mindig nem értem . Amugy senkivel nem akarok kötekedni ,nem azért vagyok itt a forumon !!! Van valami közöm a mosáshoz és gondoltam jó mások tapasztalatait is meghallgatni . Amugy van egy eredeti BLUE BLOW- om szivesen kölcsönadom bárkinek ,saját tapasztalatom hogy a duni aranyhoz nem jó ,de próbálja ki más is én oda adom ! Ha sértő volt az előző levelem utolagos elnézésed kérem !!!!!! Üdv mindenkinek Anton ,,,,
Előzmény: nattila34 (1196)
Chilkoot járó Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1207
Szerintem én több piritet gyűjtöttem mint Te, ráadásul nekem 3 hónap kemény munkába tellett, míg rájöttem az aranynézésre, mert akkoriban még nem volt elterjedve az intenet! Ha kószálva teszel egy kis fővenyt a tálba bárhól, abba nagy valószínűséggel lesz 3-4 aranyszemcse, de nem kis meló így kiszedni belőle, mert alaposan, időigényesen és rutinosan kell csinálni! Viszont ha látsz egy kis hullámok által nyaldosott (szérelt) vörösebb foltot, akkor elég csak ezt belerakni a tányérba, és hipp-hopp ott lesznek a kis szemcsék abban néhány evőkanálnyi cuccban is!
nattila34 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1206

Bocsánat a 66 Dollár hibás, helyesen 76 Dollár.

nattila34 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1205

De én árulom de nektek beszerzési áron 16+15 Dollár akkori áron 5850 Ft-ért.

De sok, bizony sok, de 16 dollár volt a pan és 60 Dollár a pósta. Ezért vettem többet, hogy nekem ne kerüljön 66 Dollárba hanem 31 ből meglegyen. Aláírom igen ez is sok de fél évig vesződtem vele mire valaki hajlandó volt abban a tetű Amerikában elküldeni 1 darabot a négy helyett. A Paypal pedig falazott neki.  Belőlem pedig kijött az erőszakos és ez megtette a hatását, megkaptam az elmaradt panokat. Kicsit kinyilik a bicska a zsebembe akkor amikor meggondolatlanul drágának találnak valamit a kedves polgártársak. Az aki meg veszi tölem az nem válalja azt a rizikót, hogy kifizeti az árút és nem kap semmit. Én válaltam és majdnem úgy maradtam. Mond meg akkor te aki drágálod, hogy lehet olcsobban hozzá jutni.

Nem a pan drága, hanem azt, hogy Amerikából idehozzák.

Előzmény: fempaba (1204)
fempaba Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1204
nattila34! csak nem te árulod a vaterán a Pant?:D:D
Előzmény: nattila34 (1202)
fempaba Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1203
Hehe:D szerintem ilyen hihetetlen mennyiségű dúsított piritet még ember nem mosott ezen a Fölödön!:D Pedig olyan szépen csillog!:D De egyrészt nagyon aprók, másrészt eddig akárhány szemcsét kiemeltem, mind csak ez bizonyos szögben csillogtak, továbbá még vékonyabb lemezkékre csúsztak szét, és nem sikerült szétkennem sem őket! Valamint, együtt mozog a szmötyivel a tálban, hamarabb leúszik mint bármilyen színű homok, aztán ennyi, a homok után meg nincs semmi! Hiába lötybölöm, az már csak homok:D Úgy érzem, komoly pirit lelőhelyet fedeztem fel, bár nem hiszem, hogy nagy ez olyan nehéz lenne. Az meg csak ráadás, hogy itt a fórumon fellelhető képeken látható fekete homokkal még csak köszönő viszonyban sem vagyok, nem igazán marad olyan szín a serpenyőben! Bár mondjuk biztos van egy két kósza aranyszilák is abban a kavalkádban, de azt ember nem szedi ki! Amúgy az arany pirit nélkül nem igazán jelenik meg a maga valójában? Na meg dúsítás nélkül gondolom nem is nagyon ajánlott panolni, mármint gyanútlanul kószálsz a Duna parton, hopp egy lapát föveny be a Pan-be, kis lötybölés hátha akad valami, azért az ilyen munka komoly előkészítést igényel, mármint mosópad és egyéb jóságok, jól sejtem?
És még valami, szerintetek 6850 HUF sok egy HEX-Panért?
köszi,
üdv.
Előzmény: Chilkoot járó (1201)
nattila34 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 1202

Én csináltam egy ilyen " Blue Bowl "-t de nem sikerűlt valami fényesen, már ki is dobtan. Nagyon finoman kell beállítani és akkor is nagyon lassú és sok a veszteség.

Lehet, hogy a gyárival nagyobb lenne a siker. Valószínű rögökre találták ki.

Előzmény: fempaba (1200)
Chilkoot járó Creative Commons License 2010.05.03 0 0 1201
Fempaba, valószínűleg (inkább biztos) azért nem tudod elválasztani a növényi részecskéktől, mert nem aranya az, hanem pirit, vagyis a bolondok aranya! Először a legtöbb ember ezt gondolja aranynak, én is így kezdtem! Hidd el, el lehet érni, hogy a végén csak az arany marad a tányérba, mert az a legnehezebb, akár Blue Bowl-al is !
Egészen addig csináld a szokásos sűrítést a tányérral amíg vörös, vagy fekete homok nem lesz benne, illetve, néhány evőkanélnyi cucc nem marad benne. Önts ki nyugodtan belőle a piritet is :-) !
Utána már ne öntsél ki semmit a tálból, csak forgassad benne a vizet, meg a homokot. Le fognak tapadni az arany szemcsék a tányér aljára!
Bár a platina még ennél is nehezebb, ezért egy csepp higanyt csak cseppentenék arra a fehér porra, nehogy tényleg platina legyen, mert logikus amit Hal40 ír, meg hogy nem lehet elválasztani az aranytól, és hogy fehér is! Egy csepp higannyal szerintem ki tudunk segíteni...
Papaver, az porból jött össze, de mi már tényleg vesztettünk el!
fempaba Creative Commons License 2010.05.03 0 0 1200
Szaisztok!

Ez a Youtube-on látható Blue Bowl a mi dunai aranylemezkéinknél is működik? Próbálta már valaki esetleg? A másik, egy alig pár milliméteres és gramm század vagy ezred részének súlyát nyomó aranylemezkének milyen fajsúlya van? Mrámint, ezekben a pan-os videókban az Észak Amerikai kollégák igen csak nagy durungokat serpenyőznek ki, ahol "látható" a fajsúlykülönbség, de mi a helyzet ezekkel a parány pikkelyekkel? Tudom, hogy tapasztalatlan zöldfülű vagyok még, de akárhogy is apellálok a fajsúlykülönbségre, a növényi részecskéktől is alig tudom elválasztani a szemcséket, nem is beszélve más anyagdarabokról. (Na persze hex pan-em sincs, meg még semmilyen:D). És elnézét a zaklatásét, de nagyon fúrja az oldalam a kiváncsiság, ti meg ráadásul értetek is hozzá, velem ellentétben....
üdv.
fempaba
hal40 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 1199

Visszaolvasva a hozzászólásom, észrevettem, hogy kicsit félreérthető lehet. Az epés megjegyzés nem a fórumtagoknak, hanem a média által gerjesztett ökohisztérikus világvége hangulatnak szólt.Magam is kerülendőnek tartom a cián vagy a higany használatát.

Nattila34 este küldök emailt.

Előzmény: hal40 (1197)
nattila34 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1198

Hogy gondolod ezt a kiszorítást? Lehet hogy ez be fog jönni.

A centrifugálás jutott most eszembe.

Előzmény: hal40 (1197)
hal40 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1197

Csak ötlet, próbáld meg kiszorítani nagyon apró vasporral.Ha nem megy, akkor lehet, hogy Te is platinát találtál:-)), amit a spanyolok tonnaszámra öntöttek ki a serpenyőjükből.

(Esetleg még savazás, de az ökodiktatúristáink ennek sem fognak örülni.)

Amúgy gratulálok, szívet melengető a kép, amit feltettél.

Előzmény: nattila34 (1189)
nattila34 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1196

Az a helyzet, hogy 3 gramm van a tálban, de van még amit az említett okok miatt nem tudok kitisztítani. Az ilyen helyekből nincs sajnos sok én is egyet ismerek. Nem írom le milyen trükköt alkalmaztam mert egy hitetlen kutya vagy és nem érdemled meg.

Azt hiszem, hogy kicsit írígy vagy. De most kapsz egy jótanácsot, csak úgy ingyen.  Nem kell ide gép csak nem szabad megilyedni a fizikai munkától. Az aranymosásnak van egy nagyon nagy titka . Keményen kell egész nap dolgozni és akkor van arany. Hajnal 3-kor kelés 7-kor már megy a szivattyú és 18 órakkor záróra és pakolás és cipekedés mert az arany valami csoda folytán mindíg olyan helyen van ahol nincs út.

Ha mégegyszer hazugnak nevezel a szivattyúm csövét lenyeletem veled.

Előzmény: ászdáma (1190)
A_Kornél Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1195

Sziasztok!

Találtam egy cikket. A címe: Aranymosás zöld módon.

http://www.muszakilapok.hu/kornyezetvedelem/aranymosas-zold-modon

Talán környezetbarátabb lesz a nagyüzemi kitermelés.

Kornél

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1194
Nem az volt az amikor egy egész darabot találtatok?
Gondolkodtam a megoldáson. Lehet valaki elveszítette az aranycipóját.
Chilkoot járó Creative Commons License 2010.05.01 0 0 1193
Amit én láttam legjobb dúsulást. Nos, nem volt nálam normális felszerelés, ezért dúsítás nélküli fél vödörrel homokkal mentem (mentünk) haza! Kerékpárral voltunk, ezért nem egésszel, pedig jó sok volt még belőle, de csak kéziszérke volt nálam, és avval semmit nem lehetett dúsítani rajta! Vörös volt a homok, és a fekete dúsulásokban szabad szemmel kicsit lehajolva lehetett látni aranyszemcséket! A fél vödör homok amit hazavittem 22 Kg volt vizesen és Kb. 0.3-0.4 grammot szedtünk ki belőle. Erre tanú innen Aranycipó fórumtársunk is! Amikor visszamentem arra a helyre, akkor meg szinte nem volt ott semmi. Biztos vagyok, hogy néha, néhol ennél még nagyobb dúsulások is kialakulhatnak. Nem tudom ki emlékszik-e, látta-e, de egy bizonyos Várkonyi Attila 1998 táján a Fókuszban (RTL Klub)azt állította, hogy neki a legjobb 75gramm/nap volt. Mondjuk azt én is megkérdőjelezném. Ő azt mondta patakhoz is jár, egy évben 1 hónapot dolgozik, és másfél milliót keres. Akkor egy gramm 2000 Ft volt, ha jól emlékszem.
A_Kornél Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1192

Szia Attila!

Gratulálok!

Szép eredmény!

Kornél

Előzmény: nattila34 (1181)
davej Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1191
Nagyon örülünk, hogy megosztottad velünk a véleményed Anton, de jobban tetted volna ha megtartod magadnak.
Előzmény: ászdáma (1190)
ászdáma Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1190

Sziasztok . natillának és mindenkinek írom a levelem . Ha Te egy nap alatt annyi aranyat kimosol 0.5m3 anyagból mint ami a tálban van, rövid idő alatt Magyarország leggazdagabb embere leszel !!! A tálban minimum 4-5 gramm arany van .!!!

Tudod natilla ,lehet sokan hisznek neked ,én nem közéjük tartozom !!!

Persze ez nem azt jelenti ,hogy kételkedem tudásodban ami az aranymosást illeti !

Üdv mindenkinek ! Anton

Előzmény: nattila34 (1189)
nattila34 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1189

Töbréteges volt a dolog, de az agyag volt a legtöbb. Valami fehér nagyon nehéz por is van az arany körűl és az istennek sem tudom szétválasztani a nagyon apró aranytól.

A higanynak van egy olyan hátránya is, hogy száműzve van az Unióból. Nem lehet beszerezni. Pedig tényleg ez a leggyorsabb megoldás.

Előzmény: Chilkoot járó (1188)
Chilkoot járó Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1188
Agyagba, vagy az agyag tetején volt? Én agyagba soha nem találtam, az irodalom szerint sincs, de a tetején lehet.
Én egy napenergiás blue blow-t akarok csinálni, egy LTD free piston (fluid) stirlinggéppel. Persze egy kis napelem egyszerűbb lenne, de ez ingyen-be lenne, kitenném a napra és szép lassú áramlással jó néhány óra alatt kitisztítaná a cuccot nélkülem is. Ha lassan keringet, szerintem a nagyon kis cuccot is elválaszja. A higanyt én sem bírom, bár megjegyzem, avval több jött össze mint kézi szétválasztással! Egyébként úgy főleg ne próbálkozzon meg vele senki, ahogy a videóban van, mert úgy halál (mérgező), mellesleg nagyon drága és gazdaságtalan is! Leginkább ne is próbálkozzatok higannyal, de erről már sokat írtatok, csak a kezdők miatt említem újra! Így tányérral viszont ennyire kitisztítani, minden tiszteletem, az én szemem kifolyt volna, és fejfájás, rosszullét is beugrott volna!
nattila34 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1187

Nem volt 0.5 m3 agyag, nem tévedés, agyag. Csak az a baj, hogy sokszor kel kimosni a  posztót.

Nem, nincs kedvem kirándulni, inkább tutira megyek. Most nagyon jól megy a mosás és kihasználom amíg nem kezd el áradni.

20.-án megyek Erdélybe, és össze akarom addig szedni az árát.

Ha valakinek van ötlete a tisztításra, az szóljon. Nagyon apró szemeket találtam, és  az apraját nem tudom szétválasztani a fehér portól.

Előzmény: Swen911 (1185)
Uldin Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1186
Szép zsákmány. Csónakból támadtad a zátonyokat?
Swen911 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1185
nattila34! Gratula, gyönyörű :) hány m3 anyagból lett?
írtam neked levelet a másik email címemről kb 1 hete "túra+mosás" volt a tárgy. olvastad? érdekel?
Üdv,
István
Uldin Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1184

>amert annyira felzaklatott, a szó pozitív értelmében persze,

>hogy nem is bírtam rendesen aludni...:D

Biztos lázas lettél, aranylázas ;>)

Előzmény: fempaba (1182)
fempaba Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1183
Ja, és köszi Kornél a videókat!
Előzmény: A_Kornél (1179)
fempaba Creative Commons License 2010.04.30 0 0 1182
Szia!

Való igaz, sok mindent meg kell még tanulnom, hogy tényleg arany legyen az, ami fénylik, de látván nattila34 utóbbi felvételét, mindent el fogok követni, hogy ez meg is történjen! Az meg egyszerűen sajnálatos, hogy az esztergomi föveny ennyire szegényes, erre nem is lehet igazán mit mondani! Sajnos azonban ez az egyetlen fórum ahol igazi profikkal tudok "eszmét cserélni", persze az eszmeáramlás iránya esetemben meglehetősen egyoldalú képet fest, így banálisabbnál banálisabb kérdésekkel, ergo baromságokkal bombázlak titeket, amiért ez úton is elnézéseteket és türelmeteket kérem, és köszönöm!
üdv.
fempaba

P.S.: Azért az a kép nagyon führer!!! Még tegnap este lefekvés előtt rápillantottam a fórumra, és megláttam, de nem kellett volna, amert annyira felzaklatott, a szó pozitív értelmében persze, hogy nem is bírtam rendesen aludni...:D
Előzmény: davej (1180)
nattila34 Creative Commons License 2010.04.29 0 1 1181

A vasárnapi zsákmány!

davej Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1180
Szia!

Az aranyat a sóderben nem lehet sehogy se meglátni, csak ha rendesen feldúsítod.
Ezért nagyon kétlem, hogy abban a sóderben amit említettél tényleg az arany tűnt volna fel.

Esztergomban, a város határban Visegrád felé a parton fogsz találni vörös homokot, de olyan 0,2 -0,4 g/m3 aranytartalomnál ne számíts többre.

Persze kezdőként már 10 milligramm is élmény. Ha aranyat akarsz mihamarabb látni akkor meg kéne tanulnod vagy a lapátpróbát, vagy a pan használatát.

Üdv
Előzmény: fempaba (1178)
A_Kornél Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1179

Szia Fempaba!

A fekete homok a tálban a magnetit=mágnesvasérc.

Ezt úgy a legkönnyebb eltávolítani, hogy fogsz egy erős mágnest amit belenyomsz a fekete homokba és mozgatod.

A mágnesre rátapad a magnetit.

A maradék magnetitet pedig egy zsilipes pan-nel, aranymosó tállal a legkönnyebb szétválasztani.

Az arany a nehézségénél fova beül a zsilipekbe, míg a fekete homokot kimossa a víz.

pan: http://www.youtube.com/watch?v=_fIlLXBW4zA

mágnes, szárazon: http://www.youtube.com/watch?v=qAulZdFW3x8&feature=player_embedded

Üdvözlettel:

Kornél

Előzmény: fempaba (1178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!